X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Bo mięśniak się zmniejszył i już nie stanowi przeszkody do porodu.
    Tunia to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nastawiłaś się już na cesarkę i taka zmiana planów na pewno jest stresująca, współczuję.
    Życzę Ci żeby się poród zaczął jak najszybciej!
    Ja byłam umówiona na wywoływanie i samo się zaczęło 3 dni wcześniej, może o Tobie się uda! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka a gdzie Vigantol kupiłaś?
    Mama mi kupiła w aptece na wsi ostatnia sztuka i wysłała poczta w poniedziałek

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leosia zjadła i spi. A ja nie wiem co robić, w sumie wczoraj wysprzatane, zarelko się rozmraża, cycki odciągnięte, wyparzanie ogarnelam. Chyba pójdziemy na spacerek - kurcze muszę iść do apteki ale nie chce wchodzić z małą do środka a przed jej przecież nie zostawię... 🤔🤔

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka gratulacje ❤️😊 witamy Filipka 💞

Lolka30 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przyszedl mi list ze nie mam prawa na urlop macierzynski....1.9.2018 szkola zmienila mi stanowisko pracy i dala nowa umowe...nie obchodzi ich ze 1% lat tam pracuje okres zarobkowy liczy od 1.9. a to jest za krotko i nie spelniam warunkow :( za co my bedziemy zyc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiecie co przyszedl mi list ze nie mam prawa na urlop macierzynski....1.9.2018 szkola zmienila mi stanowisko pracy i dala nowa umowe...nie obchodzi ich ze 1% lat tam pracuje okres zarobkowy liczy od 1.9. a to jest za krotko i nie spelniam warunkow :( za co my bedziemy zyc :(
    Ale jak to?? Złóż odwołanie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania na brzuszku moja bardzo lubi kładę ja na brzuszek to sobie pokręci główka ćwiczy podnoszenie położna powiedziała że spokojnie tak mogę ją kłaść a jak zasnie to żeby pilnować ja. Dużo też się kangurujemy ona lubi. I wieczorem po myciu tak około 22 lubi zasypiać przytulona do nas

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia zmień szpital na Ujastek bez problemu ci zrobią cięcie jeśli chcesz.

B_002 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny mam takiego wkur.a, że szlak mnie zaraz trafi.😡😖
    Cofnęli mi zgodę na cesarkę. Jeśli nie urodzę przez święta, to wywoływanie po świętach. 😩
    Wywoływania boję się panicznie.
    Tuniu wywolywanie to nic zlego, naprawdę nie ma się czego bac. Porod wywolany nie jest gorszy od tego co się sam zacząl, po prostu dodany jest impuls ktory go zaczyna reszta idzue tak samo. Nie mialam cc ale 100000 razy wolę indukcje niż operacje.

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Tuniu wywolywanie to nic zlego, naprawdę nie ma się czego bac. Porod wywolany nie jest gorszy od tego co się sam zacząl, po prostu dodany jest impuls ktory go zaczyna reszta idzue tak samo. Nie mialam cc ale 100000 razy wolę indukcje niż operacje.
    Szczerze mówiąc jakby u mnie się poród nie zaczął to też bym wolała indukcje niż CC.
    Chociaż obu się bałam to jednak CC to operacja i wolałam uniknąć.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina waży 3,5 kg, w dniu wypisu 3100, nadrobiła wagę urodzeniową i pół kilograma więcej 😊
    Pani doktor mnie uspokoiła, że ulewanie będzie, do któregoś miesiąca i że póki mała ładnie przybiera to ona żadnych leków na ten „refluks” nie da.

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Lolka30, Kiwona, DorotaAnna, Karmelllka90, martusiawp, B_002, Kasiulka90, Syska2202, ago91, Martusiazabka, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nastawiłaś się już na cesarkę i taka zmiana planów na pewno jest stresująca, współczuję.
    Życzę Ci żeby się poród zaczął jak najszybciej!
    Ja byłam umówiona na wywoływanie i samo się zaczęło 3 dni wcześniej, może o Tobie się uda! :)
    Wszystko spoko gdybym siedziała w domu. A ja kwitne w szpitalu od 2 tygodni. I jeszcze tydzień do ewentualnego wywołania.
    Nic nie robię, tylko leżę. Wątpię, czy samo się rozkręci.

A może wypisać się na własne żądanie i jak się zacznie jechać do innego szpitala?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ale jak to?? Złóż odwołanie!
    taki jest przepis dzwonilam do zusu...trzeba przeracowac 270 dni na jednej umowie na jednym stanowisku pracy ...ja ma przeracowane 218.....
    nie ma sie od czego odwolywac taki jest przepis......

gdyby szkola dala mi 10 lat temu umowe na stale...a w miedzyczasie tylko przeniesienia na rozne stanowiska to nie byloby problemu......
    ale ja co roku mialam nowe umowy...jak uczylam WF to mialam umowe na dany rok na wf....jak uczylma spiew...to znow mialam na 2 lata na spiew.....zawsze umowa byla rozpoczynan i konczona i znow wypisywana nowa.......

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Tunia,to ładnie Cię tam załatwili. Ciekawe co że mną zrobią w piątek. Ale nie martw się,mnie pewnie też czeka wywoływanie, bo już ostatnio mówili,że przy nadciśnieniu to rozwiązuje się ciążę w 39 tyg. Ściskam wirtualnie ❤

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, Stresant, współczuję :(

Basiu, dzięki za filmik nt. kolek, będę dziś masować :*

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aga a jak ktg?

Dzięki-ktg wzorowe położna się śmiała ze widać ze mu tam dobrze. Kilka skurczykow słabszych niż w pon

Werbene kupiłam w aptece - niesmaczne ale pije...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Dzięki-ktg wzorowe położna się śmiała ze widać ze mu tam dobrze. Kilka skurczykow słabszych niż w pon

Werbene kupiłam w aptece - niesmaczne ale pije...
    To jaki jest plan?

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOLKA GRATULACJE❤❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰🥰 ZDRÓWKA DLA WAS OBOJGA ❤❤❤❤❤

Tunia jezeli Ci zależy na cc to może faktycznie skorzystaj z rady Karmelki😉

Stresant no to przerąbana sytuacja...mozesz coś z tym zrobić czy zostaniesz bez kasy????

Czy Fasolka odezwała się już po cc???

U mnie kryzysu ciąg dalszy...Mały odlączony wczoraj od 16 od kroplowki z glukozą a dziś znowu spadek i wracają do pomiarów i tym samym nadal na dole zostaje...😥😥😥😥😥 wiem,że nie mogą ryzykować i dać Go do mnie ale zalamuje mnie totalnie to,że jesteśmy osobno...😥😥😥😥😥😥
    ja ck 3 godziny podłączam się pod pompę i nadal nic z tego...
    Dziś ściągnęli mi plaster z cięcia ino niebo lepiej...

Co do sytuacji z wózkiem itd.Ja też niestety na 3 piętrze bez windy i też będę musiała wnosić i znosić wózek jak bedziemy spacerować...Nie ma ani gdzie zostawić na korytarzu ani w piwnicy...Także no...Od dziś tylko córka ze mną,mąż wrócił do pracy ale ja jesscze szpitalna...Mała zakochana w braciszku na maxa❤❤❤ ale też bardzo przeżywa to,że on osobno i ze sam spi i że kardiomonitor jakies alarmy pokazuje...płacze iOna...a mi serce pęka jeszcze bardziej...jak juz pisze o tym to ryczę oczywiście...😥😥😥😥😥😥😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 14:03

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, swietne wiesci i gratulacje! Nie sadzilam ze w polowie kwietnia wiekszosc dzieci juz wyskoczy, ale moze przez to ze sama mialam termin na koniec kwietnia. Stresant bardzo wspulczuje, kurcze musieli Ci zmieniac umowe wlasnie na teraz?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2863 2864 2865 2866 2867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ