X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar pozwala na normalne funkcjonowanie , tzn. w miarę normalne i donoszenie ciąży w przypadku skracania, to taki krążek. Leżeć dzięki niemu nie trzeba, oszczędny tryb życia zalecają no ale wiadomo... żyć trzeba.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat i z pessarem musiałam leżeć, bo był założony na prawie nieistniejącą szyjką (poniżej 1 cm). Ale donosiłam, urodziłam w 39tc. Teraz chcemy uniknąć sytuacji, żeby aż tak się skróciła i chciałabym założyć po pobraniu posiewu jak będzie ok. Bo w poprzedniej ciąży pobrany, było ok, i miała mi założyć na kolejnej wizycie. Ale do niej nie dotrwałam bo trafiłam do szpitala z bólem brzucha i okazało się, że szyjki prawie nie ma i że mam bakterię w szyjce. A 2 tyg wcześniej posiew był czysty. Nie wiadomo skąd i jak to się stało.... Więc tym razem będę naciskać, żeby zaałożyć od razu po uzykaniu dobrego wyniku, nie czekać..

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Pessar pozwala na normalne funkcjonowanie , tzn. w miarę normalne i donoszenie ciąży w przypadku skracania, to taki krążek. Leżeć dzięki niemu nie trzeba, oszczędny tryb życia zalecają no ale wiadomo... żyć trzeba.

Założenie pessara boli? Czuje się go po założeniu?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam pytanie do Was- jakie macie przerwy między wizytami? Bo ja średnio 4 tyg i wydaje mi się to bardzo długo
    Ja mialam dzis, nast. za 5 tyg. Ale zazwyczaj co 4 tyg.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, co pijecie w ciąży ? Bo ja tylko wodę z cytryną, herbatę owocową i miętę. I już mi wszystko zbrzydło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą mnie plecy coś cały dzień, a teraz na wieczór to już w ogóle ledwo się ruszam... pewnie żadną maścią w stylu żelu ibuprom nie mogę posmarować? A czymś w ogóle mogę? Bo w nocy to chyba nie zasnę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wodę z cytryna herbatkę rooibos inke czekoladową sok pomarańczowy. Ale głównie wodę z cytryna czasem gazowana czasem taka przegotowana ciepła :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije hektolitry wody z cytryna (pomagało mi przy mdłościach), a ostatnio herbatę z sokiem malinowym i cytryna. Od czasu do czasu sok jabłkowy świeżo wyciskany

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wodę niegazowaną, 3 litry dziennie, mąż nie wyrabia z kupowaniem zgrzewek :D Czasami jeszcze napiję się herbaty owocowej, od mojej ukochanej kawy mnie odrzuciło:( Inka niestety też już nie wchodzi:(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyty chodzę co 2 tygodnie z własnej inicjatywy, ale lekarz rozumie mije schizy i wie, ze czeste spotkania mnie uspokajają :)
    Teraz na usg usłyszałam, ze najprawdopodobniej mamy dziewczynke. To juz drugi lekarz wiec zaczynam sie nastawiac, choc intuicja mi to podpowiadala od pozytywnego testu :D

siamyrka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ma pomasowanie przez męża? Mnie jak bolą to maz ratuje i działa.
    Co do picia ja głównie wodę ale nie umiem pic jej dużo ehh, nie wiem ale to chyba z lenistwa sama nie wiem
    Herbatę malinowa z cytryna lub z cytryna i sokiem z malin mamy roboty czasami sok pomarańczowy i w sumie tyle ale sok świeży z kartonu nie przejdzie. W sumie nic słodkiego juz nie przejdzie

• india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie troszke sie zmartwiłam bo lekarz zwrócił uwage na łożysko. Jest bardso nisko osadzone, az zachodzi do ujscia szyjki i dr ma obawy czy sie podniesie :( poki co do obserwacji

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dorota ma pomasowanie przez męża? Mnie jak bolą to maz ratuje i działa.
    Co do picia ja głównie wodę ale nie umiem pic jej dużo ehh, nie wiem ale to chyba z lenistwa sama nie wiem
    Herbatę malinowa z cytryna lub z cytryna i sokiem z malin mamy roboty czasami sok pomarańczowy i w sumie tyle ale sok świeży z kartonu nie przejdzie. W sumie nic słodkiego juz nie przejdzie

No właśnie tez mam ten problem, wody dużo nie mogę a soki odstawiłam już wcześniej, kiedy tak często wymiotowałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili możesz mi kochana wpisac tp 26.03. Dziewczynka

Sana lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dokaldnke tak jak u mnie wizyty sa cześciej bo moja ginekolog wie ze i tak przybiegne. Ale tak jak pisałam ja mam tez taka ginekolog czasami panikare Hahaa. Ale powiem wam ze hit był jakis 2 tugodnie temu moze 3 tyg przyszła dziewczyna z mężem weszła słuchać poniesiony głos pani doktor wyprowadza ja i drze sie gdzie ten maz i mowi: Panie wież pan żonę na porodówkę do szpitala a nie do gabinetu ja tu porodu nie odbiorę. Dziewczyna młoda odeszły jej wody regularne skurcze a ona przyjechał do gabinetu swojej ginekolog uwaga... bo sie bała jechać na porodówkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Po wizycie troszke sie zmartwiłam bo lekarz zwrócił uwage na łożysko. Jest bardso nisko osadzone, az zachodzi do ujscia szyjki i dr ma obawy czy sie podniesie :( poki co do obserwacji
    Ja sie tak zestresowałam swoim nisko położonym ale Mi ginekolog mowi ze jest Ok mam głowy sobie nie zawracać. Ale napisałam kiedyś na insta u mamy ginekolog odpisały mi dwie dziewczyny u obu sie podniosło a u jednej z przodującego podniosło sie wysoko w 33 tygodniu. Wiec tak jak mówią lekarze one sie podnoszą przemieszczają w trakcje całej ciazy. Na jakiej podstawie powiedział ze nie wie czy sie podniesie u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:45

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.

Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.
    ja mialam okropne skurcze łydek i doslownie oko mi latalo oraz dretwienie rak. lekarz w 1 ciazy mi tak zalecil i teraz juz sama kupilam ale na wizycie mu powiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja biorę sporo ale mi luteina pomaga na rozciągania macicy i magnez w większej ilości tez na to biorę. Moja ginekolog mowi ze pierwsza ciąża zawsze jest bardziej odczuwalna bo musi wszystko rozciągnąć. To tak jak z ćwiczeniami po pierwszym porządnym wycisku duze zakwasy sa
    u mnie jest odwrotnie. pierwsza ciaza jakby nic mi sie tam nie zmienialo a teraz ciagle czuje rozpieranie rozciaganie i ogolnie bole i kłucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam pytanie do Was- jakie macie przerwy między wizytami? Bo ja średnio 4 tyg i wydaje mi się to bardzo długo
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale USG nawet co 8, ostatnio miałam w 12+3, kolejne w 20+3 :)
    Chcę pójść dodatkowo prywatnie wcześniej żeby poznać płeć, ale nie mam takiego zalecenia.
    Wg skierowania mam USG w 11-14tc, 18-22tc, 27-32tc, a wizyty i inne badania co 4 tygodnie :) Myślę że to jest ok.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na jakiej podstawie powiedział ze nie wie czy sie podniesie u ciebie?
    Stwierdził, ze jest wyjątkowo nisko bo az zachodzi na ujscie szyjki. Chodze do tego lekarza wiele lat, duzo razem "przeszliśmy " i wiem, ze nie nalezy do tych straszących... raczej niggdy nie lubi o niczym przedwcześnie mowic wiec tym bardziej sie jakis tym przejęłam. No nic... trzeba byc dobrej myśli, ze jednak sie podniesie

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ