SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    U mnie imiento pol biedy, ale nazwisko mamy tak ciezkoe ze austriacy jezyki lamia :) chociaz moje Izabela chca a to przez S a to dwa L

Nic nie mów ja po mężu też mam tak ciężkie nazwisko że za każdym razem przekręcają.... mamy i ł i dz , także różnie bywa nieraz nie reaguje jak wołają bo nie wiem że to ja 🤣🤣

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Nic nie mów ja po mężu też mam tak ciężkie nazwisko że za każdym razem przekręcają.... mamy i ł i dz , także różnie bywa nieraz nie reaguje jak wołają bo nie wiem że to ja 🤣🤣
    My mamy RZ i CZ hahaha :D panienskie byloby pikus :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Czyzby GOT !!!???? :)
    Yeeeeeessssssss!!!!

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzieki za porady w sprawie katarku,stara zestresowana matka ze mnie ;) 10 lat temu to bym juz po polu latala z malym a teraz mu body dl. Rekaw pod pizamke ubralam...bo moze mu zimno w domu ;)
    NIE przejmuj się też niektórych rzeczy nie kumam, za długo minęło. Ale wczoraj pół dnia mój był w samym body. Z gołymi nóżkami w domu. Jezuuu jak mu się podobało. Mój w ogóle lubi być nago..kapac się.. Nie płacze... Wręcz uwielbia.. Przysypia w wannie.. Leży jak basza.. Więc go codziennie kąpięmy. I ubieram go tylko w jeden pajacyk albo body i polspiochy. Nic więcej.
    Sprawdzam na karku temp. Zawsze był ciepły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:42

Lolka30, Kasiulka90, B_002, Martusiazabka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Współczuję wam laski tego oczekiwania. Mnie jak zawsze już nic nie boli więc kuzwa czad 😅 jutro jadę znów na to ktg to zobaczymy co dalej. Ale to tak nudne badanie,że przysypiam tam.
    Kasiulka, ja o Tobie nie zapomnę,nie rycz 😂
    Fasolka,Daffi, Mycha, Dorota i wszystkie które tam czekacie-trzymam kciuki!!!!
    A ja wciąż na Ciebie czekam. 😜

Też bym jutro się stawiała w szpitalu. A tak to siedzę tutaj już drugi tydzień.😞

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S.. Zreszta mój już waży prawie 4,5 kg to trochę inna tkanka tłuszczowa wiadomo. Jutro się dowiemy ile. Wizyta u Pani doktor.
    NIE jestem pozytywnie nastawiona. Zobaczymy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ja oksy wczoraj nie miałam, myśleliśmy ze sama urodzę :( teraz znowu skurcze co 9-10 min... zobaczymy co lekarz na obchodzie powie napewno wezmą mnie na badanie szyjki a co dalej to nie wiem. Trzymam kciuki za Ciebie jak dasz radę to pisz co się tam dzieje u Was!

Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja wciąż na Ciebie czekam. 😜

Też bym jutro się stawiała w szpitalu. A tak to siedzę tutaj już drugi tydzień.😞
    No właśnie wiem, nie mam pojęcia czemu mnie nie chcą.. pierwszy pomiar ciśnienia wyszedł mi u położnych 150/101..drugi 123/99 A oni wszyscy,że dobre😅 dziecko pomierzyli tak,że wyszło im że w 2 tyg przytylo 100g i to też podobno dobrze😂 serio chyba nie mieli miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:47

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pozdrawiam z oczekiwania w sali po ktg,przebraniu w seksi koszulkę z rajstopkami .Wskoczylam jako druga do zabiegu jednak i poki co umieram z glodu i ochoty na piciu...

Powodzenia! Przynajmniej wiesz, ze dziś twoj dzien!! Trzymam kciuki!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...
    A moze nie bedzie tak zle? Jeszcze nie slyszalam zeby ktos tak zle to znosil. Biedna Ty:( zobacz co lekarka Ci poradzi.. I dzialaj to wyjdziesz z synkiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ja oksy wczoraj nie miałam, myśleliśmy ze sama urodzę :( teraz znowu skurcze co 9-10 min... zobaczymy co lekarz na obchodzie powie napewno wezmą mnie na badanie szyjki a co dalej to nie wiem. Trzymam kciuki za Ciebie jak dasz radę to pisz co się tam dzieje u Was!

Ale nas mecza... trzymam nadal za Was kciuki!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karmelove jak dasz Olivier synkowi na imię to w PL tak zostaje z tego co mi wiadomo...
    ja też dzwoniłam w tej sprawie do urzedu w PL bo początkowo chciałam h w imieniu i pani mi powiedziała,ze w tej kwestii sie nic nie zmienia bo dziecko ma akt urodzenia z zagranicy,ktory ja tylko umiejscawiam w Polsce...

Ale my dziś ostatecznie ustalililiśmy, że bez h także bez problemu😅
    poki co tylko moja siostra poza nami wie jak Młody bedzie mial na imię 😉
    Natan ? Nathan?

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola gadaj o cc

Ja juz pod kroplowka po trzech probach podlaczenia wenfoonu...masakra

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie wiem, nie mam pojęcia czemu mnie nie chcą.. pierwszy pomiar ciśnienia wyszedł mi u położnych 150/101..drugi 123/99 A oni wszyscy,że dobre😅 dziecko pomierzyli tak,że wyszło im że w 2 tyg przytylo 100g i to też podobno dobrze😂 serio chyba nie mieli miejsc.
    A mnie ku..wa z niższym zapakowali na oddział i tak kwitne. 😡

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Fasolka mały ewidentnie jest mamy synkiem już teraz i mamy nie chce zostawić. Tak było z moim 2.. Na świat też nie chciał iść i ma 12 lat i dalej by spał z mamą najchętniej...

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasola gadaj o cc

Ja juz pod kroplowka po trzech probach podlaczenia wenfoonu...masakra

Chyba to bedzie najlepsze wyjscie...czekam na lekarke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, moj to ewidentnie niedogrzany....dwa pierwsze kapania darl sie ze az siny byl.....zanim matka sie kapla ze dziecku zimno....teraz przed kapaniem grzeje lazienke farelka....chyba ze 35stopni tam jest sauna....ja w staniku a pot sie leje...ale dziecko szczesliwe zadowolone spokojne...

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola wez ty ugadaj te cc bo sie kobieto wykonczysz bedziesz tak jeszcze dlugo lazic a porod bedzie bolec bo cie nafaszeruja wszystkim mozliwym zeby wywolac

Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka Twoj dzien cos czuje po kosciach :)

Mamy rozpakowane moje dziecie ma katar :( jest normalne zeby 2tyg. Dziecko zlapalo infekcje? Z noska nie leci ale kicha i charczy....mozna jakos pomoc?

Karola gratulacje mleka...u mnie niestety jeszcze wkladek nie trzeba ...czekam na ten dzien

Waga 3070 hura w koncu porodowa ;) 48 godz. Wczesniej 2980.... czyli 90g za 2dni to chyba ladnie
    To ze kicha to norma, dzieci w ten sposób oczyszczaja sobie drogi oddechowe. A charczenie to może byc sapka niemowlęca, albo glutki sie w nosku zebraly. Nalej mu po kropelce soli fiz do każdej dziurki i spróbuj odciagnac. U nas to pomaga.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeń dobry 🌞 ależ się dzisiaj wyspalismy. Słoneczko już świeci nam w okna 😊
    MamaAga85 powodzenia kochana!!!
    DorotaAnna oby dzisiaj był też twój dzień !!

Karolinka tylko nie podłączam teraz laktatora. Dostawiaj mała ewentualnie wycisnij troszkę do ulgi. Przy nawale laktator to zło - wiem co mówię 😣

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ