X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w kwestii wyprawki jestem zielona. Oglądam te piękne rzeczy ale jesscze nie analizowalam co jest mi potrzebne. Moze jak bede miala wiecej czasu... teraz praca, w weekendy szkoła i jakos ten czas tak szybko ucieka. W weekend weszlam do tkmaxa i od razu powędrowałam na dział maluchów. Prawie kupilam jeden kocyk ale jednak zabrakło mi odwagi na podejacie do kasy

B_002 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dokładnie tak! Trzeba myślec pozytywnie. Z tego co ja juz wyczytałam przy takim łożysku raczej należy włączyć oszczędny tryb życia i nie wolno współżyć!
    Wszystko bedzie dobrze, kupno pierwszej rzeczy dla maluszka jest takim przełamaniem mi to pomogło. Nie licząc ze pierwsza rzecz kupiłam zaraz po podjęciu decyzji o staraniu sie o dziecko.

B_002 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja mam głęboko w szafie ukryte pudełko z kilkoma ciuszkami... długa walka o dziecko za nami. Mialam juz chwile słabości w sklepach, ze nie moglam sie powstrzymac i uległam. Niestety po stratach bardzo bolało i teraz juz trudniej mi sie przełamać.
    Ja seksu nie uprawiam od lipca! :/ lek okropny, gdy w koncu dotrwalam do II trymestru i nawet nabralam ochoty to info o lozysku na nowo mnie zblokowalo. Chłop mi chyba eksploduje ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka ja mam głęboko w szafie ukryte pudełko z kilkoma ciuszkami... długa walka o dziecko za nami. Mialam juz chwile słabości w sklepach, ze nie moglam sie powstrzymac i uległam. Niestety po stratach bardzo bolało i teraz juz trudniej mi sie przełamać.
    Ja seksu nie uprawiam od lipca! :/ lek okropny, gdy w koncu dotrwalam do II trymestru i nawet nabralam ochoty to info o lozysku na nowo mnie zblokowalo. Chłop mi chyba eksploduje ;)

Gorzej jak se babe znajdzie :) ale nie martw sie moj ostatni seks tez byl w lipcu...a nastepny bedzie w lipcu przyszlego roku :) Mąż juz 2 razy to wytrzymal (mamy juz dwojke dzieci) to i ten trzeci raz wytrzyma :) wyjscia nie ma dziecko najwazniejsze....ja mam taka psychiczna blokade ze mnie nawet dotknac nie moze

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padło tu pytanie, co można pić w ciąży. Ja jestem totalną herbaciarą, więc od razu jak zaszłam w ciążę, zrobiłam porządny rekonesans. Można pić: melisę, miętę, rumianek i pokrzywę. Byle nie mieszanki ziołowe na trawienie, bo niektóre zioła działają poronnie. Herbata zielona, czarna, kawa - max. 2 filiżanki dziennie (ze względu na kofeinę/teinę). Dodatkowo można rooibos (ale nie herbatę czerwoną), herbaty owocowe. Jeśli pijecie malinową, to koniecznie sprawdźcie, czy jest z owoców malin czy z liści malin. Liście wywołują poród, więc są polecane w końcówce ciąży, żeby przyspieszyć rozwiązanie.
    Mnie też się nudzą jednolite herbaty, ale całe szczęście w niektórych sklepach można znaleźć np. rumianek z gruszką, melisę z truskawką, z pomarańczą, z gruszką. Dobrej jakości są te z Lidla :) Mam porównanie z jakimiś z Auchan bodajże i są bardzo kiepskie.

Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem mega kawoszka, póki co pozwalam sobie na 2 cappuccino z ekspresu dziennie, po 20tc chyba odpuszczę, bo w poprzedniej ciąży miałam bardzo wysokie ciśnienie na końcówce. Ale na razie cieszę się smakiem kawy :P w pierwszej ciąży jakoś miałam opory i piłam inkę, ale teraz jakoś na wszystko patrzę trochę mniej krytycznym okiem....;-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 3 i spać nie mogę. Ostatnie noce miałam dobre. Włączył się chyba stres przed dzisiejszą wizytą, martwię się czy wszystko jest w porządku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też nie śpię, już od godziny. Myślę o tym powrocie do pracy, o zasiłku, o tym jak sobie ze wszystkim poradzimy... Też ZUS mnie zniszczył, serio. Ja tak od roku w końcu dobrze zarabiam, taka więc byłam spokojna o ten zasiłek... Wiadomo, że nie kasa jest najważniejsza, ale nie oszukujmy się, jest istotna. Ja już doznałam problemów finansowych, wiem że poradzę sobie w każdej sytuacji, ale teraz miało być zupełnie inaczej... Ech
    Od wczoraj boli mnie nerka, szczególnie przy szukaniu. Nie jakoś bardzo, ale odczuwalnie. Wizyta za 8 dni i myślę, czy nie wrócić do brania femisept uro.
    A teraz bierze mnie głód, zaraz będę wymiotować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 05:26

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli możesz mnie dopisać na 1 stronie? TP 29.04.19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 05:29

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od 5 obudzona... próbowałam zasnąć, ale strasznie mnie mdli i się nie da... tak się ccieszyłam, że dziś się wyspie, bo mąż ma wolne to ogarnie córkę, a tu jak na złość...
    Co do wizyt to ja prowadzę ciążę u dwóch lekarzy, ustawiam tak wizyty by były co dwa tygodnie, chociaż zaczyna mnie to męczyć, jednego lekarza chce zrezygnować.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzicie prywatnie czy na NFZ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja o 3 zasnęłam. I właśnie się obudziłam. Dramat

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.
    Ja piję zielona herbate, czystek i wode. Nuc innego nie mogę bo mnue id wszystkiego odrzuca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie co z tym spaniem....przez miesiac spalam non stop w dzien i w nocy a teraz od 3 dni wystarczy 5 godzin w nocy.....oczywiscie mega stres ze jedyny objaw ciazowy przeszedl.....jeszcze tydzien do wizyty jak ja to mom wytrzymac? czarne mysli kłebia sie nad glowa.....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy miesiąc po teście (cały sierpień) mogłam spać non stop. Potem chodziłam wcześnie spać i wcześnie wstawałam. A teraz często nie mogę zasnąć budzę się pierdyliard razy w nocy...

Karolina ja chodzę prywatnie. Prenatalne miałam na NFZ

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja pierwszy miesiąc po teście (cały sierpień) mogłam spać non stop. Potem chodziłam wcześnie spać i wcześnie wstawałam. A teraz często nie mogę zasnąć budzę się pierdyliard razy w nocy...

Karolina ja chodzę prywatnie. Prenatalne miałam na NFZ

Mam tak samo, jak się dowiedziałam o ciąży, nie mogłam narzekać na sen. Teraz budzę się w nocy bardzo często, chociaż ostatnie noce były ok. Myślę, że ta dzisiejsza wizyta tak na mnie działa. Aż ze stresu boli mnie brzuch. Tez chodzę prywatnie i dziś prenatalne też prywatnie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.
    Ja piję soki owocowe, herbaty owocowe, miętę, jedną kawę dziennie, od czasu do czasu jakąś inną herbatę (czarną też się zdarzy ale rzadko).

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam 7:30 budzik mnie zwlekl z łóżka i jestem wrakiem. Ale musiałam wziąć letrox zeby o 8’zjesc i wziąć antybiotyk. Ale jak pijana sie czuje okropność i zaczyna mnie mdlic masakra

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w drodze do pracy, niewyspana jak zwykle :P
    Ja mam chyba odwrotnie niż wy dziewczyny, śpię do rana a jak budzik dzwoni to bym go chętnie przedstawiała 10 razy, nie mogę się obudzić, jestem nieprzytomna rano, a w pracy oczy mi się zamykają. Potem jak się rozruszam trochę to mija.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sie juz pogubiłam w tym wszystkim. Wg flo mam wiek ciazy wg OM czyli 13+4 i flo mam wersje angielska i powitali mnie w drugim trymestrze. Wg owulacji dzisiaj mam 12+6 wg usg prenatalnego dzisiaj mam 13+0 we wtorek internista powiedział mi ze jestem w drugim trymestrze... a ja sie doczekać nie mogę przyszłego piątku bo w następny piątek bede miała 14+0 wg owulacji i wtedy bede juz tak serio w ll trymestrze a on podobno taki fajny jest. Na razie końcówka pierwszego czy początek trupiego zwał jak zwał daje mi popalić. Teraz to ja czuje sie jak w ciazy bo mi tak nie dobrze plus jakieś ochydne uczucie ciężkiej głowy

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ