X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oczywiście, bo dziecko to robot, który można zaprogramować... z jednej strony wszędzie słychać, żeby karmić piersią, a z drugiej jakieś wyliczanie nadwagi u małego dziecka i teksty o ograniczeniach, co jest sprzeczne z karmieniem piersią, gdzie najważniejsze to karmić na żądanie, żeby w ogóle laktacja ruszyła...

przecież jak dziecko zacznie pełzać, raczkować, czy chodzić, to i tak przystopuje z wagą...

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić nawilżacz powietrza? Tylko nie ultradźwiękowy bo mamy zwierzaki w domu

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Fasolka gratulacje

MY PO WIZYCIE
    odruchy i ogolnie rozwoj super, 2cm wieksza :) przytyla, notomiast bilirubina znow wzrosla troche, juz ma 14 :( :( :(
    za dwa dni znow na pobranie krwi, ja psychicznie juz nie wyrabiam :(

Czy ktoras z mam tez ma problemy z zoltaczka? :(
    Bubek, ja tez nie wyrabiam psychicznie z żółtaczką :((( my przez nią jesteśmy w szpitalu od czwartku ...

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro pewnie wyjde, tylko maly przyzolcil sie i zobacza co bedzie po nocy.
    Mial usg zrobione brzuszka i glowki i wszystko ok. Przyszla do mnie lekarka i zapytala czy nie chce wziasc udzialu w badaniu naukowym. Szukala ostatnio urodzonych dzieci z niska masa urodzeniowa i ostatnio na oddziale same klocusie. Moj ma co prawda za duzo o 200 g jesli trzymac sie scisle wytycznych noworodkow potrzebnych do badania ale nas przyjma jesli sie zgodze. No i sie zgodzilam. Ma byc kilka wizyt w roku do 2 lat zycia, konsultacja profesora pediatry, fizjoterapeuty i dietetyka.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wspolczuje wam tych zoltaczek.
    Moja corka nie miala w ogole nie mam w ogole doswiadczenia ani wiedzy o niej i oby z Filipem było podobnie. ale trzymam kciuki. moze warto rozejrzec sie czy sa u was lampy na wypozyczenie i naswietlac sie w domku zamiast w szpitalu jesli zajdzie taka koniecznosc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:44

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misibella fajnie tez bym sie zgodzila zawsze to jedno oko specjalisty wiecej zobaczy :)

Fasolka pewnie odpoczywa..ciekawe czy tatus byl przy cc.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek u nas też żoltaczka :( ja mam zalecenie poic woda z glukozą. Na razie o szpitalu nie bylo mowy. Bilirubina 13.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Bubek, ja tez nie wyrabiam psychicznie z żółtaczką :((( my przez nią jesteśmy w szpitalu od czwartku ...
    Jaki macie poziom bilirubiny, ze skierowali was do szpitala?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Dziewczyny, może znalazłaby się jakaś, która się nudzi i nie ma w domu jeszcze dzieci skaczących po meblach ;) i zebrała ostatnie porody do kupy? Lili90 pewnie nie ma teraz do tego głowy... a tak to tylko by przekleiła listę do posta jak znajdzie czas...
    Kobieto ty to jestes cudowna. Zabieram się do zaktualizowania listy ale ciagle czasu brak. Po tym szpitalu jak mi małego nawodnili to chłopak odżył i cały czas jes aby cyc przebieranie chwila zabawy albo spania i znowu cyc... nie mam czasu na nic przez to cycowanie jego.
    A tak w ogóle dzisiaj bylismy na kontroli u naszej pediatry z tą żółtaczka i niby schodz w czwartek idziemy jeszcze raz i pewnie krew pobiora na zbadanie poziomu bilirubiny. Co ciekawe pani doktor mowiła, że zbić możemy jej poziom keszcze na 3 sposoby:1. Sciagac mleko z cyca i przegotowac przed podaniem, zeby pozbyc sie tych hormonów, 2. Na dwa dni wprowadzic mleko modyfikowane, 3. Przepajanie glukoza.

mysla.nieskalana, espoir, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas żółtaczka fizjologiczna się pojawiła w szpitalu ale poziomy były ok i w domu jeszcze chwilkę miała taką żółtawą buziulkę ale zeszło jakos po tygodniu w domku.
    Współczuję wam tego stresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 nie stresuj się pokarmem, u mnie siary było całkiem całkiem ale mleka później to kropelki myślałam że nic z tego nie będzie, więc mała dostawała modyfika a położna ta co się mną w noc po cięciu opiekowała tłukła mi do głowy że poród zaczął się sam że nawał przyjdzie w 3 dobie i jak w zegarku 3 doba cycki się zrobiły twarde a w nocy puściły się strumienie po brzuchu. Ty mialas cesarkę na zimno daj im czas na pewno ci się pokarm pojawi do 6 doby!! Jeszcze cię zaleje!!!

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misibella fajnie tez bym sie zgodzila zawsze to jedno oko specjalisty wiecej zobaczy :)

Fasolka pewnie odpoczywa..ciekawe czy tatus byl przy cc.
    No ja sie bardzo ciesze. W koncu cos za darmo i moze nie od czapy. Dzis mialam w zwiazku z tym programem pierwsza wizyte u fizjoterapeutki. Na razie nic ona nie wniosla jesli chodzi o jakies nieprawidlowosci i mam nadzieje ze ich nie bedzie oczywiscie, ale zapytala o starszaka i powiedziala ze moze byc sytuacja ze tez bedzie mial obnizone napiecie i powiedziala mi czego mam unikac. Jakiego podnoszenie, czyli oczywiscie nie na wprost a z boku- to sama kiedys wyczytalam, zapobiegac by glowa odchylala sie do tylu, i zeby lezal na wznak z prostymi nogami, ze trzebaby mu robic walek z recznika pod zgiecia kolan. I powiedziala ze starac sie dawac asekuracje glowie ale nie trzymac jej punktowo. Tego ostatniego to nie zrozumialam az tak. Tak to przeszedl rozne jej testy na plus.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, gratulacje! Czekamy na relacje.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trochę mnie Twój opis zestresowal. To ja chyba nie wiem jak się dziecko podnosi😲😲😲

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mój wydawał mega żółty. Zresztą pisałam Wam że Polozna Nas skierowała na szpital żeby zmierzyli dotykowy ile ma.mial na szczęście 9,3 Tylko Nam i Polozna i w szpitalu kazali Nam jak najwięcej cyca właśnie.no i tak robiłam. Dziś nie ma śladu praktycznie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co oni mi na tych badaniach w szpitalu robią ,ze ja później chodzić nie mogę :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie wydawal wiecej zolty niz aparaty pokazywaly ...lekarz sie smial ze to kolor scian na niego przechodzi :)

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota jak będziesz miała chwilę to napisz mi proszę jak wygląda przyjęcie na patologie w Bizielu? Tzn tam na dole na izbie przyjęć robią badanie i od razu trzeba się przebrać w koszule i wioza winda na górę? Czy jedzie się w swoich ubraniach i przebiera już na sali?

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak piszecie ze polozne do domu przychodza...u nas nikt nie byl ....w 9 dobie pojechalam do pediatry sie zwazyc i to wszystko...nastepna wizyta w 21dobie....
    Macie jeszcze strupek z pepka? Walczymy przemywam spirytusem 2razy dziennie a nie chce odpasc w srodku taki zolto zielony syf....nie chce na sile trgo kikuta ciagnac...jak dlugo to bylo u was?

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella jak tam mama? Moja obrazona ze nie przyjedziemy na swieta...z malym wczesniaczkiem i do tego bez paszportu....nie jest w stanie zrozumiec "bo przeciez granic nie ma"....szkoda gadac...powiefzialam ze jak chce to zapraszam moze przyjechac ale ja sie z domu nie ruszam...i tak ledwo chodze....zobaczymy co bedzie...

‹‹ 2856 2857 2858 2859 2860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ