X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka no KPINA 🤬🤬🤬🤬 jaja kurwa sobie robią🤬🤬🤬🤬

Karolinka współczuję Ci Kochana.sytuacji z ojcem Marcelinki...
    Ja wierzę jednak,że przed Tobą nowe życie a w nim będzie miejsce dla tego KOGOŚ kto pokocha Ciebie całym sercem i tak samo pokocha Marcelinkę.
    Czas w Twoim przypadku wyleczy ranę po rozstaniu z M.
    Tymczasem trzymaj się tam dzielnie bo jeszcze "moment"i utulisz swoją córeczkę ❤❤❤

Ja po obiadku odpoczywam i idę spakować torbę coby w razie w stała.
    Jeszcze doszłam do tego,że nie mam prześcieradła ani jednego do kołyski...
    kurwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:45

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A czaje, ona chce zrobić to co tam widać jak pika no nie wiem jak już tam jesteś to może niech Ci zrobi no bo co będziesz czekać jeszcze 1,5 godzinki?

No do dupy ze nikt nie zadzwonił...

Wkurwia mnie to bo widac ze na finiszu to maja pacjenta w dupie...
    Napisalam do mojej lekarki....ciekawe czy mi odpisze...kazala ktg...nie wiem czy przeplywy wystarcza....pewnie mnie tez oleje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:48

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny, jestem.
    Jeszcze nie rodzimy :-)

Jestem na oddziale od 9 (przyjechaliśmy po 7, ale musieli wypisać całą górę papierów, potem mnie zbadać na izbie).

Szyjka podczas badania była wysoko, nie zanosi się na to, żeby się miało samo rozkręcać. Mały waży 3200+-500g.
    Od jutra zaczną coś działać. Na razie jeszcze nie wiedzą co.

Jestem na tym samym łóżku co byłam ostatnio i jest ta koleżanka z bliźniakami w brzuszku w 34tygodniu. Fajne dziewczyny są w sali, nie możemy się nagadac. Bardzo się ucieszyłam że Ona tu jest :-)

Boję się tego wywoływania, ale wiem że muszę to przejść i tyle. Mąż już pojechał do domu a ja po 6 godzinach chodzenia i bujania bioder wreszcie musiałam się położyć. Na KTG bole-srule. Skurcze po 40 ale tak bolące że zatykało mnie. Nie wiem czy to nie autosugestia 😉

Od jutra zacznie się zabawa :-)

Tunia - współczuję. Przebywając w szpitalu najgorsze jest kiedy usłyszysz że nie wyjdziesz kiedy tak na to wyjście liczylas. Przytulam

Karola - ja już pisałam co myślę o M i zdania nie zmieniłam. Ty jesteś fajna, silna babka a on dupa wołowa że tak postępuje. Powodzenia Kochana

Fasolka - ja właśnie wyszłam z takiego dołka. Współczuję Ci. Pamiętaj, taki nastrój Ci minie. To hormony paskudne tak nam robią.

Poleżeć sobie, może się zdrzemnę. Trzeba nabierać sił 😁

Fasolka77, MamaAga85, espoir, martusiawp, mysla.nieskalana, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dobra Dziewczyny, jestem.
    Jeszcze nie rodzimy :-)

Jestem na oddziale od 9 (przyjechaliśmy po 7, ale musieli wypisać całą górę papierów, potem mnie zbadać na izbie).

Szyjka podczas badania była wysoko, nie zanosi się na to, żeby się miało samo rozkręcać. Mały waży 3200+-500g.
    Od jutra zaczną coś działać. Na razie jeszcze nie wiedzą co.

Jestem na tym samym łóżku co byłam ostatnio i jest ta koleżanka z bliźniakami w brzuszku w 34tygodniu. Fajne dziewczyny są w sali, nie możemy się nagadac. Bardzo się ucieszyłam że Ona tu jest :-)

Boję się tego wywoływania, ale wiem że muszę to przejść i tyle. Mąż już pojechał do domu a ja po 6 godzinach chodzenia i bujania bioder wreszcie musiałam się położyć. Na KTG bole-srule. Skurcze po 40 ale tak bolące że zatykało mnie. Nie wiem czy to nie autosugestia 😉

Od jutra zacznie się zabawa :-)

Tunia - współczuję. Przebywając w szpitalu najgorsze jest kiedy usłyszysz że nie wyjdziesz kiedy tak na to wyjście liczylas. Przytulam

Karola - ja już pisałam co myślę o M i zdania nie zmieniłam. Ty jesteś fajna, silna babka a on dupa wołowa że tak postępuje. Powodzenia Kochana

Fasolka - ja właśnie wyszłam z takiego dołka. Współczuję Ci. Pamiętaj, taki nastrój Ci minie. To hormony paskudne tak nam robią.

Poleżeć sobie, może się zdrzemnę. Trzeba nabierać sił 😁

Paula informuj na biezaca bo widze, ze jesteśmy w takiej samej sytuacji.... ciekawa jestem jak u Ciebie sie sytuacja rozwinie, nakimi metodami wywolaja i w ogóle. Ta dziewczyna z bliźniakami fam caly czas leży? Bidulka....

Moja lekarka mi odpisala, ze nie chcemy przeplywow...mam miec ktg wiec czekam do 17 na tego innego lekarza

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - nooo, biedna. Ciągle dzieci chcą wyjść a ja ciągle faszerują magnezem, lekami i luteina. Musi wytrzymać do 36 tygodnia. Przerąbane.
    Będę informować w miarę możliwości. Ignas strasznie bryka dzisiaj. Nie lubi szpitali chyba :-)

Masakra z tymi lekarzami. Ja bym Ci umiała KTG podłączyć. No jaja sobie robią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 16:00

• angella908 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    O to też szybko pepuszek odpadł, i ładnie przybiera.😀 A jak starszy braciszek reaguje na rodzeństwo?

Właśnie obawiałam się ze będzie strasznie zazdrosny, a jest wręcz odwrotnie przychodzi głaska go po główce, dzisiaj razem ze mną przebierał Huberta ;) cieszę się ze tak zareagował na nowa sytuacje.

Jak dzwoniłam do niego ze szpitala zaraz po cc jak dali mi Huberta i zobaczył go razem ze mną to tak płakał i mówił ze będzie go szczypać, No ale przeszło mu ;) i mam nadzieje ze tak zostanie.

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - nooo, biedna. Ciągle dzieci chcą wyjść a ja ciągle faszerują magnezem, lekami i luteina. Musi wytrzymać do 36 tygodnia. Przerąbane.
    Będę informować w miarę możliwości. Ignas strasznie bryka dzisiaj. Nie lubi szpitali chyba :-)

Masakra z tymi lekarzami. Ja bym Ci umiała KTG podłączyć. No jaja sobie robią

Tez bym sobie sama podlaczyla...no masakra...
    Ooo to jeszcze dwa tygodnie kolezance zostalo..minie jak z bicza strzelil! Pozdrow dziewczyny i trzymajcie sie tam dzielnie!

W sumie niech juz bedzie środa, niech sie juz poloze do tego szpitala...niech sie dzieje wola nieba...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow....zadzwonila do mnie moja lekarka zatroskana i zaskoczona postawą tej lekarki co nie podpina ktg...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Wow....zadzwonila do mnie moja lekarka zatroskana i zaskoczona postawą tej lekarki co nie podpina ktg...
    NIE znam chyba osoby nie zaskoczonej.. Szok jak dla mnie dalej

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, piona! Być może i u mnie jutro podłączą coś na wywołanie.

Wiecie co dziewczyny ... ja już jestem po kolacji, czy to czas spać ? 🤔😂
    W ogóle powiem Wam, że katar mi się nasila, tu jest tak duszno, nie ma czym oddychać, okien nie można otworzyć, masakra. DAJCIE TLENU!!! 😩

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos L4 to ja w.srode zeszla dostalam tylko na tydzien do 10.04 bo wtedy mam sie stawic w.szpitalu i potem juz szpital mi wysfawi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ale dalej w szoku jestem. Malutka już nie taka malutka bo waży 3262 g. Starsza córka z prawie taką wagą (3340g) urodziła się dokładnie w dniu terminu z om. Już teraz mogłabym wytłumaczyć mój wielki brzuch 😂
    Ze wszystkich pomiarów 3 tyg do przodu... Termin z usg 25.04
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94f3013d9b13.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 16:49

AniaKJ, Kasionek, martusiawp, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula życzę powodzenia. Wywołanie da się przeżyć jestem tego przykładem. No czekam na kolejne rozpakwoane. Stresant trzymam kciuki za was bo kiedyś czytałam że nie możesz w szpitalu wytrzymać. Ale nie wiem kiedy to czytałam. Taka teraz zakręcona jestem.

Paula 90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to u mnie taka akcja. Do teraz jestem w szoku i nie wiem, co myśleć. Kazik waży ok. 3100, czyli przystopowal ze wzrostem. Lekarz mi liczy termin z pierwszego usg, czyli 24 kwietnia. No to za 2 dni donoszona. I mówi że mam zdecydować, czy chce cc. Bo jak tak to za tydzień. Później on idzie na urlop. Co kurwa? Jak ja mam tak z marszu, bez przygotowania, zdecydować że za tydzień Kazik będzie z nami? No i do tego NIC się nie dzieje, wszystko pozamykane na 4 spusty. Jedyne, co z K na szybko byliśmy w stanie wywmyslec, to że czekamy, aż zacznie się akcja. Bo gin mówi, że jak się zacznie a pojadę do szpitala i powiem, że chce cc to mi zrobią. Niby inaczej jest zapisane w standardach, ale w końcu to ordynator, to chyba wie co mówi...? Nie wiem, byliśmy kompletnie zaskoczeni. A teraz jak o tym myślę, to nie wiem czego oczekiwałam. Może inaczej, może się spodziewałam, że cc będzie proponowane ze względu na dużą wagę Kazika. Nie wiem, co myśleć. Wyć mi się chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 17:23

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, ale uwzieli się na Ciebie normalnie. Ja chyba jednak bede miec cesarke w wielki piatek, bo we wtorek jest juz zawalony termin na cesarki, a w srode bedzie juz 40 tc. Nie podoba mi sie ten termin. No trudno. Paula, Karolina, niech Wam szybko pojdzie :-*. No i zaraz Fasolka sie szykuje. Ja zazdroszcze jednak tym co na koniec kwietnia sie szykuja. Chociaz nie powiem coraz ciezej mi i jeszcze jestem chora znow i mam opryszcze, niech to szlag, czy nie moze byc milo i przyjemnie, tylko ciagle wiatr w oczy :) ;)?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka ale spokojnie... Poczekaj bo ja do końca nie rozumie.. Wyć cmCi się chce bo nie chcesz za tydzień mieć Kazika, czy dlatego że nie chcesz CC. Czy nie chcesz CC na zimno??

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia czekaj na akcje i jak Ci i tak zrobia cesarke to lepiej na „cieplo”.

Kiwona lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miec na zimno i tak srednio mi to pasuje...

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kiwonka ale spokojnie... Poczekaj bo ja do końca nie rozumie.. Wyć cmCi się chce bo nie chcesz za tydzień mieć Kazika, czy dlatego że nie chcesz CC. Czy nie chcesz CC na zimno??
    Bo jestem zaskoczona, po prostu. Ja i tak mam ciężki czas i chodzę i płacze, bo boję się porodu, że nie dam rady sn, ale z drugiej strony bym chciała, bo tak lepiej dla dziecka. I niby gin mówi, że mi zrobią cc jak będę chciała jednak ale nie jestem przekonana, czy jak go nie będzie na dyżurze to faktycznie tak będzie. No po prostu przerasta mnie wszystko. Ja chyba w ogóle jestem zaskoczona, że on mi.inaczej termin liczy, bo wg OM mma 37 a wg niego z usg mam 37+5. I jak tak na to patrzeć, to moje obawy, że Kazik jeszcze potrzebuje czasu w brzuszku, są nieuzasadnione. A może ja się nie nadaje do sn? Może to już się 10 lat temu zweryfikowalo a ja wymyśla na siłę? Gin mi mówi, że wg niego to trzeba być zdecydowana na sn jka się miało wcześniej cc. A ja bym chciała, owszem, ale czy jestem tak na 100% pewna, że dam radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 17:37

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    współczuję Tunia.. a powiedział kiedy mniej więcej planują rozwiązać ciążę? Jaki jest najlepszy moment przy zakrzepicy?
    Cesarkę jeśli się zdecyduję to 18.04.
    Jeśli próbuję SN no to niewiadomo. ☺

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ