Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia-tosia wrote:A ja dzisiaj na obiad zz racji tego, że czuje się znacznie lepiej, zrobiłam ppierogi ruskie z mąki rrazowej! Rewelacyjne! Ah jak mi brakowało pierogów
-
I po krzyku! Miałam pobrana krew i pierwszy taki „wywiad” z genetykiem- kolejna wizyta za tydzień jak będę miała wyniki z krwi.
Jeśli chodzi o usg. Wszystko jest na swoim miejscu ręce nóżki paluszki kość nosowa przezierność karkowa ok. Dzidzia ma 6,5 cm
Jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział, że raczej to będzie chłopiec. I dopiero teraz przeczyta ten artykuł mamaginekolog o płci... wiec niestety się nie przyjrzałem co z tym wyrostkiem. No ale skoro lekarz tak mówił to pewnie widział
W każdym razie jestem przeszczęśliwa i spokojnaWiewióreczka, Natalia-tosia, Kasiulka90, siamyrka, Kasionek, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
wg mnie cena tego zestawu u mamyginekolog jest super zobaczcie sobie na necie ceny samych rożków.... poza tym jakość jest bardzo fajna, koleżanka kupowała i chwaliła. Ja kupować nie będę, bo mam wszystko po córce ale gdybym nie miała, to bym się skusiła DorotaAnna gratuluję synka! U nas przy 5,5 cm nie było widać płci, lekarka powiedziała, że skłaniałaby się ku dziewczynce, ale potwierdzimy na wizycie 25.10. Więc już się nastawiłam ;p
-
Aasha wrote:wg mnie cena tego zestawu u mamyginekolog jest super zobaczcie sobie na necie ceny samych rożków.... poza tym jakość jest bardzo fajna, koleżanka kupowała i chwaliła. Ja kupować nie będę, bo mam wszystko po córce ale gdybym nie miała, to bym się skusiła DorotaAnna gratuluję synka! U nas przy 5,5 cm nie było widać płci, lekarka powiedziała, że skłaniałaby się ku dziewczynce, ale potwierdzimy na wizycie 25.10. Więc już się nastawiłam ;p
Ja też się nastawiłam, bo wyszło mi z durnego kalendarza chińskiego, że dziewczynka, poza tym siostra powiedziała, że zbrzydłam (świnia ) i w ogóle każdy mi mówił, że będzie córka, a tu taaaaaaki siusiak! Niby też fajnie, ale na usg było "Ale jak to?!"
Dziewczyny, a różek niemowlęcy nie będzie lepszy usztywniany? Nie znam się, dlatego pytam. Ten u Mamy Ginekolog jest mięciutki cały z tego co widzę.
Jeeeeju.....weszłam na allegro i oglądam rożki. Jakie te rzeczy robią teraz śliczne!!!! Szok! Nie dziwię się, że zwariowałyście na punkcie zakupów maluszkowych....pierdzielę, nie czekam do 8 m-ca.
No same zobaczcie:
https://allegro.pl/becik-rozek-75x75-usztywniany-minky-bawelna-i7169482845.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:15
malutka_mycha, valetta94, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
U mnie w domu szpital. Synek się rozchorowal, na dodatek dostać się do przychodni, graniczy z cudem. Dobrze, że pracuje z lekarzami i pojechałam do znajomej pediatry. Wirus.
Siedzimy przymusowo w domu. Mnie też rozkłada.
Ja obiad zupa jarzynowa a na drugie nie wiem -
Wiewióreczka wrote:Dobrze Ci radzę, "odstaw" się
Ja też się nastawiłam, bo wyszło mi z durnego kalendarza chińskiego, że dziewczynka, poza tym siostra powiedziała, że zbrzydłam (świnia ) i w ogóle każdy mi mówił, że będzie córka, a tu taaaaaaki siusiak! Niby też fajnie, ale na usg było "Ale jak to?!"
Dziewczyny, a różek niemowlęcy nie będzie lepszy usztywniany? Nie znam się, dlatego pytam. Ten u Mamy Ginekolog jest mięciutki cały z tego co widzę.
Jeeeeju.....weszłam na allegro i oglądam rożki. Jakie te rzeczy robią teraz śliczne!!!! Szok! Nie dziwię się, że zwariowałyście na punkcie zakupów maluszkowych....pierdzielę, nie czekam do 8 m-ca.
No same zobaczcie:
https://allegro.pl/becik-rozek-75x75-usztywniany-minky-bawelna-i7169482845.htmlWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
No, majątek można wydać. Mam nadzieję że mi jutro na prenatalnych potwierdzi płeć "docent" i będę mogła coś więcej myśleć. Ja mam dużo ciuszków jeszcze po nas (mama wszystko trzymała) i po 5 lat temu urodzonej kuzynce. Ale to wszystko dziewczynki więc jak faktycznie się chłopak potwierdzi to nie będę miała aż takiego wyboru żeby coś z tego użyć. Już się umówiłam na jutro z babcią że wyciągnie y wszystkie ciuszki, od mamy też wyciągnę i zacznę to przeglądać bo tego jest fura. Jak to wszystko z tych worow wywale to się chyba zalamie
DorotaAnna gratuluję chłopczyka i cieszę się że wszystko na badaniu wyszło okWiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
A tak przy jedzeniu czy ktoras z was robiła grzanca w piwka 0% .Bo ja mam mega ochotę ale boje się,że wyjdzie mi sikacz.Ale marzę o czymś takim.Ogolnie to marzy mi się winko na ciepło ale te bezalholowe są mega drogie i pewnie jeszcze cukier po nim bym miała maskryczny więc chyba będzie piwko z goździkami i pomarańczą
-
Kasionek wrote:A tak przy jedzeniu czy ktoras z was robiła grzanca w piwka 0% .Bo ja mam mega ochotę ale boje się,że wyjdzie mi sikacz.Ale marzę o czymś takim.Ogolnie to marzy mi się winko na ciepło ale te bezalholowe są mega drogie i pewnie jeszcze cukier po nim bym miała maskryczny więc chyba będzie piwko z goździkami i pomarańczą
Grzaniec z piwa 0% powinien wyjść dobry, bo bezalkoholowe nie różni się bardzo mocno w smaku. Tylko na wysoki indeks glikemiczny uważaj -
Kasionek wrote:A tak przy jedzeniu czy ktoras z was robiła grzanca w piwka 0% .Bo ja mam mega ochotę ale boje się,że wyjdzie mi sikacz.Ale marzę o czymś takim.Ogolnie to marzy mi się winko na ciepło ale te bezalholowe są mega drogie i pewnie jeszcze cukier po nim bym miała maskryczny więc chyba będzie piwko z goździkami i pomarańczą
-
Natalia-tosia wrote:Piwo jest gorsze od wina, bo jest w nim słód
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Piwo jest gorsze od wina, bo jest w nim słód
-
nick nieaktualnyJa juz wróciłam od lekarza. Odebrałam wyniki badań ale chyba nie wszystkie TSH mam 0,94 myślałam ze powie ze za małe a powiedział ze dobre No ale endokrynologa mam we czwartek. Pozostałe wyniki mam dobre cukier dobry uff. Jedynie to nieszczęsne CRP moje dalej wysokie bo 26 co świadczy o wirusie lub bakteriach No stwierdził ze pozostałe wyniki go cieszą wiec to bedą moje nieszczęsne migdałki na wynik wymazu czekamy ale stwierdził ze wdrażamy antybiotyk bo on nie szkodzi dziecku wiec nie ma na co czekać i dostałam duomox 2x1 a gardło dzisiaj juz dość mocno drapie.
Idę skrobać ziemniaczki.
A jak wracaliśmy od lekarza zajechaliśmy do SH i kupiłam pajacyk rampersy takie słodkie ( chyba rampersy to sa ) i dwie bluzy. Zapłaciłam 35 zł. Teraz czekam na ubranka w lidlu.
No to idę skrobać ziemniaki -
nick nieaktualny