X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie wyszlam z wizyty :) Wszystko dobrze, Pan dr. potwierdził ze będzie chlopaczek :)

Milego dnia dziewczyny :)

Natalia-tosia, B_002, DorotaAnna, Kiwona, Sana, Daffi, Martusiazabka, siamyrka, Kasiulka90, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam na marcóweczki, nie robię tego ale chciałam zobaczyć na jakim etapie są dziewczyny wiecie to są terminy bardzo bliskie naszych. I dziewczyny niektorę już mają wyprawki zrobione a niektóre robią wyprawki do szpitala już. Także nie uważam, że urwałam się z choinki :) chociaż mój mąż mnie zaskoczył haha pokazuje mu jakie kołderki upatrzyłam a on- ale może nie zamawiaj jeszcze bo jakby się okazało, że urośnie siusiak to nie chce by spał pod różowymi kwiatkami. Jak już zobaczymy tą psitunie na papierze kupuj co chcesz. Haha

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Cudowne wiadomość z rana. Gratuluję Kochane!
    I udanych kolejnych wizyt Wam życzę.
    Ja ogólnie z dnia na dzień coraz bardziej pochorowana... Dziś czosnkiem się będę faszerowac :(
    Polecam syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu druga wersja zamiast cytryny imbir. Podczas ciazy mój maz juz drugi raz chory ja sie rozkładałam i ratowałam sie tylko tym syropem i na gardło prenalen mozna dodać płukanie woda z solą nie złapało mnie.
    Na antybiotyku jestem z powodu nie wykrytych wcześniej bakterii na migdałkach ale tak to jest jak sie chodzi o lekarzy na NFZ którzy byle by zbyć przepiszą leki bez recepty bo wycieczki z tego maja.

siamyrka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Wlaśnie wyszlam z wizyty :) Wszystko dobrze, Pan dr. potwierdził ze będzie chlopaczek :)

Milego dnia dziewczyny :)
    No pięknie!!! Masz juz synka ? Czy pierwszy synek?

Dla ciebie rownież dobrego dnia kochana

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że od początku 12 tygodnia rosnę z dnia na dzień... a jeszcze w piątek nic nie było widać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92bfebaa3e47.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:04

siamyrka, Szonka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, już co raz więcej z nas zna płeć! Ciekawe jaka drużyna będzie przewodzić, damska czy męska :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ale super, już co raz więcej z nas zna płeć! Ciekawe jaka drużyna będzie przewodzić, damska czy męska :)
    Chyba siusiaczkow na razie wiecej sie okazuje nie?

• angella908 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia to twoja pierwsza ciąża?

U mnie w pierwszej było widać dopiero po 20 tyg, a teraz od razu wywaliło mi brzuch :P moja szwagierka jest jakoś 23/24 tydzień ja 14 a wyglądamy jak byśmy były na tym samym etapie ciąży :P

Kiwona lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png

Wysłany: 3 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Natalia-tosia to twoja pierwsza ciąża?

U mnie w pierwszej było widać dopiero po 20 tyg, a teraz od razu wywaliło mi brzuch :P moja szwagierka jest jakoś 23/24 tydzień ja 14 a wyglądamy jak byśmy były na tym samym etapie ciąży :P
    Druga :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Chyba siusiaczkow na razie wiecej sie okazuje nie?

O faktycznie nie zauważyłam, że Lili zaczęła wpisywać na 1 stronie, super :) Podobno teraz się rodzi więcej chłopców statystycznie. Ja już w 2 trymestrze i powiem wam, że chyba nudności po mału przechodzą.. Nie wymiotuje już od tygodnia, czyżby magia 2 trymestru zaczęła działać?

B_002 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje, że siusiaczków więcej :)

Gratuluje udanych wizyt :)

A propo wyprawki Karmelka nie wiem jak tam na tych marcówkach, ale moim zdaniem nie urwałaś się z choinki. Żadna z nas. Każda ma jakiś swój plan, kiedy co będzie kupować z różnych powodów. I żadna nie robi nic złego. Poza tym w zasadzie na razie idą w ruch głównie ciuszki a to tylko kropla w morzu potrzeb.

A Jeśli chodzi o materacyk- ja na pewno nie kupię tego gryka-kokos naczytałam się, że mogą się tam zalęgnąć robaki. Wiem, że jest Zzdrowy i pewnie przy odpowiedniej higienie to niepowinno nastąpić, ale jednak nie dla mnie nie i koniec. Tak samo u mnie w domu nie ma i nie będzie tapet dywanów... ja mam takiego jakiegoś dziwnego pierdolca mąż się śmieje ale ja nienawidzę robaków. Jak wynajmowaliśmy mieszkanie kiedyś na 1 pietrze i przelazły do nas mrówki przez balkon to kupiłam środek na mrówki i wybiłam je prawie na całym osiedlu żeby już nie wróciły :D

Dziewczyny też macie takie głupie realistyczne sny? Odkąd jestem w ciąży w zasadzie po każdej nocy pamietam co mi się śniło. I jeśli to nie są erotyczne sny (bo mam zakaz seksu ;() to są to różne inne dziwne... dzisiaj bardzo realistycznie śniło mi się ze krwawię z dróg rodnych normalnie całe spodnie miałam czerwone... brrr

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 3 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak sny bardzo realistyczne! Czasami aż się ich boję!
    Co do wyprawki to uważam, że niech każda z nas robi tak by była szczęśliwa ;-)

Dziewczyny czy też macie takie bulgotanie w brzuchu? Mi kilka razy dziennie, bulgocze i bulgocze, przed ciążą nigdy tego nie miałam, w pierwszej ciąży też nie kojarzę.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i poznania plci maluchow! :D Cudnie cudnie cudnie! :D

Sowa, wlasnie tez mialam pytac o test nifty. Wiem, ze to drogo wychodzi ale moze jednak warto w te strone? Zycze Wam kochana, zeby sie okazalo ze jest wszystko ok! Mocno trzymam kciuki!!!!!

Ja od rana w papierach. Dorabiam sobie troszke a od listopada planuje wrocic do pracy na zasadzie pracy zdalnej i od czasu do czasu odwiedzic firme. Juz rozmawiałam o tym z prezesem i zgadza sie. Musze przepracowac pelne 3 miesiace teraz bez L4, zeby dostac jakis normalny zasilek, bo przez moje jednodniowe zwolnienia lekarskie z powodu migreny, przez czeste zapalenia zatok a przede wszystkim przez czeste choroby syna, kiedy musialam brać na niego opieke, moj zasilek chorobowy a potem macierzyński liczony jest na stawce z 2016 r. Co oznacza dla mnie duuuuzo mniej kaski. Tak to zus sobie wymyslil, ze zasilek liczy sie na nowych stawkach tylko jest przez 3 miesiace ie bylo sie chociaz 1 dnia na L4. No i tak to wyglada...

Co do mdlosci, moje tez sa znow wieksze. Wymiotuje czesto ostatnio, o kazdej porze dnia. Apetytu zero, ale jesc musze... Często czuje glod :/ Ssie mnie po prostu a jesc mi sie nie chce i takim sposobem przytylam juz chyba 2 kg.

Czekam na prenatalne z utesknieniem :) Jeszcze 2 tygodnie :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Oj tak sny bardzo realistyczne! Czasami aż się ich boję!
    Co do wyprawki to uważam, że niech każda z nas robi tak by była szczęśliwa ;-)

Dziewczyny czy też macie takie bulgotanie w brzuchu? Mi kilka razy dziennie, bulgocze i bulgocze, przed ciążą nigdy tego nie miałam, w pierwszej ciąży też nie kojarzę.
    Zdarza sie. Wczoraj lekarz powiedział ze przy antybiotyku mogę mieć przelewanie w brzuchu i niestety dzisiaj mam. W ogóle sie czuje marnie, nie mam ochoty wyjsć z łóżka. A tak bym chciała mieć verve i cos porobić :(

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez czasem coś tam bulgocze jeździ przelewa się :D ale nie wiem skąd to. Może dzidzia robi sobie miejsce xd

A jeśli chodzi o mdłości nie chce powiedzieć, że mi minęły bo jak ostatnio tak mamie powiedziałam to 5 min później siedziałam już z głowa w kibelku xd ale mam ich dużo dużo mniej i dużo dużo rzadziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:52

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - Tosia mi też tak czasami bulgocze :)
    DorotaAnna - potwierdzam! Ja miałam pianka - gryka - kokos i dwa lata było wszystko ok, a ostatnio patrzę, że jakieś robaki tam są i kupiliśmy normalny materac w IKEI.

Ja mdłości nie mam od początku tylko czasami czuję się bardziej osłabiona. Prenatalne mam dopiero 17.10 i będę też robić PAPPA. Fajnie, że niektóre z was już wiedzą co będą miały. Ja wolę poczekać aż lekarz na 100% będzie pewny.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, robaki, nienawidzę.

Ja też mam dziwne sny, dzisiaj też mi się śniło że cała krwią się zalała i mama się na mnie patrzyła ale nie chciała mi tego powiedzieć. A ja się nie zorowntowalam. A później sniły mi się święta i że śpiewam "Ding dong, Ding dong spadł już śnieg" :)

Jeszcze 4,5 h do prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:39

siamyrka, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na L4 mam co prawda chodzone. Wiem ze musze być pod moim adresem zamieszkania taki jak mam na L4 w razie kontroli, chciałabym pojechać do mamy na 3 dni piątek sobota niedziela ale poczytałam o kontrolach ZUS i sie boje

Wysłany: 3 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Uff, robaki, nienawidzę.

Ja też mam dziwne sny, dzisiaj też mi się śniło że cała krwią się zalała i mama się na mnie patrzyła ale nie chciała mi tego powiedzieć. A ja się nie zorowntowalam. A później sniły mi się święta i że śpiewam "Ding dong, Ding dong spadł już śnieg" :)

Jeszcze 4,5 h do prenatalnych.
    Czekamy z niecierpliwością :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa, która w zusie pracuje mówiła że te ciążowe to rzadko sprawdzają. Ale może co ZUS to inna polityka. Ja w zeszłym tyg na cztery dni wyjechałam i luz

f1d9680377.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ