Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama z moim starszym bratem też nie miała żadnego usg. A ze mną miała dwa, ale mówi że noe chciałam pokazać czy coś mam między nogami
Po tętnie? teraz to brzmi jak wróżenie z fusów. No ale kiedyś tak byłoMistella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Dziewczyny NT 2,15 i ryzyko trisomii 21 1:845 to dobrze, źle czy średnio? Lekarz mówił że nie jest najniżej ale bliżej niskiego ryzyka niż wysokiego. Ale cholera wie czy nie chciał mnie za bardzo stresowac
Także nie martw się na zapas, gdyby coś było nie tak to by cię poinformowali i skierowali na dodatkowe badania
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Tak, robiłam z PAPPA.
Trisomia 21 Ryzyko podstawowe - 1:834
Ryzyko skorygować 1:845
Trisomi 18 ryzyko podstawowe 1:2013
Ryzyko skorygować <1:20000
Trisomi 13 ryzyko podstawowe 1:6323
Ryzyko skorygować <1:20000
Wiec reszta spoko, tylko to pierwsze mnie martwi. Pewnie wszystko będzie ok, mówi że w moim wieku mały jest odsetek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMistella ja mam 2 tygodnie ale to jest spowodowane tylko i wyłącznie tym ze ja jestem osoba która sie dużo stresuje i panikuje. Mam ginekolog, która jest bardzo zaangażowana w ciąże swoich pacjentek a ja z nią nawiązałam na prawde mocna wież jak sie okazało ze zaszłam w ciąże ze jest serduszko to ona popłakała sie ze mną. I jak to mowi da mi w końcu spokój ale ba razie dla mojego i jej spokoju zeby nie przybiegła znowu z jakimś „uczuciem” widzimy sie co 2 tygodnie
Mistella lubi tę wiadomość
-
Ja pierwsza właśnie prowadziłam u wspaniałego lekarza, tez wizyty były co 2 tygodnie, teraz mieszkam w zupełnie innym mieście i musiałam się dopasować do tutejszej doktor... te 4 tyg to naprawdę dluuugo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:35
-
Ja na początku byłam 3x co tydzień potem co dwa. Teraz miałam przerwę 3 tygodnie i pewnie na następna wizytę powie, że mam przyjść za 4 tygodnie. Ale te 3 to już dla mnie wieczność była. Chociaż znowu zaczęłam plamić jutro zobaczymy co z tym krwiakiem i może znowu powie, że mam przychodzić co 2 tyg....👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny jak tak piszecie o tych ryzykach i jeszcze wczorajsze wyniki sowy to zaczynam sie niezle bac ...i nakrecam sama siebie
Dzis ogladalam w pytaniu na sniadane kobiete ktorej przez zaniedbania lekarzy podczas porodu urodzila sie dziewczynka z dzieciecym porazeniem mozgowym....cała ciaze wyniki super dziecko zdrowe bez zadynch wad trisommi i innych cudow....a tu takie nieszczescie.....takze chyba nie ma reguły...aczkolwiek to nie zmienia faktu ze zaczynam sie stresowac czytajac forum.......jeszcze tydzien i prenatalne
Dzis dowiedzialam sie w pracy ze kolezanka nauczycielka w ciazy .....dzieciom na lekacji zdjecia z usg pokazywala.....uwazam ze wielce nieprofesjonalne zachowanie...ja sie czaje i chowam i jak najdluzej nie chce powiedziec a tu sie dzieciom pokazuje i opowiada.....no coz kazdy inaczej reaguje..... -
Ja mam co 4 tygodnie, pomimo tego, ze szyjka nieciekawa. Mi tez się dłuży, ale tez nie chce jakoś panikować, na tym etapie i tak nikt by mi nic więcej na ta szyjkę nie poradził, a grzebanie co 2 tyg tez pewnie by nie służyło... 25.10 mam mieć pobrany posiew i jak będzie ok to będziemy zakładać pessar. I tak wcześnie, ale w poprzedniej ciąży tez miałam założony w 19tc.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam to pierwsze ryzyko 1:6000 inne też 1:20tys. Jestem w szoku bo właśnie byłam pewna że przez wiek będą złe. I niby że obiecałam sobie że olewam ten test papa to naprawdę się cieszę może chwila otuchy przed następnym usg.. Byle do 24. 10.
-
U mnie też wyrostek wzdłuż kręgosłupa był. Do tego wysoka beta, test o wysokie.. No niby wszystko wskazuje na dziewczynkę.. A tu się okaże psikus i będzie chłopak