X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo nikt nie karmi 3godz. Minely ;)

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dorota jak będziesz miała chwilę to napisz mi proszę jak wygląda przyjęcie na patologie w Bizielu? Tzn tam na dole na izbie przyjęć robią badanie i od razu trzeba się przebrać w koszule i wioza winda na górę? Czy jedzie się w swoich ubraniach i przebiera już na sali?

Na IP miałam ktg wypełnialiśmy wszystkie dokumenty i miałam badanie ginekologiczne i usg. Potem jechaliśmy winda na patologie ciąży tam pobierali krew w zabiegowym i tez krótka rozmowa z położna , pokazała które łóżeczko i wtedy można nylonowy się przebrać w koszule :) aha weź sobie jakieś legginsy albo dresy bo tutaj w zasadzie tak panie chodzą ubrane- w zwykle t-shirty i spodnie. Ja nosiłam koszule i do tego legginsy i na badania je ściągałam żeby było szybciej. Mnie to zdziwiło myślałam ze na takich oddziałach chodzi się tylko w koszulach

estrella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dobiliśmy dziś do 38 tygodnia :D nie wierzę, że już tak daleko jestem 😊 może w przyszłym tygodniu w końcu coś ruszy 😏

ago91, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja mam super nawilżacz - skuteczny, śliczny i na wodę - najlepiej destylowaną, prześlę w dzień namiary

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja już tydzień jestem sama.. Jak sobie radzę.. Są dni że wózek zabieram do kuchni i jedna Reka telepie wózek.. Włączony jest szumiś czy muzyka druga a ja gotuje. Albo z rana jak śpi zamiast ja jeść robię szybko obiad (przeważnie mój pierwszy posiłek to godz 10). Jeszcze sprzątam kuchnie, wstawiam pranie. Z obiadem jeszcze tak robię jak coś krótkiego czasowo że jak wracam ze spaceru (spacer 12-14) to wiem. Ze on będzie jeszcze w wózku spal w domu i wtedy gotuję. Ja mam jeszcze(jak kilka tu osób) dzieci w domu i ich zaglodzic nie mogę, obiad musi być ;p
    I tak mam wyrzuty sumienia bo jestem wieczorami tak zmęczona że przewaznie chłopcy biorą sobie płatki z mlekiem na kolacje a nie jak wcześniej ja robię coś im. Ale to rozumieją. Trzeba przetrwać te 3 Msc potem będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 05:12

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S. Polecam każdemu to co ja robię (właśnie dziś rano mnie czeka bo mi się skończyły słoiki) gotuję raz w tyg bulion i wekuje. Z mojego gara starcza na 5 słoików. I mam w lodowce i nawet jak nie mam czasu na coś wymyslnegi to szybko biorę bulion i gotuję raz dwa na nim jakąś zupę. Pomidorowa krupnik ogrkowa pieczarkowa no co kolwiek ale ciepła zupa jest.
    Wczoraj tak zrobiłam bo lekarza mieliśmy na 13:40 szybko przed machnelam pomidorowke i chłopcy sobie zjedli jak wyszliśmy. O tyle dobrze ze sobie sami naleja i zjedzą. Ale chlop też sobie sam naleje jak wróći z pracy ;p

B_002, Martusiazabka, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czytam on tych Waszych już „zadomowionych” maluszkach i tak Wam zazdroszczę!!! Nie mogę spac:( i moje dziecko najwyraźniej w ogóle nie wybiera się samo na świat:/// już jest później niż pierwsze! Ja tego nie pojmuje (poza rycyna robię wszystko co się da...) jade zaraz na ktg.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie umiem spać już od godziny.
    Aga dla mnie to też jakiś Matrix że dzieci już po 3 tygodnie maja a my nawet własnych nie znamy :(

Daj znać jak po KTG, też dziś jadę ale popołudniu. Będę błagać lekarke żebym jutro mogła być przyjęta na oddział i żeby zaczęli wywoływać. Gdybym wiedziała jak i wiedziała że coś to da to byłabym skłonna za to zapłacić. Ale to chyba nie ten typ :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Mycha.. Tak Wam współczuję i czekamy na Was bardzo.!!!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, że brak mi czasu na jedzenie 😕 zjem coś w przelocie tylko, wczoraj moim śniadaniem było kilka wafelków, później jadłam dopiero o 15.

W ogóle jest mi ciężko, dziś mam lekarza na 12, mama w pracy. Muszę jakoś ogarnąć wózek z 3 piętra(windy nie mamy), bo wątpię że dam radę ją dotargać w nosidełku do przychodni. Mamy blisko, 5 min ale ja chyba aż tyle siły nie mam.

Ehh ...

Pantera lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja sobie cudem w nocy przypomniałam,że na piątek kazali mi mocz zrobić. 😃 tak,że zaraz lecę..
    Karolinka ja też zostanę później sama po porodzie. Mieszkam na 4 piętrze,rodzice w pracy. Ciekawie będzie. Przepraszam,że jakoś mało pisze,ale już coraz więcej piszecie o opiece nad dziećmi a ja to nic nie wiem,wiadomo! Poza tym póki "niemąż" jest to ogarniamy sprawy.
    Martusia,dawaj znać co u Ciebie.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mycha, możesz mnie dopisać. Nasza Kasia przyszła na świat wczoraj 16 kwietnia SN. 3420g i 54cm.

malutka_mycha, espoir, Fasolka77, Mama36, estrella, Kiwona, mysla.nieskalana, xKlaudiax, Daffi, Kasiulka90, Reniiata, Syska2202, Lolka30, Bubek, martusiawp, MamaAga85, B_002, india lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Espoir, już nie ściągam pokarmu do ostatniej kropelki i fajnie się unormowało :) jest lekko ponad litr, ale Szymon dużo wcina...a, resztę mrożę lub wylewam.

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak strasznie wymachują rękoma? Leży i wierzga i ani na chwilę nie przestaje...
    Mogę zapytać jakiego laktatora uzywasz ? Twoje maleństwo je tylko odciągany pokarm?

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi gratulacje!! ❤️ ❤️ Jak się czujecie?

Karola dasz radę! Początki na pewno będą trudne ale nikt tutaj nie wątpi że że wszystkim sobie świetnie poradzisz. Może masz możliwość wózek gdzieś na dole przypiety zostawiać? Albo uśmiechnij się do jakiegoś sąsiada :) na pewno nikt Ci nie odmówi 😘

f1d9680377.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, a w jaki sposób robisz te wieki? Ja pamiętam że kiedyś próbowałam z rosołem ale mi skisł. Za to mrozić spokojnie można. Nie raz mroziłam i było wszystko ok

Karolinka a ty nadal starasz się karmić piersią? Jeśli tak to postaraj się więcej jeść i jak najwięcej pić. Bo to też wpływa na laktację. Mleko samo się nie zrobi! Organizm ma teraz większe zapotrzebowanie kaloryczne i witaminowe, bo karmisz tym dwoje ludzi 😉 im mniej jesz i pijesz tym mniej mleka jesteś w stanie wyprodukować

Co do pępka to nam kazali absolutnie niczym nie przemywać. Kosmetyka tylko na sucho - wycieranie tej wydzieliny dookoła kikuta patyczkiem kilka razy dziennie. Kąpaliśmy normalnie, tylko położna mówiła żeby później koniecznie dobrze wytrzeć pępek. Musi tam być cały czas sucho. Chyba że by się cis zaczęło paprać, czy nie ładnie pachnie to mówiła że wtedy dopiero octenisept. Nam odpadł w 7 dobie. Przy pierwszym dziecku odpadł w 5.

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi gratulacje!!! Ja was nadrobie i skrobne opis ale jao dojde do siebie...dwie noce nie spalam, nie jadlam o 36h.....

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi gratulacje!
    Fasolka życzę dużo siły!

Mycha a ty próbowałaś rycynę czy po opisie Szonki tez zrezygnowałaś? Ja słyszałam od koleżanki podobne wrażenia...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z laktacja, sutki bolą ale muszę to jakoś wytrzymać! Mały zasysa się jakby go ktoś głodził od tygodnia! Trzymajcie kciuki bo jak wszystkie wyniki małego będą ok to idziemy dzisiaj do domku :) już nie mogę się doczekać strasznie tęsknie za mężem już

estrella, Karmelllka90, xKlaudiax, Lili90, malutka_mycha, B_002, Lolka30, martusiawp, india lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dasz radę :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi gratki!
    Martusia gotuję bulion wlwwam gorący od razu do słoików, zakrecam je na gorąco. Odwracam żeby stały na wieczku. I tak aż ostygna. Przykryć trzeba ściera słoiki. Jak są zimne. To wtedy do lodówki. Nic mi w życiu nigdy nie skislo :*

Sansivieria, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 2858 2859 2860 2861 2862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ