X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja dalej walcze z cycem...odciagam albo przystawiam co 1,5-2 godziny..... z dwoch odciagan laktatorem udoilam 5ml :(
    cyc pusty i kurwa nic nie zrobisz..a drugi 2 rozmiary wiekszy juz widac dysproporcje przez bluzke :(

pije herbaty na laktacje i kupilam ten femaltiker ......ile razy dziennie pilyscie femaltiker? 2 x wystarczy?
    Stresant a może skontaktuj się z położna lub doradca? Może coś uradzi. Bez sensu masz się męczyć i stresować.

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrapanie... Ja się dzisiaj zdrzemnelam i obudzilo mnie własne chrapanie. Ale nawet nie dźwięk, a te drgania w gardle :/ i zaschlo mi. Nigdy nie chrapalam, więc to na bank ciążowe jest. I sama mnie to wkurza, ale nie mam przecież wpływu na to :(
    No i wróciła mi zgaga. Czad, kuźwa.
    Ja miałam dzisiaj myć okna znów, bo moje koty jeżdżą nosami po szybach i mam wiecznie upieprozne szyby do połowy ;) Ale przez te emocje że szpitala i bolesnosc po badaniu, przelezalam w łóżku do popołudnia. Teraz wróciliśmy z zakupów i siedzę na piłce, bo ledwo doczlapalam do domu.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Przepraszam, nie ogarniam. Najpierw chcieli żebyś próbowała sn, w końcu było cc? Ze względu właśnie na wymiary?

Zmierzyli mnie przy przyjęciu i stwierdzili, że tragedii nie ma, lekarz przy okazji zrobił USG i wymierzył mi małą na 3600. To było w poniedziałek. We wtorek rano był obchód, przyszedł lekarz i ta sucz ordynator, lekarz jej powiedział że miałam skierowanie ze zwężoną miednicą ale wymiary są takie średnie, nie jakieś mocno zaniżone. Ona wzięła mnie na badanie ginekologiczne, powiedziała mi wtedy, że rozwarcia nie ma, ale szyjka miękka, „ładnie przygotowuje się do porodu” i wtedy właśnie ten lekarz powiedział jej, że dziecko ponad 3,5 wyszło na USG i usłyszałam tylko jak ona powiedziała po cichu do niego, że dziecko za duże jest dla mnie.

Kazała mi być na czczo ale nie wiedziałam wreszcie czy będą mnie ciąć czy nie. To było o 8, a przed 13 wiedziałam już że będę miała CC.

Jak przygotowywali mnie do cesarki to lekarz mi powiedział, że proponują zakończenie ciąży CC, gdyż dziecko jest wagowo zbyt duże na moje wymiary, gdyby ważyła tak do 3 kg daliby mi szanse rodzic SN.
    Na wypisie mam napisane jako powód „niewspółmierność matczyno-płodowa”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 18:56

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffiii moja brat ja duszo.. Ja śpię z otwartą buzia i też się slinie haha..
    Najgorszy wstyd :18 lat temu wracismy na stopa do Wrocka. Ja, moja koleżanka jej chłopak. Zatrzymał się Niemiec. Ze ja jedyna po niemiecku to żeby nie było głupio, pogadam z Nim ustaliliśmy. Usiadłam z przodu oni z tyłu. Pamiętam tylko jak ruszalismy i obudzili mnie 2 godz później. Koleżanka mówi że nie dość że mi głowa bujala się na boki jak spałam to usta miałam otwarte i ślina mi kapała🤣🤣🤣🤣

malutka_mycha, Kiwona, Daffi, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ale Ty pokarm masz, tak ? Masz po prostu problem z piersiami ? Czemu się tak zadziało ? Bo ja się tak dziwię, że mnie nic nie spotkało, oprócz bolących sutków i twardych cycków tylko przez 2 dni.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ale jak naciskasz cyca to coś leci ?

Kurde, ja jak naciskam to leci, czasem nawet tryska ale zaczynam się nakręcać, że może też mało mam tego mleka ...

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czyli dobrze pamiętam. Ciekawe co że mną zrobią, dzisiaj mierzył mnie taki młodzik, jutro może zbada mnie ktoś bardziej kompetentny i dopytam. Bo wychodzi ze tez mam te wymiary na granicy. Albo każą mi się męczyć a i tak w końcu potna.

Mama dzięki, nieźle się uśmiałam :D

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 Ty masz mleko w cyckach, Leosia nie odrzuciła piersi na rzecz butelki "z wygody", więc czemu Ty dalej tyle siedzisz z laktatorem, bo już nie ogarniam? to nie jest tak, że sobie nakręcasz dalej tym za bardzo laktację, więc robią się stany zapalne i tak w kółko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:06

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Kurde, ja jak naciskam to leci, czasem nawet tryska ale zaczynam się nakręcać, że może też mało mam tego mleka ...
    Ty się lepiej nie nakręcaj!! Jak tryska to jak możesz mieć za mało?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

a co ty nic nie leci...ale ja nigdy sama sobie nie umialam naciskac i odciagac recznie...zawsze tylko laktatorem i to jeszcze delikatnie bo siebie kocham i nie bede sprawiac sobie bolu :)

no planuje dopiero we wtorek zadzwonic do poradni....no ale coz wiecej kobieta poradzi odciagac przystawiac dziecko duzo pic i to wsio.....patrzymal sie ne te metode 7-5-3 ale to sie tyczy 2 piersi a ja w drugiej mam pelno mleka..jedynie ze bym robila poprostu przerwy 7 minutowe i nie odciagala i wracala do tej pustej piersi.....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffiii moja brat ja duszo.. Ja śpię z otwartą buzia i też się slinie haha..
    Najgorszy wstyd :18 lat temu wracismy na stopa do Wrocka. Ja, moja koleżanka jej chłopak. Zatrzymał się Niemiec. Ze ja jedyna po niemiecku to żeby nie było głupio, pogadam z Nim ustaliliśmy. Usiadłam z przodu oni z tyłu. Pamiętam tylko jak ruszalismy i obudzili mnie 2 godz później. Koleżanka mówi że nie dość że mi głowa bujala się na boki jak spałam to usta miałam otwarte i ślina mi kapała🤣🤣🤣🤣
    Hahahaha:) czyli nie ja jedna mam ten problem:) ale wczesniej to sporadycznie jak katar mialam to wtedyy buzia oddychalam.. Ale w ciazy czesto sie budze i pocieram policzek bo mokry xD
    A pan Niemiec musial miec niezly widok.. Moze myslal ze snisz o nim i sie slinisz haha

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 masz wystarczającą ilość mleka, jeśli młoda przybiera na wadze i moczy pieluszkę :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ja się tego najbardziej bałam, że się wymęczę a i tak na koniec mnie potną.

Bałam się też CC ale wszystko zadziało się tak szybko, że zestresować się tak porządnie nie zdążyłam. Teraz mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że cesarka mimo tego, że to operacja, nie jest taka straszna. Fakt, boli .. najgorzej jak odchodzi znieczulenie i dzień, dwa po, później z górki 😊

Będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki!

malutka_mycha, Bubek lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karollinax26 masz wystarczającą ilość mleka, jeśli młoda przybiera na wadze i moczy pieluszkę :)

Oj moczy i to bardzo 😊 a na wadze przybrała prawie 400g w ciągu 5 dni.

espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ciesz się, że tyle lat temu to było, teraz pewnie byś została nagrana i gwiazdą "jutuba" się stała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:18

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karmelllka90 Ty masz mleko w cyckach, Leosia nie odrzuciła piersi na rzecz butelki "z wygody", więc czemu Ty dalej tyle siedzisz z laktatorem, bo już nie ogarniam? to nie jest tak, że sobie nakręcasz dalej tym za bardzo laktację, więc robią się stany zapalne i tak w kółko?

No właśnie, dlatego pytałam Kasię jak to u niej jest, bo ja odciągnęłam laktatorem w piątek(kilka kropel), w sobotę wypiłam Femaltiker, sięgnęłam jeszcze raz po laktator, zobaczyłam że odciąga się troszkę więcej i to był właśnie mój ostatni raz z laktatorem. Rzuciłam w kąt i nie używam. I tak się zastanawiam jak to jest u Kasi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    A wody miałaś zielone czy odeszły wcześniej? Przepraszam pewnie pisałaś, nie jestem w stanie nadrobić 😔 w usg wszystko ok?
    Prawdopodobnie wczesniej, nie były zielone ale miałam crp podwyższone dlatego. Usg wdzydtko ok 🙂

Anete lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    7-5-3 stumulujesz? + Femaltiker w 3 dobie jak tryslo to strumyk w obu na raz
    No w szpitalu tak robiłam. A teraz jestem tak zakręcona że zrobiłam po 15 na raz i wydaje mi się że lepszy efekt. Nie wiem teraz którym systemem iść bo może po prostu się coś rozkręca.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Anete Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Chyba powoli wracam do zywych
    Po wylaniu morza lez i ogromnych meczarniach - dzisiaj udaje mi sie samej wstac z lozka i pierwszy raz siadlam na fotel.
    Bardzo chcialam sama przebrac dzis Malego i maz mi pomagal - przez to, ze wszystko spadlo na jego glowe to on mi teraz pokazuje co i jak robic.... on od samego poczatku radzi sobie wspaniale. Karmi, przewija, przebiera, odbija...jestem z niego mega dumna, ze tak się nami zajął.

Nasz Maluszek jest narazie bardzo grzeczny. Co 3-4godziny mąż wybudza go do zmiany pieluszki, karmi i ten pod koniec karmienia już śpi.
    Karmimy moim mlekiem, ale z butelki bo Maly nie potrafi sie zassac. Nie wiem, czy nam sie uda karmic piersia. W szpitalu zassal sie moze z 2 razy i super mu szlo, ale ostatnie dni to juz tylko z butelki.

Kochana przykro mi, że Was to spotkało. Dobrze, że już coraz lepiej 😊 Próbowałaś karmić przez nakładki? Dziecku łatwiej jest złapać. Jak miałam nawał i twarde sutki to Henio nie mógł chwycić i strasznie się denerwował, przez nakładki pięknie jadł. Nawał minął i teraz ładnie chwyta bez nakładki. Może u Ciebie też się to sprawdzi 😊

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pytałaś wcześniej o krwawienie. Ja miałam cesarkę dzień po Tobie i dalej ze mnie leci. Zwłaszcza przy karmieniu. Już dużo mniej, ale bez podpaski się nie obejdzie.

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ