X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, to ja z racji tego, że jestem ostatnia na liście kwietniowej, melduję, że po Twoim porodzie przejmę obowiązek zapisywania porodów 😄 Chyba że już od teraz zacząć? 😊

malutka_mycha, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Espoir, już nie ściągam pokarmu do ostatniej kropelki i fajnie się unormowało :) jest lekko ponad litr, ale Szymon dużo wcina...a, resztę mrożę lub wylewam.

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak strasznie wymachują rękoma? Leży i wierzga i ani na chwilę nie przestaje...

Mój tak macha. Śmieję się, że czaruje 😊

Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie martusiawp też już po... trzeba jej skopać tyłek za to milczenie!

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, Fasolka gratulacje! Odpowczywajcie 😘

DorotaAnna lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej nie chcieli w szpitalu,ale w piątek mam być gotowa w razie czego na zostanie. Czyli święta pewnie będą fajne 😃 ktg w porządku,dziecko mi zasypia na nim zawsze. Przepływy w porządku no i lekarz powiedział, że termin z usg jest raczej bardziej wiarygodny. Mogą mnie w piątek zostawić że względu na nadciśnienie,chociaż dziś miałam ok pomiar. Przepływy dzidziusia ok..I waży już jednak 3600 ☺

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    pewnie martusiawp też już po... trzeba jej skopać tyłek za to milczenie!
    Napisałam do niej na fejsie, bo rzeczywiście nietypowo, że od kilku dni nie daje znać. Na pewno wszystko jest okej, tylko po prostu odpoczywa 😊

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota,FasOlka gratulacje ogromne ❤❤❤❤❤

DorotaAnna lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko super.
    Młody 4574gr i 58 cm :)

espoir, Kasiulka90, Kiwona, Lolka30, Karmelllka90, malutka_mycha, Wiewióreczka, Daffi, mysla.nieskalana, MamaAga85, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    My po wizycie. Wszystko super.
    Młody 4574gr i 58 cm :)
    to 2 razy wiekszy od mojego :)widac ze mleko masz dobre chlop jak na drozdzach rosnie :)

Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ledwo żyje. Lodówka, potem pranie, byłam też na zakupach z synem i przyszykowalam obiad. Jestem okropnie obolala. A młody chce mi chyba wyjść przez zebra. Ja nie mam siły na nic już, ledwo się ruszam.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pojadlam popilam i ide spac zanim sie wszyscy zleza ze szkoly i pracy a mlody sie nie obudzi.....dzis caly dzien spi..od 6 rano....co 3 godziny go budze na karmienie zasypia przy cycu odkladam...troche nudne to dziecko mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po USG dzięki za kciuki! Na szczęście w piersiach nic złego nie ma jeden zastój który cisnę to struktura budowy cycka, zajebiście że ręce mi odpadają a to tylko budowa cycka. Przy brodawce mam torbiel mleczna, ktora ma 2 cm i mam ją w jakoś sposób cisnąć żeby spróbować opróżnić. 😣 Może w piątek fizjoterapeutka da radę bo ja z mężem już nie daje rady. Ogólnie mam sporo małych torbieli ale nie wygląda to w żaden sposób źle. Dostałam znowu antybiotyk na tą torbiel ale duomox więc się wstrzymam do czwartku może jakiś lepszy wypisze mi moją prowadzącą. I dostałam też maść na receptę na te glitki które ściągam laktatorem może w końcu odetkaja się kanaliki.
    Czyli dalej ciągnę te cycki. Ale szczerze zajmuje mi to godzinę! Ale w nocy też już dawałam Leosi tylko moje.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka przejmuj :)

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Napisałam do niej na fejsie, bo rzeczywiście nietypowo, że od kilku dni nie daje znać. Na pewno wszystko jest okej, tylko po prostu odpoczywa 😊
    To dobrze, też miałam taki plan. Daj znać jak się odezwie

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa chyba Wiewiórka Twój pediatra miała jakieś uwagi co do wagi. Moja powiedziała sama na wagę przyrost super. Więc nikt się mnie nic nie czepial że dużo... Dla mnie to jakaś bzdura się czepiania noworodka, szczególnie na piersi!

Wiewióreczka, espoir lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    fajnie ze to ogarnelas mycha :) dzieki :)

a co tez tam nasza Tunia? zyjesz?
    Żyję. Poprostu mam kiepskie dni ostatnio. 😞

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Żyję. Poprostu mam kiepskie dni ostatnio. 😞
    Rozumiemy kochana, dawaj chociaż raz dziennie znać że ok jak dasz rade :) mocno tule

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Aaaaaa chyba Wiewiórka Twój pediatra miała jakieś uwagi co do wagi. Moja powiedziała sama na wagę przyrost super. Więc nikt się mnie nic nie czepial że dużo... Dla mnie to jakaś bzdura się czepiania noworodka, szczególnie na piersi!
    Tak, czepiała się mnie ostro, małemu żarcie ograniczałam, to w efekcie jadł częściej i na jedno wyszło. Wiecie co, czasem mi się wydaje, że te położne i lekarze są urwani z choinki ;)

Karmelka, duomox to bardzo dobry antybiotyk na cycki, ma w składzie całkowicie bezpieczną amoksycyklinę, można nawet w ciąży brać. Ja też brałam go na cycki, mały miał wtedy mniejsze kolki niż teraz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tak, czepiała się mnie ostro, małemu żarcie ograniczałam, to w efekcie jadł częściej i na jedno wyszło. Wiecie co, czasem mi się wydaje, że te położne i lekarze są urwani z choinki ;)

Karmelka, duomox to bardzo dobry antybiotyk na cycki, ma w składzie całkowicie bezpieczną amoksycyklinę, można nawet w ciąży brać. Ja też brałam go na cycki, mały miał wtedy mniejsze kolki niż teraz.
    To może faktycznie wykupie go... Bo ja brałam go w sumie w II trymestrze ciąży na moje crp.

Mama36 mnie też położna zjebala że mała za dużo przybrała, ostatnio. Ale moja przyjaciółkę pediatra i położna cały czas strofują że jej córka za dużo przybiera, jakoś w 2 miesiącu życia miała kilogram nadwagi !! I faktycznie wygląda jak ludzi mischelin. Ale moja też teraz przybrała jakby 3 dni do przodu i mam już w dupie co jutro położna powie. Nie będę dziecku z buzi zabierać jak ona i tak dużo moim zdaniem nie je

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A synek Misiabelli jak ma na imię? Nie znalazłam nigdzie info :(
    Kosma Najprawdopodobniej :) Niech bedzie poki co :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2855 2856 2857 2858 2859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ