X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kochana.. Co mam powiedzieć.. Przykro mi... Zasypiam codziennie i sobie myślę za każdym razem jak się budzę na karmienie że będzie wiadomość od Ciebie że pojechałas rodzic... Ehhh❤️

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi kochana.. Co mam powiedzieć.. Przykro mi... Zasypiam codziennie i sobie myślę za każdym razem jak się budzę na karmienie że będzie wiadomość od Ciebie że pojechałas rodzic... Ehhh❤️
    Dziękuję Mama. Ja juz trace nadzieje. Wiem ze ten dzien nadejdzie.. Tylko szkoda mi juz samej siebie.. Jestem tak zrezygnowana i rozzalona.. Czuje taka spychologie ze mną zwiazana

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dokładnie tak samo. Kupiłam sobie mleko bez laktozy po prostu, nie jem jednak na razie jogurtów. Chyba bardziej dla czystego sumienia... Ale wrócę może po tych 3 msc jak brzuszek już będzie pracował dzidzi normalnie.
    mi lekarka powiedziala zeby najpierw zrezygnowac z mleka, jajek i wolowiny. Mleko bez laktozy tez uczula bo to bialko uczula a nie laktoza. Laktoza i tak wytwozy sie w mleku.

Misiabella lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiecie może kiedy dzidziusie zaczynają się świadomie uśmiechać do rodziców? Może to ukoi moje zszarpane nerwy ;)
    Ja słyszałam że po 3 miesiącu dzieci już widzą lepiej i bardziej świadomie zawieszają na czymś wzrok, więc może i uśmiechy wtedy są bardziej świadome.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dokładnie tak samo. Kupiłam sobie mleko bez laktozy po prostu, nie jem jednak na razie jogurtów. Chyba bardziej dla czystego sumienia... Ale wrócę może po tych 3 msc jak brzuszek już będzie pracował dzidzi normalnie.
    Ja sobie kupuję mleko i jogurty bez laktozy.
    Niestety nie mogę zrezygnować z nabiału (szczególnie jogurtów) bo kończy się to u mnie zaparciami, a też nie zmienię diety na taką żebym sama się męczyła.
    Na mnie brak jogurtów i błonnika w diecie działa kiepsko. A położna też radziła zrezygnować z surowych jabłek, ale w innej formie można.

Ja już sama też nie wiem co myśleć o tych różnych ograniczeniach.
    Szonka wrote:
    mi lekarka powiedziala zeby najpierw zrezygnowac z mleka, jajek i wolowiny. Mleko bez laktozy tez uczula bo to bialko uczula a nie laktoza. Laktoza i tak wytwozy sie w mleku.
    Położna mi powiedziała żeby ograniczyć chwilowo laktozę, a nie białko.
    Skaza białkowa objawia się wysypką i zaczerwienieniem skóry u dzieci. Moja tego nie ma więc nie trzeba ograniczać białka.
    Wiem że laktoza i tak będzie w moim mleku, dlatego dodatkowo podaję Delicol małej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Basia czyli to podświadomość że mi się wydaje że to mleko bez laktozy pije i jest lepiej hahaha
    Niech już zostanie.. On i tak super się trzyma i jest grzeczniutki.
    No i jak ją razie jestem szczęśliwa tfu tfu.. Bo żadnych skórnych rzeczy typu uczulenie na kota który śpi w jego łóżeczku jak nie pilnuje... Piore jego rzeczy z Naszymi i też jest git. Oby tak zostało!
    Mój środkowy jest uczuleniowcem. Nic przyjemnego

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Takie w kolorze jajeczno brazowym przypominajacym serek :) Zastanawialam sie czy sa w porzadku.

Takie sa tylko czaem sa większe ale jednak zwykle to takie kleksy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia już śpi 3,5 godziny (4h od jedzenia), babcie pojechały i zrobił się spokój! :D
    Jak im mówiłam że moje dziecko je średnio co 3 godziny to aż im się to wydawało dziwne bo podczas ich wizyty płakała co około 1,5h i teściowa co chwilę mi mówiła żebym jej dała jeść :P A ja tylko powtarzałam, że ona chce ssać żeby się uspokoić a nie żeby jeść, smoczek pomagał.
    Teraz to sama nie wiem czy te płacze przez weekend to były jakieś bóle czy rozdrażnienie i zmęczenie, bo goście wyjechali i jak ręką odjął, dziecko aniołeczek zaczęło funkcjonować normalnie i jest spokojne i śpi!
    Piękny poniedziałek! :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja jestem zla zaś..
    Bylam na ktg.. Nie dosc ze niewygodna pozycja.. Malutki jak nigdy spal więc ja sie cieszylam bo tętno nie uciekalo.. Ale polozna powiedziała ze taki zapis byc nie może.. Wziela mi brzuch 3 razy tak wymerdala.. I przedluzyla zapis do 50min.. Dopiero na drugim zapisie widac aktywnosc malego. Myslalam ze mi plecy i spojenie odpadna.. Jak wstawalam to mi kosci chrupaly. Zapis prawidlowy nic sie nie dzieje. Mojego lekarza jednak dzis nie było.. Inny lekarz spojrzal na ktg zapytal na kiedy termin jak powiedzialam ze jesten juz 1 dzien po to spytal czy mam juz ustalone kiedy na oddzial... Ręce mi opadly i mowie ze nie mialam miec dzis badanie a mojego lekarza nie ma.. Powiedzial bym przyszła jutro do południa to bedzie moj doktor. Nic nie wiem juz.. Mama pojechala :( jakos tak smutno..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6135b8f5f7b3.jpg

Daffi nie wierze... obyś miała szybki i bezbolesny porod, który wynagrodzi Ci to cierpienie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie stresuj się! Czym sie martwisz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia u Nas to samo. Już marzę o jutrze żeby wróciło do normy.. Bo może i sobie odpoczelam bo wczoraj i dziś młody co chwila na rękach u kogo innego i na spacerze z kim innym ale rutyna dnia rozwalona. Jutro na szczęście spokój zupełny.

B_002 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Kochana współczuję Ci tego oczekiwania...Wiem jednak,że jak tylko ujrzysz swoje Maleństwo zapomnisz o tym czasie złego samopoczucia i będzie już tylko pięknie bo razem🥰a wiadomo,że nic tak.nie uszczęśliwia jak dziecko w ramionach🥰❤🥰❤ja też czekam na Twoją wiadomość-ZACZĘŁO SIĘ ! ...i wiemy,że jeszcze chwila i tak będzie 😉

Karola wiem,że to dla Ciebie nie łatwa sytuacja i teraz jużprzy każdym Waszym spotkaniu stres będzie obecny...Przykro mi Kochana😥 Ale wierzę,że dasz rade! Silna z Ciebie kobita no i teraz masz tez swoją silną córeczkę więc w kobietkach siła❤❤❤

U Nas zaczęły się jazdy z brzuszkiem...😢wczoraj płakał On a na końcu i ja bo byłam już tak zmęczona swoją bezsilnością,że nie dawałam rady...
    Daliśmy Mu pierwsY raz Sab simplex i nie wiem sama czy to możliwe,ze on by nasilał dolegliwości brzuszkowe???
    Dodatkowo ropieje oczko Małemu i nie wiem czy poza przekazywaniem gazikiem nasaczonym solą fizj.moge tą sól Mu skropić bezpośrednio do oka??????Mega brzydko wygląda a przemywam gazikiem kilka razy dziennie...

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do oka wkrapiaj swoje mleko a przrcieraj ropke wacikiem nasaczonym solą.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dajecie vit D? Rano czy wieczorem?przed czy po jedzeniu? Cos jeszcze podajecie oprócz vit D?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiedy dajecie vit D? Rano czy wieczorem?przed czy po jedzeniu? Cos jeszcze podajecie oprócz vit D?
    Podawalam wieczorem ale przeniosłam na rano... Szczerze jak zapomnę to daje i popołudniu.
    Ja podaję Cesario coloflor ale pediatra mówi że nie potrzeba bo Nasze mleko daje mu to samo co ten preparat.. Polozna mówi żeby podawać bo pomoże na brzuszek. Każdy co innego 🙈
    Ja nie zauważyłam różnicy z czy bez..

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Podawalam wieczorem ale przeniosłam na rano... Szczerze jak zapomnę to daje i popołudniu.
    Ja podaję Cesario coloflor ale pediatra mówi że nie potrzeba bo Nasze mleko daje mu to samo co ten preparat.. Polozna mówi żeby podawać bo pomoże na brzuszek. Każdy co innego 🙈
    Ja nie zauważyłam różnicy z czy bez..

Mama :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam taką aplikacje że zaznaczam tylko prawy/lewy i start/stop i jestem z niej zadowolona bo nawet widzę ze wczoraj i dzisiaj pokrywają nam się godziny karmień na takim wykresiku.
    a jak sie zwie ?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola nie stresuj się! Czym sie martwisz?

Kochana, ogólnie stresuje mnie sytuacja, to że go zobaczę. Gdyby człowiek nic nie czuł, byłoby łatwiej.
    :(

A co do witaminy D, ja podaję rano.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan podawać Wit d po jedzeniu, bo się wtedy lepiej wchłania i myślę, że rano, w razie problemów brzuszkowych to w dzień lepiej sobie z nimi poradzić niż noca.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się prawie po świętach 😊

Zazdroszczę Wam, że tak ładnie i szybko poodpadały pępuszki Waszym maluchom. U nas się diabli. Po tym jak w piątek chirurg usunęła nam klamerkę zrobiła się ciemna zmiana wokół pępka. W sobotę byliśmy na ip, chcieli nas zostawić na obserwację, ale się nie zgodziliśmy, bo i tak nic by nie robili poza zbadaniem crp. Tak więc zbadali krew na cito, wynik wyszedł dobry i wróciliśmy do domu. Mam nadzieję, że ta zmiana mu zejdzie, w sumie nie wiadomo co to jest, może od środka, którym przemywała chirurg.

Co do karmienia na żądanie, u nas jest identycznie jak u Basi. Mały w sobotę i niedzielę chciał być cały czas na cycku. Kończyło się tym, że ulewał a potem jeszcze doszedł ból brzuszka. Teraz karmię co 3h i nie ma problemu. Pomiędzy karmieniami daję smoczek jak potrzebuje ssania.

Daffi współczuję Ci tego bólu. Tulę mocno ❤️

Mycha kciuki zaciśnięte ✊

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2925 2926 2927 2928 2929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ