Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarmeLoVe wrote:Zastanawiamy się czy wpisać młodemu Olivier czy Oliwier? Podoba nam się bardziej przez v, u nas w be tak wpisują częściej, ale mamy zamiar zaraz wracać, a w Polsce przez v jets niepoprawne. Jak myślicie?
przez w średnio nam wygląda, ale bardziej moim zdaniem pasuje do nazwiska. I właśnie przetrzepalam internet, że w Polsce z V wpisuje się Oliver - bez drugiego i, a to odpada...
Dylematy 💁🏻♀️Martusiazabka lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kasiulka90 wrote:Daffi, jak miło widzieć u Ciebie dobry nastrój 😊 Bardzo się martwiłam, jak pisałaś o bezwładnych rękach, sama to przeżyłam, kiedyś aż podejrzewali u mnie udar, bo lewą stronę ciała miałam całkowicie sparaliżowaną przez 2 dni. A w ciąży tym bardziej dzieją się różne dziwne rzeczy. No ale jak humor wrócił to najważniejsze 😘
Espoir, Misiabella dała nam znać na facebooku. Pewnie teraz odpoczywa i/lub cieszy się dzieciątkiem 😊 Ja się martwię, że jak będę rodziła na szarym końcu, to Wy to ominiecie, bo będziecie zaaferowane swoimi maleństwami 😅 Może Ty Espoir ze mną zostaniesz do końca 😄 Ale przynajmniej będziemy miały mniej forum do nadrabiania 😂😂😂Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelove jak dasz Olivier synkowi na imię to w PL tak zostaje z tego co mi wiadomo...
ja też dzwoniłam w tej sprawie do urzedu w PL bo początkowo chciałam h w imieniu i pani mi powiedziała,ze w tej kwestii sie nic nie zmienia bo dziecko ma akt urodzenia z zagranicy,ktory ja tylko umiejscawiam w Polsce...
Ale my dziś ostatecznie ustalililiśmy, że bez h także bez problemu😅
poki co tylko moja siostra poza nami wie jak Młody bedzie mial na imię 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 23:45
-
Syska2202 wrote:Halo halo 😁 ja też tu jestem i w dodatku na maj 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 23:45
Kasiulka90, xKlaudiax, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ja to dzisiaj nie jestem na bieżąco, choć próbuję nadrabiać.
Ale nie dlatego że dziecko jest zajmujące, wręcz przeciwnie!
Dziś była spokojna i piękna niedziela, słońce zaglądało do mieszkania, Zosia była spokojna cały dzień, a mnie od rana bolała głowa więc się z nią położyłam w pewnym momencie spać i przespałam w dzień 2 godziny. Potem korzystaliśmy z mężem z wolnego czasu i obejrzeliśmy 3 odcinki serialuDzień dobrze wykorzystany, a dziecko wzorowe!
Powiem wam że prawdopodobnie to że dziś było tak dobrze to zasługa zmiany witaminy D z tego suplementu na oleju na Vigantol oraz podawanie do każdego karmienia kropelek Delicol na wspomaganie trawienia laktozy. Widzę że daje to dobry efekt bo nie mamy bólów brzuszka/kolek z którymi się czasem zmagaliśmy. Będę podawać przez kolejne dni i noce i ostatecznie się przekonam czy to rzeczywiście tak dobrze na nasze dziecko wpływa.Kasiulka90, Kiwona, Fasolka77, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wpisać przez v można ale ponoć nie jest to forma poprawna. Która wg was fajniej wygląda?
Na na na... 💪💪💪💪 Tak się super czuję... Mi się teraz włącza marudzenie. Zamiast spać wiszę nad porcelanajeszcze chwilę przed musiałam na niej siedzieć. Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na udach.
Głową pęka, chyba dziś ze zmęczenia, a położyć się nie da.mam trochę psychicznie dość.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe, ja wiem ze sporo u nas w Polsce Oliwierów przez w i v, chyba nie jest to problematyczne. Czyści Cię?
Maz jeszcze pracuje a ja siedzę z nim solidarnie, ale zaraz pewnie pójdziemy spać. Jutro mam kosmetyczke,spoko. Będę ładniejsza do porodu, o ile jeszcze ta henna się utrzyma, zanim coś ruszy w końcu
Plecy Cię bolą od skurczow Daffi? -
KarmeLoVe wrote:Wpisać przez v można ale ponoć nie jest to forma poprawna. Która wg was fajniej wygląda?
Na na na... 💪💪💪💪 Tak się super czuję... Mi się teraz włącza marudzenie. Zamiast spać wiszę nad porcelanajeszcze chwilę przed musiałam na niej siedzieć. Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na udach.
Głową pęka, chyba dziś ze zmęczenia, a położyć się nie da.mam trochę psychicznie dość.
A nawet jeśli to niepoprawne to Oliwier też jest ok, w końcu w Polsce wymawia się to tak samo. No chyba że zależy Ci na tym żeby imię było uniwersalne "międzynarodowe", ale takich nie ma też aż tak dużo.
-
nick nieaktualny
-
U mnie w nocy znowu byly skurcze co 8 min ładnie przez godzinkę, a potem znowu raz co 10 raz co 15... chcą mnie wykończyć. Jeszcze bym przysypiała między skurczami ale sąsiadka z sali tak chrapie ze masakra👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A mi się zaczął nawał, cycki twarde, mleko wręcz kapie, bluzka cała mokra, trzeba zacząć nosić wkładki! 🙈
Mała zjadła wczoraj o 23, i przed 3 mi się sama ładnie obudziła, zaraz znów będę karmić 😊Kiwona, Fasolka77, Mama36, Karmelllka90, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Zastanawiamy się czy wpisać młodemu Olivier czy Oliwier? Podoba nam się bardziej przez v, u nas w be tak wpisują częściej, ale mamy zamiar zaraz wracać, a w Polsce przez v jets niepoprawne. Jak myślicie?
przez w średnio nam wygląda, ale bardziej moim zdaniem pasuje do nazwiska. I właśnie przetrzepalam internet, że w Polsce z V wpisuje się Oliver - bez drugiego i, a to odpada...
Dylematy 💁🏻♀️
Jeśli dostaniesz akt urodzenia zagraniczny i potem będziesz rejestrować dziecko w Polsce to muszą wpisać imię takie jakie jest na akcie urodzenia.
-
Daffi słonica to jestem ja - ty jeszcze masz tydzień
)) ja tu z wami zostanę do 42 tygodnia coś czuje🤣
Mycha współczuje!!! Ja wczoraj po takim dniu boli i skurczy średnio bolesnych ale jednak co 6 min stwierdziłam ze jestem tak zmęczona ze nie dawałbym rady już rodzic. A czyści mnie codziennie wiec to już żaden znak.
Ja uważam ze sex schody spacery i kucki tylko nasilają u mnie te straszakowe objawy wiec sobie już daruje. Będę leżeć na kanapie i zbiera siły:p
A tak serio jadę dziś na kontrole ktg usg w szpitalu i zobaczymy co mi powiedzą. Biorę torbę jakby co:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 06:43
Mama36, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość