X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już się zaopatrzylam w Delicol, dobre opinie ma.

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą, 5 cm rozwarcia to urodzisz na pewno ;-) trzymam kciuki!

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej dziewczyny jestem po badaniu. Mam 5cm rozwarcia i ciagle skurcze. Lekarz mowil, ze skurcze robia robote i wszystko idzie w dobrym kierunku. Po badaniu krew ciekla mi po nogach, musialam sie umyc. Zostaje w szpitalu, a narazie siedze w pokoju gdzie mialam badanie - mam tu wanne wiec tu sie umylam. Ktos ma zaraz po mnie przyjsc i zaprowadzic do innego pokoju, gdzie bede juz mogla sie rozgoscic. Moj maz pojechal zaprowadzic psa do sasiadow i przywiezc troche jedzenia.
    Moze jednak dzisiaj urodze!!
    Na pewno urodzisz dzisiaj! Te bolesne skurcze to już na pewno porodowe i jak takie rozwarcie to pewnie długo nie będziesz czekać na pełne :)
    Powodzenia i oby 2 faza trwała jak najkrócej! Trzymam kciuki :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej dziewczyny jestem po badaniu. Mam 5cm rozwarcia i ciagle skurcze. Lekarz mowil, ze skurcze robia robote i wszystko idzie w dobrym kierunku. Po badaniu krew ciekla mi po nogach, musialam sie umyc. Zostaje w szpitalu, a narazie siedze w pokoju gdzie mialam badanie - mam tu wanne wiec tu sie umylam. Ktos ma zaraz po mnie przyjsc i zaprowadzic do innego pokoju, gdzie bede juz mogla sie rozgoscic. Moj maz pojechal zaprowadzic psa do sasiadow i przywiezc troche jedzenia.
    Moze jednak dzisiaj urodze!!
    aaa na pewno urodzisz. z takim rozwarciem :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama super, trzymam kciuki!!! I przesyła nam tu te fluidy z porodówke, niech nam się udzieli :D

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nikt nie chciał zostawiać w szpitalu,studenciaki mnie zbadaly i nara. Mam być znów we wtorek.

Lolka30, Kasiulka90, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie moj gin. Przejrzał wyniki i tak.
    Białka mam niewiele, dlatego planują powtórkę za tydzień. Ciśnienie na lekach, ale w normie. Więc nic takiego się nie dzieje.
    Ze względu na nowe przepisy nie ma wskazań do cesarki, no chyba, że nagle mi ciśnienie wywali w kosmos.
    Cesarka zgodnie z drugim terminem, czyli 18.04.
    Niestety 16.04 nie ma go w klinice.
    No chyba, że zacznę rodzić wcześniej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A mnie nikt nie chciał zostawiać w szpitalu,studenciaki mnie zbadaly i nara. Mam być znów we wtorek.
    A ja tu na ciebie czekam. 😜

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok. wyznaczyli mi cesarkę na 3.05, pobrali wykazy z nosa i pachwin i tak dalej. 3 godziny tam byłam, bo tyle osób musiałam obskoczyć...

Kasiulka90, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja już w sumie byłam nastawiona,że mnie zostawia nawet. Najgorsze że nic nie wiem. Czy mam jakieś skurcze,jaka szyjka..nic nie powiedzieli i czesc 😀

ibm2j48a6easc2hs.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

Ja byłam nastawiona, ze pewnie i tak mnie odesla do domu a tu mi lekarz mowi, ze lepiej jakbym juz zostala.
    Wlasnie znowu u mnie byl i pytal, czy potrzebuje czegos przeciwbolowego - wzielam 2 paracetamole, mam nadzieje, ze choc odrobine pomoze
    Ja jestem w stringach, ledwo mi sie ta podpaska wielka trzyma i z checia zalozylabym majtki no ale poczekam juz na swoj pokoj I nie bede rozbebeszac jeszcze walizki.

Mi sie wydaje, ze u mnie sie juz w nocy zaczelo. Wieczorem byl seks i bolal mnie potem brzuch. W nocy co chwila sie budzilam bo ten brzuch mnie bolal, ale ja nie sadzilam, ze to juz sa skurcze i probowalam zasnac. No teraz boli konkret, nie wiem, czy nie poprosze o znieczulenie

B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia zostało 6 dni! Wytrzymasz, wiem że ciężko się czeka w szpitalu ale już niedługo.
    A może zacznie się coś wcześniej, już jesteś w terminie, można rodzić :)

chce_byc_mama, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolinda, uszy do góry! Może cc to akurat wyjście dla Was? Przemysl to na spokojnie :)
    Dorota, kciukasy!
    Chce być mama, daj znać jak sytuacja :)
    ♥️♥️♥️♥️♥️

Jakis szal wakacyjnych bzykow..od rana porodowka oblezona... chyba juz 9 porodow i 4 ceaarki...moja ginka mi powiedziala, ze lepiej dzis nie rodzic... ponegocjowalam przy badaniu z zastepca ordynatora i mam deadline w poniedzialek... dzis mam miec pepidril podany.... ktos cos wie na temat oepidrilu??? Bo ja nie wiem czego sie mam juz spodziewac....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też zmieszalam z sokiem. Stwierdziłam że zacznę od 1 a wieczorem ewentualnie wezme 2. No 1 wystarczy żeby się oczyścić do porodu :D
    Ale ja żadnych skurczow nie mam, już 4 godz minęły.
    Ja piłam olejek przy 2 dziecku 8 dni po terminie. Tylko ja od razu walnelam pól szklanki :D najpierw wyprolam jelita, potem zaczely sie skurcze i ledwo do szpitala dojechałem. Cala akcja trwala 2h :) ale nie polecam, to byl moj najbolesniejszy porod przez dodatkowe skurcze jelit, corka miala zielone wody a w szpitalu skrecala sie z bolu brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:44

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka co się dziwisz, same zaciazylysmy w wakacje :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie też dziś od rana boli brzuch jak na okres ale jak widać nic z tego. Ale jak ni ten student zapodal tam paluchy to myślałam, że się skicham. Taki aż rozped do tego wzial😂

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kasiulka ja z 1 usg kończę jutro 39 tydzień, a nie mam ani pół skurczu.
    ja nie miaam skurczy az do porodowych :) 2 dni przed porodem bylo plaskie ktg.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_być_mamą z perspektywy czasu powiem Ci że chyba jednak lepiej bez znieczulenia. Ale rozumiem jeśli myślisz inaczej. Ja jechałam na porodówkę z założeniem że rodzę bez znieczulenia, bo wolę zachować możliwość poruszania się i zajmowania dowolnej pozycji.
    Przy silnych skurczach błagałam męża żeby poszedł po położną bo ja chcę znieczulenie!
    Nie zdążyli mi nic podać bo tak szybko się akcja rozwinęła (a jeszcze trafiłam na zmianę personelu bo była o 19 czyli wtedy kiedy u mnie zaczęła się 2 faza).
    Szybko poszło, a przynajmniej nie miałam żadnych skutków ubocznych znieczulenia, ani żadnych cewników itd.
    Teraz myślę że następnym razem też próbuję bez znieczulenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:48

gg64zbmhxvebnkcj.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja piłam olejek przy 2 dziecku 8 dni po terminie. Tylko ja od razu walnelam pól szklanki :D najpierw wyprolam jelita, potem zaczely sie skurcze i ledwo do szpitala dojechałem. Cala akcja trwala 2h :) ale nie polecam, to byl moj najbolesniejszy porod przez dodatkowe skurcze jelit, corka miala zielone wody a w szpitalu skrecala sie z bolu brzuszka
    Dlatego ja mniejsze dawki próbuje :)
    A myślisz że smolka przez ten olej wyszła? Czy znaczenie miało to że byłaś po terminie? Bo właśnie opinie są podzielone, że olej może wpłynąć na wydalenie smolki.
    Pisałam wczoraj z Valetta, też piła, ale zaczynała od łyżki. Nie ruszyło od razu ale może trochę przyspieszył, wody czyste.

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Chce_być_mamą z perspektywy czasu powiem Ci że chyba jednak lepiej bez znieczulenia. Ale rozumiem jeśli myślisz inaczej. Ja jechałam na porodówkę z założeniem że rodzę bez znieczulenia, bo wolę zachować możliwość poruszania się i zajmowania dowolnej pozycji.
    Przy silnych skurczach błagałam męża żeby poszedł po położną bo ja chcę znieczulenie!
    Nie zdążyli mi nic podać bo tak szybko się akcja rozwinęła (a jeszcze trafiłam na zmianę personelu bo była o 19 czyli wtedy kiedy u mnie zaczęła się 2 faza).
    Szybko poszło, a przynajmniej nie miałam żadnych skutków ubocznych znieczulenia, ani żadnych cewników itd.
    Teraz myślę że następnym razem też próbuję bez znieczulenia :)
    Twarda babka z Ciebie. Ja blagałam o znieczulenie i powiem, że była to najlepsza decyzja w moim życiu. :) fakt że nie udało się sn ale znieczulenie bardzo pomogło.

B_002 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 2807 2808 2809 2810 2811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ