Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny weszłam na marcóweczki, nie robię tego ale chciałam zobaczyć na jakim etapie są dziewczyny wiecie to są terminy bardzo bliskie naszych. I dziewczyny niektorę już mają wyprawki zrobione a niektóre robią wyprawki do szpitala już. Także nie uważam, że urwałam się z choinki chociaż mój mąż mnie zaskoczył haha pokazuje mu jakie kołderki upatrzyłam a on- ale może nie zamawiaj jeszcze bo jakby się okazało, że urośnie siusiak to nie chce by spał pod różowymi kwiatkami. Jak już zobaczymy tą psitunie na papierze kupuj co chcesz. Haha
valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysiamyrka wrote:Cudowne wiadomość z rana. Gratuluję Kochane!
I udanych kolejnych wizyt Wam życzę.
Ja ogólnie z dnia na dzień coraz bardziej pochorowana... Dziś czosnkiem się będę faszerowac
Na antybiotyku jestem z powodu nie wykrytych wcześniej bakterii na migdałkach ale tak to jest jak sie chodzi o lekarzy na NFZ którzy byle by zbyć przepiszą leki bez recepty bo wycieczki z tego maja.siamyrka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam wrażenie, że od początku 12 tygodnia rosnę z dnia na dzień... a jeszcze w piątek nic nie było widać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92bfebaa3e47.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:04
siamyrka, Szonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia to twoja pierwsza ciąża?
U mnie w pierwszej było widać dopiero po 20 tyg, a teraz od razu wywaliło mi brzuch moja szwagierka jest jakoś 23/24 tydzień ja 14 a wyglądamy jak byśmy były na tym samym etapie ciążyKiwona lubi tę wiadomość
-
angella908 wrote:Natalia-tosia to twoja pierwsza ciąża?
U mnie w pierwszej było widać dopiero po 20 tyg, a teraz od razu wywaliło mi brzuch moja szwagierka jest jakoś 23/24 tydzień ja 14 a wyglądamy jak byśmy były na tym samym etapie ciąży -
Karmelllka90 wrote:Chyba siusiaczkow na razie wiecej sie okazuje nie?
O faktycznie nie zauważyłam, że Lili zaczęła wpisywać na 1 stronie, super Podobno teraz się rodzi więcej chłopców statystycznie. Ja już w 2 trymestrze i powiem wam, że chyba nudności po mału przechodzą.. Nie wymiotuje już od tygodnia, czyżby magia 2 trymestru zaczęła działać?B_002 lubi tę wiadomość
-
Mi się też wydaje, że siusiaczków więcej
Gratuluje udanych wizyt
A propo wyprawki Karmelka nie wiem jak tam na tych marcówkach, ale moim zdaniem nie urwałaś się z choinki. Żadna z nas. Każda ma jakiś swój plan, kiedy co będzie kupować z różnych powodów. I żadna nie robi nic złego. Poza tym w zasadzie na razie idą w ruch głównie ciuszki a to tylko kropla w morzu potrzeb.
A Jeśli chodzi o materacyk- ja na pewno nie kupię tego gryka-kokos naczytałam się, że mogą się tam zalęgnąć robaki. Wiem, że jest Zzdrowy i pewnie przy odpowiedniej higienie to niepowinno nastąpić, ale jednak nie dla mnie nie i koniec. Tak samo u mnie w domu nie ma i nie będzie tapet dywanów... ja mam takiego jakiegoś dziwnego pierdolca mąż się śmieje ale ja nienawidzę robaków. Jak wynajmowaliśmy mieszkanie kiedyś na 1 pietrze i przelazły do nas mrówki przez balkon to kupiłam środek na mrówki i wybiłam je prawie na całym osiedlu żeby już nie wróciły
Dziewczyny też macie takie głupie realistyczne sny? Odkąd jestem w ciąży w zasadzie po każdej nocy pamietam co mi się śniło. I jeśli to nie są erotyczne sny (bo mam zakaz seksu ;() to są to różne inne dziwne... dzisiaj bardzo realistycznie śniło mi się ze krwawię z dróg rodnych normalnie całe spodnie miałam czerwone... brrr👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Oj tak sny bardzo realistyczne! Czasami aż się ich boję!
Co do wyprawki to uważam, że niech każda z nas robi tak by była szczęśliwa
Dziewczyny czy też macie takie bulgotanie w brzuchu? Mi kilka razy dziennie, bulgocze i bulgocze, przed ciążą nigdy tego nie miałam, w pierwszej ciąży też nie kojarzę. -
Gratuluje udanych wizyt i poznania plci maluchow! Cudnie cudnie cudnie!
Sowa, wlasnie tez mialam pytac o test nifty. Wiem, ze to drogo wychodzi ale moze jednak warto w te strone? Zycze Wam kochana, zeby sie okazalo ze jest wszystko ok! Mocno trzymam kciuki!!!!!
Ja od rana w papierach. Dorabiam sobie troszke a od listopada planuje wrocic do pracy na zasadzie pracy zdalnej i od czasu do czasu odwiedzic firme. Juz rozmawiałam o tym z prezesem i zgadza sie. Musze przepracowac pelne 3 miesiace teraz bez L4, zeby dostac jakis normalny zasilek, bo przez moje jednodniowe zwolnienia lekarskie z powodu migreny, przez czeste zapalenia zatok a przede wszystkim przez czeste choroby syna, kiedy musialam brać na niego opieke, moj zasilek chorobowy a potem macierzyński liczony jest na stawce z 2016 r. Co oznacza dla mnie duuuuzo mniej kaski. Tak to zus sobie wymyslil, ze zasilek liczy sie na nowych stawkach tylko jest przez 3 miesiace ie bylo sie chociaz 1 dnia na L4. No i tak to wyglada...
Co do mdlosci, moje tez sa znow wieksze. Wymiotuje czesto ostatnio, o kazdej porze dnia. Apetytu zero, ale jesc musze... Często czuje glod Ssie mnie po prostu a jesc mi sie nie chce i takim sposobem przytylam juz chyba 2 kg.
Czekam na prenatalne z utesknieniem Jeszcze 2 tygodnieWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Oj tak sny bardzo realistyczne! Czasami aż się ich boję!
Co do wyprawki to uważam, że niech każda z nas robi tak by była szczęśliwa
Dziewczyny czy też macie takie bulgotanie w brzuchu? Mi kilka razy dziennie, bulgocze i bulgocze, przed ciążą nigdy tego nie miałam, w pierwszej ciąży też nie kojarzę. -
U mnie tez czasem coś tam bulgocze jeździ przelewa się ale nie wiem skąd to. Może dzidzia robi sobie miejsce xd
A jeśli chodzi o mdłości nie chce powiedzieć, że mi minęły bo jak ostatnio tak mamie powiedziałam to 5 min później siedziałam już z głowa w kibelku xd ale mam ich dużo dużo mniej i dużo dużo rzadziejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:52
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Natalia - Tosia mi też tak czasami bulgocze
DorotaAnna - potwierdzam! Ja miałam pianka - gryka - kokos i dwa lata było wszystko ok, a ostatnio patrzę, że jakieś robaki tam są i kupiliśmy normalny materac w IKEI.
Ja mdłości nie mam od początku tylko czasami czuję się bardziej osłabiona. Prenatalne mam dopiero 17.10 i będę też robić PAPPA. Fajnie, że niektóre z was już wiedzą co będą miały. Ja wolę poczekać aż lekarz na 100% będzie pewny.
-
Uff, robaki, nienawidzę.
Ja też mam dziwne sny, dzisiaj też mi się śniło że cała krwią się zalała i mama się na mnie patrzyła ale nie chciała mi tego powiedzieć. A ja się nie zorowntowalam. A później sniły mi się święta i że śpiewam "Ding dong, Ding dong spadł już śnieg"
Jeszcze 4,5 h do prenatalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:39
siamyrka, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Uff, robaki, nienawidzę.
Ja też mam dziwne sny, dzisiaj też mi się śniło że cała krwią się zalała i mama się na mnie patrzyła ale nie chciała mi tego powiedzieć. A ja się nie zorowntowalam. A później sniły mi się święta i że śpiewam "Ding dong, Ding dong spadł już śnieg"
Jeszcze 4,5 h do prenatalnych.