X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zmieńcie sobie suwaczki.
    Łatwiej się odpisuje i doradza jak wiadomo ile dni/tygodni ma Wasze dziecko :)
    A w ciąży już nie jesteście więc niech już nie odlicza tych tygodni :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem strasznie odwodniona bo odciagam laktatorem takie az krysztalki przezroczyste czasem taka gęsta papkę. Dopóki nie popłynie mleko to nie mam wyjścia bo Filip coś jeść musi a ja się muszę odetkac.

A co do krwawienia to mi się wydawało że więcej tego powinno być po SN. A teraz 3 dobę po taki jakby okres obfity tylko. Ale może jak laktacja ruszy to lepiej się będę obkurczac.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • india Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis odwiedziliśmy neonatologa, super lekarz i wartościowa wizyta.
    Naszą mała to klopsik i za dużo przybiera. Powinna ok. 20g na dobe a jej srwdnia to 50g
    Najprawdopodobniej to przez moj mocny wpływ mleka, ona zjada wiecej niz potrzebuje i mamy taki efekt. Musze zmienić pozycje karmienia wylacznie na naturalna.

Mama haha... to cì slinka pociekla ;)

Stresant ja niestety nie pomogę, nie mam pojecoa jak rozkręcić jedna piers

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India co to jest pozycja naturalna?

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka tez musze wlasnie kupic Karchera. A ten od okien bedzie sie nadawal.aby umyc płytki na tarasie? Jaki to model bo jwszcze nie robilam rozeznania
    A tak w ogole to.niezle wywołanie sobie organizujesz ;)

Chce byc mama karmienie z piersi bedzie możliwe wiec uszy do gory :*
    U nas byla butelka, nawet sonda a zakonczylo sie kp ;) ku zaskoczeniu personelu medycznego :p
    Trzymam kciuki i super, ze maz taki pomocny

Bubek u nas tez taki sen niespokojny

Misiabela przytulam mocno, wiem, ze to bardzo trudne chwile dla ciebie.
    Ale to wszystko dla dobra maluszka. Obyscie szybko byli razem :* duzo sil

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jal dzicko lezy na to tobie

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, ale Ty pokarm masz, tak ? Masz po prostu problem z piersiami ? Czemu się tak zadziało ? Bo ja się tak dziwię, że mnie nic nie spotkało, oprócz bolących sutków i twardych cycków tylko przez 2 dni.
    Ja mam bardzo dużo pokarmu tylko mam zatkane czopami zapalnymi kanaliki i bardzo ciężko ściągnąć mleko z piersi. Mam przez to zastoje najgorsza lewa pierś lewa się już nawet opróżnia... Ale trwa to bardzo długo. Dużo czynników generalnie budowa piersi są problematyczne mam sporo torbieli które mogą uciskać kanaliki, duże piersi, słaby laktator nie oproznial do końca piersi mała nie ściągała całego pokarmu przez wedzidelko, zmiażdżyła mi sutki, za małe biustonosze, za mało piłam ... Także sporo się na to czynników zlozylo.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    India co to jest pozycja naturalna?
    https://www.karmiuszka.pl/blog/karmiuszka-blog/zalety-pozycji-naturalnej-odchylonej

malutka_mycha, india lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karmelllka90 Ty masz mleko w cyckach, Leosia nie odrzuciła piersi na rzecz butelki "z wygody", więc czemu Ty dalej tyle siedzisz z laktatorem, bo już nie ogarniam? to nie jest tak, że sobie nakręcasz dalej tym za bardzo laktację, więc robią się stany zapalne i tak w kółko?
    Ja mam zatkane kanaliki, wyciągam cały czas zapalne czopy, dostawiam mała ale ona nie daje rady się najeść bo że zmęczenia zasypia bo musi się napracować żeby ciągnąć więc dostaje potem butelkę, a ja muszę ściągnąć ten pokarm. Ja ich nie oprozniam do konca, nie da się więc ja tracę nawet pokarm bo nie da się moich piersi opróżnić. Moja ostatnia nadzieja w akupunkturze

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z zasypianiem ostatnio. Zwłaszcza popołudniami/wieczorami.
    Nosimy małą na zmianę na rękach i usypia ale odłożona budzi się i nie chce spać.
    Nie sądzę żeby chodziło o jedzenie bo je tyle samo za każdym razem, a bywa że prześpi w nocy 3-5 godzin, w dzień też około 3, a przychodzi popołudnie i nie może zasnąć.
    Dziś na przykład nie boli ją brzuch bo na rękach wcale nie płacze, a jak się ją odłoży to się upomina o wzięcie na ręce, ale to jest zupełnie inny płacz niż przy bólach brzuszka.
    Nie mam pomysłu co można zrobić. Smoczka nie chce. Męczą nas te popołudnia bo nic nie możemy razem zrobić. Jak jestem w domu sama to mam nawet spokój, a jak mąż wraca to już spokoju nie ma.
    Teraz ja trochę odpoczywam, a mąż z nią siedzi i ona na rękach usypia, ciekawe na jak długo...
    Macie jakieś pomysły co można zrobić żeby spała?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi balonik...kurwa jak to boli teraz. Leżę pod ktg.

B_002, Karmelllka90, malutka_mycha, estrella, Reniiata, Daffi, Mama36, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Kochana przykro mi, że Was to spotkało. Dobrze, że już coraz lepiej 😊 Próbowałaś karmić przez nakładki? Dziecku łatwiej jest złapać. Jak miałam nawał i twarde sutki to Henio nie mógł chwycić i strasznie się denerwował, przez nakładki pięknie jadł. Nawał minął i teraz ładnie chwyta bez nakładki. Może u Ciebie też się to sprawdzi 😊
    O tym nie pomyslalam I nie mam nawet nakladek. Hmmm poprosze meza zeby wyskoczyl i kupil-mam aptekę 5 minut od domu.
    Dzieki za radę😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Założyli mi balonik...kurwa jak to boli teraz. Leżę pod ktg.
    Trzymam kciuki! Może to już dziś jest ten dzień, a jak nie to już jutro na pewno! Powodzenia :)

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dziś nowy artykuł na blogu mamy-ginekolog, w sam raz dla Ciebie!

JAK UBIERAĆ DZIECI NA SPACER
    https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/?fbclid=IwAR3qOyUivbck-Cg2xVGj5vl9R6Sqh9eJEP4BLRcbOzP-LFoTBNvkIRhXuBo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:39

Karmelllka90, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka dziś nowy artykuł na blogu mamy-ginekolog, w sam raz dla Ciebie!

JAK UBIERAĆ DZIECI NA SPACER
    https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/?fbclid=IwAR3qOyUivbck-Cg2xVGj5vl9R6Sqh9eJEP4BLRcbOzP-LFoTBNvkIRhXuBo
    Czekałam na niego!! Dzięki Basiu 😚

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja chyba jestem strasznie odwodniona bo odciagam laktatorem takie az krysztalki przezroczyste czasem taka gęsta papkę. Dopóki nie popłynie mleko to nie mam wyjścia bo Filip coś jeść musi a ja się muszę odetkac.

A co do krwawienia to mi się wydawało że więcej tego powinno być po SN. A teraz 3 dobę po taki jakby okres obfity tylko. Ale może jak laktacja ruszy to lepiej się będę obkurczac.
    Lolka znam te gluty 😥 odstaw na razie femaltiker jeśli pijesz, przy zatkanych kanalikach nie da rady ściągnąć całego pokarmu i zastój murowany a potem zapalenie piersi. Staraj się przystawiać małego będzie rozmiekczal brodawkę a potem laktator okłady z sody oczyszczonej przed odciaganiem i z oliwy z oliwek po odciaganiu, na prawdę pomaga. Duuuzo wody pij aha i nie pobudzaj na razie jednak metoda 7-5-3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:45

Lolka30 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    U mnie tak było że w pierwszych dniach po dłuższym karmieniu lało się ze mnie sporo.
    A w szpitalu jeszcze podczas karmienia aż czułam bóle okresowe, tak się macica kurczyła. Po około tygodniu już mniej tego było. Ale plamienia mam do tej pory a już 3 tygodnie minęły. Ale podpasek już nie noszę tylko wkładki.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana to trzymam kciuki żeby ruszyło!!! Widziałam dziewczynę której ledwo co to założyli, chodzić nie umiała, więc wierzę że boli. Ale pomysł sobie ze poród bardziej boli :D 😘
    A wcześniej miałaś zaaplikowany ten żel? I nie pomogło? Ciekawe co jutro mi zaproponuja

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mysla_nieskalana to trzymam kciuki żeby ruszyło!!! Widziałam dziewczynę której ledwo co to założyli, chodzić nie umiała, więc wierzę że boli. Ale pomysł sobie ze poród bardziej boli :D 😘
    A wcześniej miałaś zaaplikowany ten żel? I nie pomogło? Ciekawe co jutro mi zaproponuja
    Tak..minęło 6h po żelu i u mnie nie ruszyło więc założyli to ustrojstwo.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, to wlasnie ta pozycja ;)

Basiu może to byc oznaka potrzeby bliskosci ;)

Nieskalana powodzenia! Juz niedlugo maluszek bedzie z Toba <3

B_002 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 2893 2894 2895 2896 2897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ