Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona ja bym na twoim miejscu zadzwoniła najpierw do szpitala, zobaczysz co Ci doradzą, a pewnie i tak powiedzą żeby przyjechać.
Jest coś w tym że jak kobietę w ciąży coś niepokoi to lepiej sprawdzić, przeczucie czasem nas nie myli, więc niech Ci nie będzie głupio jechać na IP. Może rzeczywiście warto zobaczyć czy coś się dzieje.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kiwona wrote:Mi radzono inaczej, właśnie po miarę. I to przechodziłam ze zwykłego na to dla alergików. Hm no to nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:14
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:ja też przechodziłam z Bebiko na Bebilon Pepti. i zawsze mówili, że nigdy się nie łączy mleka różnej marki...
-
Misiabela POWODZENIA!!!!❤❤❤❤❤❤
Chce byc mama co do Maluszka-to super,że nie potrzebuje transfuzji😁 a Ty z czasem dojdziesz do siebie Kochana😘
Ja zaczynam się na maxa stresować jutrem...
Jak tylko się obudziłam to już ryczałam...😥😥😥
😥😥😥 Boje się tak bardzo,że aż.mnie ściska...
Jakies rady po cc??? Wiem,że nie można głowy zbyt szybko podnosić...Coś jeszcze...
Chyba będę wymiotować z tego stresu... -
Kiwona ja też z tych co unikaly IP całą ciążę i żałuję że jak przyszło na nią jechać to zwlekalam. Przez telefon i tak Ci nie pomogą, musza sprawdzić czy to wody także szykuj się i jedź kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:07
Mama36 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mama36 wrote:U mnie tak samo przy pierwszym. No ale to było kilkanaście lat temu więc może coś się zmieniło. Od razu podałam nowe i problem się skończył jak ręką odjal.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Dzięki dziewczyny.
Wzięłam prysznic, na spokojnie się naszykuje, może mejkap narzuce jakiś wyjątkowozjem i będę dzwoniła. Bez paniki, bo nie leje się ze mnie ani nic, po prostu czasem mi pocieknie ciurkiem. No zobaczę.
Z tym mm to myślę że są różne szkoły po prostu. Karmelka, jak masz możliwość to zadzwoń do kogoś mądrego po poradę najlepiej. -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Mi radzono inaczej, właśnie po miarę. I to przechodziłam że zwykłego na to dla alergików. Hm no to nie wiem.
Mi radzili dokładnie tak samo. Położna powiedziała że właśnie niemieszanie może powodować problemy z brzuszkiem i mleko trzeba wprowadzać stopniowo. -
estrella wrote:Mi radzili dokładnie tak samo. Położna powiedziała że właśnie niemieszanie może powodować problemy z brzuszkiem i mleko trzeba wprowadzać stopniowo.
mi właśnie mówili, że stopniowo, ale zastępować karmienia, a nie miarki i w pierwszy dzień zacząć od porannego karmienia, żeby jeśli nowe mleko jakoś szczególnie nie podpasuje, to nie mieć jazdy w nocy. i że na zmianę i efekty powinno się dać minimum tydzień...
oj pamiętam jak ja nie lubiłam tych zmian. niby tyle różnego mleka na rynku, a człowiek jak przyjdzie co do czego to i tak nie wiedział co robić i kupować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:46
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kiwona wrote:Karmelka, tak jak dziewczyny piszą, po miarce nowego, potem 2 miarki itd. Powodzenia 😘
Dziewczyny, chyba przyszła na mnie kolej, w sensie wizyty na IP. Muszę sprawdzić te moje mokre poslady bo zostawiam po sobie plamki i to nie może być mocz, bo po toalecie świeżo tez mam mokro. A pocic się aż tak w samych majtkach? Normalnie mi spływa między poslady jak leżę na boku. No i chyba tak zrobię, że zjem śniadanko, ogarnę się troszkę, poczekam na K bo poszedł na miasto. Może zadzwonić do szpitala i się upewnić czy warto tam jechać? Podpowiedzcie coś. Ja jeszcze nie byłam na IP i nie chce zrobić z siebie idiotki...
choc po ostatniej wizycie na IP z tymi rekoma jestem bardzo pozytywnie nastawiona do personelu i podejscia do mnie. nawet sie dziwily czemu zwlekalam 5 dni z tymi bolami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:46
Kiwona lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Szonka wrote:moze spróbuj malucha przepajac wodą z glukozą? glukoza wyplukuje bilirubine. Mi lekarka kazała na 100ml wody plaska lyzeczka od herbaty glukozy i to podawać przez caly dzień
xKlaudiax wrote:Dziewczyny, a jak u was z rozstępami ? Ja nie mam nigdzie do tej pory i zastanawiam się, czy mogą jeszcze się pojawić
ja mialam w 1 ciazy, w tej nic a nic.... ale to nigdy niewiadomo
chce_byc_mama wrote:Zabrali Malego na intensywna opieke i maja go umiescic w inkubatorze. Trzymalam go wczesniej na rekach, ale to bylo zaraz po porodzie, gdzie zalozyli mu czapeczke I nie widzialam jak wyglada jego glowka. Bylam jeszcze wtedy ‘pijana’ i nie za bardzo do mnie docieralo....
Z glowka nie jest dobrze. To naprawde musi byc dla niego bolesne. Zostaniemy tutaj kilka dni. Ja cala smierdze i krew sie ze mnie leje, ale boje sie o synka!
Prosze pomodlcie sie za niego
MamaAga85 wrote:Misiabela POWODZENIA!!!!❤❤❤❤❤❤
Chce byc mama co do Maluszka-to super,że nie potrzebuje transfuzji😁 a Ty z czasem dojdziesz do siebie Kochana😘
Ja zaczynam się na maxa stresować jutrem...
Jak tylko się obudziłam to już ryczałam...😥😥😥
😥😥😥 Boje się tak bardzo,że aż.mnie ściska...
Jakies rady po cc??? Wiem,że nie można głowy zbyt szybko podnosić...Coś jeszcze...
Chyba będę wymiotować z tego stresu...
wymiotowac i tak bedziesz ale po znieczuleniuja przynajmniej wymiotowalm - podczas operacji i chwile po. Ale to normalne. Wiem ze sie stresujesz, latwo mowic jak sie jest juz po. Musisz swoje sie podenerwowac ale spokojnie, szybko bedzie po wszystkim i nie ruszaj sie jak dlugo mozesz....
no
a my dzis mamy 10 urodziny mojej starszej coreczki
impreze (5cio osobowao przepraszam, teraz juz 6cio
) organizuje moja Mama u siebie w domku, my jedziemy z tortem
pogoda kiepska wiec nici z ogrodka, ale nast tydzien ma byc lepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:48
MamaAga85, xKlaudiax lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniu i podjęłam z lekarzem decyzje że nie podłączamy dzisiaj oksy na razie. Szyjki w zasadzie już nie ma, główka bardzo nisko, pęcherz bardzo się ugina, jakaś cześć czegoś tam zaczyna się odklejać, lekarz mówi ze wszystko jest przygotowane idealnie. Czop odszedł, skurcze i twardnienia się pojawiają- mówi że on by zalecił chodzenie w tym dużo po schodach, prysznice, masaż sutków- i doszliśmy do wniosku ze tak będę właśnie dzisiaj wywoływać poród. Mówi ze jako podłączy mi teraz oksy to będzie tak jak poprzednio. I ze jest prawie pewny że jak ładnie postymuluje to dzisiaj się zacznie poród i wtedy mogą podłączyć mi oksy żeby mnie wspomóc. Ale z dzidzia wszystko ok a wszystko idealnie gotowe. Wiec zdecydowałam że spróbujemy- wiec łażę. Wróciłam tylko do pokoju bo zaraz będą badać tętno detektorem, wypiłam mocna kawę (mama i przyjaciółka zaleciły, podobno pomaga- chyba ma na celu mnie przeczyścić xd) i pogadam z położnymi żeby mi pożyczyli piłkę z porodówki xd
estrella, MamaAga85, Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyespoir wrote:czyli jak ze wszystkim: kilka opinii i weź sobie wybieraj
mi właśnie mówili, że stopniowo, ale zastepować karmienia, a nie miarki i w pierwszy dzień zacząć od porannego karmienia, żeby jeśli nowe mleko nie podpasuje, to nie mieć jazdy w nocy. i że na zmianę i efekty powinno się dać minimum tydzień...
oj pamiętam jak ja nie lubiłam tych zmian. niby tyle różnego mleka na rynku, a człowiek jak przyjdzie co do czego to i tak nie wiedział co robić i kupować.
No dokładnie... Ile ludzi tyle opinii i bądź tu mądra 🙂 ja też nie lubiłam zmian mleka i na szczęście wiele razy nie musieliśmy tego robić. -
Kto mi podpowie o co chodzi z tym macierzynskim bo sie lekko zgubilam.
Wypelnialam wnioski z firmy które mi dali.. Ale skad ja mam wiedziec jaka opcje mam przyjeta?? Czy 100% i 60% czy caly rok 80%?? Od czego to zależy? Od daty zlozenia wniosku czy formy w jakiej wniosek jest zbudowany?