X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Martusiawp- witam się w terminie (z OM, z usg mam na niedziele...) kto dołącza do przenoszonych ciąż:)?
    Ja dołączę za 8 dni, obiecuję ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak się nie rozkręci to faktycznie cc jest dobrym wyjściem niż meczarnia przez kilka dni ale to moje zdanie...
    Dlatego właśnie nie zgodziłam się na wywoływanie...

Chce być mama to DZIŚ poznasz swoje Maleństwo❤❤❤❤❤❤❤❤

Tunia jak to? oni chcą czekać.mimo takiego rozpoznania??? nie pojęte..przecież to jest niebezpieczne dla Was obojga...

Ja wracam do domku.Kolezanka była ze mna ale musiała jechać do pracy więc podwozła mnie do miasta a ja skorzystałam i kupiłam jeszcze dwie seksi koszule do szpitala😉 to teraz mam 4 koszule,dwa szlafroczki i 4 piżamy😂ale nie biorę tego wszystkiego oczywiście.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też dziś pierwszy raz wzięłam łyżkę. Przeczyszczenia konkretne :) A Ty jaka dawkę chcesz zaaplikowac?
    ja chce 2 lyzki stolowe ale do soku. bo samego olejku nie tkne.

tak konkretnie cie czysci po 1 lyzce? to juz mamy lewatywke gratis.
    na forum innym na kwietniowkach.. przedwczoraj dziewczyny łyknely olejek.. dwie urodzily o 23.30 i obie 3 skurcze parte.. a trzecia o 1:20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 10:36

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja chce 2 lyzki stolowe ale do soku. bo samego olejku nie tkne.

tak konkretnie cie czysci po 1 lyzce? to juz mamy lewatywke gratis.
    na forum innym na kwietniowkach.. przedwczoraj dziewczyny łyknely olejek.. dwie urodzily o 23.30 i obie 3 skurcze parte.. a trzecia o 1:20.
    Ja też zmieszalam z sokiem. Stwierdziłam że zacznę od 1 a wieczorem ewentualnie wezme 2. No 1 wystarczy żeby się oczyścić do porodu :D
    Ale ja żadnych skurczow nie mam, już 4 godz minęły.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też zmieszalam z sokiem. Stwierdziłam że zacznę od 1 a wieczorem ewentualnie wezme 2. No 1 wystarczy żeby się oczyścić do porodu :D
    Ale ja żadnych skurczow nie mam, już 4 godz minęły.
    bo to moze okazac sie jak ze wszystkim. jesli szyjka nie gotowa w pelni to nawet nasze czyszczenie nie pmoze;p ale spokojnie jeszcze dzien sie nie skonczyl.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka, Basia Wy to macie chociaż ze słonecznikowym...ja z palmowym miałam!!!
    Dawkowanie tak jak Basia mówi jednego czy drugiego kropla.
    I tak jak Basia pisze.. Dziś gadałam z mamą i ona jednak nasza czwórkę wychowała i 7 wnuk na swiecie i mówi że kolki.
    Ja liczę że jak brzuszek z tej Wit D się oczyści będzie lepiej. Już rano inna kupa mam wrażenie.

B_002 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    bo to moze okazac sie jak ze wszystkim. jesli szyjka nie gotowa w pelni to nawet nasze czyszczenie nie pmoze;p ale spokojnie jeszcze dzien sie nie skonczyl.
    Mnie pociesza że mam delikatne rozwarcie, więc chyba troszkę ta szyjka jednak jest przygotowana :) pożyczyłem dzisiaj piłkę, będę skakać :)

A jak rozmowa z teściową, odbyła się?

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek rycynowy kojarzy mi się tylko z jednym. Jak była w podstawówce 7 czy 8 klasa to wlalismy naszej babce z Niemieckiego do kawy za to jaka była hahaha... Dalej nie pisze juz 🙈🙊🤣😋

Daffi, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dzieki za info :( jak dobrze Was miec...dzis bylam na wyciaganiu szwow...tak sie stresowalam ze malego zostawiam w domu bez cyca ze przywalilam w parkingowy znak przy szpitalu....kurwa caly zderzak rozwalilam 6 stow w dupie jak nie wiecej....chuje postawili znak na srodku wjazdu...jest ogromny problem z parkowaniem wiec ludzie parkowali jak barany na pobobu oni zamiast rozszezyc parking to znak na betonie postawia i zadowoleni

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus z jednego cyca wypil 45 ...wazymy przed i po ...trwalo mu to 40 min. Potem jeszcze z drugiego pil ....w sumie kolo 90 na jedno karmienie to chyba nie jest zle....i chyba przestane chodzic po lekarzach tylko zaufam sobie....

malutka_mycha, Mama36, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama aż takie lobuziak z Was były? Biedna kobita, dużo jej tego wlaliscie? :D

Stresant biedna lepiej nigdzie sama nie jeździ, dobrze że nic Ci się nie stało.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia wspolczuje diagnozy powinni cie natychmiast ciac.....ja dzis na kontroli miala 150/90 ale to przez ten rozwalony zderzak mysle

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 hahahahhaha
    te baby od niemieckiego cos w sobie maja. ja cale zycie uczylam sie angielskiego i w sredniej dopadl mnie niemiecki..
    alez bylo moje zdziwienie jak baba nie kumala ze klasa mieszana jedni zaawansowani a drudzy poczatkujacy.. i lekcje rozpoczela gadajac po niemiecku i wszytskie polecenia.. a od nas wymagala plynnego czytania. byly to 4 lata koszamru ale u nas chlopaki mysz wypuszczali i wedy uciekala na sam dol szkoly i lekcja rozwalona;p

b2ujp2.png

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znalazłyscie jakąś Wit d bez oleju? Bo też zauważyłam że mała ma bóle brzuszka po tej Wit ale nie mogę znaleźć nie rozpuszczalnej w tłuszczach.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dla odmiany zobaczcie co znalazlam.. swiezutka fotka gdzies z okolic Krynicy Zdrój:D
    ale bylabym zaskoczona jakbym rodzila w takim śniegu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc913dda532d.jpg

malutka_mycha, Mama36, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie byleby do nas nie przyszła taka pogoda :D Ja już warzywka posiałam na działce ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od rana sypie sniegiem ale zaraz topnieje naszczescie

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą trzymam kciuki 😗!

Byłam dziś robić ostatnie badanie moczu i morfologie. Przyszła mi paczka z gemini z lewatywa i czopkami glicerynowymi także mogę rodzić 😆. Zamówiłam też te kompresy i żel na brodawki co Karmelka polecala. I z motherhood są nowe ładne wzory pieluszek muslinowych i otulaczy i są super! Polecam naprawdę za 3 pack pieluszek 70x80 40zl, a 2 otulacze 120x120 są za 52 zł na Gemini.

Mnie z nocy na noc coraz bardziej boli brzuch. Dziś myślałam że się poplacze. A w ciągu dnia cisza raczej.

Myślą nieskalana czekam na wieści od Ciebie, chyba nie spekalas przed szpitalem co?😉

mysla.nieskalana, mysla.nieskalana, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiewioreczka, Basia Wy to macie chociaż ze słonecznikowym...ja z palmowym miałam!!!
    Dawkowanie tak jak Basia mówi jednego czy drugiego kropla.
    I tak jak Basia pisze.. Dziś gadałam z mamą i ona jednak nasza czwórkę wychowała i 7 wnuk na swiecie i mówi że kolki.
    Ja liczę że jak brzuszek z tej Wit D się oczyści będzie lepiej. Już rano inna kupa mam wrażenie.
    My dodatkowo kupiliśmy Delicol (enzym laktaza) i to się powinno podawać przy każdym karmieniu bo na wspomagać trawienie laktozy. Na ulotce jest napisane że zalecane podawanie do 3-4 miesiąca życia. Zobaczymy, wczoraj podawaliśmy po południu i był spokój. W nocy nie dawałam i już było troszkę gorzej. Rano po tej całej dzisiejszej akcji z brzuszkiem znów podaliśmy i teraz Zosia śpi. Chyba zaczniemy dawać za każdym razem przynajmniej na razie i zobaczymy czy jest rzeczywiście lepiej z trawieniem. Witaminę D też daję od wczoraj Vigantol.

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po badaniu. Mam 5cm rozwarcia i ciagle skurcze. Lekarz mowil, ze skurcze robia robote i wszystko idzie w dobrym kierunku. Po badaniu krew ciekla mi po nogach, musialam sie umyc. Zostaje w szpitalu, a narazie siedze w pokoju gdzie mialam badanie - mam tu wanne wiec tu sie umylam. Ktos ma zaraz po mnie przyjsc i zaprowadzic do innego pokoju, gdzie bede juz mogla sie rozgoscic. Moj maz pojechal zaprowadzic psa do sasiadow i przywiezc troche jedzenia.
    Moze jednak dzisiaj urodze!!

Natalia-tosia, B_002, malutka_mycha, espoir, Lolka30, Kiwona, Kasiulka90, Reniiata, xKlaudiax, estrella, MamaAga85, martusiawp, Mama36, ago91, DorotaAnna lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 2806 2807 2808 2809 2810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ