X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, nie ma to sensu. Wysłałam mu ostatnią wiadomość na temat ogarnięcia spraw w urzędzie, przeczytał i nic nie odpisał. Trudno, moje dziecko ojca nie ma ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiu gratulacje <3 <3 <3

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawp wielkie gratulacje ❤️

A tobie Karola naprawdę współczuję. Wiem, że to strasznie trudna decyzja, ale dziewczyny dobrze radzą. Marcelinka ma cudowną mamę, najlepszą na świecie ❤️ a taki tatuś z doskoku, jak mu się przypomni i zachce, może w życiu dziecka więcej namieszać niż jak go wcale nie ma. Trzymaj się Kochana. Bo to trudny dla ciebie czas.

mysla.nieskalana, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    __b_5901924429494.jpg

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, gratulacje 🎉 Witamy Alicję 😘♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wypisali dzis w koncu do domu, ale jest jedna wielka tragedia. Tzn z Malym wszystko ok, ale gorzej ze mna. Jestem jak kaleka i placze z bolu. Jeszcze w szpitalu mialam kilka atakow drgawek i paniki. Rozchodza mi sie szwy i nie moge nawet ruszyc noga. Pobrali mi dzisiaj wymaz bo nie pachnie tez zbyt dobrze i jutro na przyjsc polozna z wynikami. Jesli jest infekcja to dostane antybiotyk.
    Umieram z bolu i placze z bezsilnosci.... Zejscie z lozka to dla mnie 40 minut w ogromnych meczarniach.. przesuwam noge milimietr po milimetrze a za kazdym razem czuje jak mnie ktos rozrywa od srodka. Nie moge zrobilc absolutnie nic. Nie pytajcie nawet jak wyglada robienie siku bo na sama mysl o tym zalewam sie lzami i dostaje telepawki

Bylo juz lepiej, a teraz to mi sie zyc nie chce z tego bolu.

Nie mialam okazji opisac Wam mojego porodu, ale powiem tylko, ze jak mi upuszczali wody plodowe na morfinie to darlam sie jak opetana i blagalam o epidural. Bol, ktory czuje teraz jest porownywalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:41

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia gratulacje!!!!! ❤️ ❤️ ❤️ No nareszcie skończyli Cie męczyć. Piękna cora 😍

Chce_być_mamą to dlaczego Was wypisują jak z Tobą tak źle? Chyba lepiej byłoby żebyś została pod obserwacja.

W sumie o prawach do dziecka nie pomyślałam, faktycznie lepiej się później z takim palantem nie uzerac :/

Wróciliśmy że szpitala, zapis ktg wzorowy, na usg i badaniu bez zmian, rozwarcie na palec, szyjka dalej się nie skrocila, główka tylko delikatnie przypiera do szyjki. Więc ogólnie dupa. Mówi że mam się stawić w sobotę na oddział a w niedziele podłącza mnie do kroplowki. Wyprosilam żebym mogła przyjechać w piątek, więc w sobotę zaczynamy zabawę. Bo w to że samo się zacznie to ja już nie wierzę. Szkoda tylko że już w piątek nie mogą mnie do tej kroplowki podłączyć, może uda mi się coś jeszcze ugrać z lekarzem który akurat będzie miał dyżur. Jak już wiem że mam jakiś termin kiedy w końcu może się coś zacznie dziać to jakaś spokojniejsza jestem.

f1d9680377.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama nie mogę sobie nawet wyobrazić, jak oni cię tak bidulo pocharatali... Żeby po SN mieć takie bóle? Ja tak miałam ale przy cc... A i tak myślę, że jakoś lepiej niż ty teraz :( strasznie musieli cię tam zmasakrować. Oby było coraz lepiej 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:54

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia gratulacje ❤️ śliczna córeczka 😍

Fasolka co tam u Ciebie słychać? Jak się czujesz?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam opisy chce byc mama to zaczynam sie stresowac i mysle ze moje ręce przy tym to pikus.
    Bardzo mi przykro ze przez cos takiego musisz przechodzić. Mam nadzieję ze malenstwo wynagrodzi Ci wszystko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Martusia gratulacje ❤️ śliczna córeczka 😍

Fasolka co tam u Ciebie słychać? Jak się czujesz?
    Fasolka wspominala mi ze ma problemy z laktacja, jest niewyspana walczy z bolem po cc i chyba delikatnie zdolowana. Mam nadzieję ze szybko dojdzie do siebie.

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ❤ Serdeczne gratulacje! 😘 Udało się SN czy miałaś CC?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 mam duomox 2x1 to są 1g dawki. Co 12 godzin

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak czytam opisy chce byc mama to zaczynam sie stresowac i mysle ze moje ręce przy tym to pikus.
    Bardzo mi przykro ze przez cos takiego musisz przechodzić. Mam nadzieję ze malenstwo wynagrodzi Ci wszystko.

Właśnie te opisy utwierdzaja mnie w tym że nie chce nawet sprobowac sn jeśli Olga ma około 4,5 kg. Boję się cc i tego jak się po niej będę czuła się chyba jeszcze bardziej boję się sn i tego co może się stać mi i Oldze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka wspominala mi ze ma problemy z laktacja, jest niewyspana walczy z bolem po cc i chyba delikatnie zdolowana. Mam nadzieję ze szybko dojdzie do siebie.

Dzięki za info bo zastanawiałam się jak się czuje i czy wszystko u nich OK. Też trzymam kciuki żeby szybko doszła do siebie!

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka z taka dieta i Twoimi 5 kilogramami przybytuku w ciazy, to Ty do figury dojdziesz za 2 dni :)
    odpoczywaj i nie zapominaj o nas

Mam zjazd... próbujemy rozchulac laktacje....jestembw dwuosobowej sali, sama musze ogarnac w nocy Bruna.... co 3h karmic, odciagac.... masakra...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam, to boję się jakie ja będę mieć problemy po porodzie 😞
    Trzymam za was kciuki !

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mam zjazd... próbujemy rozchulac laktacje....jestembw dwuosobowej sali, sama musze ogarnac w nocy Bruna.... co 3h karmic, odciagac.... masakra...
    Fasolinda dasz rade... ale ze Ci juz zostawili Bruna na noc...ja to mialam chyba dopiero 6 nocy przy sobie a to jeszcze maz byl na noc...tak to kazywalam zabierac bo nie bylam w stanie sie nim zajmowac.....

chce byc mama....zostan jeszcze w szpitalu niech ci dawaja zastrzyki przeciwbolowe...ja to tydzien na morfinie jechalam...a wstaniez lozka tez dlugo trwalo jak siadlam to musialm 10 minut powietrze lapac bo mnie zatykalo i w glowie sie krecilo

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Właśnie te opisy utwierdzaja mnie w tym że nie chce nawet sprobowac sn jeśli Olga ma około 4,5 kg. Boję się cc i tego jak się po niej będę czuła się chyba jeszcze bardziej boję się sn i tego co może się stać mi i Oldze...
    Jak czytam to sama sie boje. Tak mi lekarze szacuja duzego bobasa ze juz teraz na finishu zaczynam podchodzic do cc tak ze jakos przezyje ją ale boje sie tych cudactw jak kleszcze czy vacum.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak czytam to sama sie boje. Tak mi lekarze szacuja duzego bobasa ze juz teraz na finishu zaczynam podchodzic do cc tak ze jakos przezyje ją ale boje sie tych cudactw jak kleszcze czy vacum.

Ja mam dokładnie to samo... Te kleszcze i vacum mnie przerażają bardziej niż cc. Dziś sobie pomyślałam, że wolę cierpieć nawet miesiąc po cc niż całe życie z niedotlenionym, niepełnosprawnym dzieckiem...

‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ