Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelka pieluszki cudne
Też bym już chciała kupować powoli ale nie mam kiedy, może w weekend sobie usiądę i pooglądam różne rzeczy.
Dzisiaj po pracy chwila odpoczynku a potem na basen, już czuję się zmęczona więc po tym basenie na pewno padnę. Ale ruch jest wskazany, zwłaszcza że 8 godzin spędzam w pracy przed komputerem.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.
Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:37
-
Szonka wrote:A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.
Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.
Mi mowil to samo.....jak najmniej lekow!!!!
jestem po 4 poronieniach i nawet glupiego progesteronu nie dostalam ...
jedyne co biore to kwas foliowy.....Poronione ciaze byly prowadzone na progesteronie a i tak nic nie pomoglo......
Lekarz zdecydowal ze ta ciaza bedzie bez lekowa i jak narazie najdalej zaszłam bo to dzis 11+3 jeszcze ze 2 tygodnie wytrzymac i po strachuB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę sporo ale mi luteina pomaga na rozciągania macicy i magnez w większej ilości tez na to biorę. Moja ginekolog mowi ze pierwsza ciąża zawsze jest bardziej odczuwalna bo musi wszystko rozciągnąć. To tak jak z ćwiczeniami po pierwszym porządnym wycisku duze zakwasy sa
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula90 ty jesteś taka fanka AliExpress jak ja mam pytanie bo zrobiłam teraz spore zakupy i przyjaciółka mnie straszy podatkiem i cłem, słyszałaś zeby to juz weszło? Czy dopiero sie przymierzają do tego?
Podatek i clo moga Ci naliczyc prawie zawsze. Ja odkad kupuje jeszcze nigdy nie placilam amialam wiele pojedynczych transakcji na trzycyfrowe kwoty.
Nie pamietam jak jest z clem, ale Vat masz 23%. I liczy sie od pojedynczej transakcji. Czyli jak na jednej aukcji wzielas koszulke za 20zl to masz 4,60zl Vat. W praktyce sie w to nie bawia.
Przy cle jest jakis prog kwotowy od ktorego MOGA naliczyc oplaty. Ale tez sie jeszcze z tym nie spotkalam.
Zamawiam regularnie, zwykle czekam na minimum kilka rzeczy caly czas. Teraz bede zamawiac foremki do piernikow -
Szonka wrote:A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.
Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.
Ale nie przejmuję się tym bardzo bo wiem że często miałam niedobory i czasem brałam profilaktycznie (drganie powieki, skurcze mięśni itd).
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Wychodzę właśnie od lekarza. Wyniki pappa super!! Jestem w szoku bo byłam nastawiona jak wiecie na złe.
Wiewióreczka, B_002, siamyrka, Szonka, Kiwona, Kasiulka90, Daffi, Sana lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo silne bóle brzucha , od samego początku. Brałam konskie dawki nospy,magnezu... teraz z kolei do tej pory ok, dopiero teraz zaczyna mi dokuczać dyskomfort typu kłucie, ciągniecie ... budzi to mój niepokój, ale brzuch w końcu musi zacząć rosnąć bo na razie jest maluśki, miałam nadzieje na większy w drugiej ciazy
Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny te pieluszki sa obłędne te sa od color stories zamawiałam na napiki.pl były na promocji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac093bbad410.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c55233acd190.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85c92febb344.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01348e5afe0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:14
Wiewióreczka, Mistella, valetta94, Sana lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny NT 2,15 i ryzyko trisomii 21 1:845 to dobrze, źle czy średnio? Lekarz mówił że nie jest najniżej ale bliżej niskiego ryzyka niż wysokiego. Ale cholera wie czy nie chciał mnie za bardzo stresowac
-
nick nieaktualnyMalutka mucha ryzyko bym powiedziała średnie. Ale przy 1:300 dopiero masz wysokie ryzyko i wtedy zalecają zrobić NiFTY ewentualnie juz w ostateczności amniopunkcję
Lekarz powiedział ci prawde - nie ma czegoś takiego ze nie chciał cie stresować to sa lekarze oni musza kłaść kawę na kawę. Robiłaś pappa? Masz ryzyko skorygowane z pappa? Jakie masz ryzyko podstawowe a jakie skorygowane? Jakie masz statystyki w pozostałych wadach? -
Ja nie wykonywałam pappa, tak jak przy poprzedniej ciąży... usg wyszło ok, lekarz powiedział, ze skoro jestem przekonana ze nie chce testu to nie namawia i ze nie może się przyczepić do niczego w usg, także polegam na tym... i jestem dobrej myśli , bo kto jak nie my- Matki- ma być i u mnie wydaje mi się, ze zaczynam czuć ruchy, bardzo delikatne. W pierwszej ciąży był to 16/17 tydzień , ale ja zarówno wtedy jak i teraz jestem bardzo szczupła i to podobno tez ma znaczenie
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella ja tez nie robiłam pappa usg wyszło dobrze ryzyko niskie lekarz powiedział ze on nie jest zwolennikiem pappa i tymbarskiej przy takiej wynikach nie ma potrzeby ale zawsze decyzja należy do nas rodzicow. My uznaliśmy to za zbędne. Kurczę kiedyś w ogóle nie było tych wszystkich testów, jak ludzie sobie radzili? Moja mama mowi ze ona miała jedno usg a tak tylko chodziła na słuchanie serca.