X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Co za burdel. Tak długo czekałam na konsultacje że zwolniło się łóżko i zostałam przyjęta. Wprawdzie dzisiaj nie będą mi wywoływać ale już chociaż łóżko mam.
    Pilnuj!! Nie dodawaj!!! Lepiej też oszczędzaj zmsie z WC jak tam tak źle z łóżkami. Bo jak wrócisz to już możesz mieć współlokatorke :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Przyszla dzis nenatolog, ja po nieprzespanej nocy i jak zapytala sie jak maluszek to rozplakalam sie i opowiedzialam jak cala noc walczylam by go dobudzic by jadl, ze zjadl za malo. Powiedziala ze tak moze byc niestety, bo zoltaczka fizjologiczna sprawia ze dzieci sa bardziej ospale a tu jeszcze niska masa urodzeniowa ale ze mimo wszystko sugeruje polozenie nas na neonatologii, zabrali wiec malego na monitoring a ja odciagam mleko jednym minielectrikiem. Dla mnie teraz to straszne, ze jestem z nim odłączona, jak kiedys w ciazy przezywalam rozlaczenie z michalkiem.
    U nas też tak było że niska waga i żółtaczka fizjologiczna i nie mogłam małej obudzić w nocy na karmienie. W nocy jadła mniej i rzadziej, ale w 4 dobie rano jak ją zważyli to zaczęła przybierać więc jednak jadła wystarczająco jak na siebie.
    Jak byłam w domu to aż się raz w nocy rozpłakałam jak spała 5 godzin i ja nie spałam w nocy żeby ją obudzić a nie mogłam.
    Dziś w nocy jak przespała 5 godzin to się cieszyłam :D Przybieramy na wadze całkiem sporo więc nie przejmuję się takimi dłuższymi przerwami. Tak mi poleciła położna.
    Będzie dobrze i u Was!

Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale jeżeli nie ma żadnych dodatkowych wskazań to nie robią takich badań po porodzie?
    U mnie tylko mój był zabierany bo się pytałam.
    Ja akurat się cieszę że to miał Zrobione.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam...W sensie aż coś się zacznie dziać,ale na razie tylko boli jak na okres.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pilnuj!! Nie dodawaj!!! Lepiej też oszczędzaj zmsie z WC jak tam tak źle z łóżkami. Bo jak wrócisz to już możesz mieć współlokatorke :D
    Haha, no właśnie z takiego założenia wyszłam. Ze łapie jak jest i się nie zastanawiam czy przypadkiem jutro nie przyjechać :D

f1d9680377.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja czekam...W sensie aż coś się zacznie dziać,ale na razie tylko boli jak na okres.
    A o której Ci to zaaplikowali? Ciekawe czy na Ciebie zadziała. Trzymam kciuki

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też miała robione usg brzucha i głowy, ze względu na moją „cukrzycę”.

Fasolka, ja teraz z laktatora wcale nie korzystam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja mam dzisiaj znowu przypływ energii 😄 Już zrobiłam zakupy (spacer 2 km), tańczyłam przy "You're the one that I want", potem przyjechał kurier z karcherem do okien i umyłam prawie całe trzyskrzydłowe balkonowe 😅 Bateria padła, więc mam przerwę. A wieczorem idziemy na urodziny kolegi.

Jakbym się nie odezwała do jutra, to pewnie pełnia i te okna zadziałały 😂😂😂 Ale spoko, nie łudzę się.

estrella, malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A o której Ci to zaaplikowali? Ciekawe czy na Ciebie zadziała. Trzymam kciuki
    Po 13 jakoś. Doktor stwierdził,że czop odchodzi,szyjka scentralizowana (?) I że dobry moment był na podanie tego.. jak między 6-8h nic się nie zacznie dziać to balonik.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają poród wywoływany bardzo wam kibicuje, bądźcie dzielne i piszcie co i jak, czytam Was jak Biblię ale brak czasu żeby pisać, moja 3,5latka daje czadu.. Mnie chyba też będzie czekało wywoływanie i zastanawiam się jak to jest. W sobotę mam kontrolę w szpitalu u mojej gin zobaczymy co powie.
    3mam za Was kciuki, rodzic mi tu bez boli i w mgnieniu oka. Buziaki

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powoli wracam do zywych
    Po wylaniu morza lez i ogromnych meczarniach - dzisiaj udaje mi sie samej wstac z lozka i pierwszy raz siadlam na fotel.
    Bardzo chcialam sama przebrac dzis Malego i maz mi pomagal - przez to, ze wszystko spadlo na jego glowe to on mi teraz pokazuje co i jak robic.... on od samego poczatku radzi sobie wspaniale. Karmi, przewija, przebiera, odbija...jestem z niego mega dumna, ze tak się nami zajął.

Nasz Maluszek jest narazie bardzo grzeczny. Co 3-4godziny mąż wybudza go do zmiany pieluszki, karmi i ten pod koniec karmienia już śpi.
    Karmimy moim mlekiem, ale z butelki bo Maly nie potrafi sie zassac. Nie wiem, czy nam sie uda karmic piersia. W szpitalu zassal sie moze z 2 razy i super mu szlo, ale ostatnie dni to juz tylko z butelki.

Daffi, espoir, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Na nowej sali jedna już chrapie. W południe. To co dopiero będzie w nocy.

Ale mam wkur.a.

O jezu jak mnie wkurwia to chrapanie....współczuję laski!
    Trzymajcie sie tam razme to szybko pojdzie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama no to super że idzie ku lepszemu :) ważne że mąż wspiera, nieważne kto jest teraz bardziej obcykany w opiece, kilka dni i go dogonisz :D
    Miałaś takie przeboje z porodem że teraz będziesz mieć super grzeczne dziecko :)

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam na Wikipedii, to są prawidłowe wymiary, któraś wie? Kurcze już nie pamiętam, chyba we wszystkim się łapie tylko ten ostatni wymiar na pewno miałam poniżej 20, chyba 19.

wymiar międzykolcowy – odległość między brzegami kolców biodrowych przednich górnych: 25–26 cm
    wymiar międzygrzebieniowy – między najbardziej odległymi punktami grzebieni biodrowych: 28–29 cm
    wymiar międzykrętarzowy – odległość między najbardziej odległymi punktami krętarzy większych kości udowych: 31–32 cm
    sprzężna zewnętrzna – odległość między dołkiem wyrostka kolczystego V kręgu lędźwiowego a górnym zewnętrznym brzegiem spojenia łonowego: 20–21 cm

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Mamuśki ja Was podziwiam, że macie czas na forum, a już te co mają 2-3 dzieci totalnie 😊 ja nie ogarniam.
    Podczytuję Was w wolnej chwili, jak już chce coś napisać to Henio się budzi i już potem nie pamiętam nawet co chciałam napisać.

Gratuluję nowym rozpakowanym 😊

Mycha trzymam mocno kciuki za Was. Oby jak najszybciej się zaczęło 😘

My mieliśmy dzisiaj pediatrę. Pępuszek nam podkrwawiał i musieliśmy jechać do chirurga, żeby odciął klamerkę, bo nie zdjęli nam w szpitalu i o wszystko zahaczała... Robiłyście usg głowy i brzuszka swoim maluchom? Nam pediatra zaleciła. Plus wizytę u neurologa, żeby sprawdzić napięcie, chociaż mówiła, że raczej jest wszystko ok
    moja miala usg glowki ye wygledu na wirusa
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny jestem trochę z innej grupy bo październik. Ale mam do Was pytanie. Miałam usg w 16t0d i crl wynosiło 9.8. Czy to nie za mało? Boję się, że z Bobasem coś będzie nie tak..

ja nawet nie wiem co to crl....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis zalatwilismy ambasade, za tydz bedzie paszport (tymczasowy na rok) do odbioru
    potem pojechalismy na wesole miasteczko jeszcze do urodzin starszej
    łącznie 4 godz na spacerku
    teraz krolewna odsypia

pytanko
    czy wasze maluchy tez sie tak w nocy kokosza i chrumkaja?
    my sie smiejemy ze to nasza Chrumka
    spi ladnie, co 3 godz przerwa na jedzenie, ale pomiedzy, zanim porzadnie zaśnei
    to jakies stękania, pochrząkiwania i inne dziwne dźwięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 17:11

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek Ty to ładnie określiłas.. Ja mam. Wrażenie Ze to są odgłosy z piekieł 😝
    .. Szatan przez niego przemawia... 😉
    Mój dziś cały dzień pięknie śpi... Zbiera sily na wieczór żeby Mi dowalic... Znam. Już swoje dziecko ☺️☺️
    Zaraz to crl sprawdzę bo miałam usg w16 tyg o ile ogarnę co to..

Bubek, stresant lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze skrótów mam bpd, ofd, hc, ac, fl, CL, fl, ac, hc ale crl nie mam sorryy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wam zazdroszczę, że macie już swoje maluszki na świecie 😔

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, u mnie ostatni wymiar też 19.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2890 2891 2892 2893 2894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ