Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabela powodzenia
dla maluszka chyba lepiej zeby bylo cc jak ma takie tętno. Trzymam za was kciuki.
Chce_byc_mama kochana oszczedzaj sie. Pekniecia niestety bola a zwlaszcza jak pisalas szwow masz duzo. Ty 9 miesiecy dbalas o malenstwo i siebie.. Pozwol zeby teraz ktos zadbal o Ciebie i skarba. Za kilka dni zapomnisz o bolu krocza a zostanie tylko radosc i milosc do maluszka:)
U mnie cisza. Moj maly aktywny czlowiek od wczoraj zastanawiam sie czy w ogóle spal.. Daje mi czadu. Olejek na mnie nie podziałal w zaden sposob.
Twarda ze mnie sztuka.
Takze witam sie w 39+0Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość
-
A ja miałam męcząca noc, nie wiem co to było. Obudził mnie mega skurcz, ale taki ze nie mogłam się ruszyć i modlilam się tylko żeby przeszedł. Leżałam i lapalam powietrze jak ryba wyrzucona na brzeg. Długi był. A jak przeszedł to zostały tylko jakieś mniejsze i ból brzucha. Więc się pomeczylam ale nic z tego nie wynikło.
Misia powodzenia
Dorota powodzenia -
malutka_mycha wrote:A ja miałam męcząca noc, nie wiem co to było. Obudził mnie mega skurcz, ale taki ze nie mogłam się ruszyć i modlilam się tylko żeby przeszedł. Leżałam i lapalam powietrze jak ryba wyrzucona na brzeg. Długi był. A jak przeszedł to zostały tylko jakieś mniejsze i ból brzucha. Więc się pomeczylam ale nic z tego nie
Ja podobnie... teraz mam bóle dość mocne ale już nawet się nie nastawiam ze coś z tego będzie.....
-
Dorotko, Misia trzymam za Was kciuki!
Daffi nasze chlopy nie sa skore do wylazenia..... pij dalej olejek, moze zaskoczy..
Chcę być mama....ciesze sie, ze dzidzia dochodzi do siebie, Ty tez powoli dojdziesz, jestes pod dobra opieka!
Ja mialam lekkie pobolewania okresowe w nocy i tyle.... laska nosila foleya 24h, rozwarcie wczoraj 5 a dzis juz 2... w nocy miala skurcze ale nic nie wnoszace.... beda ja wyciszac... no ja pierdole.....Fasolka77
-
stresant wrote:U mnie kolosalna roznica siedzac 140/90 lezac 125/75... pielegniarka mowila ze lezec na boku cianienie sie rozklada po calym ciele rowno....... na wznak juz uciskasz na zyly glowne i pompuje wiecej jest wyzsze....a siedzac to juz wogole wysokie bo cisnie do nogStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Misia i Dorota trzymam kciuki za Was 😙😙😙.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyMamusie potrzebuje porady. W szpitalu dokarmiali mi małą bebilonem 1 w płynie chciałam przejść na HiPP combiotic ale posłuchałam mojej mamy żeby zostać przy Bebilon 1 w płynie. Wczoraj że względu na dłubanie w moich piersiach troszkę krwawilam i mleko nie nadawało się dla małej to dostała w ciągu dnia że 3 karmienia modyfikacje a wieczorem kupka byla z płaczem była twardsza niż normalnie i masowałam brzuszek nóżkami żeby wyszła. Myślę żeby zmienić mleko u nas modyfika będzie nieunikniony. Jeśli cycki się całkiem nie odblokuja a mąż wraca do pracy nie poradzę sobie z odciganiem wyciskaniem sama z malutka w domu.
W jaki sposób wprowadzać nowe mleko? Żeby to nie było drastycznie -
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Ja tez jestem pelna podziwu dla rodzacYch sn....po cc dla mnie bol by mega straszny ale sn to chyba 100 raz gorzej...niby krocej choc czasami to i 2dni rodzisz .. ale po cc mnie 2tyg trzyma...
CC to operacja jednak i organizm dłużej dochodzi do sobie. Po porodzie SN bolało tak do 5 dni bo też miałam 3 szwy (nie na kroczu tylko na wardze sromowej i wejściu do pochwy) ale potem to już biegałam po mieszkaniu że jak moja mama i teściowa nas odwiedziły to mówiły że nie widać po mnie ze rodziłam.
Może w trakcie porodu ból jest ogromny i myśli się wtedy że może lepsze byłoby CC, ale po fakcie już z powrotem jestem zdania że nadal wolę SN
Oczywiście jeśli nie ma takich komplikacji jak u Chce_byc_mama bo to jednak ciężka sprawa przy większych obrażeniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:42
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelka nie wiem z ilu łyżek robisz leonce ale mnie zawsze mówiono żeby najpierw mieszać jedna łyżkę nowego mleka i reszta starego i tak stopniowo przez kilka karmien aż całość z nowego. Robiłam tak nawet jak wprowadzałam mleko tej samej firmy ale nastepne
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:W jaki sposób wprowadzać nowe mleko? Żeby to nie było drastycznie
Jak ja zmienialam mojej małej mm to lekarze i położna zalecali żeby robić to stopniowo. Np jednego dnia dajesz co karmienie jedna łyżeczkę nowego mleka. Np jeśli dziecko je 90 ml to 60 starego i 30 nowego mleczka. Drugiego dnia jeśli wszystko jest ok to zwiekszasz ilość nowego mleka i dajesz 60 ml a 30 starego i kolejnego dnia przechodzisz już na nowe. U nas taka metoda się sprawdzała.
Misia powodzenia! ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Mamusie potrzebuje porady. W szpitalu dokarmiali mi małą bebilonem 1 w płynie chciałam przejść na HiPP combiotic ale posłuchałam mojej mamy żeby zostać przy Bebilon 1 w płynie. Wczoraj że względu na dłubanie w moich piersiach troszkę krwawilam i mleko nie nadawało się dla małej to dostała w ciągu dnia że 3 karmienia modyfikacje a wieczorem kupka byla z płaczem była twardsza niż normalnie i masowałam brzuszek nóżkami żeby wyszła. Myślę żeby zmienić mleko u nas modyfika będzie nieunikniony. Jeśli cycki się całkiem nie odblokuja a mąż wraca do pracy nie poradzę sobie z odciganiem wyciskaniem sama z malutka w domu.
W jaki sposób wprowadzać nowe mleko? Żeby to nie było drastycznie -
Chce_byc_mama widzisz, mówiłyśmy Ci że będzie dobrze!
Synuś dojdzie powoli do siebie.
A Ty musisz przetrwać pierwszy tydzień bo jest najtrudniejszy, bierz leki przeciwbólowe jeśli Ci dają, a jak nie dają to poproś.
Co do toalety to ja bym na twoim miejscu poprosiła o jakiś wspomagacz, czopek albo lewatywę. Przy tylu szwach może być problem a jeśli można sobie pomóc to trzeba jakoś próbować.
Za kilka dni będziesz już swobodnie zajmować się swoim dzieckiem. Musisz przetrwać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:54
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelka, tak jak dziewczyny piszą, po miarce nowego, potem 2 miarki itd. Powodzenia 😘
Dziewczyny, chyba przyszła na mnie kolej, w sensie wizyty na IP. Muszę sprawdzić te moje mokre poslady bo zostawiam po sobie plamki i to nie może być mocz, bo po toalecie świeżo tez mam mokro. A pocic się aż tak w samych majtkach? Normalnie mi spływa między poslady jak leżę na boku. No i chyba tak zrobię, że zjem śniadanko, ogarnę się troszkę, poczekam na K bo poszedł na miasto. Może zadzwonić do szpitala i się upewnić czy warto tam jechać? Podpowiedzcie coś. Ja jeszcze nie byłam na IP i nie chce zrobić z siebie idiotki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:52
-
ale mleka nie powinno się mieszać (jeśli jest innej firmy, a nie jeśli się przechodzi z jedynki na dwójkę)... zastępujesz po prostu jedno karmienie starym mlekiem, na jedno karmienie nowym... takie zmiany robi się bardzo pomału.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:54
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:ale mleka nie powinno się mieszać (jeśli jest innej firmy, a nie jeśli się przechodzi z jedynki na dwójkę)... zastępujesz po prostu jedno karmienie starym mlekiem, na jedno karmienie nowym... takie zmiany robi się bardzo pomału.