X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moja Mała nie chce jeść. Wczoraj po porodzie to rozumiem że musiała odpocząć i odespać, ale dziś w sumie tylko 2 razy jadła. I nie mogę Jej pobudzić na karmienie. Co radzicie.
    I była narazie tylko smulka, żadnych sikow.
    Martwi nie to 😕 co radzicie??

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mnie ekspresowo wypadaly... Az sie balam ze za szybko i myslalam ze mi puscily i dziury zostana i sie rozejdzie blizna. Ale sprawdzałam i ja i maz i bylo wszystko ok. A bolalo mnie tyle co w szpitalu i ze 2 dni po wyjściu pozniej bylo juz tylko lepiej.
    To pewnie od umiejętności poloznej zależy, koleżanki mówiły że im przeszkadzały i cieszyły się jak im je ściągnięto.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kurczę moja Mała nie chce jeść. Wczoraj po porodzie to rozumiem że musiała odpocząć i odespać, ale dziś w sumie tylko 2 razy jadła. I nie mogę Jej pobudzić na karmienie. Co radzicie.
    U nas Ignacy w pierwszej dobie nie chciał jeść podobnie jak koleżanki z łóżka obok synek. Jej mały urodzony 5 godzin przed Ignacym. Przyszła położna i zapytaliśmy. Bo Ignas nie jadł już 4 godziny a tamten prawie 6. Dostaliśmy srogi opierdol że dzieci żółtaczki dostaną przez nas. Rozebrała oboje i kazała rozbudzać - masować stópki dość mocno i rączki.
    Trzeba było chwili żeby załapali bo oboje już byli ospali.
    I o ile u nas udało się uniknąć naświetlania (poziom 14,07 przy wypisie) to tamten drugi musiał być naświetlany - poziom 18 - bardzo wysoki, od 20 już może dojść do uszkodzenia mózgu.

Nie straszę Cię, ale bierz dziecko budź i przystawiaj. To nie żarty.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To pewnie od umiejętności poloznej zależy, koleżanki mówiły że im przeszkadzały i cieszyły się jak im je ściągnięto.
    Mi też przeszkadzają już coraz bardziej i nie mogę się doczekać aż ściągną :-)
    Normalnie za przeproszeniem, na dupę nie da się usiąść 😜

malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A może wypisać się na własne żądanie i jak się zacznie jechać do innego szpitala?
    Tunia to nie jest zły pomysł. Po co masz czekać na rozkręcenie akcji w szpitalu i to przez święta. Ja bym się wypisała na Twoim miejscu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas też pierwszego dnia była sama smółka, sikała bardzo mało, potem się to zmieniło. Też nie mogłam dobudzić w nocy ale trzeba robić wszystko aż się wreszcie dziecko obudzi. Jak masz problem to poproś położne, one są mniej delikatne niż my dla swoich dzieci i potrafią obudzić.
    Ja już przestałam budzić bo mała ładnie przybiera i sama się budzi kiedy trzeba, ale w pierwszych dniach to bardzo ważne żeby te dzieci jadły przynajmniej co 3h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:22

Sansivieria lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mojego nie dało się uśpić za to... Jak się rozchulał to by jadł i jadł.. Tak źle i tak niedobrze.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ech Tunia,to ładnie Cię tam załatwili. Ciekawe co że mną zrobią w piątek. Ale nie martw się,mnie pewnie też czeka wywoływanie, bo już ostatnio mówili,że przy nadciśnieniu to rozwiązuje się ciążę w 39 tyg. Ściskam wirtualnie ❤
    Mnie zatrzymali ze wzgledu na nadcisnienie, a wywoływanie po 40 tygodniu.
    Na ten moment na patologii miejsc brak.
    Moja kolezanka z pokoju czeka na cesarke planowana na dzisiaj. Ciągle ktoś wskakuje z miasta i tak biedna siedzi. Miala miec cesarke o 12.00.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Stresant, dopiero teraz doczytałam o Twojej sytuacji z czeskim zusem... Tragedia, jak oni tak mogą?! Za co człowiek ma żyć? Może chociaż jakieś zasiłki Ci teraz przysługują? Będziecie mieć teraz niższy dochód na osobę. Nie mam pojęcia, jakie są u Was zasady i jakie instytucje, ale dzwoń gdzie się da, dopytuj ludzi, ktoś Ci musi pomóc! A szkoła ciekawe czy specjalnie tak nie robiła, bo na pewno znali zasady... 😣

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiecie co przyszedl mi list ze nie mam prawa na urlop macierzynski....1.9.2018 szkola zmienila mi stanowisko pracy i dala nowa umowe...nie obchodzi ich ze 1% lat tam pracuje okres zarobkowy liczy od 1.9. a to jest za krotko i nie spelniam warunkow :( za co my bedziemy zyc :(
    Chyba kuźwa jakies jaja!!!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnął mnie smutek znów, kolejny raz ...

Jak można nie tęsknić za swoim dzieckiem ? 😞

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia to nie jest zły pomysł. Po co masz czekać na rozkręcenie akcji w szpitalu i to przez święta. Ja bym się wypisała na Twoim miejscu.
    Boję się, że mnie inny nie przyjmie z moją zakrzepicą i znów wyląduje w Koperniku.
    A tam w papierach wpis, że się sama wypisałam.
    Mój gin mówi, żeby cierpliwie czekać.
    Niestety to nie jego oddział i nie może tyle zdziałać, co u siebie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18, jesli masz Duomox 1000 mg to bierze się 2x1. Też brałam na cycki, jest bezpieczny, można śmiało karmić. A musisz wziąć?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze maluchy podczas snu też wykonują co jakiś czas takie gwałtowne ruchy ?

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny .....juz dzis podzwonilam gdzie sie dalo bede jeszcze jutro.......... szkole tez oczywiscie zawiadomolam...i maja cos z tym zrobic....narazie nic konkretnego nie wiem.....

Karola musisz byc silna......kochana wiem ze to ciezki okres dla Ciebie ale ciesz sie ze mala przybiera ze masz mleczko i jestescie razem a na tego "kokota sie wyser" jakby to powiedzial moj maz.....ja to bym sie dwa razy zastanowila czy go wogole wpisac jako ojca w papierach....chyba bym wolala nieznany......potem sie z toba bedzie szarpal o dziecko.....jak juz Cie straszyl ze Ci mala zabierze.....sa przypadki w "sprawie dla reportera" ......
    przepraszam ze to napisala w tak trudnej dla ciebie chwili ale otrzasnij sie i kopnij go w koncu w dupe.....

Mama36, Kasiulka90, Misiabella, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mama18, jesli masz Duomox 1000 mg to bierze się 2x1. Też brałam na cycki, jest bezpieczny, można śmiało karmić. A musisz wziąć?
    Wiesz co.. Od paru dni mam gorączkę.. Całe cialo mnie boli.. Głowa najbardziej. Cycki bolały bardzo ale już mniej... Więc już się tak męczę że chce wziąć. Duomox jest na wszystko.. Więc na coś mi pomoże.. Muszę się postawić na święta. Ile można brać paracetamolu i ibuprofenu:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A czy Wasze maluchy podczas snu też wykonują co jakiś czas takie gwałtowne ruchy ?
    Tak to odruchy Moro. Wszystko prawidłowo znaczy się

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia wiem ze Ci ciezko ale ja na Twoim miejscu bym sie ze szpitala nie ruszala.....wytrzymalas 2 tygodnie wytrzymasz jeszcze i te pare dni..a po co sobie problemy robic stresowac cie czy cie gdziec przyjma czy nie.....co to pare dni w porownaniu z calym zycie z kruszynka :)

kup dobra ksiazke a nawet dwie i do poniedzialku przeleci raz dwa

• malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze względu na alimenty to jak lepiej? Jak Karola wpisze że nieznany to dostanie coś? Tylko Karola jak on nie chce formalności przyjechać załatwić to i tak chyba będziesz musiała go olać, bo w końcu czas na to się skończy :( przykro mi że spotykają Cie takie nieprzyjemności

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoz to. Kazda decyzje wyjazd wszystko za zgoda ojca.. Nie będziesz w pelni mogla decydować za dziecko.. Zastanow sie Karola.. Bo wg mnie nie ma najmniejszego sensu ratować tej relacji i łudzić się ze córka ja scali.

mysla.nieskalana, angella908, Martusiazabka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2865 2866 2867 2868 2869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ