Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Bo mięśniak się zmniejszył i już nie stanowi przeszkody do porodu.
Życzę Ci żeby się poród zaczął jak najszybciej!
Ja byłam umówiona na wywoływanie i samo się zaczęło 3 dni wcześniej, może o Tobie się uda!
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeosia zjadła i spi. A ja nie wiem co robić, w sumie wczoraj wysprzatane, zarelko się rozmraża, cycki odciągnięte, wyparzanie ogarnelam. Chyba pójdziemy na spacerek - kurcze muszę iść do apteki ale nie chce wchodzić z małą do środka a przed jej przecież nie zostawię... 🤔🤔
-
Lolka gratulacje ❤️😊 witamy Filipka 💞
Lolka30 lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
wiecie co przyszedl mi list ze nie mam prawa na urlop macierzynski....1.9.2018 szkola zmienila mi stanowisko pracy i dala nowa umowe...nie obchodzi ich ze 1% lat tam pracuje okres zarobkowy liczy od 1.9. a to jest za krotko i nie spelniam warunkow
za co my bedziemy zyc
-
nick nieaktualnystresant wrote:wiecie co przyszedl mi list ze nie mam prawa na urlop macierzynski....1.9.2018 szkola zmienila mi stanowisko pracy i dala nowa umowe...nie obchodzi ich ze 1% lat tam pracuje okres zarobkowy liczy od 1.9. a to jest za krotko i nie spelniam warunkow
za co my bedziemy zyc
-
nick nieaktualnyCo do spania na brzuszku moja bardzo lubi kładę ja na brzuszek to sobie pokręci główka ćwiczy podnoszenie położna powiedziała że spokojnie tak mogę ją kłaść a jak zasnie to żeby pilnować ja. Dużo też się kangurujemy ona lubi. I wieczorem po myciu tak około 22 lubi zasypiać przytulona do nas
-
nick nieaktualny
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny mam takiego wkur.a, że szlak mnie zaraz trafi.😡😖
Cofnęli mi zgodę na cesarkę. Jeśli nie urodzę przez święta, to wywoływanie po świętach. 😩
Wywoływania boję się panicznie.B_002 lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Tuniu wywolywanie to nic zlego, naprawdę nie ma się czego bac. Porod wywolany nie jest gorszy od tego co się sam zacząl, po prostu dodany jest impuls ktory go zaczyna reszta idzue tak samo. Nie mialam cc ale 100000 razy wolę indukcje niż operacje.
Chociaż obu się bałam to jednak CC to operacja i wolałam uniknąć.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Marcelina waży 3,5 kg, w dniu wypisu 3100, nadrobiła wagę urodzeniową i pół kilograma więcej 😊
Pani doktor mnie uspokoiła, że ulewanie będzie, do któregoś miesiąca i że póki mała ładnie przybiera to ona żadnych leków na ten „refluks” nie da.mysla.nieskalana, malutka_mycha, Lolka30, Kiwona, DorotaAnna, Karmelllka90, martusiawp, B_002, Kasiulka90, Syska2202, ago91, Martusiazabka, india lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Tunia to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nastawiłaś się już na cesarkę i taka zmiana planów na pewno jest stresująca, współczuję.
Życzę Ci żeby się poród zaczął jak najszybciej!
Ja byłam umówiona na wywoływanie i samo się zaczęło 3 dni wcześniej, może o Tobie się uda!
Nic nie robię, tylko leżę. Wątpię, czy samo się rozkręci.
A może wypisać się na własne żądanie i jak się zacznie jechać do innego szpitala? -
Karmelllka90 wrote:Ale jak to?? Złóż odwołanie!
nie ma sie od czego odwolywac taki jest przepis......
gdyby szkola dala mi 10 lat temu umowe na stale...a w miedzyczasie tylko przeniesienia na rozne stanowiska to nie byloby problemu......
ale ja co roku mialam nowe umowy...jak uczylam WF to mialam umowe na dany rok na wf....jak uczylma spiew...to znow mialam na 2 lata na spiew.....zawsze umowa byla rozpoczynan i konczona i znow wypisywana nowa....... -
LOLKA GRATULACJE❤❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰🥰 ZDRÓWKA DLA WAS OBOJGA ❤❤❤❤❤
Tunia jezeli Ci zależy na cc to może faktycznie skorzystaj z rady Karmelki😉
Stresant no to przerąbana sytuacja...mozesz coś z tym zrobić czy zostaniesz bez kasy????
Czy Fasolka odezwała się już po cc???
U mnie kryzysu ciąg dalszy...Mały odlączony wczoraj od 16 od kroplowki z glukozą a dziś znowu spadek i wracają do pomiarów i tym samym nadal na dole zostaje...😥😥😥😥😥 wiem,że nie mogą ryzykować i dać Go do mnie ale zalamuje mnie totalnie to,że jesteśmy osobno...😥😥😥😥😥😥
ja ck 3 godziny podłączam się pod pompę i nadal nic z tego...
Dziś ściągnęli mi plaster z cięcia ino niebo lepiej...
Co do sytuacji z wózkiem itd.Ja też niestety na 3 piętrze bez windy i też będę musiała wnosić i znosić wózek jak bedziemy spacerować...Nie ma ani gdzie zostawić na korytarzu ani w piwnicy...Także no...Od dziś tylko córka ze mną,mąż wrócił do pracy ale ja jesscze szpitalna...Mała zakochana w braciszku na maxa❤❤❤ ale też bardzo przeżywa to,że on osobno i ze sam spi i że kardiomonitor jakies alarmy pokazuje...płacze iOna...a mi serce pęka jeszcze bardziej...jak juz pisze o tym to ryczę oczywiście...😥😥😥😥😥😥😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 14:03
-
Lolka, swietne wiesci i gratulacje! Nie sadzilam ze w polowie kwietnia wiekszosc dzieci juz wyskoczy, ale moze przez to ze sama mialam termin na koniec kwietnia. Stresant bardzo wspulczuje, kurcze musieli Ci zmieniac umowe wlasnie na teraz?