X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Na pewno jeszcze luteina, duphaston i no-spa. Nie wiem czy coś jeszcze.

No to biorę wszystko oprócz luteiny. Kupiłam w aptece Aspargin.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka pieluszki cudne :)
    Też bym już chciała kupować powoli ale nie mam kiedy, może w weekend sobie usiądę i pooglądam różne rzeczy.
    Dzisiaj po pracy chwila odpoczynku a potem na basen, już czuję się zmęczona więc po tym basenie na pewno padnę. Ale ruch jest wskazany, zwłaszcza że 8 godzin spędzam w pracy przed komputerem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.

Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:37

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez bo mam schizy, że macica może mi się słabo rozciągać choć pewnie tak nie jest :P Ale czuję się lepiej jak biorę.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, ratuj. Mam część wyników.
    Czas kaolinowo-kefalinowy APTT wyszedł mi 0,7 przy normie 0,9-1,3.
    D-dimery wyszły 0,74 przy normie do 0,5.
    :(

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zeżarłam kilka swoich ulubionych Laysów o smaku zielonej cebulki. Nie wolno mi a tak bardzo lubię :)

valetta94 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A mi dziś gin. powiedział że dopóki magnez mam w normie to mam nie suplementować i brać tylko Prenatal Duo.

Robiłyście badania na magnez i dlatego bierzecie, bo macie niedobór czy po prostu w razie czego ? Ja do tej pory też łykałam sobie 1 tabletkę Magne B6, ale teraz to już sama nie wiem czy brać czy nie.

Mi mowil to samo.....jak najmniej lekow!!!!
    jestem po 4 poronieniach i nawet glupiego progesteronu nie dostalam ...
    jedyne co biore to kwas foliowy.....Poronione ciaze byly prowadzone na progesteronie a i tak nic nie pomoglo......
    Lekarz zdecydowal ze ta ciaza bedzie bez lekowa i jak narazie najdalej zaszłam bo to dzis 11+3 :) jeszcze ze 2 tygodnie wytrzymac i po strachu :)

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginekolog kazała odstawić Pregnę DHa, biorę tylko kwas.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę sporo ale mi luteina pomaga na rozciągania macicy i magnez w większej ilości tez na to biorę. Moja ginekolog mowi ze pierwsza ciąża zawsze jest bardziej odczuwalna bo musi wszystko rozciągnąć. To tak jak z ćwiczeniami po pierwszym porządnym wycisku duze zakwasy sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula90 ty jesteś taka fanka AliExpress jak ja mam pytanie bo zrobiłam teraz spore zakupy i przyjaciółka mnie straszy podatkiem i cłem, słyszałaś zeby to juz weszło? Czy dopiero sie przymierzają do tego?

Podatek i clo moga Ci naliczyc prawie zawsze. Ja odkad kupuje jeszcze nigdy nie placilam amialam wiele pojedynczych transakcji na trzycyfrowe kwoty.
    Nie pamietam jak jest z clem, ale Vat masz 23%. I liczy sie od pojedynczej transakcji. Czyli jak na jednej aukcji wzielas koszulke za 20zl to masz 4,60zl Vat. W praktyce sie w to nie bawia.
    Przy cle jest jakis prog kwotowy od ktorego MOGA naliczyc oplaty. Ale tez sie jeszcze z tym nie spotkalam.

Zamawiam regularnie, zwykle czekam na minimum kilka rzeczy caly czas. Teraz bede zamawiac foremki do piernikow :-)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Ja biorę magnez bo tak mi zaleciła pani doktor, chociaż nie robiłam badań.
    Ale nie przejmuję się tym bardzo bo wiem że często miałam niedobory i czasem brałam profilaktycznie (drganie powieki, skurcze mięśni itd).

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę właśnie od lekarza. Wyniki pappa super!! Jestem w szoku bo byłam nastawiona jak wiecie na złe. :)

Wiewióreczka, B_002, siamyrka, Szonka, Kiwona, Kasiulka90, Daffi, Sana lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny NT 2,15 i ryzyko trisomii 21 1:845 to dobrze, źle czy średnio? Lekarz mówił że nie jest najniżej ale bliżej niskiego ryzyka niż wysokiego. Ale cholera wie czy nie chciał mnie za bardzo stresowac

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo silne bóle brzucha , od samego początku. Brałam konskie dawki nospy,magnezu... teraz z kolei do tej pory ok, dopiero teraz zaczyna mi dokuczać dyskomfort typu kłucie, ciągniecie ... budzi to mój niepokój, ale brzuch w końcu musi zacząć rosnąć bo na razie jest maluśki, miałam nadzieje na większy w drugiej ciazy

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te pieluszki sa obłędne te sa od color stories zamawiałam na napiki.pl były na promocji
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac093bbad410.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c55233acd190.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85c92febb344.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01348e5afe0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:14

Wiewióreczka, Mistella, valetta94, Sana lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale pieluszki :)

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny NT 2,15 i ryzyko trisomii 21 1:845 to dobrze, źle czy średnio? Lekarz mówił że nie jest najniżej ale bliżej niskiego ryzyka niż wysokiego. Ale cholera wie czy nie chciał mnie za bardzo stresowac
    Moim zdaniem dobrze :) Tylko jedna dziewczyna na 845 z Twoimi wynikami urodzi dziecko chore. Pytanie czy masz już to skorygowane testem pappa, czy samo usg? Mi z usg wyszło wyższe ryzyko niż Tobie, a po teście pappa spadło do 1:20000.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mucha ryzyko bym powiedziała średnie. Ale przy 1:300 dopiero masz wysokie ryzyko i wtedy zalecają zrobić NiFTY ewentualnie juz w ostateczności amniopunkcję
    Lekarz powiedział ci prawde - nie ma czegoś takiego ze nie chciał cie stresować to sa lekarze oni musza kłaść kawę na kawę. Robiłaś pappa? Masz ryzyko skorygowane z pappa? Jakie masz ryzyko podstawowe a jakie skorygowane? Jakie masz statystyki w pozostałych wadach?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wykonywałam pappa, tak jak przy poprzedniej ciąży... usg wyszło ok, lekarz powiedział, ze skoro jestem przekonana ze nie chce testu to nie namawia i ze nie może się przyczepić do niczego w usg, także polegam na tym... i jestem dobrej myśli , bo kto jak nie my- Matki- ma być :) i u mnie wydaje mi się, ze zaczynam czuć ruchy, bardzo delikatne. W pierwszej ciąży był to 16/17 tydzień , ale ja zarówno wtedy jak i teraz jestem bardzo szczupła i to podobno tez ma znaczenie

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella ja tez nie robiłam pappa usg wyszło dobrze ryzyko niskie lekarz powiedział ze on nie jest zwolennikiem pappa i tymbarskiej przy takiej wynikach nie ma potrzeby ale zawsze decyzja należy do nas rodzicow. My uznaliśmy to za zbędne. Kurczę kiedyś w ogóle nie było tych wszystkich testów, jak ludzie sobie radzili? Moja mama mowi ze ona miała jedno usg a tak tylko chodziła na słuchanie serca.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ