X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty Basia od rozpoczecia?

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze od zakonczenia 2godz. I budze....jak moj je godzine .....to by musial co godz. Dostawac......

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja vigantol kupilam juz w polowie ciazy bo wiedzialam zebedzie przerwa maja w maju odnowic produkcje.

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc boli Was glowa? Mnie praktycznie od porodu ciagle boli glowa nie tak mocno zebym tabletke musiala wziac ale ciagle czuje cmienie ... moze to skutki znieczulenia?

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No co ty Basia od rozpoczecia?
    Ja nawet pytałam o to położne w szpitalu i powiedziały że od rozpoczęcia (tak samo się tez liczy czas miedzy skurczami na przykład).
    U nas karmienie było od 23:30, teraz od 2:30 i następne mniej więcej od 5:30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 03:18

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nawet pytałam o to położne w szpitalu i powiedziały że od rozpoczęcia (tak samo się tez liczy czas miedzy skurczami na przykład).
    U nas karmienie było od 23:30, teraz od 2:30 i następne mniej więcej od 5:30.
    To mój bez Wit d3 pobił samego siebie dziś. Od 21:15 do 3:15 (bo wczesniej zasnęłam jeszcze) i w sumie wybudzilam go zmiana pieluchy bo by mi cycki urwalo jeszcze trochę. I takie mam przemyślenia. Jak bez tej Wit d3 na oleju tak pięknie śpi to pewnie faktycznie nie potrzebuje tyle jedzenia żeby tyle tyć ale jak boli brzuszek to dzidzia ciągnie do cyca. Rano siadam na telefon i załatwiam receptę na devikap. Wyrzucam to g.... Na oleju.

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny po cc boli Was glowa? Mnie praktycznie od porodu ciagle boli glowa nie tak mocno zebym tabletke musiala wziac ale ciagle czuje cmienie ... moze to skutki znieczulenia?
    Ja nie po CC więc się nie wypowiem, ale pomyślałam że może to przez niższe ciśnienie jakie masz teraz? Zaszła zmiana i głowa boli. Mnie czasem przez zmianę ciśnienia właśnie głowa boli.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Po cc jest czasem taki skutek uboczny. To od Znieczulenia. Nawet się jakiś nazywa to fachowo. Minie ale trcihe ta głową boli. Ja nigdy nie miałam... Ale moja koleżanka teraz po 3 cc miała. Mogę jej się spytać czy coś brała na to i ile trwało.

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Po cc jest czasem taki skutek uboczny. To od Znieczulenia. Nawet się jakiś nazywa to fachowo. Minie ale trcihe ta głową boli. Ja nigdy nie miałam... Ale moja koleżanka teraz po 3 cc miała. Mogę jej się spytać czy coś brała na to i ile trwało.
    No fajnie by bylo ;) juz czasami mysle ze sama sobie choroby wyszukuje :) ale na prawde lebo boli....
    Basia ja skonczylam karmic o 3....jest 5 i karmie znow :) czyli przepisowo 2godz. Pokarmie zapewne do 6.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziewczyny jak mierzycie odstęp miedzy karmieniami?? Od rozpoczecia.jednego karmienia do rozpoczecia drugiego?? Czy od zakonczenia jednego do rozpoczecia drugiego??
    od konca do poczatku. Maly czasen ssie godzine wiec inaczej u nas nie mialoby sensu, ale w szpitalu mowili mi ze od poczatku do poczatku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No fajnie by bylo ;) juz czasami mysle ze sama sobie choroby wyszukuje :) ale na prawde lebo boli....
    Basia ja skonczylam karmic o 3....jest 5 i karmie znow :) czyli przepisowo 2godz. Pokarmie zapewne do 6.
    czemu 2h? mi mowili ze przerwa ma byc max 3h?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe, żeby Marcelkę dopadła kolka tak szybko ? Od 24 do 3 sobie pospała, później ją karmiłam i już zauważyłam że się inaczej zachowuje, szukała tego cycka, chciała jeść ale tak jakby w nim nic nie było, płacząc przy tym. Prężyła też nóżki i robiła się czerwona. Ponosiłam ją chwilę pleckami do góry i zasnęła.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, nie ogarnę tego karmienia, w życiu! To logiczne, że jak dziecko szybko się najada to raczej od początku karmienia by liczyć a jak wisi długo to od konca, ale to dla mnie logiczne teraz. Jak będzie młody to na bank będę miała takie dylematy. I będę srała po gaciach, że coś robię źle. Jak tak Was czytam, to ogarnia mnie przekonanie, że nie dam rady. Muszę sama sobie tłumaczyć, że nie ma co panikowac na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 06:10

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas przez noc się nic nie wydarzyło, zobaczymy co będzie po zdjęciu balonika bo sam chyba raczej już nie wypadnie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Boziu, nie ogarnę tego karmienia, w życiu! To logiczne, że jak dziecko szybko się najada to raczej od początku karmienia by liczyć a jak wisi długo to od konca, ale to dla mnie logiczne teraz. Jak będzie młody to na bank będę miała takie dylematy. I będę srała po gaciach, że coś robię źle. Jak tak Was czytam, to ogarnia mnie przekonanie, że nie dam rady. Muszę sama sobie tłumaczyć, że nie ma co panikowac na zapas.
    Wariatka!! Po pierwsze to Twoje drugie dziecko.... PIERWSZE Które nie zaglodzilas, żyje u ma się dobrze i czeka na brata.. Poza tym większość rzeczy zobaczysz będziesz robiła instynktownie. Tylko tak jak sama mówisz.. Żadnej durnej paniki... Na spokojnie wsluchuj się w siebie i dziecko i wszystko będzie dobrze!
    Zobacz mi też zajęlo chwilę żeby mnie oswiecilo że problemem może być witd3, mimo że u Nas to mini problem jednak.. Ale zaczęłam glowkowac, Polozna potwierdziła moje obawy bo poczytala skald.. Bingo! Tylko spokój Nas uratuje a nie jakieś cyrki. I jestem zupełnie o Ciebie spokojna!! ❤️😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 06:24

B_002, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Cześć :) u nas przez noc się nic nie wydarzyło, zobaczymy co będzie po zdjęciu balonika bo sam chyba raczej już nie wypadnie
    No mowie na maj sobie czeka spokojnie 😉

A tak poważnie współczuję... Miałam drugi też wywyolywany.. Dla mnie to w ogóle nudne bylo...teraz ta akcja była fajna. Dorcia dasz radę! Tak czy siak.. Bliżej końca i to się liczy!! A pamiętaj Ciocie czekają!!!

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie chyba cos zaczyna dziac, nie wiem. W nocy wstawalam co 2 godziny bo mnie brzuch bolal i latalam na kibelek. Przeczyscilo mnie konretnie. Mialam takie skurcze, ze macalam sie miedzy nogami, czy nie ma glowki bo jakies schizy sobie wkrecilam, ze zaraz urodze hehe

Teraz meczyly mnie skurcze wiec zaczelam zaznaczac na aplikacji i wyliczylo mi srednia co 3:47 min, ale teraz juz ustaly.

martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ja się wczoraj narobiłam żeby coś ruszyło i też dupa. Wprawdzie w nocy jakieś skurcze były ale czułam je tylko jak wstawalam na siku. Później grzecznie zasypialam i nie wiem co się działo.
    Ewidentnie Nina nie ma zamiaru wyjść.

Też jak czytam o tych laktacjach i na co trzeba zwracać uwagę to mam wrażenie że nie ogarnę, jakiś Matrix. A ja już w ogóle doświadczenia nie mam

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mala jest glodna dlatego sie prezy i szuka po cc nie ma tak szybko mleka.

Szonka kazali co 2 godz. Bo nie przybiera na wadze....ja karmie od 5 jest 6:30 ...3raz budzony byl

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola mala jest glodna dlatego sie prezy i szuka po cc nie ma tak szybko mleka.

Szonka kazali co 2 godz. Bo nie przybiera na wadze....ja karmie od 5 jest 6:30 ...3raz budzony byl
    Stresant jesteś moim mistrzem.. Tylko 2 godz snu. Jestes wielka!! Zaraz zacznie przybierać fajnie i będziesz mogła spać dłużej :*
    Faktycznie lepiej ze za dużo przybiera niż za mało jednak.

‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ