Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia where are you!!!???
U Nas kolka od 21 do 1... Ehhhh.... Zapeszylam że cudny dzien. Za szybko łyka na pewno bo mi za dużo leci. Coś pomyślę. Pocieszam się że jeszcze 2 Msc i dziecko będzie naprawione! 😉
Nie dziwie się że nic nie pamiętamy z okresu niemowlectwa jak tam się cierpi. -
Z dwójką w domu trudno nadrobić. Estrella i Kiwona doczekałyście się. Gratulacje!
Kaziu jaki piękny i spokojny, widać, że mu dobrze na tym świecie. Ja też karmiłam piersią na morfinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 07:17
estrella lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:A czy takie białe maleńkie krostki na buźce to ten trądzik niemowlęcy ?
moja tak ma niestety...
2 lekarxzy potwierdzilo ze od moich hormonow.
popatrz w necie bo to moze byc i reakcja na bialko, albo zwykle potowki -
Bubek wrote:czerwone pryszczyki z zakonczonym bialym czubkiem, jakby wydzielina tam byla.
moja tak ma niestety...
2 lekarxzy potwierdzilo ze od moich hormonow.
popatrz w necie bo to moze byc i reakcja na bialko, albo zwykle potowki
Dokładnie tak to wygląda. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:A mowila o jakie skutki chodzi?
Ja mogę podać kilka skutków ubocznych jeśli potrzebują -
nick nieaktualnyindia wrote:No i mimo, ze mała teraz domaga sie mleczka czesciej to na pewno jej styl jedzenia.sie zmienił. Teraz sie bardziej delektuje
i czas karmienia rozciąga sie w czasie. Oczywiście jest malym zarloczkiem ale najwazniwjsze by sobie tym nie szkodziła. Mysle, ze nadprogramowy tluszczyk siw zredukuje jak dziecko zrobi się bardziej aktywne?
Pamiętam jak podczas wizyt patronazowych położna zwrocila.mi uwage, ze mala za duzo przybiera to wtedy uznalam, ze się czepia :p bo info byla zbyt powierzchowna. Dopiero jak teraz na wizycie dostalam konkretniejsza wiedze to otworzyly mi soe oczy na inne "problemy".
Powiedziała też że już teraz rozpychamy maluszkom żołądki co może mieć później skutek w otyłości dziecięcej. A najlepiej podsumowała że fałdki na nóżkach i rączkach są słodkie do poki nie robi się akordeon....
Ja jutro mam pierwsza wizytę patronazowa u pediatry ( nie liczę tych wizyt telefonicznych haha) i się stresowalam że może faktycznie glodze mała więc chciałam " dobrze" ja nakarmić. Ale jednak widzę że już kolejna mądra głowa potwierdza to czego się trzymałam.
Dzieki.india lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Kurde ... mama dziś kilka razy pocałowała małą a teraz wyczuła, że na dolnej wardze od środka robi się jej opryszczka ...
Jestem przerażona! 😞
Dlatego właśnie ja nie daje całować, moja mama się oburzała a za dwa dni wyszła jej opryszczka. Ja całowałam ponporodzie mała w ubranka czapeczkę, i wyczułam po od 4 doby wywaliło mi 3 zimna na ustach.