X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie wiem czy Karmelka o nich pisała, ale ja na pewno, są nawet na naszej sesji ciążowej 😂. Te o smaku masła orzechowego też są pyszne!

Paula 90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia o jakich kubeczkach na okres piszecie :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Paulinna Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę wtrącić to kubeczki menstruacyjne są mega niewygodne twarde i wielkie jeśli ktoś ma wrażliwe "te miejsca" to strata kasy

Paulinna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinna wrote:
    Jeśli mogę wtrącić to kubeczki menstruacyjne są mega niewygodne twarde i wielkie jeśli ktoś ma wrażliwe "te miejsca" to strata kasy
    Hej, a z jakiej firmy brałaś? Słyszałam, że z niektórych firm są faktycznie do dupy, ale te seleny są mięciutkie.

ha_nia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie mam pojęcia o jakich kubeczkach na okres piszecie :P

o takie o - wkłada się podobnie jak tampon (trzeba lekko zgiąć i on musi się "zassać" i jak taki zbiornik na deszczówkę zbiera krew :D) a potem wyciągasz, wylewasz, spłukujesz wodą i zakładasz znowu, wyparza się raz dziennie, opróżnia w miarę potrzeb (niektóre dziewczyny raz dziennie) - podobno jest całkowicie niewyczuwalny pod warunkiem, że dobrze założony:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/037e1fb35e01.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kurcze ale Poniedzialek będzie emocjonujący!!!
    Że też cholera rano zwalaja mi się gazownicy do domu... Wszystko w ten poniedziałek!!
    Mam nadzieję że będę na bieżąco! :)
    Mam nadzieje ze i ja w poniedziałek z wizyty wyjde juz ze skierowaniem na oddzial. Ba! Ja z gabinetu bez tego skierowania nie wyjde. Jak trzeba to sie poplacze. Pożarów mi wystarczy juz na csle zycie.

Fasolka77, DorotaAnna, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam nadzieje ze i ja w poniedziałek z wizyty wyjde juz ze skierowaniem na oddzial. Ba! Ja z gabinetu bez tego skierowania nie wyjde. Jak trzeba to sie poplacze. Pożarów mi wystarczy juz na csle zycie.

na pewno Daffi będzie tak jak chcesz!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaa...se myślę: "idę na tą pocztę z tym awizo,ostatnio dostałam paczkę od koleżanki z super prezentami,to na pewno moja dobra passa trwa i czekają tam na mnie mega gifty!" ..No więc podmalowałam oko,coby nie straszyć,ubrałam się,zeszłam z tego 4 pietra i potoczyłam się na pocztę. Nie myliłam się,czekał tam na mnie prezent! Mianowicie termoforek z pestek wiśni z BebiKlubu,do którego zapisałam się już nawet nie pamiętam kiedy (kupicie taki termoforek za 4,90 zł ) :) "Radosna" wróciłam do domu.. :D :D :D

Fasolka77, Kasiulka90, malutka_mycha, DorotaAnna, Kiwona, Lolka30, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Paulinna Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, brałam z Rossmana ale nie wiem czy to ta firma i to było ze 2 lata temu więc teraz może faktycznie są lepsze w wykonaniu. No ja się zrazilam do tych kubeczków, jak promocja można spróbować ja płaciłam 70 zł i w bloto

Paula 90 lubi tę wiadomość

Paulinna
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia a badają Ci cukier w szpitalu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A jaa...se myślę: "idę na tą pocztę z tym awizo,ostatnio dostałam paczkę od koleżanki z super prezentami,to na pewno moja dobra passa trwa i czekają tam na mnie mega gifty!" ..No więc podmalowałam oko,coby nie straszyć,ubrałam się,zeszłam z tego 4 pietra i potoczyłam się na pocztę. Nie myliłam się,czekał tam na mnie prezent! Mianowicie termoforek z pestek wiśni z BebiKlubu,do którego zapisałam się już nawet nie pamiętam kiedy (kupicie taki termoforek za 4,90 zł ) :) "Radosna" wróciłam do domu.. :D :D :D

jesteś "wyhaczaczem promek" Laska! :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój monitor oddechu już do mnie leci :) :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam swoją radosną, wiosenną aktualizację 😄

Ja całe życie elegantka, w sukienkach, ew. spódnicach i koszulach, a teraz codziennie na sportowo, bo tylko tak mi wygodnie 😅

Ej, mam tylko nadzieję, że to wrzucanie zdjęć na forum nie wywołuje porodu, bo chciałabym się jeszcze trochę nacieszyć stanem ciążowym 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 19:53

Paula 90, mysla.nieskalana, Tunia76, Fasolka77, Anete, ago91, MamaAga85, DorotaAnna, xKlaudiax, Natalia-tosia, Mama36, estrella, Lolka30, Syska2202, Aga2606, martusiawp, espoir, Misiabella, Franka2104, B_002, Reniiata lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - próbowałam, u mnie wrzucanie zdjęć nie wywołało. Tylko u mamy tak to działa. Ale ona doświadczona, ma swoje tajemne triki i myki 😏
    Ślicznie wyglądasz 😘

Mama36, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w tym monitorze są dwa sensory na poczatku pod materacem układa się jeden, później jak dziecko jest już ruchliwe dokłada się drugi i to łączy się kabelkiem z jednostką sterującą, którą się wiesza na łóżeczku. Montował co prawda mąż i aby później mi pokazał jak to działa, ale wydaje mi się że to już jest fabrycznie ustawione i gotowe do pracy jednak zalecane jest aby codziennie wykonać test działania. Przy wyjmowaniu dziecka z łóżeczka trzeba pamiętać o wyłączeniu monitora bo włącza się alarm.

Mama36 o co chodzi z tym mlekiem na ropiejące oczko??? Bo jakoś nie wyłapałam, a bardzo ciekawa jestem bo nam też jedno ropieje.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to trzeba gołe zdjecia wstawiać!

DorotaAnna, Kasiulka90, Lolka30, martusiawp, Franka2104 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia a badają Ci cukier w szpitalu?
    Sama mierzę. Na czczo i godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji.

Od razu jak mnie przyjęli to dieta cukrzycowa i badanie cukru.
    Chociaż wynik krzywej cukrowej miałam super.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karola czyli realne jest to ,że skończy się cesarką? Czyli ostatni weekend bez Marcelinki się zapowiada😉

Anette no ja też bym się wkurzała z takim sprzedawcą...🤬🤬🤬
    Wyobraźcie sobie moje wkurwienie po tym jak otworzyłam paczkę z częścią do łóżeczka i okazało się,że ta jest po prostu pęknięta po całości🤬🤬🤬 najpierw się popłakałam a potem od razu za telefon i do sprzedawcy...
    Babka od ręki napisała,że przeprasza,że ona jest tylko sprzedawcą a nie producentem no i że poki co mamy skręcić i wysłać jej zdjęcia albo odesłać nast.dnia i ona też podeślę pieniądze na konto.
    Mąż tak się wkurzył, że dawno go takiego nie widziałam...
    Generalnie skręcilismy z pierwszym elementem bo ten to w porównaniu do drugiego miał tylko rysę a nie pęknięcie...
    Dobrze rozumiem że drugi raz tą samą cześć przyszła uszkodzona? To jakieś jaja, Ty za chwilę rodzisz, potrzebujesz łóżeczko. I co robicie?

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Bo to trzeba gołe zdjecia wstawiać!
    Wrócę do domu to jakieś cykne.
    Widzę że Wy się już wszystkie szykujecie , nacie terminy a ja cholera będę chodzić i chodzić :( ogólnie mi ta ciąża nie przeszkadza ale chce poznać Nine!!!! Zepsulyscie mi humor tym poniedziałkiem :(

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no w końcu widać u Ciebie brzuszek! Kochana kwitniesz! 🥰

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2715 2716 2717 2718 2719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ