X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w kwestii wyprawki jestem zielona. Oglądam te piękne rzeczy ale jesscze nie analizowalam co jest mi potrzebne. Moze jak bede miala wiecej czasu... teraz praca, w weekendy szkoła i jakos ten czas tak szybko ucieka. W weekend weszlam do tkmaxa i od razu powędrowałam na dział maluchów. Prawie kupilam jeden kocyk ale jednak zabrakło mi odwagi na podejacie do kasy

B_002 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dokładnie tak! Trzeba myślec pozytywnie. Z tego co ja juz wyczytałam przy takim łożysku raczej należy włączyć oszczędny tryb życia i nie wolno współżyć!
    Wszystko bedzie dobrze, kupno pierwszej rzeczy dla maluszka jest takim przełamaniem mi to pomogło. Nie licząc ze pierwsza rzecz kupiłam zaraz po podjęciu decyzji o staraniu sie o dziecko.

B_002 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja mam głęboko w szafie ukryte pudełko z kilkoma ciuszkami... długa walka o dziecko za nami. Mialam juz chwile słabości w sklepach, ze nie moglam sie powstrzymac i uległam. Niestety po stratach bardzo bolało i teraz juz trudniej mi sie przełamać.
    Ja seksu nie uprawiam od lipca! :/ lek okropny, gdy w koncu dotrwalam do II trymestru i nawet nabralam ochoty to info o lozysku na nowo mnie zblokowalo. Chłop mi chyba eksploduje ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka ja mam głęboko w szafie ukryte pudełko z kilkoma ciuszkami... długa walka o dziecko za nami. Mialam juz chwile słabości w sklepach, ze nie moglam sie powstrzymac i uległam. Niestety po stratach bardzo bolało i teraz juz trudniej mi sie przełamać.
    Ja seksu nie uprawiam od lipca! :/ lek okropny, gdy w koncu dotrwalam do II trymestru i nawet nabralam ochoty to info o lozysku na nowo mnie zblokowalo. Chłop mi chyba eksploduje ;)

Gorzej jak se babe znajdzie :) ale nie martw sie moj ostatni seks tez byl w lipcu...a nastepny bedzie w lipcu przyszlego roku :) Mąż juz 2 razy to wytrzymal (mamy juz dwojke dzieci) to i ten trzeci raz wytrzyma :) wyjscia nie ma dziecko najwazniejsze....ja mam taka psychiczna blokade ze mnie nawet dotknac nie moze

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padło tu pytanie, co można pić w ciąży. Ja jestem totalną herbaciarą, więc od razu jak zaszłam w ciążę, zrobiłam porządny rekonesans. Można pić: melisę, miętę, rumianek i pokrzywę. Byle nie mieszanki ziołowe na trawienie, bo niektóre zioła działają poronnie. Herbata zielona, czarna, kawa - max. 2 filiżanki dziennie (ze względu na kofeinę/teinę). Dodatkowo można rooibos (ale nie herbatę czerwoną), herbaty owocowe. Jeśli pijecie malinową, to koniecznie sprawdźcie, czy jest z owoców malin czy z liści malin. Liście wywołują poród, więc są polecane w końcówce ciąży, żeby przyspieszyć rozwiązanie.
    Mnie też się nudzą jednolite herbaty, ale całe szczęście w niektórych sklepach można znaleźć np. rumianek z gruszką, melisę z truskawką, z pomarańczą, z gruszką. Dobrej jakości są te z Lidla :) Mam porównanie z jakimiś z Auchan bodajże i są bardzo kiepskie.

Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem mega kawoszka, póki co pozwalam sobie na 2 cappuccino z ekspresu dziennie, po 20tc chyba odpuszczę, bo w poprzedniej ciąży miałam bardzo wysokie ciśnienie na końcówce. Ale na razie cieszę się smakiem kawy :P w pierwszej ciąży jakoś miałam opory i piłam inkę, ale teraz jakoś na wszystko patrzę trochę mniej krytycznym okiem....;-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 3 i spać nie mogę. Ostatnie noce miałam dobre. Włączył się chyba stres przed dzisiejszą wizytą, martwię się czy wszystko jest w porządku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też nie śpię, już od godziny. Myślę o tym powrocie do pracy, o zasiłku, o tym jak sobie ze wszystkim poradzimy... Też ZUS mnie zniszczył, serio. Ja tak od roku w końcu dobrze zarabiam, taka więc byłam spokojna o ten zasiłek... Wiadomo, że nie kasa jest najważniejsza, ale nie oszukujmy się, jest istotna. Ja już doznałam problemów finansowych, wiem że poradzę sobie w każdej sytuacji, ale teraz miało być zupełnie inaczej... Ech
    Od wczoraj boli mnie nerka, szczególnie przy szukaniu. Nie jakoś bardzo, ale odczuwalnie. Wizyta za 8 dni i myślę, czy nie wrócić do brania femisept uro.
    A teraz bierze mnie głód, zaraz będę wymiotować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 05:26

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli możesz mnie dopisać na 1 stronie? TP 29.04.19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 05:29

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od 5 obudzona... próbowałam zasnąć, ale strasznie mnie mdli i się nie da... tak się ccieszyłam, że dziś się wyspie, bo mąż ma wolne to ogarnie córkę, a tu jak na złość...
    Co do wizyt to ja prowadzę ciążę u dwóch lekarzy, ustawiam tak wizyty by były co dwa tygodnie, chociaż zaczyna mnie to męczyć, jednego lekarza chce zrezygnować.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzicie prywatnie czy na NFZ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja o 3 zasnęłam. I właśnie się obudziłam. Dramat

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.
    Ja piję zielona herbate, czystek i wode. Nuc innego nie mogę bo mnue id wszystkiego odrzuca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie co z tym spaniem....przez miesiac spalam non stop w dzien i w nocy a teraz od 3 dni wystarczy 5 godzin w nocy.....oczywiscie mega stres ze jedyny objaw ciazowy przeszedl.....jeszcze tydzien do wizyty jak ja to mom wytrzymac? czarne mysli kłebia sie nad glowa.....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy miesiąc po teście (cały sierpień) mogłam spać non stop. Potem chodziłam wcześnie spać i wcześnie wstawałam. A teraz często nie mogę zasnąć budzę się pierdyliard razy w nocy...

Karolina ja chodzę prywatnie. Prenatalne miałam na NFZ

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja pierwszy miesiąc po teście (cały sierpień) mogłam spać non stop. Potem chodziłam wcześnie spać i wcześnie wstawałam. A teraz często nie mogę zasnąć budzę się pierdyliard razy w nocy...

Karolina ja chodzę prywatnie. Prenatalne miałam na NFZ

Mam tak samo, jak się dowiedziałam o ciąży, nie mogłam narzekać na sen. Teraz budzę się w nocy bardzo często, chociaż ostatnie noce były ok. Myślę, że ta dzisiejsza wizyta tak na mnie działa. Aż ze stresu boli mnie brzuch. Tez chodzę prywatnie i dziś prenatalne też prywatnie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.
    Ja piję soki owocowe, herbaty owocowe, miętę, jedną kawę dziennie, od czasu do czasu jakąś inną herbatę (czarną też się zdarzy ale rzadko).

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam 7:30 budzik mnie zwlekl z łóżka i jestem wrakiem. Ale musiałam wziąć letrox zeby o 8’zjesc i wziąć antybiotyk. Ale jak pijana sie czuje okropność i zaczyna mnie mdlic masakra

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w drodze do pracy, niewyspana jak zwykle :P
    Ja mam chyba odwrotnie niż wy dziewczyny, śpię do rana a jak budzik dzwoni to bym go chętnie przedstawiała 10 razy, nie mogę się obudzić, jestem nieprzytomna rano, a w pracy oczy mi się zamykają. Potem jak się rozruszam trochę to mija.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sie juz pogubiłam w tym wszystkim. Wg flo mam wiek ciazy wg OM czyli 13+4 i flo mam wersje angielska i powitali mnie w drugim trymestrze. Wg owulacji dzisiaj mam 12+6 wg usg prenatalnego dzisiaj mam 13+0 we wtorek internista powiedział mi ze jestem w drugim trymestrze... a ja sie doczekać nie mogę przyszłego piątku bo w następny piątek bede miała 14+0 wg owulacji i wtedy bede juz tak serio w ll trymestrze a on podobno taki fajny jest. Na razie końcówka pierwszego czy początek trupiego zwał jak zwał daje mi popalić. Teraz to ja czuje sie jak w ciazy bo mi tak nie dobrze plus jakieś ochydne uczucie ciężkiej głowy

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ