Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Ja bym się zdecydowała na cesarkę.
-
nick nieaktualny
-
U mnie kiepsko.
Diagnoza z dzisiaj: stan przedrzucawkowy.
Za tydzień powtórka dobowej zbiórki moczu.
Nie rozumiem dlaczego nie robią mi cesarki, tylko dalej trzymają.
Przecież na 16-18.04. miałam termin cięcia.
Napisałam do swojego gina i czekam na niego. -
Karollinax26 wrote:Dołączam do klubu bolących cycków i schodzącej skóry z sutów!! 😏
Od początku zwracałam uwagę żeby mała dobrze się przyssała, ale widocznie przez pierwsze kilka dni skóra musi się przyzwyczaić.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:U mnie kiepsko.
Napisałam do swojego gina i czekam na niego.
-
nick nieaktualny
-
Napisałam do swojego gina i czekam na niego.Może zrobią CC po weekendzie, daj znać co Twój gin odpisał. Bardzo Ci współczuję.
-
Napisałam do swojego gina i czekam na niego.
jestes juz w bezpiecznym terminie a mecza Cie strasznie.
tego sie zawsze balam ze bede lezec bez celu.. badania moczu moge robic sama i przekladac lekarzowi.. a chyba nic wiecej ci tam nie robia. -
B_002 wrote:Tunia to niedobrze że taka diagnoza. Może ci zrobią wcześniej cesarke. Czekaj na decyzję lekarzy albo może sama dopytaj czy jest jakiś plan. Powodzenia! Już niedługo i będziecie się tulić z córeczką.
A ja termin porodu z pierwszego usg prenatalnego mam na 20.04, czyli za tydzień.
Czekam na mojego gina. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Nie byłam.. Nocka dzis bez zastrzeżeń ale ręce znow przechodza piekło.. A juz bylo kilka dni lzejszych.
Dzis piję olejek rycynowy z sokiem niech sie dzieje co chce. Lepiej zeby mi d.. odpadla niz rece do poniedziałku.A Ty jaka dawkę chcesz zaaplikowac?
Aga2606 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Mama18, a jaka jest dawka witaminy D w Devikap i Vigantol? Mnie kazali wykupić 400 j. Mam na oleju słonecznikowym, może stąd kolki, dziś będę jeździć po aptekach.
Karola, u mnie tak kolki się zaczęły jak opisujesz... Jak mały jest głodny, to otwiera dzioba, poplakuje, wpycha łapki i rękawy do środka.
A jak go bolał brzuch, prężył się, prostował nogi i robił czerwony. Później doszedł płacz mocny, a teraz to już szkoda gadaćOby u Ciebie to nie było to..
W szpitalu jak zapytałam ile podawać Vigantolu to pani doktor powiedziała że jedna kropla dziennie.
Z tymi kolkami to u nas jest czasem podobnie jak Karola opisuje. Też się mała pręży, prostuje i podkurcza nóżki, w jednej chwili zaczyna głośno płakać i robi się czerwona. Nie ma reguły że kolki zaczynają się po 2 tygodniu życia, każde dziecko jest inne i wydaje mi się że jest możliwe żeby zaczęły się wcześniej.
U nas daje radę termofor z pestek wiśni, delikatne masaże i trzymanie dziecka w pozycji pionowej.
Dziś rano znów mieliśmy "awarie". Mała obudziła się o 7:15 i dopiero niedawno udało się ją uśpić, po 3 godzinach. Nie płakała cały czas ale jak już zasypiała to nagle ją brzuszek wzbudzał i był krzyk przez chwilę i od nowa uspokajanie.
Mi się oczy zamykają. Mała śpi to ja też idę odespać. Pogoda dzisiaj bardzo senna w Krakowie, pada deszcz i jest ponuro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 10:30
-
Tunia76 wrote:No właśnie najgorsze, że ich plan to powtórka zbiórki moczu za tydzień.
A ja termin porodu z pierwszego usg prenatalnego mam na 20.04, czyli za tydzień.
Czekam na mojego gina.Tunia76 lubi tę wiadomość