Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Mama36 to ze środkowym tak miałaś że nie mogłaś nigdzie się ruszyć z domu na dłużej bez niego bo nie chciał jeść z butelki?
Co zrobić w takiej sytuacji?tylko, że to jest ciężkie na początku, potem zawsze dziecko się zabawi, to też inaczej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 20:05
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Malutka mycha trzymajcie się. Oby tylko uszko było problemem. Bo to nie aż taki problem ❤️
Trzymam kciuki.Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Paula 90 wrote:Dzisiaj od godziny 12 wisimy na cycu. Masakra. Ale ciągle mam siły
Co cycek wyjdzie z buzi to się budzi i są nerwy.
Myślałam o podaniu smoczka ale jeszcze walczę.
Mam wrażenie że Ignacy dzisiaj pierwszy raz patrzy na mnie świadomie. Podąża wzrokiem za moją twarzą i zwraca się na mnie jak do Niego mówię. Może to go tak zastymulowało że nie ogarnia rzeczywistości i tak wisi na cycku.
Właśnie przysnął na chwilę ale boje się cycka wyjąć z jego buzi i raczek. Trzyma jak wariat mały.
Kiedy podalyscie smoczka?
Hahha u nas to samo!!!! My juz zasmoczkowani od wczoraj ale Bunio nie jest w ciemie bity... Paula spróbuj ze smoczkiem ale nie wiem czy da sie nabracFasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Mama36 to ze środkowym tak miałaś że nie mogłaś nigdzie się ruszyć z domu na dłużej bez niego bo nie chciał jeść z butelki?
Co zrobić w takiej sytuacji?
Szczerze... Tak załatwilam sobie sprawę że młody uzależniony jest od emnie do teraz 12 lat. A jak był mały np rok... Półtora to nie mogliśmy wumyjsc do kina bo była histeria nawet jak z Babcia miał zostawać. Także nie mam zamiaru zrobić tego błędu... Wiecie.. Może te butelki były inne.. Teraz cuda nie widy jak sutki i któraś mój złapie.
Nie chce się już az tak uzależnić.
Chodź powiem Wam.. Zgryz mój środkowy i zeby ma cudne!! Widać brak właśnie smoczka i butli. Starszy to i to i aparat ortodontyczny już trzeci. TrudnoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 20:19
-
malutka_mycha wrote:Miałam cesarke, Nina 3755.ma prawdopodobnie jakąś chorobę genetyczna ale jaka dowiemy się po szczegółowych badaniach. Z widocznych zmian nie wykształciło się uszko zewnętrzne.
Mycha... nie wiem jak Cie pocieszyc... tule mocno....poczekajmy na wyniki badanFasolka77
-
Daffi wrote:Ja mam stres znow. Filip naprawdę mało się rusza. Bardzo małą ma aktywność nawet na ktg zapis nie podobal sie poloznej stad go przedłużyła i trzesla brzuchem..
Daffi jedź na IP, niech nie bagatelizuja twoich obaw!!!Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Nie wiem co robić Kochane...
😥😥😥😥😥😥😥😥
Płaczę co chwilę i czuję się źle z tym,że karmię butelką...
Każdy stara mj się wytłumaczyć,że to nic strasznego i nie powinnam czuć się gorsza ale ja tak się czuję...Kij ze mną...To On potrzebuje mojej bliskości,widzę jak szuka na mnie jedzonka,tuli się do piersi...
A ja nie wiem po prostu...
Musi zjadać swoją porcje i musimy mieć nad tym kontrolę...
Z cycka lecą w sumie same przezrocza ale ja wiem ze jak nie będę Go przystawiac to pokarm zaniknie...To oczywiste...Położna mówi,że dawac sztuczne bo nie będziemy mieć kontroli nad tym ile je...
No a jakbym zaczęła na dobre karmić piersią i po prostu dokarmiać sztucznym?
Jak to zacząć? Jak to robić?
Z córką jak tak robiłam to były jazdy rzędu ulewanie i bóle brzucha...
Nikt nie potrsfi mi doradzić a położna położyła laskę na to ze CHCE KARMIĆ...
Mały przy cycku jak dwa razy byl dostawiony(pierwszy raz po tym jak cos sie zaczelo w piersiach zbierac i bylo to zbierane caky dzien i noc)-zjadl i spal 3 godziny a drugim razem po tych 3 godzinach siedzieliśmy 2.5 godizny przy cycku i On plakal i ciagle sie wsciekal bo prawie nic nie lecialo, ciagle sutki Mu wypadaly...
Nie wiem czy to ja Mu zle podaje czy On tych moich giga cycków nie ogarnia (sutki mam male).
Czuje sie zostawiona sama sobie...Nie ma tu CDL a położna naprawde położyła laskę...
Moze Wy macie rady jakies zlote?
Karmelka ❤ wiem ze Ty walczysz z laktatorem poza normalnym karmieniem...jak to robisz?
Pomocy!!!!
-
Daffi, też myślę, że powinnaś pojechać i powiedzieć, że bez dziecka nie wychodzisz. Już i tak dosyć długo cię zbywają. Ktg takie sobie, dziecko mało się rusza... To chyba wystarczy, żeby coś zrobili ❤️Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
MamaAga85 dziecku możesz dać bliskość i bezpieczeństwo też karmiąc butelką. nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. ja Bartusia wykarmiłam tylko mm, bo nie chwytał dobrze i się darł jak opętany. myślałam, że to z cyckami mam coś nie tak, a tymczasem Maciusia karmiłam prawie 1,5 roku, a tyle wiedziałam o karmieniu piersią, co przy Bartusiu...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
MamaAga85 wrote:Nie wiem co robić Kochane...
😥😥😥😥😥😥😥😥
Płaczę co chwilę i czuję się źle z tym,że karmię butelką...
Każdy stara mj się wytłumaczyć,że to nic strasznego i nie powinnam czuć się gorsza ale ja tak się czuję...Kij ze mną...To On potrzebuje mojej bliskości,widzę jak szuka na mnie jedzonka,tuli się do piersi...
A ja nie wiem po prostu...
Musi zjadać swoją porcje i musimy mieć nad tym kontrolę...
Z cycka lecą w sumie same przezrocza ale ja wiem ze jak nie będę Go przystawiac to pokarm zaniknie...To oczywiste...Położna mówi,że dawac sztuczne bo nie będziemy mieć kontroli nad tym ile je...
No a jakbym zaczęła na dobre karmić piersią i po prostu dokarmiać sztucznym?
Jak to zacząć? Jak to robić?
Z córką jak tak robiłam to były jazdy rzędu ulewanie i bóle brzucha...
Nikt nie potrsfi mi doradzić a położna położyła laskę na to ze CHCE KARMIĆ...
Mały przy cycku jak dwa razy byl dostawiony(pierwszy raz po tym jak cos sie zaczelo w piersiach zbierac i bylo to zbierane caky dzien i noc)-zjadl i spal 3 godziny a drugim razem po tych 3 godzinach siedzieliśmy 2.5 godizny przy cycku i On plakal i ciagle sie wsciekal bo prawie nic nie lecialo, ciagle sutki Mu wypadaly...
Nie wiem czy to ja Mu zle podaje czy On tych moich giga cycków nie ogarnia (sutki mam male).
Czuje sie zostawiona sama sobie...Nie ma tu CDL a położna naprawde położyła laskę...
Moze Wy macie rady jakies zlote?
Karmelka ❤ wiem ze Ty walczysz z laktatorem poza normalnym karmieniem...jak to robisz?
Pomocy!!!!
Aga ja jestem zielona w KP...ale doskonale Cię rozumiem....tez sie posypałam w szpitalu....ze nie moge karmic..polozne kazaly dokarmiac mm....w domu jakos sie odblokowalam...moze spróbuj telefonicznie sie skonsultowac z jakas fachura z PL?moze gin u was pomoze?Fasolka77