X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dobowej zbiórce moczu wyszło mi białko jeszcze wyższe niż tydzień temu.
    I dalej nic nie robią, tylko ktg 2xdziennie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka90 ja też jestem bardzo niecierpliwa, i ja sama nie wiem skąd biorę siłę na to odciąganie. Dzisiaj odkryłam, że laktator ręczny z akuku za 19,99 który zamówiłam tylko dla buteleczki żeby nie myć za każdym razem w nocy i nie wyparzac odciąga mocniej i szybciej niż elektryczny!!! Ale tylko pierwsze połączenia później się sitek wyciąga i nie leci więc skacze od sutka do sutka ale 110 uciagnelam w połowę czasu tego co elektrycznym... Sutki bolą strasznie 🙄
    Ale robię to dla tego małego bączka który właśnie mi się obudził 😉

Mój mąż podpowiedział mi że mogłabym sama zostać CDL ale jak się okazało trzeba myć medykiem by można było zrobić kurs. Na prawdę zdobyłam duża wiedzę co do problemowej laktacji. Dzisiaj rehabilitantka czyli kolejna osoba już powiedziała że ona by nie dała rady i by odpuściła i że mnie podziwia. Ja sama siebie podziwiam. Ale gdyby modyfikowane. Od powodowalo boli brzuszka i zaparcia pewnie bym utrzymywała laktację na zasadzie 2-3 odciągania w dzień bo jednak ja siedzę na laktatorze praktycznie non stop. A dodatkowo zajmuje się dzieckiem. Jestem sama w domu ... Mąż jak wraca to mnie dokarmia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 17:35

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Po dobowej zbiórce moczu wyszło mi białko jeszcze wyższe niż tydzień temu.
    I dalej nic nie robią, tylko ktg 2xdziennie.
    Tunia współczuję ci. Może powinnaś iść z mężem porozmawiać z ordynatorem żeby zaczęli dzialac wcześniej...?

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, dziekuje za pocieszenie. U mnie maly spadl na 2,5 cos tam i potem odbil, przybieral 20 g dziennie i mowili ze ok, a w 4 dobie wlasnie zrobil sie mega senny i wybudzal tylko na chwile.

B_002 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Estrella, ja mam dzisiaj znowu przypływ energii 😄 Już zrobiłam zakupy (spacer 2 km), tańczyłam przy "You're the one that I want", potem przyjechał kurier z karcherem do okien i umyłam prawie całe trzyskrzydłowe balkonowe 😅 Bateria padła, więc mam przerwę. A wieczorem idziemy na urodziny kolegi.

Jakbym się nie odezwała do jutra, to pewnie pełnia i te okna zadziałały 😂😂😂 Ale spoko, nie łudzę się.

No to szalejesz dziś 🙂 to udanej imprezki życzę 🙂 i czekaj cierpliwie na swoją kolej 😜

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Basiu, dziekuje za pocieszenie. U mnie maly spadl na 2,5 cos tam i potem odbil, przybieral 20 g dziennie i mowili ze ok, a w 4 dobie wlasnie zrobil sie mega senny i wybudzal tylko na chwile.
    U mnie już się zrobił senny w domu.. Co dziewczyny tu wybudzaly.. Ja nie.. Ale potem Też zaczęłam.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja przyznam szczerze laktator traktuje jako ostateczność. i w takich sytuacjach robiłabym tak, że dziecko na 15 (lub więcej jeśli dziecko ssie ciągle bez puszczania) minut z prawej, potem na 15 z lewej i potem od nowa z prawą. dziecko ma wisieć na początku na piersi i to, że tak robi to naturalny proces, a nie znak, że mleka brak i trzeba zaraz doić laktatorem...

Oddalam. I bede walczyc bez laktatora

espoir, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 rules!!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, u mnie ostatni wymiar też 19.
    Przepraszam, nie ogarniam. Najpierw chcieli żebyś próbowała sn, w końcu było cc? Ze względu właśnie na wymiary?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 18:04

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Bubek Ty to ładnie określiłas.. Ja mam. Wrażenie Ze to są odgłosy z piekieł 😝
    .. Szatan przez niego przemawia... 😉
    Mój dziś cały dzień pięknie śpi... Zbiera sily na wieczór żeby Mi dowalic... Znam. Już swoje dziecko ☺️☺️
    Zaraz to crl sprawdzę bo miałam usg w16 tyg o ile ogarnę co to..

a po jedzeniu jak steka i narzeka nigdy nie wiem czy beknal czy steknal :)
    maz sie smieje ze to narzenekanie ma po mnie..oj co ja sie nastekalam w szpitalu zanim dupsko z lozka ruszylam :) do dzisiaj stekam ze mnie cos boli :)

Bubek, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej walcze z cycem...odciagam albo przystawiam co 1,5-2 godziny..... z dwoch odciagan laktatorem udoilam 5ml :(
    cyc pusty i kurwa nic nie zrobisz..a drugi 2 rozmiary wiekszy juz widac dysproporcje przez bluzke :(

pije herbaty na laktacje i kupilam ten femaltiker ......ile razy dziennie pilyscie femaltiker? 2 x wystarczy?

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia wspolczuje mam nadzieje ze nie zaczna sie u Ciebie takie jaja jak u mnie po porodzie...tez miam bialko w moczu w ostatnim badaniu przed porodem....
    zeby juz cos w koncu z Toba zaczeli robic.......

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    O jezu jak mnie wkurwia to chrapanie....współczuję laski!
    Trzymajcie sie tam razme to szybko pojdzie!
    Ale postawcie sie w sytuacji osoby chrapiacej.. Na pewno nie jest z tego dumna.. I zapewne jest to zawstydzajce bo zdaje sobie sprawe ile osob narzeka.. Ale szpital to nie SPA tam kazdy jest z jakiegos powodu jedni chorzy inni rodza.. Trzeba to przetrwac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to crl to chyba dlugosc ciemieniowo---jakas tam....tzn. od glowy do pupy chyba tak cos kojarze

• Bubek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa chyba tak

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale postawcie sie w sytuacji osoby chrapiacej.. Na pewno nie jest z tego dumna.. I zapewne jest to zawstydzajce bo zdaje sobie sprawe ile osob narzeka.. Ale szpital to nie SPA tam kazdy jest z jakiegos powodu jedni chorzy inni rodza.. Trzeba to przetrwac.
    ja myslalam ze mi chrapanie po porodzie przejdzie ale ni huhu....daje sobie czas co konca pologu :)
    ostatnio moje dzieci przyszly od szwagierki ( w ciazy jak my tez kwietniowka) i corka mowi "mamo ciocia spala na sofie w salonie i chrapala tak samo jak Ty" :) :) wiec to chyba przypadlosc wszystkich ciezarnych

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ze skrótów mam bpd, ofd, hc, ac, fl, CL, fl, ac, hc ale crl nie mam sorryy
    Kochane to nasze CRL to jest to czym sie na poczatku tak jaralysmy czyli wymiar naszego maluszka.

CRL – długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka, a dokładnie do kości ogonowej.

Do ok 13tc nam. Podawano ten wymiar później juz mialysmy wazone maluszki.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja myslalam ze mi chrapanie po porodzie przejdzie ale ni huhu....daje sobie czas co konca pologu :)
    ostatnio moje dzieci przyszly od szwagierki ( w ciazy jak my tez kwietniowka) i corka mowi "mamo ciocia spala na sofie w salonie i chrapala tak samo jak Ty" :) :) wiec to chyba przypadlosc wszystkich ciezarnych
    Ja nie chrapie ale lapie sie na tym ze spie z otwarta buzia i no wiecie czasem slinka poleci :p
    Jestem wyrozumiala na takie sytuacje bo chrapanie to trudny temat i nie ma sie na to wplywu. A szpital nie wieczność.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochane to nasze CRL to jest to czym sie na poczatku tak jaralysmy czyli wymiar naszego maluszka.

CRL – długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka, a dokładnie do kości ogonowej.

Do ok 13tc nam. Podawano ten wymiar później juz mialysmy wazone maluszki.
    ja pamietam jak sie cieszylam ze serduszko bije...a teraz to serduszko mi we wozku chrapie....a bylo to wczoraj :)

Daffi lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kasiulka90 rules!!!!
    😄😄😄❤😘

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 2891 2892 2893 2894 2895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ