Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Lili90, wczoraj oglądałam chwilę filmiki na yt dotyczące wyprawki. I któraś z dziewczyn wspomniała, że fajnie mieć po kimś różne rzeczy, ale ona nie poleca dziedziczenia materacyka do łóżeczka. Nie umotywowała, dlaczego, więc nie wiem, o co chodzi. Może doczytaj w jakimś pewnym źródle?
Właściwie nigdy nie powinno się kupować używanego materacyka. Po pierwsze może on posiadać różnego rodzaju odkształcenia, które będą miały wpływ na jakość i komfort snu oraz wypoczynku. Niestety dużo poważniejszym problemem jest kwestia higieny. Należy liczyć się z tym, że materacyk z pewnością został kilka razy (w najlepszym wypadku!) zasiusiany, choć sprzedawca zapewnia Cię, że jest inaczej. Poza tym zawiera też roztocza, resztki naskórka, pot, włosy. Każda z nas wie jak ciężko jest utrzymać pokrowiec materaca i jego wkład w czystości, niezależnie czy korzysta z niego dorosły czy dziecko. Zdecydowanie zalecane jest więc zakupienie nowego, choćby najtańszego materaca"
zastanawialycie sie jaki kupujecie?
ja dla corki mialam ten gryczano - kokosowy..
w ogole to zastanawiam sie tym razem nad lozeczkiem turytycznym od poczatku i nie bawic sie juz drewniane. ale czy mi sie za jaki czas cos nie odmieni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 07:49
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:moje odpukac ustaly nie mam juz od kilku dni
Moje tez ustały pózniej zdarzyło sie raz na czas ale wczoraj koszmar a dzisiaj to juz masakra. Czuje sie okropnie juz byłam w wc zaraz czuje ze pójdę drugi raz a zjeść musze bo antybiotyk biorę -
Karmelllka90 wrote:Moje tez ustały pózniej zdarzyło sie raz na czas ale wczoraj koszmar a dzisiaj to juz masakra. Czuje sie okropnie juz byłam w wc zaraz czuje ze pójdę drugi raz a zjeść musze bo antybiotyk biorę
mam nadzieje ze niebawem i Tobie odpuszczą.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:cyt. "Materac
Właściwie nigdy nie powinno się kupować używanego materacyka. Po pierwsze może on posiadać różnego rodzaju odkształcenia, które będą miały wpływ na jakość i komfort snu oraz wypoczynku. Niestety dużo poważniejszym problemem jest kwestia higieny. Należy liczyć się z tym, że materacyk z pewnością został kilka razy (w najlepszym wypadku!) zasiusiany, choć sprzedawca zapewnia Cię, że jest inaczej. Poza tym zawiera też roztocza, resztki naskórka, pot, włosy. Każda z nas wie jak ciężko jest utrzymać pokrowiec materaca i jego wkład w czystości, niezależnie czy korzysta z niego dorosły czy dziecko. Zdecydowanie zalecane jest więc zakupienie nowego, choćby najtańszego materaca"
zastanawialycie sie jaki kupujecie?
ja dla corki mialam ten gryczano - kokosowy..
w ogole to zastanawiam sie tym razem nad lozeczkiem turytycznym od poczatku i nie bawic sie juz drewniane. ale czy mi sie za jaki czas cos nie odmieni?Daffi lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Kochana my też kupujemy turystyczne. Moim zdaniem jest dużo bardziej bezpieczne dla dzieci niz drewniane. Córka też od początku miała turystyczne, mogliśmy zabrać je ze sobą wwszędzie a i jeździło z nami po całym mieszkaniu. Na dzień do pokoiku a na noc dostawialismy do naszego łóżka
-
Kasionek wrote:A turystyczne nie jest za miękkie ? Bo dużo osób teraz kupuje turystyka zamaisy zwykłego .Ja nie mam doświadczenia ale wydaje mi sie,że ono nie ma takiego wsparcia dla kregoslupa?
Ostatnio rozmawiałam z pediatria na ten temat i powiedziała mi, że tylu rodziców przychodzi do niej, bo dziecko np. chwilę wcześniej wsadziło nożke między sszczebelki, albo guzy to już standard i to mnie tylko zapewniło, że turystyczne bezpieczniejsze. -
Dzień dobry!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03866047f0e9.jpg
Przedstawiam naszą drugą córeczkęNatalia-tosia, Franka2104, siamyrka, Szonka, valetta94, B_002, DorotaAnna, Kiwona, Martusiazabka, Kasionek, Lili90, Daffi, malutka_mycha, kamylalyt, Kasiulka90, Sansivieria, estrella lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
sowa81 wrote:Kość nosowa jest.
Nieprawidłowości to: NT: 7,2mm, fala wsteczna w przepływie na zastawce trójdzielnej.
Ryzyko T21, T18 1:4
wizytę w poradni genetycznej mam w czwartek.
amniopunkcję najwcześniej można zrobić w 15 tc - więc i tak będę czekać.
A lekarz nie sugerował żeby na początek zrobić te testy nifty?
Moja koleżanka była a podobnej sytuacji i po tych testach okazało się, że jest ok i nie musiała robić punkcji.
Będzie dobrze Kochana! -
nick nieaktualny