X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    U mnie imiento pol biedy, ale nazwisko mamy tak ciezkoe ze austriacy jezyki lamia :) chociaz moje Izabela chca a to przez S a to dwa L

Nic nie mów ja po mężu też mam tak ciężkie nazwisko że za każdym razem przekręcają.... mamy i ł i dz , także różnie bywa nieraz nie reaguje jak wołają bo nie wiem że to ja 🤣🤣

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Nic nie mów ja po mężu też mam tak ciężkie nazwisko że za każdym razem przekręcają.... mamy i ł i dz , także różnie bywa nieraz nie reaguje jak wołają bo nie wiem że to ja 🤣🤣
    My mamy RZ i CZ hahaha :D panienskie byloby pikus :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Czyzby GOT !!!???? :)
    Yeeeeeessssssss!!!!

Bubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzieki za porady w sprawie katarku,stara zestresowana matka ze mnie ;) 10 lat temu to bym juz po polu latala z malym a teraz mu body dl. Rekaw pod pizamke ubralam...bo moze mu zimno w domu ;)
    NIE przejmuj się też niektórych rzeczy nie kumam, za długo minęło. Ale wczoraj pół dnia mój był w samym body. Z gołymi nóżkami w domu. Jezuuu jak mu się podobało. Mój w ogóle lubi być nago..kapac się.. Nie płacze... Wręcz uwielbia.. Przysypia w wannie.. Leży jak basza.. Więc go codziennie kąpięmy. I ubieram go tylko w jeden pajacyk albo body i polspiochy. Nic więcej.
    Sprawdzam na karku temp. Zawsze był ciepły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:42

Lolka30, Kasiulka90, B_002, Martusiazabka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Współczuję wam laski tego oczekiwania. Mnie jak zawsze już nic nie boli więc kuzwa czad 😅 jutro jadę znów na to ktg to zobaczymy co dalej. Ale to tak nudne badanie,że przysypiam tam.
    Kasiulka, ja o Tobie nie zapomnę,nie rycz 😂
    Fasolka,Daffi, Mycha, Dorota i wszystkie które tam czekacie-trzymam kciuki!!!!
    A ja wciąż na Ciebie czekam. 😜

Też bym jutro się stawiała w szpitalu. A tak to siedzę tutaj już drugi tydzień.😞

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S.. Zreszta mój już waży prawie 4,5 kg to trochę inna tkanka tłuszczowa wiadomo. Jutro się dowiemy ile. Wizyta u Pani doktor.
    NIE jestem pozytywnie nastawiona. Zobaczymy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ja oksy wczoraj nie miałam, myśleliśmy ze sama urodzę :( teraz znowu skurcze co 9-10 min... zobaczymy co lekarz na obchodzie powie napewno wezmą mnie na badanie szyjki a co dalej to nie wiem. Trzymam kciuki za Ciebie jak dasz radę to pisz co się tam dzieje u Was!

Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja wciąż na Ciebie czekam. 😜

Też bym jutro się stawiała w szpitalu. A tak to siedzę tutaj już drugi tydzień.😞
    No właśnie wiem, nie mam pojęcia czemu mnie nie chcą.. pierwszy pomiar ciśnienia wyszedł mi u położnych 150/101..drugi 123/99 A oni wszyscy,że dobre😅 dziecko pomierzyli tak,że wyszło im że w 2 tyg przytylo 100g i to też podobno dobrze😂 serio chyba nie mieli miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 08:47

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pozdrawiam z oczekiwania w sali po ktg,przebraniu w seksi koszulkę z rajstopkami .Wskoczylam jako druga do zabiegu jednak i poki co umieram z glodu i ochoty na piciu...

Powodzenia! Przynajmniej wiesz, ze dziś twoj dzien!! Trzymam kciuki!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja juz po badaniu...szyjka rozwarcie kurwa 1.... ja pierdole....lekarz mi proponuje foley drugi raz...nie ma kurwa takiej opcji... maja mnie jeszcze badac..nie wiem jak...chyba usg...leze pod ktg...skurcze 10...zajebiscie...sie gowniarz rozgoscil....ja stad w zyciu z dzieckim nie wyjdę... czekam na moja lekarke...
    A moze nie bedzie tak zle? Jeszcze nie slyszalam zeby ktos tak zle to znosil. Biedna Ty:( zobacz co lekarka Ci poradzi.. I dzialaj to wyjdziesz z synkiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ja oksy wczoraj nie miałam, myśleliśmy ze sama urodzę :( teraz znowu skurcze co 9-10 min... zobaczymy co lekarz na obchodzie powie napewno wezmą mnie na badanie szyjki a co dalej to nie wiem. Trzymam kciuki za Ciebie jak dasz radę to pisz co się tam dzieje u Was!

Ale nas mecza... trzymam nadal za Was kciuki!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karmelove jak dasz Olivier synkowi na imię to w PL tak zostaje z tego co mi wiadomo...
    ja też dzwoniłam w tej sprawie do urzedu w PL bo początkowo chciałam h w imieniu i pani mi powiedziała,ze w tej kwestii sie nic nie zmienia bo dziecko ma akt urodzenia z zagranicy,ktory ja tylko umiejscawiam w Polsce...

Ale my dziś ostatecznie ustalililiśmy, że bez h także bez problemu😅
    poki co tylko moja siostra poza nami wie jak Młody bedzie mial na imię 😉
    Natan ? Nathan?

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola gadaj o cc

Ja juz pod kroplowka po trzech probach podlaczenia wenfoonu...masakra

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie wiem, nie mam pojęcia czemu mnie nie chcą.. pierwszy pomiar ciśnienia wyszedł mi u położnych 150/101..drugi 123/99 A oni wszyscy,że dobre😅 dziecko pomierzyli tak,że wyszło im że w 2 tyg przytylo 100g i to też podobno dobrze😂 serio chyba nie mieli miejsc.
    A mnie ku..wa z niższym zapakowali na oddział i tak kwitne. 😡

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Fasolka mały ewidentnie jest mamy synkiem już teraz i mamy nie chce zostawić. Tak było z moim 2.. Na świat też nie chciał iść i ma 12 lat i dalej by spał z mamą najchętniej...

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasola gadaj o cc

Ja juz pod kroplowka po trzech probach podlaczenia wenfoonu...masakra

Chyba to bedzie najlepsze wyjscie...czekam na lekarke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, moj to ewidentnie niedogrzany....dwa pierwsze kapania darl sie ze az siny byl.....zanim matka sie kapla ze dziecku zimno....teraz przed kapaniem grzeje lazienke farelka....chyba ze 35stopni tam jest sauna....ja w staniku a pot sie leje...ale dziecko szczesliwe zadowolone spokojne...

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola wez ty ugadaj te cc bo sie kobieto wykonczysz bedziesz tak jeszcze dlugo lazic a porod bedzie bolec bo cie nafaszeruja wszystkim mozliwym zeby wywolac

Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka Twoj dzien cos czuje po kosciach :)

Mamy rozpakowane moje dziecie ma katar :( jest normalne zeby 2tyg. Dziecko zlapalo infekcje? Z noska nie leci ale kicha i charczy....mozna jakos pomoc?

Karola gratulacje mleka...u mnie niestety jeszcze wkladek nie trzeba ...czekam na ten dzien

Waga 3070 hura w koncu porodowa ;) 48 godz. Wczesniej 2980.... czyli 90g za 2dni to chyba ladnie
    To ze kicha to norma, dzieci w ten sposób oczyszczaja sobie drogi oddechowe. A charczenie to może byc sapka niemowlęca, albo glutki sie w nosku zebraly. Nalej mu po kropelce soli fiz do każdej dziurki i spróbuj odciagnac. U nas to pomaga.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeń dobry 🌞 ależ się dzisiaj wyspalismy. Słoneczko już świeci nam w okna 😊
    MamaAga85 powodzenia kochana!!!
    DorotaAnna oby dzisiaj był też twój dzień !!

Karolinka tylko nie podłączam teraz laktatora. Dostawiaj mała ewentualnie wycisnij troszkę do ulgi. Przy nawale laktator to zło - wiem co mówię 😣

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ