X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszki, płyny do płukania i inne środki czystości do sprzątania w domu rewelacyjne są z Klareko. Już od dawna używam, nawet mąż jest zadowolony i chętnie wyciera szyby i meble :D 100% naturalne, więc nie ma mowy, żeby zaszkodziły. 2 Polki je robią :)

A ja czekam na kaczkę na obiad ^^ Mąż się postarał i właśnie obserwuję, jak szpera w kuchni ubrany w fartuch :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam różne, ale najlepiej sprawdza mi sie Lovela. Są nawet kapsułki:) najlepiej, bo nie daje wcale zapachu, nie uczula. Przy 11 miesieczniaku to nie jest aż tak istotne może, ale dla noworodka myśle, ze super. My używamy od urodzenia i polecam. Ostatnio w sklepie nie było i wzięłam dzidziuś, ten już pachnie np. Ale co kto lubi:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszytsko gotowe bo moja mamuśka zrobiła cała wałówkę w niedziele wiec ja tylko ziemniaczki mielone mam schabowe mam, sałatkę gyros jeszcze połowa misy. Pierogi z Serem słoik leczo a wczoraj zjedliśmy rosół i udka. A we czwartek wieczorem mnie maz zawiezie do rodzicow wrócę w niedziele miałam wrócić w środę ale sie okazało ze we wtorek mam iść na kontrole po antybiotyku i przełożyłam sobie usg piersi w środę stomatolog i laryngolog w piątek moja ginekolog. Także ten... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaska właśnie o tym Lovela słyszałam dużo pozytywnych opinii wiec sie na niego skuszę i płyn do płukania tez maja? Proszki widziałam w rossmannie ale płynu nie widziałam. Nie lubię robic prania ale juz chce wyprać te ciuszki co kupiłam wyprasować zeby nie było czuc SH :d

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to jestem całkiem zielona jeśli chodzi o wyprawkę, to moje pierwsze dziecko, nawet nie mam jeszcze stworzonej listy.
    Witaj w klubie :)

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpieszę z dobrymi nowinami i u mnie, po 4 tyg niecierpliwego wyczekiwania wczoraj w końcu miałam wizytę i usg. Maluszek urósł do 5,27cm więc akurat na 12tc. Ruszał się, prężyl, kopał nóżkami. Nieziemski widok. Słuchaliśmy serduszka. Wzruszylam się niesamowicie a i Mąż się rozczulil. Krwiak już się wchlonal i mogę zupełnie odstawić luteine.
    Lekarz początkowo powiedział że wygląda na zdrowa dziewczynkę, ale w trakcie badania jednak się wycofał bo coś tam wystawalo z nóżek ;-)
    Czuje ogromną ulgę i coraz większe nadzieje że tym razem się uda!!
    Dziś umówiłam prenatalne na 10 paź.

Natalia-tosia, Kiwona, Kasiulka90, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używałam lovela, jeśli nie znajdę nic lepszego to i tym razem będę go stosowała. Ja tych płynów używałam tylko przez pierwsze pół roku życia córki, później prałam rzeczy tak jak nasze. Ale moja córka nie miała żadnych aalergii.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak czytam o wyprawkach to dla mnie czarna magia. Nie odróżniam pajacyka od otulacza czy śpiworka. Ale dzięki Wam ciągle się doksztalcam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 15:49

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny prosze sprowadzic mnie na ziemi i uspokoic....

dzis rano bardzo sie zdenerwowalam na syna darlam sie jak glupia :( w sumie bez sensu (biedne nastoletnie dziecko ma matke wariatke)

W pracy rozbolal mnie brzuch, ale nie tak zeby caly czas bolał, tylko z 5 naprawde silnych ukłuc (az sie zgiełam w pol) w dole po lewj stronie brzucha tak co 3 minuty .....pozniej przeszlo...
    przesiedzialam na krzesle do konca roboty teraz leze juz w domu....czasami zakłuje ale juz nie tak mocno
    wzielam magnez..... boje sie bardzo czy malenstwo zyje :(

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

dzis rano bardzo sie zdenerwowalam na syna darlam sie jak glupia :( w sumie bez sensu (biedne nastoletnie dziecko ma matke wariatke)

W pracy rozbolal mnie brzuch, ale nie tak zeby caly czas bolał, tylko z 5 naprawde silnych ukłuc (az sie zgiełam w pol) w dole po lewj stronie brzucha tak co 3 minuty .....pozniej przeszlo...
    przesiedzialam na krzesle do konca roboty teraz leze juz w domu....czasami zakłuje ale juz nie tak mocno
    Skoro ból mija to pewnie nic złego się nie dzieje. Kiedy masz następną wizytę?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety moje badania genetyczne wyszły źle. bardzo źle. NT= 7,2 i inne nieprawidłowości. ryzyko wad genetycznych jest bardzo wysokie.
    Lekarz robiący USG od razu zapisał mnie do szpitala do poradni genetycznej na czwartek.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Kochana, mam podobnie co kilka dni, nic sie nie dzieje (w piatek mialam wizyte). Ale ciagle mnie to martwi :( Wszystkie zrodla wskazuja, ze to rozciaganie macicy itd. Tego sie trzymam.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prenatalne 11.10. to tego czasu nie mam wizyty chyba zebym na pogotowie jechala......no ale teraz nie boli to z czym pojade?

Moze to efekt tych nerwow z rana.....albo jakies rozciaganie macicy?

Po 4 poronieniach to czlowiek sie nawet pierdniecia boji....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Weź magnez 3x2 to ci nie zaszkodzi a pomoże. Takie silne Klocia od środka jakby ? Będziesz czuła i to cześciej... sama to miałam nawet sie jeszcze zdarzy - jak to powiedziała moja gin normalne. Miałam te Klocia przed prenatalnym na prenatalnych powiedziałam tez temu profesorowi tez powiedział ze to normalne. Ja nawet nie raz mam takie kłocie albo ciągniecie ze musze sie przykurczyc. Ale to moja pierwsza ciąża wiem ze sie wszystko rozciąga

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:
    niestety moje badania genetyczne wyszły źle. bardzo źle. NT= 7,2 i inne nieprawidłowości. ryzyko wad genetycznych jest bardzo wysokie.
    Lekarz robiący USG od razu zapisał mnie do szpitala do poradni genetycznej na czwartek.
    Sowa, jestem z Toba calym serduchem! Czekam na wiesci od genetyka. Nie znam sie na tym, ale trzymam kciuki!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa niedobre wiesci .......moze te badania zle wyszly ze wzgledu na wiek..... to jednak statystyka a nasz rocznik nie nejmlodszy....co to jest to NT?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:
    Kochana co to dla was znaczy? To twoje pierwsze dziecko? Macie obciążenie w rodzinie?

• sowa81 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NT to przezierność karkowa. Jest bardzo wysoka. Lekarz raczej nie dawał nam złudzeń.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    sowa niedobre wiesci .......moze te badania zle wyszly ze wzgledu na wiek..... to jednak statystyka a nasz rocznik nie nejmlodszy....co to jest to NT?
    Sowa nie mowi o statystyce tylko o pomiarach na USG. NT to jest przeziernosc karkowa (jesli dobrze pamietam) to płyn który znajduje sie miedzy kręgosłupem a skora

• sowa81 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kochana co to dla was znaczy? To twoje pierwsze dziecko? Macie obciążenie w rodzinie?

To moje drugie dziecko. Na szczęscie. Trzecia ciąża. Poprzednią poroniłam.
    Dla nas znaczy to, tyle, że mamy 10-15% szans na urodzenie zdrowego dziecka.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ