Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar pozwala na normalne funkcjonowanie , tzn. w miarę normalne i donoszenie ciąży w przypadku skracania, to taki krążek. Leżeć dzięki niemu nie trzeba, oszczędny tryb życia zalecają no ale wiadomo... żyć trzeba.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat i z pessarem musiałam leżeć, bo był założony na prawie nieistniejącą szyjką (poniżej 1 cm). Ale donosiłam, urodziłam w 39tc. Teraz chcemy uniknąć sytuacji, żeby aż tak się skróciła i chciałabym założyć po pobraniu posiewu jak będzie ok. Bo w poprzedniej ciąży pobrany, było ok, i miała mi założyć na kolejnej wizycie. Ale do niej nie dotrwałam bo trafiłam do szpitala z bólem brzucha i okazało się, że szyjki prawie nie ma i że mam bakterię w szyjce. A 2 tyg wcześniej posiew był czysty. Nie wiadomo skąd i jak to się stało.... Więc tym razem będę naciskać, żeby zaałożyć od razu po uzykaniu dobrego wyniku, nie czekać..

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Pessar pozwala na normalne funkcjonowanie , tzn. w miarę normalne i donoszenie ciąży w przypadku skracania, to taki krążek. Leżeć dzięki niemu nie trzeba, oszczędny tryb życia zalecają no ale wiadomo... żyć trzeba.

Założenie pessara boli? Czuje się go po założeniu?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam pytanie do Was- jakie macie przerwy między wizytami? Bo ja średnio 4 tyg i wydaje mi się to bardzo długo
    Ja mialam dzis, nast. za 5 tyg. Ale zazwyczaj co 4 tyg.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą mnie plecy coś cały dzień, a teraz na wieczór to już w ogóle ledwo się ruszam... pewnie żadną maścią w stylu żelu ibuprom nie mogę posmarować? A czymś w ogóle mogę? Bo w nocy to chyba nie zasnę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wodę z cytryna herbatkę rooibos inke czekoladową sok pomarańczowy. Ale głównie wodę z cytryna czasem gazowana czasem taka przegotowana ciepła :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije hektolitry wody z cytryna (pomagało mi przy mdłościach), a ostatnio herbatę z sokiem malinowym i cytryna. Od czasu do czasu sok jabłkowy świeżo wyciskany

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wodę niegazowaną, 3 litry dziennie, mąż nie wyrabia z kupowaniem zgrzewek :D Czasami jeszcze napiję się herbaty owocowej, od mojej ukochanej kawy mnie odrzuciło:( Inka niestety też już nie wchodzi:(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyty chodzę co 2 tygodnie z własnej inicjatywy, ale lekarz rozumie mije schizy i wie, ze czeste spotkania mnie uspokajają :)
    Teraz na usg usłyszałam, ze najprawdopodobniej mamy dziewczynke. To juz drugi lekarz wiec zaczynam sie nastawiac, choc intuicja mi to podpowiadala od pozytywnego testu :D

siamyrka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ma pomasowanie przez męża? Mnie jak bolą to maz ratuje i działa.
    Co do picia ja głównie wodę ale nie umiem pic jej dużo ehh, nie wiem ale to chyba z lenistwa sama nie wiem
    Herbatę malinowa z cytryna lub z cytryna i sokiem z malin mamy roboty czasami sok pomarańczowy i w sumie tyle ale sok świeży z kartonu nie przejdzie. W sumie nic słodkiego juz nie przejdzie

• india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie troszke sie zmartwiłam bo lekarz zwrócił uwage na łożysko. Jest bardso nisko osadzone, az zachodzi do ujscia szyjki i dr ma obawy czy sie podniesie :( poki co do obserwacji

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dorota ma pomasowanie przez męża? Mnie jak bolą to maz ratuje i działa.
    Co do picia ja głównie wodę ale nie umiem pic jej dużo ehh, nie wiem ale to chyba z lenistwa sama nie wiem
    Herbatę malinowa z cytryna lub z cytryna i sokiem z malin mamy roboty czasami sok pomarańczowy i w sumie tyle ale sok świeży z kartonu nie przejdzie. W sumie nic słodkiego juz nie przejdzie

No właśnie tez mam ten problem, wody dużo nie mogę a soki odstawiłam już wcześniej, kiedy tak często wymiotowałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili możesz mi kochana wpisac tp 26.03. Dziewczynka

Sana lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dokaldnke tak jak u mnie wizyty sa cześciej bo moja ginekolog wie ze i tak przybiegne. Ale tak jak pisałam ja mam tez taka ginekolog czasami panikare Hahaa. Ale powiem wam ze hit był jakis 2 tugodnie temu moze 3 tyg przyszła dziewczyna z mężem weszła słuchać poniesiony głos pani doktor wyprowadza ja i drze sie gdzie ten maz i mowi: Panie wież pan żonę na porodówkę do szpitala a nie do gabinetu ja tu porodu nie odbiorę. Dziewczyna młoda odeszły jej wody regularne skurcze a ona przyjechał do gabinetu swojej ginekolog uwaga... bo sie bała jechać na porodówkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Po wizycie troszke sie zmartwiłam bo lekarz zwrócił uwage na łożysko. Jest bardso nisko osadzone, az zachodzi do ujscia szyjki i dr ma obawy czy sie podniesie :( poki co do obserwacji
    Ja sie tak zestresowałam swoim nisko położonym ale Mi ginekolog mowi ze jest Ok mam głowy sobie nie zawracać. Ale napisałam kiedyś na insta u mamy ginekolog odpisały mi dwie dziewczyny u obu sie podniosło a u jednej z przodującego podniosło sie wysoko w 33 tygodniu. Wiec tak jak mówią lekarze one sie podnoszą przemieszczają w trakcje całej ciazy. Na jakiej podstawie powiedział ze nie wie czy sie podniesie u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:45

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.

Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.
    ja mialam okropne skurcze łydek i doslownie oko mi latalo oraz dretwienie rak. lekarz w 1 ciazy mi tak zalecil i teraz juz sama kupilam ale na wizycie mu powiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja biorę sporo ale mi luteina pomaga na rozciągania macicy i magnez w większej ilości tez na to biorę. Moja ginekolog mowi ze pierwsza ciąża zawsze jest bardziej odczuwalna bo musi wszystko rozciągnąć. To tak jak z ćwiczeniami po pierwszym porządnym wycisku duze zakwasy sa
    u mnie jest odwrotnie. pierwsza ciaza jakby nic mi sie tam nie zmienialo a teraz ciagle czuje rozpieranie rozciaganie i ogolnie bole i kłucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam pytanie do Was- jakie macie przerwy między wizytami? Bo ja średnio 4 tyg i wydaje mi się to bardzo długo
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale USG nawet co 8, ostatnio miałam w 12+3, kolejne w 20+3 :)
    Chcę pójść dodatkowo prywatnie wcześniej żeby poznać płeć, ale nie mam takiego zalecenia.
    Wg skierowania mam USG w 11-14tc, 18-22tc, 27-32tc, a wizyty i inne badania co 4 tygodnie :) Myślę że to jest ok.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na jakiej podstawie powiedział ze nie wie czy sie podniesie u ciebie?
    Stwierdził, ze jest wyjątkowo nisko bo az zachodzi na ujscie szyjki. Chodze do tego lekarza wiele lat, duzo razem "przeszliśmy " i wiem, ze nie nalezy do tych straszących... raczej niggdy nie lubi o niczym przedwcześnie mowic wiec tym bardziej sie jakis tym przejęłam. No nic... trzeba byc dobrej myśli, ze jednak sie podniesie

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ ‹ 294 295 296 297 298 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ