X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale Poniedzialek będzie emocjonujący!!!
    Że też cholera rano zwalaja mi się gazownicy do domu... Wszystko w ten poniedziałek!!
    Mam nadzieję że będę na bieżąco! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, to będziecie uzgadniać termin cc? Chociaż pewnie Cię zostawią w szpitalu i od razu zrobią. Przynajmniej wiesz, na czym stoisz, M zdąży dojechać, a bardzo się martwiłaś tym, że nie znasz dnia ani godziny :)

DorotaAnna, ja w poniedziałek mam zwykłą wizytę u lekarki, więc nic specjalnego 😅 Coś czuję, że moje dziecko mnie do maja przetrzyma 😅

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Nic ciekawego, jeden perfumy a drugi szmatkę do mopa haha 😁

eeee myślałam, że coś dla dzidzi a Ty jak ta ostatnia egoistka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to cóż, melduje się w poniedziałek w szpitalu, M przyjeżdża w niedzielę.
    Rozwarcia nie ma, szyjka krótka ale mam skierowanie z rozpoznaniem zwężonej miednicy, powiedziała że widać to gołym okiem, że miednica jest zwężona, obejrzała mnie ze wszystkich stron i powiedziała, że wątpi że łepetyna zmieści się w kanale rodnym. W szpitalu mnie jeszcze zmierzą i podejmą decyzję.

Marcelina wazy już 3350 +/- oczywiście.

Jaki obwód główki ma Marcelina? Ona stwierdziła, że miednica zwężona wewnętrznie czy ogólnie, że jesteś wąska w biodrach?

atdcj48aq9519a2w.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czyli realne jest to ,że skończy się cesarką? Czyli ostatni weekend bez Marcelinki się zapowiada😉

Anette no ja też bym się wkurzała z takim sprzedawcą...🤬🤬🤬
    Wyobraźcie sobie moje wkurwienie po tym jak otworzyłam paczkę z częścią do łóżeczka i okazało się,że ta jest po prostu pęknięta po całości🤬🤬🤬 najpierw się popłakałam a potem od razu za telefon i do sprzedawcy...
    Babka od ręki napisała,że przeprasza,że ona jest tylko sprzedawcą a nie producentem no i że poki co mamy skręcić i wysłać jej zdjęcia albo odesłać nast.dnia i ona też podeślę pieniądze na konto.
    Mąż tak się wkurzył, że dawno go takiego nie widziałam...
    Generalnie skręcilismy z pierwszym elementem bo ten to w porównaniu do drugiego miał tylko rysę a nie pęknięcie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Anete nieźle lecą w kulki 😡. Powiedz co to za firma żebyśmy wiedziały kogo unikać.

Tiny bubbles 🤬

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, to będziecie uzgadniać termin cc? Chociaż pewnie Cię zostawią w szpitalu i od razu zrobią. Przynajmniej wiesz, na czym stoisz, M zdąży dojechać, a bardzo się martwiłaś tym, że nie znasz dnia ani godziny :)

DorotaAnna, ja w poniedziałek mam zwykłą wizytę u lekarki, więc nic specjalnego 😅 Coś czuję, że moje dziecko mnie do maja przetrzyma 😅
    Wiesz jak to u Nas wygląda z umawiana wizyta w szpitalu. Ja i Karmelka już pokazałyśmy hihi

Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to cóż, melduje się w poniedziałek w szpitalu, M przyjeżdża w niedzielę.
    Rozwarcia nie ma, szyjka krótka ale mam skierowanie z rozpoznaniem zwężonej miednicy, powiedziała że widać to gołym okiem, że miednica jest zwężona, obejrzała mnie ze wszystkich stron i powiedziała, że wątpi że łepetyna zmieści się w kanale rodnym. W szpitalu mnie jeszcze zmierzą i podejmą decyzję.

Marcelina wazy już 3350 +/- oczywiście.

czyli cesarka :) ciekawe kiedy wyznaczą termin :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja się zastanawiałam jak ty taka szczupła dasz rade urodzić :) jestes przygotowana na cc ?

Dziewczyny czy wy chodzicie na spacery przy tym wietrze? Taka ładna pogoda, ale po co ten wiater,? 😕

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dostaję 6 posiłków. Tylko czy takie ilości chleba razowego to nie za dużo?

no wiesz.. jesteś w ciąży... ja jem max 5 ale zazwyczaj 3 no i pozostaje jeszcze kwestia rozmiarów tych kromek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kurcze ale Poniedzialek będzie emocjonujący!!!
    Że też cholera rano zwalaja mi się gazownicy do domu... Wszystko w ten poniedziałek!!
    Mam nadzieję że będę na bieżąco! :)

ja się kładę w środę :) może to lepiej bo mój Bruniak mógłby zginąć w tym natłoku bobasów niezauważony ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Kasiulka jeszcze została sobota i niedziela więc wszystko się może u Karoli wydarzyć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Karolina ja się zastanawiałam jak ty taka szczupła dasz rade urodzić :) jestes przygotowana na cc ?

Dziewczyny czy wy chodzicie na spacery przy tym wietrze? Taka ładna pogoda, ale po co ten wiater,? 😕
    No raczej. U Nas tak nie wieje.. Ale zawsze spacerowalam no chyba że - 10st było. Właśnie zaliczam karmienie na ławce. Ale zasłonilam się pielucha

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się kładę w środę :) może to lepiej bo mój Bruniak mógłby zginąć w tym natłoku bobasów niezauważony ;)
    Ja bym wypatrzyła!! ❤️

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka jeszcze została sobota i niedziela więc wszystko się może u Karoli wydarzyć :)
    No ja jej życzę, żeby to było nawet dzisiaj, ale ona lubi mieć wszystko poukładane w kalendarzu, więc taka zaplanowana cesarka byłaby supcio pupcio 😊

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama- chyba nic specjalnego nie planujemy. jakoś tak jesteśmy skupieni już na Ignasiu, że nawet nam do głowy nie przyszło, żeby uczcić ostatnie dni we dwoje. a to dobry pomysł ;) zapytam mojego.
    u mojej siostry też był ten kanalik zapchany i też mama mlekiem wyleczyła.

Natalia, Kasiulka - ja mimo brania wiesiołka mam zaparcia i to bywają bolesne.

Karmelka - dobrze pamietam, że to Ty mówiłaś o tych lodach hagen z solonym karmelem? miałam kulinarny orgazm normalnie. są przepyszne :)

Sansiviera - ja planuję brać witaminy do końca karmienia piersią. podobno one w sumie dla dziecka są, ale bardzo dużo dają mamie (jest szansa oszczędzić włosy, paznokcie, zęby itd)

Tunia - ja też dostawałam do każdego posiłku oprócz obiadu kromkę albo dwie. W sumie w niektóre dni było pewnie 10. mi kazali jeść dokładnie to co dostałam bo mieli modyfikować dietę w razie gdybym miała złe cukry. Ale były spoko więc chyba wiedzieli co robią :)

A ja dzisiaj miałam maraton. Byłam w rossmanie (kubeczek, maskara i perfuma), potem w mięsnym a na koniec w tesco(jebanych filtrów do kawy szukałam chyba przez 30 minut bo jakiś idiota stwierdził, że lepiej niż na półkach z kawą, ekspresami do kawy albo z AGD pasuje wjebać je w alejkę z papierem toaletowym - rok bym myślała i bym nie wymyśliła). dwie godziny spaceru. nogi wchodzą mi w dupę a dupa wchodzi mi pod żołądek. Ale przejechałam się troszeczkę autem z muzą na full (wiocha, ale uwielbiam :D).

Dzisiaj na 17:30 mam KTG jeszcze a potem weekendzik i w poniedziałek akcja. Jakoś nie dociera do mnie to, że to już. A jak dopuszczam te myśli i je próbuję oswoić to czuję taki stres, gulę w gardle i mnie mdli, że odpuszczam. Balansuje na krawędzi świadomości i nieświadomości.
    Czy Wy też tak macie? Czy tylko ja za bardzo rozkminiam?

Mama36, Kasiulka90, Fasolka77, Natalia-tosia, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

• Paulinna Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z lubelskiego, dokładnie z Parczewa

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Paulinna
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to będzie ślicznotka 😍😍😍

Karollinax26 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja bym wypatrzyła!! ❤️

:* <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mama- chyba nic specjalnego nie planujemy. jakoś tak jesteśmy skupieni już na Ignasiu, że nawet nam do głowy nie przyszło, żeby uczcić ostatnie dni we dwoje. a to dobry pomysł ;) zapytam mojego.
    u mojej siostry też był ten kanalik zapchany i też mama mlekiem wyleczyła.

Natalia, Kasiulka - ja mimo brania wiesiołka mam zaparcia i to bywają bolesne.

Karmelka - dobrze pamietam, że to Ty mówiłaś o tych lodach hagen z solonym karmelem? miałam kulinarny orgazm normalnie. są przepyszne :)

Sansiviera - ja planuję brać witaminy do końca karmienia piersią. podobno one w sumie dla dziecka są, ale bardzo dużo dają mamie (jest szansa oszczędzić włosy, paznokcie, zęby itd)

Tunia - ja też dostawałam do każdego posiłku oprócz obiadu kromkę albo dwie. W sumie w niektóre dni było pewnie 10. mi kazali jeść dokładnie to co dostałam bo mieli modyfikować dietę w razie gdybym miała złe cukry. Ale były spoko więc chyba wiedzieli co robią :)

A ja dzisiaj miałam maraton. Byłam w rossmanie (kubeczek, maskara i perfuma), potem w mięsnym a na koniec w tesco(jebanych filtrów do kawy szukałam chyba przez 30 minut bo jakiś idiota stwierdził, że lepiej niż na półkach z kawą, ekspresami do kawy albo z AGD pasuje wjebać je w alejkę z papierem toaletowym - rok bym myślała i bym nie wymyśliła). dwie godziny spaceru. nogi wchodzą mi w dupę a dupa wchodzi mi pod żołądek. Ale przejechałam się troszeczkę autem z muzą na full (wiocha, ale uwielbiam :D).

Dzisiaj na 17:30 mam KTG jeszcze a potem weekendzik i w poniedziałek akcja. Jakoś nie dociera do mnie to, że to już. A jak dopuszczam te myśli i je próbuję oswoić to czuję taki stres, gulę w gardle i mnie mdli, że odpuszczam. Balansuje na krawędzi świadomości i nieświadomości.
    Czy Wy też tak macie? Czy tylko ja za bardzo rozkminiam?

musze kupic te lody!!!

Zenka odpaliłaś? był zimny łokieć? :)
    ja mam o 16:30 KTG!

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ