Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiewioreczko, a jaki masz ten monitor oddechu? Ja nie mialam poprzednio i teraz chcialam kupic dopiero po narodzinach jesli uznam ze bedzie taka potrzeba. Troche przez to ze mam w tej ciazy cukrzyce z kolejnym malym moze byc jakies ryzyko tego typu.
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Cholera, czytam, że ten monitor się nie myli...że jeśli dziecko oddycha jak się podejdzie, to alarm je wybudził, ale na pewno wcześniej była przerwa w oddychaniu. U mnie tez dziś dwukrotnie się włączył. Nie wiem czy wystarczy obserwować, czy do neurologa nie trzeba?
Na marcówkach dziewczyna miała z synkiem te bezdechy wyłapane na monitorze trafili do szpitala na obserwację potwierdziło się ale co dalej nie wiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczorajsza lasagna dzisiaj zrobiła mi na czczo cukier 95.
Piękna pogoda jest u mnie. Dzisiaj poranną kawę pije na balkonie. Jest tak ciepło, świeżo i ptaszki śpiewają.
Wiewioreczka - te sensory się niestety mylą (co nie zmienia faktu, że lepiej niech się mylą włączając alarm niż go nie włączając). Mam znajomych (a w sumie mąż ma w pracy) którzy mieli ten babysense i ich wybudzalo po dwa razy czasem w nocy. Córeczka płakała oni płakali. Oni byli pierwsi, którzy powiedzieli nam żeby nie kupować. Byc może ich egzemplarz był jakiś wybrakowany. Po kolejnej nocy z alarmem wyciągnęli go z łóżeczka i nigdy nic się nie wydarzyło. Teraz ta mała ma nieco ponad roczek.
Mąż już wraca z pracy. Od wczoraj miałam aż jeden mały skurczyk.
Idę zrobić śniadanko i kawkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie już klasycznie od kiedy się unormowalo, budzi się na karmienie po 24 i koło 4 i koło 7... Dla mnie bomba. Tylko z lenistwa śpi z Nami więc nawet nie musze się ruszać.. Ale już dziś odkładamy do łóżeczka bo się przyzwyczai...
A jak Nasze Ciezwroweczki kochana... Jak Daffi??? Karola.. Nie wyskoczyła Ci ta mała przez brzuch? Na którą wizyta? -
Dziewczyny a ile tych wód płodowych powinno w końcu być? Na SR mówili nam o pół szklanki, a jak wczoraj szukałam informacji to na jednej stronie ok 1l, na innej 3 litry. Moja ginka zawsze tylko mówi że poziom jest w normie, nie pytałam ile tego się tam mieści.
A taki fałszywy alarm w sumie fajny, przynajmniej wiem jak się prawdopodobnie zachowamy. Ja stoicki spokój, poszłam myć głowę i mówię do męża że będę się obserwować i zobaczymy. On też jakoś nie panikowal ale widać było że nastawiony zadaniowy - dowiezc na czasFasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Daffi, mogłabyś się odezwać, chociaż że żyjesz. My się tu już nic nie wymadrzamy 😘
Tysia gratulujęduzo zdrowia dla Ciebie i malenstwa.
-
Tysia gratulacje!!!❤❤❤
Paula ja kupię na pewno koszulki z hm na ramiączkach do karmienia bo koleżanki mi polecaly. Poza tym mam jeden sweterek z Lidla. A resztę będę po prostu kupować z dużym dekoltem , rozpinane, kopertowe.
Dziewczyny współczuję wam tych alarmów i mam nadzieję że się nie powtórzą. Powiedzcie mi proszę czy ten monitor działa w taki sposób że jak wyciąganie dziecko łóżeczka to trzeba to wyłączyć czy on sam się wyłącza jak nie ma nacisku?Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dziewczyny często jest tak, że dzieciaczki łapią bezdechy, ale później zaczynają oddychać normalnie, tylko bez monitorów oddechu tego nie da się wyłapać, ale wiecie jak to jest, jeden bezdech nie przyniesie żadnego złego skutku a drugi może skutkować śmiercią
Dlatego ja zdecydowałam się na zakup, chociaż przy Tosi tego nie miałam i byłam raczej nie spokojna, zaglądałam do niej co jakiś czas, ewentualnie w nocy budziłam się co godzinę i sprawdzałam czy oddycha.
Wiewióreczka ja na Twoim miejscu zgłosiłabym się do pediatry i opisała całą sytuację. Oby to nie było nic poważnego!
Co do kubeczków menstruacyjnych, dla mnie to obrzydliweJa bym nie mogła tego stosować... Do tego niestety jeszcze sprzyja infekcjom, z tego względu, że zwykle kobiety noszą je dłużej niż podpaski, a to wszystko siedzi w środku, jednak to krew więc bakterie się namnażają, z tego powodu przestałam stosować tampony, a ponoć to właśnie takie samo ryzyko infekcji. Jeszcze koleżanka mi opowiadała, że kiedyś u znajomych nieumiejętnie wyjęła taki kubeczek... aaa wyobrażacie sobie co się działo w łazience
Jak męża siostra przychodzi do nas, ona tego używa i mówi, że ma okres to aż mi się słabo robi gdy musi iść do toalety
No nie wiem ja jestem jakaś zacofana pod tym względem
TYSIA ogromne gratulacje z okazji narodzin!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:03
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Paula, właśnie liczę na pomyłkę sprzętu, ale mały nie reagował na moje nerwowe szarpanie, wyrwanie z łóżka, lał się przez ręce. A normalnie ma tak, że jak tylko go dotknę, poprawiając kocyk, nawet w fazie głębokiego snu, od razu się budzi. Więc sama nie wiem...
-
Lolka30 wrote:Tysia gratulacje!!!❤❤❤
Paula ja kupię na pewno koszulki z hm na ramiączkach do karmienia bo koleżanki mi polecaly. Poza tym mam jeden sweterek z Lidla. A resztę będę po prostu kupować z dużym dekoltem , rozpinane, kopertowe.
Dziewczyny współczuję wam tych alarmów i mam nadzieję że się nie powtórzą. Powiedzcie mi proszę czy ten monitor działa w taki sposób że jak wyciąganie dziecko łóżeczka to trzeba to wyłączyć czy on sam się wyłącza jak nie ma nacisku?Najgorzej jest ponoć w nocy