X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No oczywiście.... ja to wiem....nie wiem po co opowiadaja mi bajki tymi badaniami histopatologicznymi....

Nie chciałam polubić. Ponoć nawet pęknięcia macicy wiec fajnie ze wszystkie się mamy dobrze... ciekawe jak Tunia!!!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wyszla teraz opryszczka, nie zdawałam sobie sprawy jak poważnie konsekwencje to może mieć dla dziecka :( w nocy pszeleciałam internet i śnilo mi się ze maly mial ospe i byliśmy w szpitalu. Mam nadzieję że się nie zarazi, teraz cala w strachu jestem. Na szczęscie go nie calowalam. U nas też ciężka noc, synek budził sie co h na cycusia. Ale to chyba jakis skok bo od rana świadomie się wszystkiemu przygląda i jak mąż do niego mówił pierwszy raz się do niego świadomie uśmiechnął :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie problemow z brzuszkiem nie ma, ale zauwazylam ze jak pije herbatki na laktacje to maluch ma straszne wiatry, chyba mu koperek w nich zawarty nie służy...

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ❤ jeszcze masz siłę Kochana na to by pisać❤ naprawdę Cię przytulam i trzymam kciuki żeby ten dzisiejszy odpoczynek dał jeden skutek-BEJBIKA NA ŚWIECIE.
    Kiedy zamierzają ostatecznie coś działać?dziś w dzień i noc masz relax a od rana co planują? wiesz coś więcej?

Ja męża w nocy nie budzę.Jak byliśmy w domu przez święta to owszem budziłam Go żeby mleko robił a ja w tym czasie przewijałam Małego ale teraz nie mam serca.Jest w domu ok.19 a wychodzi rano o 5 także czasu ma niewiele na cokolwiek.

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jesteś dzielna :*

MamaAga, to wzmożone napięcie mięśniowe i taki jakby przykurcz/blokada.

Ja w nocy męża nie budzę, ale i tak krótko śpi, od północy albo 1 do 6 rano i idzie do pracy. A jak wraca to zajmuje się małym.

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nadal przerażona i robię w gacie, kontaktowałam się z położną, powiedziała że nie powinno się nic zadziać...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tych krostek, Bubek czy u Ciebie wygląda to tak samo ?

8afe83dbe9bca81dmed.jpg

Mój pączek ma w kilku miejscach ale dwie na brodzie takie bardzo białe.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka zloty czlowiek z meza i ze stali nie do zdarcia;)
    moj w nocy nie wstaje bo zabronilam chyba ze powiem ze juz nie daje rady....to bierze malego ale do tej pory sie to raz zdarzylo...
    Wole niech sie wyspi bo caly dzien przed nim ...a ja w ciagu dnia sie moge zdrzemnac jak maly spi ...on biedny nie :(
    On mi tak od pierwszej chwili pomaga. Ja mu mowie żeby szedł spać a on nie. A nawet kilka razy się złożyło że np w sobotę ja padłam i odsypialam a on siedział z małą jak spać nie chciała nie poszedł spaćz nie obudził mnie. Mam wyrzuty sumienia bardzo, ale jemu nie przegadam. Dzisiaj rano przed pracą jeszcze umył i wyparzył butelki i czesci laktatora ja tylko wytrzeć muszę. I śniadanie mam zrobione.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolcia, ja to mam takie wyrzuty sumienia co do mojego męża bo on mało śpi. Bo wczoraj wieczorem niunia nam zwymiotowała z przekarmienia potem do 23 mąż ja nosił na ręce na brzuszku w końcu się obudziła zjadła poszlismy spać. Wstała o 2 mąż ja przewinął i nakarmił ja odciągalam mleko, później wstała o 5:20 i mąż ja przewinął nakarmił i poszedł się szykować do pracy wróci o 18:00 wykąpie się zje i będziemy kąpać mala, chciałabym mu dać się wyspać ale wtedy ja bym nie spała już chyba w ogóle, bo przebranie karmienie + odciaganie i czuwanie aż zaśnie i nie miałabym sił żeby w dzień zajmować się mała.

Dokładnie Karmellka....tez mam wyrzuty....jakos musimy sobie poradzić....i tak sukces bo udalo mi się zjesc śniadanie....
    Mlody mi rano duzo ulal....takiego serka wiec ewidentnie za duzo je... tylko jak mu ograniczyć ten apetyt?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Daffi ❤ jeszcze masz siłę Kochana na to by pisać❤ naprawdę Cię przytulam i trzymam kciuki żeby ten dzisiejszy odpoczynek dał jeden skutek-BEJBIKA NA ŚWIECIE.
    Kiedy zamierzają ostatecznie coś działać?dziś w dzień i noc masz relax a od rana co planują? wiesz coś więcej?

Ja męża w nocy nie budzę.Jak byliśmy w domu przez święta to owszem budziłam Go żeby mleko robił a ja w tym czasie przewijałam Małego ale teraz nie mam serca.Jest w domu ok.19 a wychodzi rano o 5 także czasu ma niewiele na cokolwiek.
    Nie wiem co zamierzaja mi dać tym razem ale trzese sie ze strachu.
    Brzuch mnie pobolewa co jakis czas.. Mam nadal plamienie jsstem ciekawa czy sie rozkręci czy nie.
    Teraz to ja mam sile was wszystkie czytac i odpisywac. W bolach zdecydowanie gorzej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko ja taka zimna sucz, że mi Męża nie żal i wstaje na równi ze mną ? :P

martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę golizny z rana 😜
    Dawno nie było brzuszków, bo większość już rozpakowana 😉
    3 tygodnie do terminu 😂 pęknie mi chyba skóra na brzuchu jak dotrwam do konca 🤣
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26a972aaaed3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 10:55

Wiewióreczka, Tysia89, Szonka, Daffi, Fasolka77, DorotaAnna, Reniiata, MamaAga85, martusiawp, Paula 90, Mama36, AniaKJ, B_002, Misiabella, Karmelllka90, estrella, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co do kryzysów z brzuszkami to nie wiem czy wylapalas tutaj co pisałyśmy w tych kryzysach dziecko ma niepochamowany odruch ssania i musimy że jest głodne ale wtedy robimy dziecku krzywdę bo bolalacy brzuszek zalewa się pokarmem z którym i tak w danej chwili sobie nie radzi. Aha mi jeszcze doradca mówiła że gdybym nie chciała już dawać małej smoczka lub jeśli go odrzuci to dać do ssania swój palec czysty umyty zamiast piersi. Pomaga masowanie brzuszka takie jak z filmiku co Basia tu dodała. Termofor z pestek wiśni ciepły,i noszenie na ręce na brzuszku podczas spacerowania jelitka są masowane dziecko się od razu wycisza u nas też na bólach brzuszek kangurowanie, teraz np troszkę ja gniótł brzuszek przy prykaniu położyłam na brzuszku i zasnęła :/ więc ja już spać nie mogę 😂

Właśnie ssak z niego niesamowity....faktycznie bede dawac palec... noszenia na brzuszk nie przerabialam... dzieki za pomysl :*
    Termoforek sprobuje zdobyc stad :)

https://www.bebiklub.pl/rejestracja

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, ale brzuch :D a to 37 tydzień :O to ja też walne fote :D

Menka888, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka tulę❤ my po fakcie się śmialiśmy,że u Nas Młody wiedział kiedy tata do pracy wraca po świętach bo też długo nie spał i płakał...ja z bezsilności i zmęczenia dołączyłam do Niego...

O co chodzi Kochane z tym podnoszeniem główki?
    To źle kiedy dziecko tak robi?U Nas Maly jak tylko dostanie dwa paluszki to juz się "ciągnie"do góry-oczywiście nikt tego nie prowokuje dalej!!!
    Mnie martwi np.to,że ciągle chce patrzeć tylko w jedną stronę z trudnością udaje mi się sprowokować w drugą jej odwrócenie.
    Podczas przewijania jak już płacze to też się wygina cały...
    Wiewioreczka czym objawia się ten kręcz karku...
    wczoraj polozna mi mówiła ze być może powinnismy się do osteopaty wybrać za jakiś czas bo sporo dzieci po cc ma problem z karkiem właśnie ale byłam tsk zestresowana całą tą wizytą ze juz nje zapytalam o co chodzi.Bedzie u nas i dziś za jakieś 2 h to zapytam ale może któraś z Was mnie wcześniej uświadomi😉 domyślam się,że może chodzić o wzmożone napięcie mięśniowe ale szczerze wolę nie googlować .

Ciekawe jak będzie dziś po ważeniu ale wczoraj sukces🙂❤ 4240g a dzień wcześniej 4200 (no to wg niej przybył +/-30g).
    Dostaliśmy nowe mleko na próbę i mam nadzieję,że teraz nie pójdzie w drugą stronę bo mam wrażenie,że już Misia przyparło...Tym samym nie pchamy sie do przychodni😉

Aga to moze byc napięcie mięśniowe... sprobuj ukladac dzidzie raz na jednym raz na drugim boku i obserwuj jak sie zachowuje

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wiecie co ogolnie mimo tych naszych bolaczek i nieprzespanych nocy posiadanie takiego cudenka jest super sprawa :)

No ba!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Nie chciałam polubić. Ponoć nawet pęknięcia macicy wiec fajnie ze wszystkie się mamy dobrze... ciekawe jak Tunia!!!

Jezu.... no rzeźnia...mowilam, ze to barbarzynskie metody....

Tunia! Co u Ciebie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    U nas na razie problemow z brzuszkiem nie ma, ale zauwazylam ze jak pije herbatki na laktacje to maluch ma straszne wiatry, chyba mu koperek w nich zawarty nie służy...

Ja dzis sobie kupie koperek....
    Dziewczyny ja nie mialam nigdy opryszczki ale K. Tak....czy on tylko nie powinien dziecka calowac czy cos jeszcze? Jakie jest ryzyko zakazenia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Apropo tych krostek, Bubek czy u Ciebie wygląda to tak samo ?

8afe83dbe9bca81dmed.jpg

Mój pączek ma w kilku miejscach ale dwie na brodzie takie bardzo białe.

Karola moj takie.ma kolo oczka i na nosku....to normalne....tylko nie wyciskaj....samo zejdzie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koperek może nasilać bóle brzucha...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ