Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie zmieńcie sobie suwaczki.
Łatwiej się odpisuje i doradza jak wiadomo ile dni/tygodni ma Wasze dziecko
A w ciąży już nie jesteście więc niech już nie odlicza tych tygodniKasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja chyba jestem strasznie odwodniona bo odciagam laktatorem takie az krysztalki przezroczyste czasem taka gęsta papkę. Dopóki nie popłynie mleko to nie mam wyjścia bo Filip coś jeść musi a ja się muszę odetkac.
A co do krwawienia to mi się wydawało że więcej tego powinno być po SN. A teraz 3 dobę po taki jakby okres obfity tylko. Ale może jak laktacja ruszy to lepiej się będę obkurczac.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
My dzis odwiedziliśmy neonatologa, super lekarz i wartościowa wizyta.
Naszą mała to klopsik i za dużo przybiera. Powinna ok. 20g na dobe a jej srwdnia to 50g
Najprawdopodobniej to przez moj mocny wpływ mleka, ona zjada wiecej niz potrzebuje i mamy taki efekt. Musze zmienić pozycje karmienia wylacznie na naturalna.
Mama haha... to cì slinka pociekla
Stresant ja niestety nie pomogę, nie mam pojecoa jak rozkręcić jedna piers -
Kasiulka tez musze wlasnie kupic Karchera. A ten od okien bedzie sie nadawal.aby umyc płytki na tarasie? Jaki to model bo jwszcze nie robilam rozeznania
A tak w ogole to.niezle wywołanie sobie organizujesz
Chce byc mama karmienie z piersi bedzie możliwe wiec uszy do gory :*
U nas byla butelka, nawet sonda a zakonczylo sie kpku zaskoczeniu personelu medycznego :p
Trzymam kciuki i super, ze maz taki pomocny
Bubek u nas tez taki sen niespokojny
Misiabela przytulam mocno, wiem, ze to bardzo trudne chwile dla ciebie.
Ale to wszystko dla dobra maluszka. Obyscie szybko byli razem :* duzo sil
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, ale Ty pokarm masz, tak ? Masz po prostu problem z piersiami ? Czemu się tak zadziało ? Bo ja się tak dziwię, że mnie nic nie spotkało, oprócz bolących sutków i twardych cycków tylko przez 2 dni.
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Karmelllka90 Ty masz mleko w cyckach, Leosia nie odrzuciła piersi na rzecz butelki "z wygody", więc czemu Ty dalej tyle siedzisz z laktatorem, bo już nie ogarniam? to nie jest tak, że sobie nakręcasz dalej tym za bardzo laktację, więc robią się stany zapalne i tak w kółko?
-
My mamy problem z zasypianiem ostatnio. Zwłaszcza popołudniami/wieczorami.
Nosimy małą na zmianę na rękach i usypia ale odłożona budzi się i nie chce spać.
Nie sądzę żeby chodziło o jedzenie bo je tyle samo za każdym razem, a bywa że prześpi w nocy 3-5 godzin, w dzień też około 3, a przychodzi popołudnie i nie może zasnąć.
Dziś na przykład nie boli ją brzuch bo na rękach wcale nie płacze, a jak się ją odłoży to się upomina o wzięcie na ręce, ale to jest zupełnie inny płacz niż przy bólach brzuszka.
Nie mam pomysłu co można zrobić. Smoczka nie chce. Męczą nas te popołudnia bo nic nie możemy razem zrobić. Jak jestem w domu sama to mam nawet spokój, a jak mąż wraca to już spokoju nie ma.
Teraz ja trochę odpoczywam, a mąż z nią siedzi i ona na rękach usypia, ciekawe na jak długo...
Macie jakieś pomysły co można zrobić żeby spała?
-
Anete wrote:Kochana przykro mi, że Was to spotkało. Dobrze, że już coraz lepiej 😊 Próbowałaś karmić przez nakładki? Dziecku łatwiej jest złapać. Jak miałam nawał i twarde sutki to Henio nie mógł chwycić i strasznie się denerwował, przez nakładki pięknie jadł. Nawał minął i teraz ładnie chwyta bez nakładki. Może u Ciebie też się to sprawdzi 😊
Dzieki za radę😉
-
mysla.nieskalana wrote:Założyli mi balonik...kurwa jak to boli teraz. Leżę pod ktg.
Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Karmelka dziś nowy artykuł na blogu mamy-ginekolog, w sam raz dla Ciebie!
JAK UBIERAĆ DZIECI NA SPACER
https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/?fbclid=IwAR3qOyUivbck-Cg2xVGj5vl9R6Sqh9eJEP4BLRcbOzP-LFoTBNvkIRhXuBoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:39
Karmelllka90, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka dziś nowy artykuł na blogu mamy-ginekolog, w sam raz dla Ciebie!
JAK UBIERAĆ DZIECI NA SPACER
https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/?fbclid=IwAR3qOyUivbck-Cg2xVGj5vl9R6Sqh9eJEP4BLRcbOzP-LFoTBNvkIRhXuBoB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Ja chyba jestem strasznie odwodniona bo odciagam laktatorem takie az krysztalki przezroczyste czasem taka gęsta papkę. Dopóki nie popłynie mleko to nie mam wyjścia bo Filip coś jeść musi a ja się muszę odetkac.
A co do krwawienia to mi się wydawało że więcej tego powinno być po SN. A teraz 3 dobę po taki jakby okres obfity tylko. Ale może jak laktacja ruszy to lepiej się będę obkurczac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:45
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:A co do krwawienia to mi się wydawało że więcej tego powinno być po SN. A teraz 3 dobę po taki jakby okres obfity tylko. Ale może jak laktacja ruszy to lepiej się będę obkurczac.
A w szpitalu jeszcze podczas karmienia aż czułam bóle okresowe, tak się macica kurczyła. Po około tygodniu już mniej tego było. Ale plamienia mam do tej pory a już 3 tygodnie minęły. Ale podpasek już nie noszę tylko wkładki.
-
Mysla_nieskalana to trzymam kciuki żeby ruszyło!!! Widziałam dziewczynę której ledwo co to założyli, chodzić nie umiała, więc wierzę że boli. Ale pomysł sobie ze poród bardziej boli
😘
A wcześniej miałaś zaaplikowany ten żel? I nie pomogło? Ciekawe co jutro mi zaproponuja -
malutka_mycha wrote:Mysla_nieskalana to trzymam kciuki żeby ruszyło!!! Widziałam dziewczynę której ledwo co to założyli, chodzić nie umiała, więc wierzę że boli. Ale pomysł sobie ze poród bardziej boli
😘
A wcześniej miałaś zaaplikowany ten żel? I nie pomogło? Ciekawe co jutro mi zaproponuja