Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Moje koleżanki w pracy nie miały kontroli ale poczytałam posta i komentarze u matka pewnik na blogu i jestem w szoku, niektórym. Dziewczynom cofnęli zasiłki ale to głównie tym co prowadzą działalność gospodarcza
Rzeczywiście cofnąć mogą ale jeśli przyłapią kobietę która ma na zwolnieniu że powinna leżeć a jej nie było w domu. Jeśli jest zwolnienie z możliwością chodzenia to równie dobrze mogłaś pójść do apteki i takie pisemne wyjaśnienie sytuacji powinno wystarczyć. A na dłuższe wyjazdy w środku tygodnia można napisać do ZUSu też pismo że w dniach od...do będzie się przebywać pod innym adresem, ale nie wiem czy ktoś to praktykuje.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Kasionek wrote:No ogólnie dla mnie bez sensu jest to że jeśli miesiąc ma 31 dni dostaje pełną kwotę a jak 30 to mniejszą .Bo oni to na dni przeliczają.W zeszłym roku w lutym dostałam o 300 zł mniej niż za miesiąc ktory ma 31 dni.
-
nick nieaktualnyWłaśnie słyszałam o tym ze wysokość wypłaty różni sie w zależności od ilosci dni w miesiącu. Ja każdego miesiąca miałam inna wypłatę czasem różnica była nawet o 1000 zł wiec ja kompletnie nie wiem jaka wypłatę bede dostawała zobaczę za 5 dni.
-
Karmelllka90 wrote:Właśnie słyszałam o tym ze wysokość wypłaty różni sie w zależności od ilosci dni w miesiącu. Ja każdego miesiąca miałam inna wypłatę czasem różnica była nawet o 1000 zł wiec ja kompletnie nie wiem jaka wypłatę bede dostawała zobaczę za 5 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:00
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Daffi nie mam, nie znam sie na tym powiem szczerze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10affd975030.png
tak to mniej wiecej wyglada. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:jesli masz mozliwosc podejsc do oddzialu zus to zaloz sobie. wtedy mozesz wwszystko z nimi zalatwiac telefonicznie bo mozesz zweryfikowac sie za pomoca danych do PUE. ja mam wszystko rozpisane.. jaki zasilek kiedy i za jaki okres...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10affd975030.png
tak to mniej wiecej wyglada. -
U na wszystko ok dzidzia ma 6cm;) ale najadłam się strachu bo chciała przez brzuch i przyciska przyciska a tu nic nie widać! Okazało się D.E. schował się za kosiaca i musiała oddolne usg zrobić... ale te kilka sekund czekania okropne.
Moja gin ma taki sprzęt ze o płci na razie mogę zapomnieć może za tydz na prenatlnych!Natalia-tosia, siamyrka, Wiewióreczka, Kiwona, estrella lubią tę wiadomość
-
Kasionek a Ty miałaś dużą przegrodę? Wiedziałaś o niej przed ciążą? Bo ja jak byłam na 1 wizycie ciążowej(było widać tylko pęcherzyk) to doktor powiedział, że mam podejrzenie przegrody ale nie wie na 100% bo może to tylko macica napuchnięta była.. Chodziłam często do lekarza i nie wiem czy można by to przegapić przed ciążą. I czasami mnie nachodzą myśli co jeśli ta przegroda tam jest.. Prowadzę ciążę w 2 miejscach i na prenatalnych byłam jeszcze u 3 lekarza i żaden nic nie widział, ten pierwszy też mówi że wszystko ok tylko na 1 wizycie dziwnie wyglądało..w karcie ciąży mi wpisał podejrzenie przegrody. No ale ja jak to baba w internet.. i czasem ta przegroda do mnie powraca w myślach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:57
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Kasionek a Ty miałaś dużą przegrodę? Wiedziałaś o niej przed ciążą? Bo ja jak byłam na 1 wizycie ciążowej(było widać tylko pęcherzyk) to doktor powiedział, że mam podejrzenie przegrody ale nie wie na 100% bo może to tylko macica napuchnięta była.. Chodziłam często do lekarza i nie wiem czy można by to przegapić przed ciążą. I czasami mnie nachodzą myśli co jeśli ta przegroda tam jest.. Prowadzę ciążę w 2 miejscach i na prenatalnych byłam jeszcze u 3 lekarza i żaden nic nie widział, ten pierwszy też mówi że wszystko ok tylko na 1 wizycie dziwnie wyglądało..w karcie ciąży mi wpisał podejrzenie przegrody. No ale ja jak to baba w internet.. i czasem ta przegroda do mnie powraca w myślach
-
No właśnie nie wiem.. Może powinnam pójść od jeszcze jednego lekarza.. Chciałabym aby mi ktoś jeszcze potwierdził, że tego nie mam a może to jest takie małe, że ledwo widać.. No, ale przecież na prenatalnych by wyszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:01
-
Natalia-tosia wrote:A nie można zzrobić tego przez internet? Z tego co widziałam to jest możliwość rejestracji. Trochę to dziwne mając L4 stawiać się do Zus a chętnie bym sobie ttakie konto utworzyła.
i czemu dziwne? ja bylam i mowilam ze mam problem z ksiegowym ktory spoznia sie z dostarczaniem moich zwolnien lekarskich a przez tel bez tego konta nie moge uzyskac zadnych informacji. ponadto na l4 z mozliwoscia chodzenia masz prawo isc do lekarza czy na spacer zdrowotny by dotlenic się .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:04
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Paula90 ty jesteś taka fanka AliExpress jak ja mam pytanie bo zrobiłam teraz spore zakupy i przyjaciółka mnie straszy podatkiem i cłem, słyszałaś zeby to juz weszło? Czy dopiero sie przymierzają do tego?
Ja też zrobiłam spore zakupy, chyba z 30 paczek do mnie idzie, ale to takie pierdoły jakieś opaski do włosów, czapeczki itp. Coś mi się obiło, że ma to wejść ale nie wiem jak to jest do końca.. -
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Ja też zrobiłam spore zakupy, chyba z 30 paczek do mnie idzie, ale to takie pierdoły jakieś opaski do włosów, czapeczki itp. Coś mi się obiło, że ma to wejść ale nie wiem jak to jest do końca..
Dzisiaj ma przyjechać kurier z pieluchami chyba z matherhood -
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:to sie jednorazowo robi. tylko raz trzeba isc zalozyc konto i to moze zrobic kazdy niezaleznie od tego czy korzysta z l4. Wiem ze profil zaufany mozna zalozyc internetowo ale i tak trzeba isc potwierdzic do placowki. ktos musi potwierdzic Twoja tozsamosc bo tak kazdy kto znajdzie sie w posiadaniu Twojego PESEL moglby sobie zalozyc.
i czemu dziwne? ja bylam i mowilam ze mam problem z ksiegowym ktory spoznia sie z dostarczaniem moich zwolnien lekarskich a przez tel bez tego konta nie moge uzyskac zadnych informacji. ponadto na l4 z mozliwoscia chodzenia masz prawo isc do lekarza czy na spacer zdrowotny by dotlenic się .