X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na obiad zz racji tego, że czuje się znacznie lepiej, zrobiłam ppierogi ruskie z mąki rrazowej! Rewelacyjne! Ah jak mi brakowało pierogów :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A ja dzisiaj na obiad zz racji tego, że czuje się znacznie lepiej, zrobiłam ppierogi ruskie z mąki rrazowej! Rewelacyjne! Ah jak mi brakowało pierogów :D
    Podziwiam...jeszcze nigdy nie robiłam pierogów. Z czystego lenistwa, wstyd mi. Na pierogi jeżdżę do mamy :D

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po krzyku! Miałam pobrana krew i pierwszy taki „wywiad” z genetykiem- kolejna wizyta za tydzień jak będę miała wyniki z krwi.

Jeśli chodzi o usg. Wszystko jest na swoim miejscu ręce nóżki paluszki :) kość nosowa przezierność karkowa ok. Dzidzia ma 6,5 cm :)

Jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział, że raczej to będzie chłopiec. I dopiero teraz przeczyta ten artykuł mamaginekolog o płci... wiec niestety się nie przyjrzałem co z tym wyrostkiem. No ale skoro lekarz tak mówił to pewnie widział :)

W każdym razie jestem przeszczęśliwa i spokojna :)

Wiewióreczka, Natalia-tosia, Kasiulka90, siamyrka, Kasionek, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :)

U mnie stwierdzono chłopca przy 5 cm dzidziusiu, więc 6,5 cm to już pewnie dobrze było widać :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D to trzeba zacząć się przyzwyczajać, że będzie siusiak :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie cena tego zestawu u mamyginekolog jest super :) zobaczcie sobie na necie ceny samych rożków.... poza tym jakość jest bardzo fajna, koleżanka kupowała i chwaliła. Ja kupować nie będę, bo mam wszystko po córce :) ale gdybym nie miała, to bym się skusiła ;) DorotaAnna gratuluję synka! U nas przy 5,5 cm nie było widać płci, lekarka powiedziała, że skłaniałaby się ku dziewczynce, ale potwierdzimy na wizycie 25.10. Więc już się nastawiłam ;p

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    wg mnie cena tego zestawu u mamyginekolog jest super :) zobaczcie sobie na necie ceny samych rożków.... poza tym jakość jest bardzo fajna, koleżanka kupowała i chwaliła. Ja kupować nie będę, bo mam wszystko po córce :) ale gdybym nie miała, to bym się skusiła ;) DorotaAnna gratuluję synka! U nas przy 5,5 cm nie było widać płci, lekarka powiedziała, że skłaniałaby się ku dziewczynce, ale potwierdzimy na wizycie 25.10. Więc już się nastawiłam ;p
    Dobrze Ci radzę, "odstaw" się :P
    Ja też się nastawiłam, bo wyszło mi z durnego kalendarza chińskiego, że dziewczynka, poza tym siostra powiedziała, że zbrzydłam (świnia :P ) i w ogóle każdy mi mówił, że będzie córka, a tu taaaaaaki siusiak! Niby też fajnie, ale na usg było "Ale jak to?!" :D

Dziewczyny, a różek niemowlęcy nie będzie lepszy usztywniany? Nie znam się, dlatego pytam. Ten u Mamy Ginekolog jest mięciutki cały z tego co widzę.

Jeeeeju.....weszłam na allegro i oglądam rożki. Jakie te rzeczy robią teraz śliczne!!!! Szok! Nie dziwię się, że zwariowałyście na punkcie zakupów maluszkowych....pierdzielę, nie czekam do 8 m-ca. :D

No same zobaczcie:
    https://allegro.pl/becik-rozek-75x75-usztywniany-minky-bawelna-i7169482845.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:15

malutka_mycha, valetta94, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu szpital. Synek się rozchorowal, na dodatek dostać się do przychodni, graniczy z cudem. Dobrze, że pracuje z lekarzami i pojechałam do znajomej pediatry. Wirus.
    Siedzimy przymusowo w domu. Mnie też rozkłada.

Ja obiad zupa jarzynowa a na drugie nie wiem :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dobrze Ci radzę, "odstaw" się :P
    Ja też się nastawiłam, bo wyszło mi z durnego kalendarza chińskiego, że dziewczynka, poza tym siostra powiedziała, że zbrzydłam (świnia :P ) i w ogóle każdy mi mówił, że będzie córka, a tu taaaaaaki siusiak! Niby też fajnie, ale na usg było "Ale jak to?!" :D

Dziewczyny, a różek niemowlęcy nie będzie lepszy usztywniany? Nie znam się, dlatego pytam. Ten u Mamy Ginekolog jest mięciutki cały z tego co widzę.

Jeeeeju.....weszłam na allegro i oglądam rożki. Jakie te rzeczy robią teraz śliczne!!!! Szok! Nie dziwię się, że zwariowałyście na punkcie zakupów maluszkowych....pierdzielę, nie czekam do 8 m-ca. :D

No same zobaczcie:
    https://allegro.pl/becik-rozek-75x75-usztywniany-minky-bawelna-i7169482845.html
    Ja nie mam dzieci więc może te,ktore mają będą bardziej się orientowały.Ale z tego co zaobserwowałam to każda mamuśka woli inny rożek.Te usztywniane dla mnie jak trzymałam maluszka były za sztywne .Nie czułam dziecka więc wolę miekki.Ale ale trzymałam pożyczone dzieci może na dłuższą metę lepszy usztywniany.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, majątek można wydać. Mam nadzieję że mi jutro na prenatalnych potwierdzi płeć "docent" :D i będę mogła coś więcej myśleć. Ja mam dużo ciuszków jeszcze po nas (mama wszystko trzymała) i po 5 lat temu urodzonej kuzynce. Ale to wszystko dziewczynki więc jak faktycznie się chłopak potwierdzi to nie będę miała aż takiego wyboru żeby coś z tego użyć. Już się umówiłam na jutro z babcią że wyciągnie y wszystkie ciuszki, od mamy też wyciągnę i zacznę to przeglądać bo tego jest fura. Jak to wszystko z tych worow wywale to się chyba zalamie :D

DorotaAnna gratuluję chłopczyka :) i cieszę się że wszystko na badaniu wyszło ok :)

Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam w naszym przypadku rożek wcale się nie sprawdził. Ja mam wrażenie, że wystarczy sekunda i dziecko z tego wypadnie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy jedzeniu czy ktoras z was robiła grzanca w piwka 0% .Bo ja mam mega ochotę ale boje się,że wyjdzie mi sikacz.Ale marzę o czymś takim.Ogolnie to marzy mi się winko na ciepło ale te bezalholowe są mega drogie i pewnie jeszcze cukier po nim bym miała maskryczny więc chyba będzie piwko z goździkami i pomarańczą:-D

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A tak przy jedzeniu czy ktoras z was robiła grzanca w piwka 0% .Bo ja mam mega ochotę ale boje się,że wyjdzie mi sikacz.Ale marzę o czymś takim.Ogolnie to marzy mi się winko na ciepło ale te bezalholowe są mega drogie i pewnie jeszcze cukier po nim bym miała maskryczny więc chyba będzie piwko z goździkami i pomarańczą:-D
    No nie mów, że są wina bezalkoholowe :D Jeszcze dziś kupię hihi.
    Grzaniec z piwa 0% powinien wyjść dobry, bo bezalkoholowe nie różni się bardzo mocno w smaku. Tylko na wysoki indeks glikemiczny uważaj ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 2 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Piwo jest gorsze od wina, bo jest w nim słód ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dokładnie. Najwyższy indeks glikemiczny ze wszystkich produktów do jedzeni i picia. Ale wiecie...jak ciężarówkę najdzie jakiś smak...;)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    No nie wiem jak reguje na wino ale po piwku akurat mam cukier wzorowy.Ja jestem strasznym piwoszem i myślę,że oragnizm nie mógł mi zrobić aż takiej krzywdy :-D:-D:-D Wiewóra a Ty masz mieć CC przez wadę macicy czy coś jeszcze tam masz? Ja ogólnie takiego winka nigdy nie piłam ,ale kolezanka w sklepie z alkoholami takie wyczaiła cena 40 zł ponoć w smaku nawet jak wino .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie wiedziałam że są wina bezalkoholowe :)
    Ja sobie robię taka herbatkę, z imbirem, cytryna, goździkami i naturalnym sokiem z owoców. Bomba, dzięki temu aż tak mi nie brakuje grzancow :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wróciłam od lekarza. Odebrałam wyniki badań ale chyba nie wszystkie TSH mam 0,94 myślałam ze powie ze za małe a powiedział ze dobre No ale endokrynologa mam we czwartek. Pozostałe wyniki mam dobre cukier dobry uff. Jedynie to nieszczęsne CRP moje dalej wysokie bo 26 co świadczy o wirusie lub bakteriach No stwierdził ze pozostałe wyniki go cieszą wiec to bedą moje nieszczęsne migdałki na wynik wymazu czekamy ale stwierdził ze wdrażamy antybiotyk bo on nie szkodzi dziecku wiec nie ma na co czekać i dostałam duomox 2x1 a gardło dzisiaj juz dość mocno drapie.
    Idę skrobać ziemniaczki.
    A jak wracaliśmy od lekarza zajechaliśmy do SH i kupiłam pajacyk rampersy takie słodkie ( chyba rampersy to sa ) i dwie bluzy. Zapłaciłam 35 zł. Teraz czekam na ubranka w lidlu.

No to idę skrobać ziemniaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie proszę proszek dla malenstwa i płyn do prania i płukania oczywiście. Słyszałam dużo o tym lovely chyba tak sie nazywa, rekomendujecie?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem całkiem zielona jeśli chodzi o wyprawkę, to moje pierwsze dziecko, nawet nie mam jeszcze stworzonej listy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ