X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, drugi trymestr zaczyna się od równo 14 tc, tak ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jedna noga w || trymestrze a mam gorsze Modlosci niż wcześniej o mamusiu

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Lili90, wczoraj oglądałam chwilę filmiki na yt dotyczące wyprawki. I któraś z dziewczyn wspomniała, że fajnie mieć po kimś różne rzeczy, ale ona nie poleca dziedziczenia materacyka do łóżeczka. Nie umotywowała, dlaczego, więc nie wiem, o co chodzi. Może doczytaj w jakimś pewnym źródle?
    cyt. "Materac
    Właściwie nigdy nie powinno się kupować używanego materacyka. Po pierwsze może on posiadać różnego rodzaju odkształcenia, które będą miały wpływ na jakość i komfort snu oraz wypoczynku. Niestety dużo poważniejszym problemem jest kwestia higieny. Należy liczyć się z tym, że materacyk z pewnością został kilka razy (w najlepszym wypadku!) zasiusiany, choć sprzedawca zapewnia Cię, że jest inaczej. Poza tym zawiera też roztocza, resztki naskórka, pot, włosy. Każda z nas wie jak ciężko jest utrzymać pokrowiec materaca i jego wkład w czystości, niezależnie czy korzysta z niego dorosły czy dziecko. Zdecydowanie zalecane jest więc zakupienie nowego, choćby najtańszego materaca"

zastanawialycie sie jaki kupujecie?
    ja dla corki mialam ten gryczano - kokosowy..
    w ogole to zastanawiam sie tym razem nad lozeczkiem turytycznym od poczatku i nie bawic sie juz drewniane. ale czy mi sie za jaki czas cos nie odmieni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 07:49

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    moje odpukac ustaly nie mam juz od kilku dni :P

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Witaj w klubie! Ja nie wiem czy są gorsze ale nadal mnie męczą całe dnie :) i takie dziwne uczucie zbierania się w żołądku tego, co zjadłam ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, drugi trymestr zaczyna się od równo 14 tc, tak ?
    tak od 14 :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    moje odpukac ustaly nie mam juz od kilku dni :P

Moje tez ustały pózniej zdarzyło sie raz na czas ale wczoraj koszmar a dzisiaj to juz masakra. Czuje sie okropnie juz byłam w wc zaraz czuje ze pójdę drugi raz a zjeść musze bo antybiotyk biorę

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moje tez ustały pózniej zdarzyło sie raz na czas ale wczoraj koszmar a dzisiaj to juz masakra. Czuje sie okropnie juz byłam w wc zaraz czuje ze pójdę drugi raz a zjeść musze bo antybiotyk biorę
    biedna :( no ja sie nie ciesze na zapas bo juz raz ustaly na 4 dni i wrocily mocniejsze. tak sprawdzilam kalendarz to dzis 3 dzien mam spokoj:P
    mam nadzieje ze niebawem i Tobie odpuszczą.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• angella908 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok NT wyszło 1,1 więc bardzo dobrze,
    no i ginekolog stwierdził że będzie drugi chłopczyk ;)

Natalia-tosia, Kasionek, B_002, siamyrka, valetta94, DorotaAnna, Sansivieria, estrella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    gratuluję :)

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ciążowych objawów są tylko mdłości i wymioty raz na jakiś czas, bo brzuch nadal jak zakazany stoi w miejscu! ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:

Gratuluję syna! ;) mam nadzieję, że i ja się jutro dowiem :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    cyt. "Materac
    Właściwie nigdy nie powinno się kupować używanego materacyka. Po pierwsze może on posiadać różnego rodzaju odkształcenia, które będą miały wpływ na jakość i komfort snu oraz wypoczynku. Niestety dużo poważniejszym problemem jest kwestia higieny. Należy liczyć się z tym, że materacyk z pewnością został kilka razy (w najlepszym wypadku!) zasiusiany, choć sprzedawca zapewnia Cię, że jest inaczej. Poza tym zawiera też roztocza, resztki naskórka, pot, włosy. Każda z nas wie jak ciężko jest utrzymać pokrowiec materaca i jego wkład w czystości, niezależnie czy korzysta z niego dorosły czy dziecko. Zdecydowanie zalecane jest więc zakupienie nowego, choćby najtańszego materaca"

zastanawialycie sie jaki kupujecie?
    ja dla corki mialam ten gryczano - kokosowy..
    w ogole to zastanawiam sie tym razem nad lozeczkiem turytycznym od poczatku i nie bawic sie juz drewniane. ale czy mi sie za jaki czas cos nie odmieni?
    Kochana my też kupujemy turystyczne. Moim zdaniem jest dużo bardziej bezpieczne dla dzieci niz drewniane. Córka też od początku miała turystyczne, mogliśmy zabrać je ze sobą wwszędzie a i jeździło z nami po całym mieszkaniu. Na dzień do pokoiku a na noc dostawialismy do naszego łóżka :-)

Daffi lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kochana my też kupujemy turystyczne. Moim zdaniem jest dużo bardziej bezpieczne dla dzieci niz drewniane. Córka też od początku miała turystyczne, mogliśmy zabrać je ze sobą wwszędzie a i jeździło z nami po całym mieszkaniu. Na dzień do pokoiku a na noc dostawialismy do naszego łóżka :-)
    A turystyczne nie jest za miękkie ? Bo dużo osób teraz kupuje turystyka zamaisy zwykłego .Ja nie mam doświadczenia ale wydaje mi sie,że ono nie ma takiego wsparcia dla kregoslupa?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 3 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A turystyczne nie jest za miękkie ? Bo dużo osób teraz kupuje turystyka zamaisy zwykłego .Ja nie mam doświadczenia ale wydaje mi sie,że ono nie ma takiego wsparcia dla kregoslupa?
    Do turystycznego kupuje się dokładnie taki sam materacyk jak do drewnianego i ponoć wtedy można używać z powodzeniem.
    Ostatnio rozmawiałam z pediatria na ten temat i powiedziała mi, że tylu rodziców przychodzi do niej, bo dziecko np. chwilę wcześniej wsadziło nożke między sszczebelki, albo guzy to już standard i to mnie tylko zapewniło, że turystyczne bezpieczniejsze.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03866047f0e9.jpg

Przedstawiam naszą drugą córeczkę :)

Natalia-tosia, Franka2104, siamyrka, Szonka, valetta94, B_002, DorotaAnna, Kiwona, Martusiazabka, Kasionek, Lili90, Daffi, malutka_mycha, kamylalyt, Kasiulka90, Sansivieria, estrella lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 3 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dzień dobry! :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03866047f0e9.jpg

Przedstawiam naszą drugą córeczkę :)
    Cudowna!!!!

Sana lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:
    Kość nosowa jest.
    Nieprawidłowości to: NT: 7,2mm, fala wsteczna w przepływie na zastawce trójdzielnej.
    Ryzyko T21, T18 1:4
    wizytę w poradni genetycznej mam w czwartek.
    amniopunkcję najwcześniej można zrobić w 15 tc - więc i tak będę czekać.

A lekarz nie sugerował żeby na początek zrobić te testy nifty?
    Moja koleżanka była a podobnej sytuacji i po tych testach okazało się, że jest ok i nie musiała robić punkcji.
    Będzie dobrze Kochana!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana cudownie!! Pięknie zrobione zdjęcie
    Angela rownież świetna wiadomość!

Sana lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiadomość z rana. Gratuluję Kochane!
    I udanych kolejnych wizyt Wam życzę.
    Ja ogólnie z dnia na dzień coraz bardziej pochorowana... Dziś czosnkiem się będę faszerowac :(

Sana lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ