Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:Sansivieria, ogromne gratulacje
Stresant, kłucia i ciągnięcia to dobry objaw!!! Mój gin tak mówi. Niepokojące są jedynie skurcze pośrodku i w dole brzucha czyli bóle podobne do miesiączkowych, twardnienie brzucha.
Weź nospę forte (można brać do 4 dziennie) i Aspargin (3x1) - to zalecenia mojego gina. I się nie martw Mnie w tej ciąży już wiele razy bolał brzuch.
Sowa, te badania nie świadczą o tym, że na pewno urodzisz chore dziecko, tylko że jest pewne ryzyko. Moja kuzynka kilka lat temu usłyszała, że przezierność ma rekordową i brak kości nosowej...Zespół Downa. Lekarze nie zostawili jej złudzeń. Nie zgodziła się na amniopunkcję, bo i tak by nie usunęła dziecka. I co? Urodziła się zdrowa, śliczna dziewczynka. Obecnie ma 4 lata i jest małym ancymonkiem Z drugiej strony, gdyby zrobiła amniopunkcję, to miałaby ciążę bez stresu, bo wiedziałaby od razu, że wszystko jest OK...
Kasionek, u mnie cesarka przez to, że w ciągu ostatnich dwóch lat miałam łącznie 10 razy grzebane w macicy (liczę łyżeczkowanie, operacje, zabiegi). Gin jeszcze się zastanawia, ale mówił, że raczej jest to wskazaniem.
Wiewioreczka i dziewczyny bardzo dziekuje za rady i uspokojenie sytuacjiWiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Szonka wrote:Wklejam link mamy ginekolog odnośnie rozpoznawania płci w I trymestrze. https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/
Jak widać można już coś zobaczyć
Dziewczyny, nie wiem czy u mnie coś widać z tym wyrostkiem płciowym? Jakoś nie potrafię tego odczytać. Może wy ocenicie?
To moje maleństwo sprzed 2 tygodni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b000d7929d48.jpg
Zamierzam pójść na dodatkowe USG za 2 tygodnie (będzie już około 16+4) i dowiedzieć się jaka jest płećWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 19:01
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Dziewczyny, nie wiem czy u mnie coś widać z tym wyrostkiem płciowym? Jakoś nie potrafię tego odczytać. Może wy ocenicie?
Zamierzam pójść na dodatkowe USG za 2 tygodnie (będzie już około 16+4) i dowiedzieć się jaka jest płeć
Ja patrząc na te zdjęcia od mamyginekolog i te Twoje to wydaje mi się, że dziewczynka ale nie wiem czy dobrze patrzęB_002 lubi tę wiadomość
-
@B002 Moim zdaniem,na podstawie tego co pisze mamaginekolog to dziewczynka Bo wyrostek plciowy jest rownolegle do kręgosłupa. Ale pisala tez, ze w 20% ten wyrostek pozniej zmienia kąt, co oznacza chłopaka.
B_002 lubi tę wiadomość
12 dpo beta 356 -
nick nieaktualnyJa nie kupilabym rozka w ogole, ale jesli mialabym wybierac to miekki. Te usztywniane wymuszsja na dziecku jeszcze bardziej pozycje i moga byc szkodliwe tak na chlopski rozum. Ja sama nie chcialabym lezec w usztywnioym
U nas szafa juz gotowa, ale maz dopiero w piatek odbierze rano. Przyjezdza do mnie mon braciszek (chrzestny dzidzi) i szwagierka, bardzo lubie jak oni przyjezdzaja.
Mowicie ze pijecie te "alkohole" 0%? Ja kurde mam opory a mialsm pare takich dni ze mi sie piwo snilo po nocach
Wczoraj Wam zapomnialam napisac - jak sluchalam serduszka to maluszek sie bardzo ozywil i "skopal" detektor. Fest bylo słychać jak sie odbijal. I czulam takie smieszne falowanie.
siamyrka, Adonis_26 lubią tę wiadomość
-
siamyrka wrote:Ja patrząc na te zdjęcia od mamyginekolog i te Twoje to wydaje mi się, że dziewczynka ale nie wiem czy dobrze patrzęWojna wrote:@B002 Moim zdaniem,na podstawie tego co pisze mamaginekolog to dziewczynka Bo wyrostek plciowy jest rownolegle do kręgosłupa. Ale pisala tez, ze w 20% ten wyrostek pozniej zmienia kąt, co oznacza chłopaka.
Dzięki dziewczyny za jakieś sugestie
Wiele znajomych mi wmawia że będzie chłopiec i z tego wszystkiego już dwa razy mi się to śniło że chłopak.
Dowiem się już niedługo, będę szczęśliwa zarówno z dziewczynki i chłopca, ale taka jestem niecierpliwa chciałabym po prostu wiedzieć
dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa. to pomaga. bardzo.
trafiłam na super lekarza, który widząc jak jest źle sam zadzwonił i umówił mnie do poradni genetycznej. mały gest, a dla mnie dużo znaczył, bo naprawdę byliśmy z mężem w rozsypce. nadal jesteśmy.
amniopunkcję robić na pewno będę.
Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość
07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
sowa81 wrote:dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa. to pomaga. bardzo.
trafiłam na super lekarza, który widząc jak jest źle sam zadzwonił i umówił mnie do poradni genetycznej. mały gest, a dla mnie dużo znaczył, bo naprawdę byliśmy z mężem w rozsypce. nadal jesteśmy.
Coś jeszcze wyszło nieprawidłowo? Bo jeśli "tylko" brak kości nosowej, to z takich ciąż rodzą się często zdrowe dzieci - to się słyszy wokół.
Bardzo mocno Wam kibicuję!!!! -
Sowa, mam koleżankę, która też na tym etapie usłyszała wiele na temat wad genetycznych swojego dziecka, jeździła specjalnie po jakichś klinikach w Warszawie, trudno było coś ustalić. Najadła się stresu, a ostatecznie urodziła zdrową córeczkę i wszystko skończyło się dobrze. Trzeba wierzyć, że tak też jest w Twoim przypadku! Bądźcie z mężem dzielni Trzymam mocno kciuki!
Kość nosowa jest.
Nieprawidłowości to: NT: 7,2mm, fala wsteczna w przepływie na zastawce trójdzielnej.
Ryzyko T21, T18 1:4
wizytę w poradni genetycznej mam w czwartek.
amniopunkcję najwcześniej można zrobić w 15 tc - więc i tak będę czekać.07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
sowa81 wrote:Kość nosowa jest.
Nieprawidłowości to: NT: 7,2mm, fala wsteczna w przepływie na zastawce trójdzielnej.
Ryzyko T21, T18 1:4
wizytę w poradni genetycznej mam w czwartek.
amniopunkcję najwcześniej można zrobić w 15 tc - więc i tak będę czekać.B_002 lubi tę wiadomość
-
Sowa strasznie współczuje i trzymam kciuki.
Stresant ja miałam nieprzyjemna sytuacje w pracy i prawie się popolakalam i zaraz mnie coś zaczęło kłuć... wiec uspokoiłam się myśląc ze jest to zupełnie nieważne i przeszło:)
Ja dziś mam moja gin o 12 i jak wszystko ok to zamierzam powiedzieć wreszcie w pracy. Mam nadzieje ze będzie jakaś ładna focia:) miłego dnia!siamyrka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry w środę ja piękny kolejny dzień witam głową w kibelku ehhh chyba nigdy to się nie skonczy zaraziłyscie mnie wczoraj tym rozpoczęciem kompletowania wyprawki i od znajomych przywiozłam sobie już łozeczko,oczywiscie cale idzie do malowania, materac i nawet udało odziedziczyc sie kilka kocykow
-
nick nieaktualny
-
Lili90, wczoraj oglądałam chwilę filmiki na yt dotyczące wyprawki. I któraś z dziewczyn wspomniała, że fajnie mieć po kimś różne rzeczy, ale ona nie poleca dziedziczenia materacyka do łóżeczka. Nie umotywowała, dlaczego, więc nie wiem, o co chodzi. Może doczytaj w jakimś pewnym źródle?
-
Aga2606 wrote:Sowa strasznie współczuje i trzymam kciuki.
Stresant ja miałam nieprzyjemna sytuacje w pracy i prawie się popolakalam i zaraz mnie coś zaczęło kłuć... wiec uspokoiłam się myśląc ze jest to zupełnie nieważne i przeszło:)
Ja dziś mam moja gin o 12 i jak wszystko ok to zamierzam powiedzieć wreszcie w pracy. Mam nadzieje ze będzie jakaś ładna focia:) miłego dnia!
Tez staram sie byc spokojna ale mam glupi perfekcyjny charakter i nawet w ciazy nie potrafie odpuscic, wszystko musi chodzic jak w zegarku....a potem sie sama z tym mecze....
Ja mam za tydzien prenatalne potem chce powiedziec w pracy ale juz teraz wiem ze nie bedzie to mila rozmowa....w sierpiniu dostalam umowe na czas nieokreslony wiec dyrektorka bedzie wkurzona -
B_002 wrote:Dziewczyny, nie wiem czy u mnie coś widać z tym wyrostkiem płciowym? Jakoś nie potrafię tego odczytać. Może wy ocenicie?
Zamierzam pójść na dodatkowe USG za 2 tygodnie (będzie już około 16+4) i dowiedzieć się jaka jest płećB_002 lubi tę wiadomość
-
Zaczynam się bac mojego USG. juz za 12 dni...