X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla nieskalana cisnie dolne kolo 100 bardzo niebezpieczne ktory to taki nieodpowiedzialny szpital? Powinni cie zamknac jak najszybciej...i leki podawac

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana tylko ja mam cukrzyce w ciagu dalszym i o to sie rozchodzi najbardziej ze ten moj niuniek biedny wciaz narażony na cukry poranne.. Tak sie boje co z nim będzie po porodzie.. Przeraza mnie mysl o hipoglikemii.. Dla mnie na dniach powinno się skończyć. Usg ostatnie 2tyg temu.. Nie wiem jaki stan łożyska jest nawet :(

Wiem daffi i życzę ci z całego serca żebyś szybko urodziła!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18, wiesz że na hbogo już o 3 w nocy miała być premiera? My z K poszliśmy spać po 1,ale jakby tak dłużej pracowal to się smialismy, że wlaczymy sobie ;)
    Przesyłam wszystkim duoz przytulasow ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...

To u mnie tak samo. Synusie mamusi kurde do 18nastki przy cycu chcą siedzieć. Już dzisiaj mam nastrój lepszy ale tez wczoraj się trochę podłamałam... miałam skurcze w nocy mam teraz... wcześniej nawet pół nie miałam wiec znowu mam jakiś cień nadziei. U ciebie tez będzie dobrze Fasola, damy radę. Tylko musimy trochę dłużej poczekać

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka wiem słońce!! Nawet mogłam. Oglądać bo 3 to pora karmienia ale czekam jak mój wróci z pracy. Nie będę chamska!! ❤️❤️

Kiwona lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczytalam Was, ale glowa mnie boli od niewyspania. Karmie mojego smerfa piersia, chcialabym zeby sie udalo, ale zobzczymy. Mam tez kaszel i boje sie ze zaraze mimo wszystko malego, no i rane mi te ataki rozrywaja. Spionozowali mnie po 6 godzinach, ale lekko nie jest. Jestem sama w sali. Maz byl u mnie wczoraj przez godzine.

Kiwona, malutka_mycha, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant kochana dlatego też zaraz pod spodem dodałam że mój ma 4,5 prawie. Trochę inna skala wagi hihi. Więc ja rozumiem że jedne dzieci są tak ubrane.. Inne inaczej. To jak z dorosłymi. Jednemu zimno innemu gorąco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dziś rano plamic, co jakiś czas czuje napinanie się brzucha więc jadę do szpitala sprawdzić czy wszystko ok. Trzymajcie kciuki żeby to zwiastowalo że akcja się zaczyna 😉

Misiabella, Mama36, Kiwona, Daffi, espoir, xKlaudiax, Bubek, AniaKJ, Szonka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zrobil juz 3 smołki, glukoze mial ok, nienawidzi zmieniac pieluch i jest strasznie kochany :)

Mama36, Kiwona, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kasiulka90, xKlaudiax, Bubek, AniaKJ, Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Daffi słonica to jestem ja - ty jeszcze masz tydzień;))) ja tu z wami zostanę do 42 tygodnia coś czuje🤣

Mycha współczuje!!! Ja wczoraj po takim dniu boli i skurczy średnio bolesnych ale jednak co 6 min stwierdziłam ze jestem tak zmęczona ze nie dawałbym rady już rodzic. A czyści mnie codziennie wiec to już żaden znak.

Ja uważam ze sex schody spacery i kucki tylko nasilają u mnie te straszakowe objawy wiec sobie już daruje. Będę leżeć na kanapie i zbiera siły:p

A tak serio jadę dziś na kontrole ktg usg w szpitalu i zobaczymy co mi powiedzą. Biorę torbę jakby co:)
    No to trzymam kciuki żeby Ci tam wypatrzyli objawy zbliżającego się porodu!!

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzacych :-*.

relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A mi się zaczął nawał, cycki twarde, mleko wręcz kapie, bluzka cała mokra, trzeba zacząć nosić wkładki! 🙈

Mała zjadła wczoraj o 23, i przed 3 mi się sama ładnie obudziła, zaraz znów będę karmić 😊
    No to chyba super :) wiadomo że nawał to nic przyjemnego ale fajnie że możesz sama wykarmic córeczkę :) A dalej brodawki tak mocno bolą?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny doczytalam Was, ale glowa mnie boli od niewyspania. Karmie mojego smerfa piersia, chcialabym zeby sie udalo, ale zobzczymy. Mam tez kaszel i boje sie ze zaraze mimo wszystko malego, no i rane mi te ataki rozrywaja. Spionozowali mnie po 6 godzinach, ale lekko nie jest. Jestem sama w sali. Maz byl u mnie wczoraj przez godzine.
    No to trzymam kciuki za karmienie!! Nie bój się nie zarazisz małego!! :)
    Jeżeli chodzi o kaszel po cc to tak!! Kaszel i smianie się jest zakazane!!!
    Mały jest prześliczny!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:25

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa miałam Wam pisać. Dostałam zasiłek 10.04. i znów się ucieszyłam, że pracowalam tak długo, bo naprawdę fajna kwota na konto wpada. I tak się zachwyciłam ta kasa, że z tego wszystkiego nie zapłaciłam za mieszkanie :) i wchodzę wczoraj na konto, zachwycam się, jaka to ja gospodarna jestem, och i ach :P i nagle olśnienie :D napisałam do właścicielki że przepraszam, że zapomniałam a ta myślała, że ja już rodze :) i się nie upominala :) no mistrz że mnie

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Tunia76, espoir, Kasiulka90, Bubek, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...
    Oj Fasolka współczuję :( a cc?

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No to trzymam kciuki żeby Ci tam wypatrzyli objawy zbliżającego się porodu!!

No mam cały czas skurcze co 10min na poziomie 100 i co one robią? G*no....

Już mnie chcieli odesłać bez usg ale powiedziałam ze cukry na czczo mi podskoczyły i kazali skonsultować z lekarzem. Może choć usg zrobia...czekam

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No to chyba super :) wiadomo że nawał to nic przyjemnego ale fajnie że możesz sama wykarmic córeczkę :) A dalej brodawki tak mocno bolą?

Już trochę mniej :) cycki bardziej bolą ale najwazniejsze, że mleko jest ❤️

Mała jadła po 6, później jakoś o 7.30 i teraz znów je. Jutro mamy położną, a dziś jadę zdjąć szwy. W środę pediatra.

malutka_mycha, Bubek lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To u mnie tak samo. Synusie mamusi kurde do 18nastki przy cycu chcą siedzieć. Już dzisiaj mam nastrój lepszy ale tez wczoraj się trochę podłamałam... miałam skurcze w nocy mam teraz... wcześniej nawet pół nie miałam wiec znowu mam jakiś cień nadziei. U ciebie tez będzie dobrze Fasola, damy radę. Tylko musimy trochę dłużej poczekać
    Ja to sobie popłakałam bo już nie wiedziałam jechać, nie jechać. Ale mąż na szczęście zachowuje się rewelacyjnie, aż go muszę pochwalić jak wróci z pracy. Niby nie robi nic specjalnego ale wiecie jak to jest jak facet coś palenie a dla nas, pod wpływem hormonów to świat się wali. A on spokojnie tylko co jakiś czas pytał czy to już, od smerfetek mnie wyzywal, poprzytulal przed snem, bardzo mi wczoraj pomógł. W nocy kilka razy się budził i pytał co i jak, no aż wyjść z podziwu nie mogę.

Nad ranem znowu kilka straszakow a teraz cisza, już też nie wiem czy lepsza taka cisza i żeby nagle je*lo czy te straszaki i trzymanie w napięciu. Ja bym chciała żeby mi po prostu wody odeszły, wtedy bym nie miała cholera watpliwosci

Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant,zazywam leki cały czas. Jutro jadę znów to zobaczymy. Ale ja też w domu mierze i mam zawsze w normie prawie więc luz. U lekarzy zawsze mam wyższe.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie skomentuje naszych szyjke bo brzydkie słowa mi się cisna. Współczuję kochana :(

Aga2606 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ