X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces. Odciagnelam cycki, umyłam się ubrałam zjadłam jagodzianka teraz się karmimy...
    Dałam radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:42

mysla.nieskalana, Sansivieria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tysia, mam Lovi Prolactis. Karmię butlą i dwa razy dziennie cyc, ale tylko na uspokojenie kolki, bo umie pić tylko z lewego - moja mama mówi, że też tylko lewego piłam ;)

Niestety, mojej koleżanki córka też przez przypadek zoltaczki miała zdiagnozowane w szpitalu zapalenie uszu i gardła, bezobjawowe...
    Mój wczoraj na wizycie miał zaczerwienione gardło, może i coś po żołtaczce... Może od ulewania.bedziemy obserwować. Zaraz i tak następna wizyta.
    Karola czy Ty zwariowalas!! Ty chcesz dźwigać mała w nosidełku czy wózek przez piętra!! No proszę cię!!
    Tydzien po cc.. Chcesz wrócić do szpitala.. Tylko Ty wrócisz sama! Bez małej! Przejdź się po sasiadach który jest jutro żeby Ci mógł znieść wózek. Zrozumieją przecież. Albo umow się z jakąś koleżanka, może podjedzie Ci pomóc.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zaraz wszystkie porodzicie i będą tylko kupki karmienie i pieluszki i ciuszki itd. Już niedługo kochane!!! ❤️❤️
    nie wszystkie :P
    Filip urodzi sie jak do przedszkola bedzie mial isc :D

mysla.nieskalana, Mama36, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, no właśnie mam problem z tym wózkiem, bo na dole już jeden stoi, mój się nie zmieści 😞 więc chyba zaryzykuję i dziś zaniosę małą w nosidełku.

Martusia, tak .. my cały czas karmimy się piersią. Wiem, że muszę wziąć się za swoje jedzenie, bo jakoś mało mnie zostało po porodzie. Aż ciekawa jestem ile ważę, w domu wagi nie mam.
    Ja też będę miała ten problem z wózkiem bo mieszkam na 4 piętrze bez windy i oczywiście nie mam gdzie postawić wózka na klatce bo są ciasne

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Razem z moim Julkiem😜

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jesli ie masz innej mozliwosci to rzeczy do plecaka daj na plecy...a mala ubierz w kombinezon i zanies na rekach do przychodni jak to niedaleko...ale absolutnie nie mozesz nosic nosidelka ani wozka z 3 pietra...to bardzo niebezpieczne
    ja dzwigam tylko dziecko a rana po CC rozjechala mi sie na jednym szwie...maz codziennie smaruje betadina wczoraj stwierdzil ze on by z tym na IP nie jechal...wiec narazie nie jade smaruje...rano jest ok...ale popoludniu zaczyna szczypac.....jak juz chyba za duzo pochodze i ja rozdraznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 10:06

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Bruno też się nie spieszy raczej😃 chociaż coś że mnie zaczyna wychodzić.. jakieś galaretki ale żółte 😃

Tysia89, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera gratulacje ❤️ 😊

Sansivieria lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam w szpitalu listę naturalnych sposobów na wywołanie. Z takich które się nie przewijały tu:
    Cały dzień jeść tylko węglowodany żeby dostać kopa energetycznego
    Herbatka:

Laska cynamonu;
    1 maly korzen imbiru;
    5-10 gozdzikow;
    6-8 lyzeczek werbeny pospolitej;

Cynamon, imbir i gozdziki gotowac przez 15 minut w 1 litrze wody, dodac werben pospolita i calosc zostawic do naciagnieca przez 10 minut.
    Pic rozcienczone z sokiem morelowym. Bez rozcienczania herbatka ma dosyc nieprzyjemny smak.

Herbatke pic malymi porcjami przez caly dzien.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Razem z moim Julkiem😜
    haha to kochana sie nastawic musimy niezle :D
    ja sobie musze rece w gips wsadzic i moze wytrwam :D

Aga te weglowodany to ja rozumiem ale w cukrzycy sredni pomysl :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 10:16

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant mam to samo.. Minęło 3 tyg a popołudniu jak już jestem po wszystkuch porzadkach spacerach gotowaniu to przy ruchu nawet boli jak mam się podnieść. No ale cały czas sobie tłumacze... 3 cc... Nie chcę myśleć jak by było po 4 🙈

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    haha to kochana sie nastawic musimy niezle :D
    ja sobie musze rece w gips wsadzic i moze wytrwam :D

Aga te weglowodany to ja rozumiem ale w cukrzycy sredni pomysl :P

Daffi ale ci współczuje z tymi rękami- mnie jest ciężko i bez tego.
    W cukrzycy to by się mogło złe skończyć... ale ja spróbuje zwiększyć węgle i pic ta herbatkę dziś :)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Daffi ale ci współczuje z tymi rękami- mnie jest ciężko i bez tego.
    W cukrzycy to by się mogło złe skończyć... ale ja spróbuje zwiększyć węgle i pic ta herbatkę dziś :)
    to ja 3mam za Ciebie kciuki :) z ta herbatka ja mialabym klopot nie lubie cynamonu, imbiru i gozdzikow :D a w takim polaczeniu to ufff mogłoby sie pawiem skonczyc :P
    no nic czekam dzielnie na swoja kolejke tyle moge.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Sansi gratulacje!
    Fasolka życzę dużo siły!

Mycha a ty próbowałaś rycynę czy po opisie Szonki tez zrezygnowałaś? Ja słyszałam od koleżanki podobne wrażenia...
    Piłam, ale po poniedziałkowych rewelacjach że nic się nie ruszyło odechciało mi się wszystkiego. Jakoś z sił opadłam, chodzę tylko na spacery i masuje sutki. Nawet z seksem się nie składało, nie było kiedy. Ostatnio wieczorami jestem wyjątkowo padnięta.

Martusia ja też nie umiem wekowac. Robiłam pod okiem babci której zawsze wychodzi a i tak tylko jeden słoik się np uchowal, nie wiem o co chodzi. Wolę mrozic :)

f1d9680377.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dzięki wielkie 🙂 w takim razie przepakuje torbę, legginsow nie planowałam bo też nie sądziłam że można ale skoro można tak się ubierać to wezmę 🙂 3,5 roku temu jechałam prosto na porodówkę więc to co innego 😉 jak się nic nie rozkręci samo to w poniedziałek się klade na oddział.
    Ja właśnie też dziś torby muszę przepakowac :( miałam ładnie posegregowane jedna na poród a druga na później :( optymistka że mnie była. I też planuje legginsy, jak chodzę na ktg do szpitala to wszystkie dziewczyny chodzą tak ubrane.

estrella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mój mąż już ostatnio zazartowal że Nina nigdy nie wyjdzie ale w sumie spoko, on się do brzucha przyzwyczaił. To jeszcze był moment gdy mogłam się z tego śmiać, teraz bym go zabiła.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie jestem sama z problemem z wózkiem. Też mieszkam na 3 piętrze, ale stwierdziłam, że będę go zostawiać w piwnicy, no trudno..

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja właśnie też dziś torby muszę przepakowac :( miałam ładnie posegregowane jedna na poród a druga na później :( optymistka że mnie była. I też planuje legginsy, jak chodzę na ktg do szpitala to wszystkie dziewczyny chodzą tak ubrane.

Ja właśnie tak samo, mała na poród a duża na resztę pobytu. Chyba w niedzielę przepakuje dopiero bo łudze się, że skoro starsza wyszła równo w terminie to może i młodsza wyjdzie podobnie. Ale z drugiej strony jak ma być taka duża to niech siedzi do tej cesarki. Ojjj mam ostatnio metlik w głowie. Już nie wiem co byłoby lepsze...

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No Bruno też się nie spieszy raczej😃 chociaż coś że mnie zaczyna wychodzić.. jakieś galaretki ale żółte 😃
    No to pewnie czop :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja właśnie tak samo, mała na poród a duża na resztę pobytu. Chyba w niedzielę przepakuje dopiero bo łudze się, że skoro starsza wyszła równo w terminie to może i młodsza wyjdzie podobnie. Ale z drugiej strony jak ma być taka duża to niech siedzi do tej cesarki. Ojjj mam ostatnio metlik w głowie. Już nie wiem co byłoby lepsze...
    Przy takiej wadze się nie dziwię, też przez chwilę mnie podobna straszyli. I wtedy wolałabym chyba dobić do tych 4,5 i mieć cc.

f1d9680377.png
‹‹ 2860 2861 2862 2863 2864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ