Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalutka te otulacze duze które zamawiam z Ali to albo do otulania ale nie każde dziecko lubi ale super na przykrywanie bo to bambusowe przewiewne z ochrona UVA jak dobrze pamietam. A te malutkie typowo do wytarcia buźki średnie to wiadomo od lat sa czy do buziaka czy do podłożenia do odbicia. Ja oglądam filmy na YT i tam spisuje sobie co dziewczyny chwała i polecają czego im szło dużo. Generalnie ja pamietam ze moje siostry duzo pieluch dokupowaly bo to sie brudzi spiera a nie koniecznie sprane ładnie wyglada
-
Szonka wrote:Wklejam link mamy ogienek odnośnie rozpoznawania płci w I trymestrze. https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/
Jak widać można już coś zobaczyć
Jeśli chodzi o te segregatory to jak dla mnie szkoda kasy. Dla mnie w każdej ciąży super sprawdzała się zwykła teczka na wyniki badać, ale wiadomo każdy ma to co lubi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe7c5d32827e.jpg
Jak myślicie co jest u nas? -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Natalia nie widać tutaj. Wyrostek najlepiej jest widać jak dziecko leży na pleckach widać cały kręgosłup i od kręgosłupa układają ta cała miarkę. Nie umiem tego inaczej opisać.
-
Franka2104 wrote:przezierność karkowa wyszła 1.9 i miała problem żeby zdecydować gdzie dokładnie robić pomiar bo jakieś tkanki się zlewaly na obrazie, druga rzecz to przepływy ductus venosus wyszło 0.7 i wg zakresu normy jest na dolnej granicy. Mam nadzieję że jak już dostanę pełne wyniki z opisem to się wszystko wyjaśni, póki co pocisne mojego lekarza żeby mi to wszystko dokładnie wytłumaczył. Zresztą on też ma super sprzęt więc pewnie będziemy wszystko ładnie sprawdzać w piątek.
Ale ogólne wrażenia niesamowite, M po raz pierwszy mógł mi towarzyszyć na usg i pękał z dumy jak maleństwo szalało i machało rączkami
U nas przezierność wyszła też 1,9 i to ductus venosus w dolnej granicy. Pani doktor powiedziała, ze wszystko jest bardzo dobrze, bo mieści się w normach i że jeszcze nie widziała, zeby dzieciaczek o tak zdrowym obrazie w USG urodził się chory, choć to się zdarza. Więc myślę, że masz dobre wyniki -
nick nieaktualny
-
Natalia - jest Słodziak
Karmelka, dobry pomysł z YT, kopalnia wiedzy pewnie
Te sukienki do porodu z Granatovo są super. Ciekawe czy jakieś przeceny robią, bo ceny też niezłe
U nas przezierność 1 mm, ale 1,9 mm to też dobry wynik. Na przepływach się nie znam. Babka powiedziała tylko, że trójdzielny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:50
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny, może faktycznie szukam dziury w całym. kto ma wierzyć we własne dziecko jeśli nie mama
Temat wyprawek jest zdecydowanie przyjemniejszy, chyba zacznę się powoli rozglądać po internetowych sklepach. A tymczasem zabieram się za gotowanie pomidorowejPaula 90, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie odróżniam body od pajacyka i od śpiochów
U Mamy Ginekolog jest dostępny zestaw dla noworodka z rożkiem. Tylko jest w nim body i pajacyk na krótki rękaw. To chyba dla maluszków letnich? Ciekawe czy wystawią na długi rękaw. -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Malutka te otulacze duze które zamawiam z Ali to albo do otulania ale nie każde dziecko lubi ale super na przykrywanie bo to bambusowe przewiewne z ochrona UVA jak dobrze pamietam. A te malutkie typowo do wytarcia buźki średnie to wiadomo od lat sa czy do buziaka czy do podłożenia do odbicia. Ja oglądam filmy na YT i tam spisuje sobie co dziewczyny chwała i polecają czego im szło dużo. Generalnie ja pamietam ze moje siostry duzo pieluch dokupowaly bo to sie brudzi spiera a nie koniecznie sprane ładnie wyglada
Kazdy material, nawet najcienszy, chroni przed promieniowaniem slonecznym -
nick nieaktualnyFranka2104 wrote:Dzięki Dziewczyny, może faktycznie szukam dziury w całym. kto ma wierzyć we własne dziecko jeśli nie mama
Temat wyprawek jest zdecydowanie przyjemniejszy, chyba zacznę się powoli rozglądać po internetowych sklepach. A tymczasem zabieram się za gotowanie pomidorowej
U nas tez dzisiaj pomidorowa. UwielbiamFranka2104 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie odróżniam body od pajacyka i od śpiochów
U Mamy Ginekolog jest dostępny zestaw dla noworodka z rożkiem. Tylko jest w nim body i pajacyk na krótki rękaw. To chyba dla maluszków letnich? Ciekawe czy wystawią na długi rękaw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:15
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasionek wrote:On jest z długim.Jak zamowiłam było w opisie krótki rękaw a dostałam długi.Potem na ista mówiła,że zapomnieli zmienić.Tez jakoś super nie ogarniam tych nazw.Ale jak widzę co zakładaja moje koleżanki to wygrywają body i polspiochy.
Fakt, na zdjęciu jest z długim. Na oko widać, że ta bawełna milusia jest Myślicie, że 139 zł za taki zestaw to dobra cena? Kompletnie się nie znam.
-rożek niemowlęcy wiązany
-otulacz tetrowy o wymiarach 100 x 100 cm
-2 pieluchy tetrowe o wymiarach 50 x 50 cm
-body kopertowe na krótki rękaw w rozmiarze 56
-pajacyk z zakrytymi nóżkami i rączkami w rozmiarze 56
-czapeczka z regulowaną wielkością poprzez węzeł z zakończeniem bezszwowym
Leczo....uwielbiamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:20
-
Wiewióreczka wrote:To jeszcze półśpiochy doszły do nazw, których nie ogarniam
Fakt, na zdjęciu jest z długim. Na oko widać, że ta bawełna milusia jest Myślicie, że 139 zł za taki zestaw to dobra cena? Kompletnie się nie znam.
-rożek niemowlęcy wiązany
-otulacz tetrowy o wymiarach 100 x 100 cm
-2 pieluchy tetrowe o wymiarach 50 x 50 cm
-body kopertowe na krótki rękaw w rozmiarze 56
-pajacyk z zakrytymi nóżkami i rączkami w rozmiarze 56
-czapeczka z regulowaną wielkością poprzez węzeł z zakończeniem bezszwowym
Leczo....uwielbiamWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Ja też przed czasem, bo CC. Zrobię więc tak jak Ty, że ten drugi zestaw wezmę większy, ale aktualnie go nie ma - będę polować
Skoro mowa o żarciu, to Wam pozazdrościłam i postanowiłam dziś zrobić makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie curry...przepis z kwestiasmaku.pl - jeśli nie znacie tej strony, to zajrzyjcie, nie pożałujecie
Kasionek, suwak w końcu Ci się naprawiłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:32
-
Jeśli chodzi o przezierność to na wielkość wpływ ma też długość maluszka.
Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm.
Ważne jest, zeby wynik był poniżej 3.
Bardzo podoba mi się ten zestaw ubranek dla noworodka u mamy ginekolog i chyba wezme go na start Biała bawełna bez żadnych barwników Któraś w was go już kupowała? Jaka w dotyku jest ta bawełenka?
No i u nas rożek musi być ynek przez długi czas spał mocno otulony w rożku Już był duży, nóżki mu wystawały a rączki skrępowane rożkiem musiały być. No i zastanawiam się tez nad woombie. Z synkiem mieliśmy. Wygląda to trochę drastycznie, ale on miał ogromną potrzebę otulenia i jak budził nam się co chilkę to w woombie dobrze spał.
Franka2104 lubi tę wiadomość