Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Valetta ja tradycyjnie pieluch pieluszek kocykow haha ale jak to dojdzie to juz mam z głowy tzn chce mieć 3 grubsze kocyki wiec zostanie mi jeszcze jeden ale to jeszcze nie wiem jaki chce ten trzeci
Dzisiaj ma przyjechać kurier z pieluchami chyba z matherhood
Jakie kocyki pozamawiałaś? -
Natalia-tosia wrote:Mam na L4 wpisana 1 czyli leżeć...
chociaz... nie jestem teraz pewna bo profil zaufany zakladalam przez bank swoj i teraz loguje sie jak do banku byc moze bez wychodzenia z domu mozesz wejsc i zobaczyc... ale teraz nie jestem juz pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:24
-
valetta94 wrote:Kasionek a Ty miałaś dużą przegrodę? Wiedziałaś o niej przed ciążą? Bo ja jak byłam na 1 wizycie ciążowej(było widać tylko pęcherzyk) to doktor powiedział, że mam podejrzenie przegrody ale nie wie na 100% bo może to tylko macica napuchnięta była.. Chodziłam często do lekarza i nie wiem czy można by to przegapić przed ciążą. I czasami mnie nachodzą myśli co jeśli ta przegroda tam jest.. Prowadzę ciążę w 2 miejscach i na prenatalnych byłam jeszcze u 3 lekarza i żaden nic nie widział, ten pierwszy też mówi że wszystko ok tylko na 1 wizycie dziwnie wyglądało..w karcie ciąży mi wpisał podejrzenie przegrody. No ale ja jak to baba w internet.. i czasem ta przegroda do mnie powraca w myślach
valetta94 lubi tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Kasionek a Ty miałaś dużą przegrodę? Wiedziałaś o niej przed ciążą? Bo ja jak byłam na 1 wizycie ciążowej(było widać tylko pęcherzyk) to doktor powiedział, że mam podejrzenie przegrody ale nie wie na 100% bo może to tylko macica napuchnięta była.. Chodziłam często do lekarza i nie wiem czy można by to przegapić przed ciążą. I czasami mnie nachodzą myśli co jeśli ta przegroda tam jest.. Prowadzę ciążę w 2 miejscach i na prenatalnych byłam jeszcze u 3 lekarza i żaden nic nie widział, ten pierwszy też mówi że wszystko ok tylko na 1 wizycie dziwnie wyglądało..w karcie ciąży mi wpisał podejrzenie przegrody. No ale ja jak to baba w internet.. i czasem ta przegroda do mnie powraca w myślach
-
Kasionek dziękuję za pocieszenie! Wyłączam mózg.. czasem mnie coś najdzie i o tym rozmyślam, ale musi być wszystko ok. Każda kobieta jest inna i każda ciąża też.. A jak miałaś USG prenatalne albo połówkowe to nie było jej widać na USG? Że np. dziecku jest ciasno przez to czy coś.. Rodzą się 3jaczki i nawet czworaczki i jak one mają ciasno w brzuszku a taka przegroda może zabiera trochę miejsca, ale chyba nie całe..
-
Wiewióreczka wrote:Wypowiem się, bo też miałam przegrodę. Zawsze chodziłam prywatnie do najlepszych lekarzy z super sprzętem. Stymulowali mnie hormonalnie, żebym zaszła w ciążę i udało się. Niestety poroniłam i dopiero wtedy inny lekarz powiedział, że mam przegrodę. Więc - tak, lekarze mogli jej wcześniej nie widzieć. Teraz jestem po kilku operacjach i przegroda została niewielka (wcześniej była na 2/3 macicy) i lekarz już jej nie widzi na usg. Prenatolog też nie widział. Więc dobra wiadomość jest taka, że nawet jeśli masz przegrodę, to rozciągnęła się na tyle, że jest niewidoczna - więc prawdopodobnie nie była duża. Macica z przegrodą może mieć problemy z rozciąganiem, przez co w zaawansowanej ciąży może skracać się szyjka, więc polecam Ci Aspargin 3x1 (magnez bez wit.B6), do tego nospa kiedy tylko pobolewa brzuch
Dziękuję Wiewióreczka za Twoją historię!! Z zajściem w ciążę nie miałam problemu, udało się już w 1 cyklu.. A jak przegroda jest duża to chyba są problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:35
-
Jak chodzę do lekarzy to co wizytę pytam czy moja macica nie jest za mała to mówią, że wygląda idealnie i mam przestać sobie coś wkręcać.. Może faktycznie nawet jej nie mam tylko tak miałam wszystko nabrzmiałe na 1 wizycie, bo potem już nic nie widział..Biorę Magnez 400mg, Aspargin będze lepszy? Mam magnez ze Swansona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:40
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
angella908 wrote:Karmelllka90 ja od kilku lat zamawiam u chińczyków ;P i nigdy nic nie płaciłam, a nie raz listonosz przychodził z pełnymi rękami paczek
-
Nie ma za co Ja o to dopytuję za każdym razem, czy dzidziuś ma miejsce i lekarz mówi, że tyle co w normalnej macicy.
Przyznam się Wam, że poszłam dziś do laboratorium i zrobiłam wszystkie wyniki na zespół antyfosfolipodowy....jestem głupia, wydałam kupę kasy...ale wolę się upewnić. Też jestem po jednej stracie, a niedawno moja kuzynka w zaawansowanej ciąży straciła dzieciątko przez to.valetta94 lubi tę wiadomość
-
Martusiazabka wrote:Ale to nie liczą się do zasiłku te miesiące co było jakieś L4, czy wogole jakiekolwiek wolne? W sensie dzień na opiekę czy urlop?
Mi tlumaczono ze bierze sie srednia z 12 mcy ale pelnych.. pelne wynagrodzenie i premia jesli tak owa jest.. jesli np pracuje sie krocej niz 12 mcy to biora do podstawy tyle miesiecy ile jest ale tylko tych pelnych.
ja pracowalam 18mcy ale w listopadzie 2017 tesc zmarl tragicznie i bralam bezplatny bo juz nie mialam urlopu. i pozniej ciagle cos.. albo ja chora albo corka i tak w kolko;p ciekawe ile tych miesiecy pelnych mialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:44
-
valetta94 wrote:Kasionek dziękuję za pocieszenie! Wyłączam mózg.. czasem mnie coś najdzie i o tym rozmyślam, ale musi być wszystko ok. Każda kobieta jest inna i każda ciąża też.. A jak miałaś USG prenatalne albo połówkowe to nie było jej widać na USG? Że np. dziecku jest ciasno przez to czy coś.. Rodzą się 3jaczki i nawet czworaczki i jak one mają ciasno w brzuszku a taka przegroda może zabiera trochę miejsca, ale chyba nie całe..
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:A orientujecie się, czy liczą wszystkie dodatki? Np. premie, zyski, nadgodziny, nagrody, wczasy, 14-tki?
mam moja marna premie;pWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Nie ma za co Ja o to dopytuję za każdym razem, czy dzidziuś ma miejsce i lekarz mówi, że tyle co w normalnej macicy.
Przyznam się Wam, że poszłam dziś do laboratorium i zrobiłam wszystkie wyniki na zespół antyfosfolipodowy....jestem głupia, wydałam kupę kasy...ale wolę się upewnić. Też jestem po jednej stracie, a niedawno moja kuzynka w zaawansowanej ciąży straciła dzieciątko przez to.
A masz jakieś podejrzenia, że możesz mieć ten zespół? To się jakoś objawia? -
Kasionek wrote:Na prenatalnych lekarka nie mówiła a ja nie zapytałam .Więc nie wiem ale na polowkowych bo wtedy stwierdzono że maluszek nie żyje lekarka kompletnie nic nie widziala, bo wtedy się pytałam .Ale ona wtedy mówiła ,że wiele kobiet ma przegrody ,zrosty i one nie przeszkadzają.Ja mając tą przegrodę w zeszłej ciąży bardzo często bolał mnie brzuch może to przypadek bo w tej ciąży nie bolał mnie w ogóle.Wiec jeśli coś Cię pobolewa to rób tak jak napisała wiewóra.Wiem też że jest ryzyko skracania szyjki ale u mnie tego nie było.
Na szczęście brzuch mnie nie boli, czasem coś zakłuje np. dzisiaj mnie kłuje czasami i już o tej przegrodzie zaczęłam myśleć. Będę brać magnez i no spe w razie czego zapobiegawczo. A znalezli u Ciebie przyczynę poprzedniej straty? -
valetta94 wrote:Jak chodzę do lekarzy to co wizytę pytam czy moja macica nie jest za mała to mówią, że wygląda idealnie i mam przestać sobie coś wkręcać.. Może faktycznie nawet jej nie mam tylko tak miałam wszystko nabrzmiałe na 1 wizycie, bo potem już nic nie widział..Biorę Magnez 400mg, Aspargin będze lepszy? Mam magnez ze Swansona.
-
Sowa przytulam kochana. Mam nadzieję, ze to tylko liczby, ktore skoncza sie niczym wiecej jak stresem. Dziewczyny tyle przykładów podały, ze trzeba wierzyc, ze w waszym przypadku tez bedzie happy end.
Ja tez od wczoraj walczę z przeziębieniem, najgorszy problem mam z gardłem ech... -
valetta94 wrote:A masz jakieś podejrzenia, że możesz mieć ten zespół? To się jakoś objawia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:56