X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Jaką wit D dajecie?
    No wlasnie chciałam tylko vigantol bo to lek a nie suplement a jego nigdzie nie ma. Więc kupiliśmy niby najlepsze z apteki a olej palmowy w składzie.. Więc tylko devikap (lek) dopóki się vigantol nie pojawi. I nie podam Nic innego. Devikap im w szpitalu podawali.

Misiabella lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa jak bola te skurcze! Jestem przerazona bo mnie az zgina w pol i nie moge sie ruszyc. Jakos zjadlam sniadanie I sie wykapalam. Pomiedzy skurczami spoko, a jak przychodzi skurcz to aż nie wiem jaka pozycje przyjąć żeby mi ulżyło. Próbuje się jakoś umalować, ale wszystko mi strasznie powoli idzie bo co chwile przerywają mi skurcze. Jade do szpitala

Kiwona, Mama36, Kasiulka90, Fasolka77, Natalia-tosia, Daffi, Syska2202, B_002, Bubek, martusiawp, Lili90, malutka_mycha, MamaAga85, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurwa jak bola te skurcze! Jestem przerazona bo mnie az zgina w pol i nie moge sie ruszyc. Jakos zjadlam sniadanie I sie wykapalam. Pomiedzy skurczami spoko, a jak przychodzi skurcz to aż nie wiem jaka pozycje przyjąć żeby mi ulżyło. Próbuje się jakoś umalować, ale wszystko mi strasznie powoli idzie bo co chwile przerywają mi skurcze. Jade do szpitala
    Powodzenia dzielna kobieto! ♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola! Tunia! Dorota! Halo, jak tam dzisiaj sytuacja na froncie szpitalnym?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, leniwa ta moja macica jak na 38 tydzień...
    db5075a943c56834med.jpg

Ja mam dla maluszka wit. D z firmy Viridian w kropelkach.

Misiabella, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18, a jaka jest dawka witaminy D w Devikap i Vigantol? Mnie kazali wykupić 400 j. Mam na oleju słonecznikowym, może stąd kolki, dziś będę jeździć po aptekach.

Karola, u mnie tak kolki się zaczęły jak opisujesz... Jak mały jest głodny, to otwiera dzioba, poplakuje, wpycha łapki i rękawy do środka.
    A jak go bolał brzuch, prężył się, prostował nogi i robił czerwony. Później doszedł płacz mocny, a teraz to już szkoda gadać :( Oby u Ciebie to nie było to..

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama jedz!! Dziś witamy następne dzidzi. Cudnie!!!

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, i przypisali Ci ten devicap dla maluszka bez problemu? A jak sie to podaje? Kurde tez nie znalazlam vigantolu i nie mam nic poki co.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odnotowalam cukier na czczo na poziomie 93, wciaz po 8j insuliny. W ciagu dnia dzien wczesniej, mialam po posilkach bardzo niski, rzedu 90-105, a na czczo taki wysoki. Wczoraj stwierdzilam ze zjem troche wiecej, no i cukier w dzien tez byl w porzadku, dosc niski, ale na kolacje juz 136, a nie jakies marne 100. W nocy zmobilizowalam sie i zmierzylam cukier o 2:30- 91, o 4:00- 89, o 5:30-znow 89 i o 7 rano- 80siat. Dziwny ten swiat cukrzycy ciazowej. Mam wrazenie ze teraz im destrykcyjniej zjem to wyzszy cukier na czczo, a jeszcze do niedawna bylo na odwrot.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Cześć :) u nas przez noc się nic nie wydarzyło, zobaczymy co będzie po zdjęciu balonika bo sam chyba raczej już nie wypadnie
    Trzymam kciuki :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola! Tunia! Dorota! Halo, jak tam dzisiaj sytuacja na froncie szpitalnym?

Ja siedzę cicho bo mam zjazd emocjonalny.... czekam na badanie...nie wiem czy bedzie oksy czy jeszcze cos innego...czy zyczyc sobie cesarke....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ok dzwonilam do szpitala. Zaznaczam skurcze na aplikacji i caly czas sa regularne - co 4 minuty i trwaja po 40 sekund.
    Powiedziano mi, ze jak beda sie wydluzac i trwac ok 1 minuty to mam jechac do szpitala. Jezeli czas miedzy skurczami skroci sie to tez mam jechac. Kobietka powiedziala, ze nie wydaje jej sie, ze to potrwa dlugo wiec ma przyszykowane moje dokumenty. W sumie cala noc mnie brzuch bolal, ale nic nie wtedy nie mierzylam tylko probowalam zasnac. Teraz ide wziac prysznic i zjem sniadanie.
    Jakby mnie mocno bolalo to mam brac paracetamol.
    Dzwonilam do meza - narazie jest w pracy, ale powiedzial u siebie, ze zona moze dzis rodzic 😉
    Oooo:) ale super. Powodzenia niech kolejny maluszek przywita swoje e-ciocie :)

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi jak się czujesz?? Byłaś u innego lekarza?
    Nie byłam.. Nocka dzis bez zastrzeżeń ale ręce znow przechodza piekło.. A juz bylo kilka dni lzejszych.
    Dzis piję olejek rycynowy z sokiem niech sie dzieje co chce. Lepiej zeby mi d.. odpadla niz rece do poniedziałku. :P

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak u Ciebie??

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja siedzę cicho bo mam zjazd emocjonalny.... czekam na badanie...nie wiem czy bedzie oksy czy jeszcze cos innego...czy zyczyc sobie cesarke....
    Ooo jestes. Kochana nie dołuj się proszę :) czuje ze 12 to Twoja szczęśliwa liczba:) jeszcze dzis utulisz synka. Czekaj na swoja lekarke i jak ma Ci pomoc CC to moze warto? Ja bym się nie zdecydowała ale każda z nas jest inna.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do klubu bolących cycków i schodzącej skóry z sutów!! 😏

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ooo jestes. Kochana nie dołuj się proszę :) czuje ze 12 to Twoja szczęśliwa liczba:) jeszcze dzis utulisz synka. Czekaj na swoja lekarke i jak ma Ci pomoc CC to moze warto? Ja bym się nie zdecydowała ale każda z nas jest inna.

Ja bym się zdecydowała na cesarkę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś miałam noc z głowy jakiś taki ogólny niepokój, o 3 obudziłam męża, bo nie mogłam spać i zaczęłam mu opowiadać o wszystkim czego się boję, jakoś trochę ciśnienie zeszło.

Paula podziwiam Cię za to co przeszłaś, Twoja sytuacja utwierdziła mnie w przekonaniu, że jednak wywoływanie porodu warto odsunąć w czasie jak tylko się da. Skoro ja przeszłam tak ciężki poród 8 lat temu praktycznie bez ingerencji to już się domyślam co by się działo przy wywoływaniu :( Pewnie bym tego nie zniosła tak dzielnie jak Ty! Brawo raz jeszcze!

Lili, bardzo współczuję kłopotów z maluszkiem, życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.

Espoir daj znać po USG.

Chcę być mamą, kciuki mocno zaciśnięte!!

A co do rozpoczynającego się porodu to sama mam obawy czy rozpoznam, że to już. Chociaż przy pierwszym porodzie nie miałam z tym problemu, to teraz cała ciąża wygląda zupełnie inaczej, podejrzewam, że poród też będzie inny. Najgorzej się będę czuła jeśli spanikuje i narobię fałszywego alarmu :D

Karola być może, młoda się tak przy piersi wygina, bo próbuje sobie rozkręcić laktację, moja Tosia gdy tak robiła, po takich akcjach zawsze był nawał ;-).
    Co do wagi to Tosia po porodzie ważyła 3140 przy wyjściu 2970, lekarze twierdzili, że wszystko jest w porządku :).

Miłego dnia dla wszystkich ;-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cewniki 3-3,5 cm rozwarcia szyjka bardzo podatna. Czekam właśnie na położna ma mnie zabrać na porodówkę i podłączona oksytocynę będę miała

Natalia-tosia, Fasolka77, Daffi, Kiwona, Reniiata, espoir, MamaAga85, Lolka30, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny po cc boli Was glowa? Mnie praktycznie od porodu ciagle boli glowa nie tak mocno zebym tabletke musiala wziac ale ciagle czuje cmienie ... moze to skutki znieczulenia?
    Kochana gadałam. Z koleżanką to jest zespół popunkcyjny. Prawdopodobnie za szybko podniosła głowę. Napisała mi ze bardzo dużo wody musisz pić i czekać aż przejdzie ale bardzo długo to nie trwało.

‹‹ 2804 2805 2806 2807 2808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ