Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
no oczywiście, bo dziecko to robot, który można zaprogramować... z jednej strony wszędzie słychać, żeby karmić piersią, a z drugiej jakieś wyliczanie nadwagi u małego dziecka i teksty o ograniczeniach, co jest sprzeczne z karmieniem piersią, gdzie najważniejsze to karmić na żądanie, żeby w ogóle laktacja ruszyła...
przecież jak dziecko zacznie pełzać, raczkować, czy chodzić, to i tak przystopuje z wagą...Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Bubek wrote:Fasolka gratulacje
MY PO WIZYCIE
odruchy i ogolnie rozwoj super, 2cm wiekszaprzytyla, notomiast bilirubina znow wzrosla troche, juz ma 14
za dwa dni znow na pobranie krwi, ja psychicznie juz nie wyrabiam
Czy ktoras z mam tez ma problemy z zoltaczka?(( my przez nią jesteśmy w szpitalu od czwartku ...
-
Ja jutro pewnie wyjde, tylko maly przyzolcil sie i zobacza co bedzie po nocy.
Mial usg zrobione brzuszka i glowki i wszystko ok. Przyszla do mnie lekarka i zapytala czy nie chce wziasc udzialu w badaniu naukowym. Szukala ostatnio urodzonych dzieci z niska masa urodzeniowa i ostatnio na oddziale same klocusie. Moj ma co prawda za duzo o 200 g jesli trzymac sie scisle wytycznych noworodkow potrzebnych do badania ale nas przyjma jesli sie zgodze. No i sie zgodzilam. Ma byc kilka wizyt w roku do 2 lat zycia, konsultacja profesora pediatry, fizjoterapeuty i dietetyka.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wspolczuje wam tych zoltaczek.
Moja corka nie miala w ogole nie mam w ogole doswiadczenia ani wiedzy o niej i oby z Filipem było podobnie. ale trzymam kciuki. moze warto rozejrzec sie czy sa u was lampy na wypozyczenie i naswietlac sie w domku zamiast w szpitalu jesli zajdzie taka koniecznosc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:44
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Dziewczyny, może znalazłaby się jakaś, która się nudzi i nie ma w domu jeszcze dzieci skaczących po meblach
i zebrała ostatnie porody do kupy? Lili90 pewnie nie ma teraz do tego głowy... a tak to tylko by przekleiła listę do posta jak znajdzie czas...
A tak w ogóle dzisiaj bylismy na kontroli u naszej pediatry z tą żółtaczka i niby schodz w czwartek idziemy jeszcze raz i pewnie krew pobiora na zbadanie poziomu bilirubiny. Co ciekawe pani doktor mowiła, że zbić możemy jej poziom keszcze na 3 sposoby:1. Sciagac mleko z cyca i przegotowac przed podaniem, zeby pozbyc sie tych hormonów, 2. Na dwa dni wprowadzic mleko modyfikowane, 3. Przepajanie glukoza.mysla.nieskalana, espoir, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85 nie stresuj się pokarmem, u mnie siary było całkiem całkiem ale mleka później to kropelki myślałam że nic z tego nie będzie, więc mała dostawała modyfika a położna ta co się mną w noc po cięciu opiekowała tłukła mi do głowy że poród zaczął się sam że nawał przyjdzie w 3 dobie i jak w zegarku 3 doba cycki się zrobiły twarde a w nocy puściły się strumienie po brzuchu. Ty mialas cesarkę na zimno daj im czas na pewno ci się pokarm pojawi do 6 doby!! Jeszcze cię zaleje!!!
-
stresant wrote:Misibella fajnie tez bym sie zgodzila zawsze to jedno oko specjalisty wiecej zobaczy
Fasolka pewnie odpoczywa..ciekawe czy tatus byl przy cc.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się mój wydawał mega żółty. Zresztą pisałam Wam że Polozna Nas skierowała na szpital żeby zmierzyli dotykowy ile ma.mial na szczęście 9,3 Tylko Nam i Polozna i w szpitalu kazali Nam jak najwięcej cyca właśnie.no i tak robiłam. Dziś nie ma śladu praktycznie
-
nick nieaktualnyDorota jak będziesz miała chwilę to napisz mi proszę jak wygląda przyjęcie na patologie w Bizielu? Tzn tam na dole na izbie przyjęć robią badanie i od razu trzeba się przebrać w koszule i wioza winda na górę? Czy jedzie się w swoich ubraniach i przebiera już na sali?
-
Wy tak piszecie ze polozne do domu przychodza...u nas nikt nie byl ....w 9 dobie pojechalam do pediatry sie zwazyc i to wszystko...nastepna wizyta w 21dobie....
Macie jeszcze strupek z pepka? Walczymy przemywam spirytusem 2razy dziennie a nie chce odpasc w srodku taki zolto zielony syf....nie chce na sile trgo kikuta ciagnac...jak dlugo to bylo u was? -
Estrella jak tam mama? Moja obrazona ze nie przyjedziemy na swieta...z malym wczesniaczkiem i do tego bez paszportu....nie jest w stanie zrozumiec "bo przeciez granic nie ma"....szkoda gadac...powiefzialam ze jak chce to zapraszam moze przyjechac ale ja sie z domu nie ruszam...i tak ledwo chodze....zobaczymy co bedzie...