Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Co za burdel. Tak długo czekałam na konsultacje że zwolniło się łóżko i zostałam przyjęta. Wprawdzie dzisiaj nie będą mi wywoływać ale już chociaż łóżko mam.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Przyszla dzis nenatolog, ja po nieprzespanej nocy i jak zapytala sie jak maluszek to rozplakalam sie i opowiedzialam jak cala noc walczylam by go dobudzic by jadl, ze zjadl za malo. Powiedziala ze tak moze byc niestety, bo zoltaczka fizjologiczna sprawia ze dzieci sa bardziej ospale a tu jeszcze niska masa urodzeniowa ale ze mimo wszystko sugeruje polozenie nas na neonatologii, zabrali wiec malego na monitoring a ja odciagam mleko jednym minielectrikiem. Dla mnie teraz to straszne, ze jestem z nim odłączona, jak kiedys w ciazy przezywalam rozlaczenie z michalkiem.
Jak byłam w domu to aż się raz w nocy rozpłakałam jak spała 5 godzin i ja nie spałam w nocy żeby ją obudzić a nie mogłam.
Dziś w nocy jak przespała 5 godzin to się cieszyłamPrzybieramy na wadze całkiem sporo więc nie przejmuję się takimi dłuższymi przerwami. Tak mi poleciła położna.
Będzie dobrze i u Was!Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Pilnuj!! Nie dodawaj!!! Lepiej też oszczędzaj zmsie z WC jak tam tak źle z łóżkami. Bo jak wrócisz to już możesz mieć współlokatorke
-
Estrella, ja mam dzisiaj znowu przypływ energii 😄 Już zrobiłam zakupy (spacer 2 km), tańczyłam przy "You're the one that I want", potem przyjechał kurier z karcherem do okien i umyłam prawie całe trzyskrzydłowe balkonowe 😅 Bateria padła, więc mam przerwę. A wieczorem idziemy na urodziny kolegi.
Jakbym się nie odezwała do jutra, to pewnie pełnia i te okna zadziałały 😂😂😂 Ale spoko, nie łudzę się.estrella, malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A o której Ci to zaaplikowali? Ciekawe czy na Ciebie zadziała. Trzymam kciuki
-
Dziewczyny które mają poród wywoływany bardzo wam kibicuje, bądźcie dzielne i piszcie co i jak, czytam Was jak Biblię ale brak czasu żeby pisać, moja 3,5latka daje czadu.. Mnie chyba też będzie czekało wywoływanie i zastanawiam się jak to jest. W sobotę mam kontrolę w szpitalu u mojej gin zobaczymy co powie.
3mam za Was kciuki, rodzic mi tu bez boli i w mgnieniu oka. Buziakimysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Chyba powoli wracam do zywych
Po wylaniu morza lez i ogromnych meczarniach - dzisiaj udaje mi sie samej wstac z lozka i pierwszy raz siadlam na fotel.
Bardzo chcialam sama przebrac dzis Malego i maz mi pomagal - przez to, ze wszystko spadlo na jego glowe to on mi teraz pokazuje co i jak robic.... on od samego poczatku radzi sobie wspaniale. Karmi, przewija, przebiera, odbija...jestem z niego mega dumna, ze tak się nami zajął.
Nasz Maluszek jest narazie bardzo grzeczny. Co 3-4godziny mąż wybudza go do zmiany pieluszki, karmi i ten pod koniec karmienia już śpi.
Karmimy moim mlekiem, ale z butelki bo Maly nie potrafi sie zassac. Nie wiem, czy nam sie uda karmic piersia. W szpitalu zassal sie moze z 2 razy i super mu szlo, ale ostatnie dni to juz tylko z butelki.Daffi, espoir, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Chce_byc_mama no to super że idzie ku lepszemu
ważne że mąż wspiera, nieważne kto jest teraz bardziej obcykany w opiece, kilka dni i go dogonisz
Miałaś takie przeboje z porodem że teraz będziesz mieć super grzeczne dzieckochce_byc_mama lubi tę wiadomość
-
Takie coś znalazłam na Wikipedii, to są prawidłowe wymiary, któraś wie? Kurcze już nie pamiętam, chyba we wszystkim się łapie tylko ten ostatni wymiar na pewno miałam poniżej 20, chyba 19.
wymiar międzykolcowy – odległość między brzegami kolców biodrowych przednich górnych: 25–26 cm
wymiar międzygrzebieniowy – między najbardziej odległymi punktami grzebieni biodrowych: 28–29 cm
wymiar międzykrętarzowy – odległość między najbardziej odległymi punktami krętarzy większych kości udowych: 31–32 cm
sprzężna zewnętrzna – odległość między dołkiem wyrostka kolczystego V kręgu lędźwiowego a górnym zewnętrznym brzegiem spojenia łonowego: 20–21 cm -
Anete wrote:Mamuśki ja Was podziwiam, że macie czas na forum, a już te co mają 2-3 dzieci totalnie 😊 ja nie ogarniam.
Podczytuję Was w wolnej chwili, jak już chce coś napisać to Henio się budzi i już potem nie pamiętam nawet co chciałam napisać.
Gratuluję nowym rozpakowanym 😊
Mycha trzymam mocno kciuki za Was. Oby jak najszybciej się zaczęło 😘
My mieliśmy dzisiaj pediatrę. Pępuszek nam podkrwawiał i musieliśmy jechać do chirurga, żeby odciął klamerkę, bo nie zdjęli nam w szpitalu i o wszystko zahaczała... Robiłyście usg głowy i brzuszka swoim maluchom? Nam pediatra zaleciła. Plus wizytę u neurologa, żeby sprawdzić napięcie, chociaż mówiła, że raczej jest wszystko ok
paulina2811 wrote:Dziewczyny jestem trochę z innej grupy bo październik. Ale mam do Was pytanie. Miałam usg w 16t0d i crl wynosiło 9.8. Czy to nie za mało? Boję się, że z Bobasem coś będzie nie tak..
ja nawet nie wiem co to crl....
-
my dzis zalatwilismy ambasade, za tydz bedzie paszport (tymczasowy na rok) do odbioru
potem pojechalismy na wesole miasteczko jeszcze do urodzin starszej
łącznie 4 godz na spacerku
teraz krolewna odsypia
pytanko
czy wasze maluchy tez sie tak w nocy kokosza i chrumkaja?
my sie smiejemy ze to nasza Chrumka
spi ladnie, co 3 godz przerwa na jedzenie, ale pomiedzy, zanim porzadnie zaśnei
to jakies stękania, pochrząkiwania i inne dziwne dźwiękiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 17:11
-
nick nieaktualnyBubek Ty to ładnie określiłas.. Ja mam. Wrażenie Ze to są odgłosy z piekieł 😝
.. Szatan przez niego przemawia... 😉
Mój dziś cały dzień pięknie śpi... Zbiera sily na wieczór żeby Mi dowalic... Znam. Już swoje dziecko ☺️☺️
Zaraz to crl sprawdzę bo miałam usg w16 tyg o ile ogarnę co to..Bubek, stresant lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny