Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszla dzis nenatolog, ja po nieprzespanej nocy i jak zapytala sie jak maluszek to rozplakalam sie i opowiedzialam jak cala noc walczylam by go dobudzic by jadl, ze zjadl za malo. Powiedziala ze tak moze byc niestety, bo zoltaczka fizjologiczna sprawia ze dzieci sa bardziej ospale a tu jeszcze niska masa urodzeniowa ale ze mimo wszystko sugeruje polozenie nas na neonatologii, zabrali wiec malego na monitoring a ja odciagam mleko jednym minielectrikiem. Dla mnie teraz to straszne, ze jestem z nim odłączona, jak kiedys w ciazy przezywalam rozlaczenie z michalkiem.
-
ja przyznam szczerze laktator traktuje jako ostateczność. i w takich sytuacjach robiłabym tak, że dziecko na 15 (lub więcej jeśli dziecko ssie ciągle bez puszczania) minut z prawej, potem na 15 z lewej i potem od nowa z prawą. dziecko ma wisieć na początku na piersi i to, że tak robi to naturalny proces, a nie znak, że mleka brak i trzeba zaraz doić laktatorem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 13:24
Szonka, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
malutka_mycha wrote:Tunia u mnie też już jedną pochrapywala. Też się zastanawiam jaka będzie nocka. Mam słuchawki, może wytrzymam
A dlaczego Cie przenieśli?
Zaraz tam przyjęli jakąś kobiete. Narazie jedną, więc nie wiem o co chodzi. -
nick nieaktualnyAle tu cisza 😉 wszystkie rodzicie czy ogarnął was szał świątecznych przygotowań i porządków?
Ja dziś ogarniam mieszkanie, gotować za bardzo nie będę bo nie mam sił stać w kuchni. Poza tym i tak śniadanie w niedzielę zjemy w domu a na obiad mamy iść do teściów, no a w poniedziałek szpital więc co tu szykować... Więc sprzątam żeby z młodą wrócić do czystego domu 😉 -
Mycha ja też jestem zielona. Zdałam się na położną i pediatrę. Ze szczepionkami to też nie wiem w końcu, które podać 🤷♀️
Sansivieria ja czuję po tym, że się robi miękka. Czy jest opróżniona na maxa to chyba nie, bo mleko i tak kapieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 15:28
malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyespoir wrote:ja przyznam szczerze laktator traktuje jako ostateczność. i w takich sytuacjach robiłabym tak, że dziecko na 15 (lub więcej jeśli dziecko ssie ciągle bez puszczania) minut z prawej, potem na 15 z lewej i potem od nowa z prawą. dziecko ma wisieć na początku na piersi i to, że tak robi to naturalny proces, a nie znak, że mleka brak i trzeba zaraz doić laktatorem...
-
Sansivieria wrote:Po czym poznać że pierś jest oprozniona??
Sansivieria lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
estrella wrote:Ale tu cisza 😉 wszystkie rodzicie czy ogarnął was szał świątecznych przygotowań i porządków?
Ja się staram czytać ale nie zawsze mam czas żeby nadrobić wszystko.estrella lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN