X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A ja już w drodze do pracy, niewyspana jak zwykle :P
    Ja mam chyba odwrotnie niż wy dziewczyny, śpię do rana a jak budzik dzwoni to bym go chętnie przedstawiała 10 razy, nie mogę się obudzić, jestem nieprzytomna rano, a w pracy oczy mi się zamykają. Potem jak się rozruszam trochę to mija.
    Daleko dojeżdżasz do pracy?

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie :D ciężko nadrobić po całym dniu :D

Ja piję wodę z cytryną albo samą wodę, raz dziennie herbę z cytryną i raz-dwa razy dziennie po szklance soku pomarańczowego/jabłkowego :)

U nas burza mózgów w poszukiwaniu imienia dla maleńkiej. Ojjj jest ciężko :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A chodzicie prywatnie czy na NFZ?
    Ja na NFZ.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana my z mężem jednego wieczoru internetowa lista imion czytałam wszytskie i czekałam na męża reakcje pózniej mówiłam swoje co do chłopczyka podobało nam sie to samo wiec problemu nie było, a dziewczynka mi inne jemu inne i droga eliminacji maz wyrzucał jedno moje ja wyrzucałam jedno męża haha a ostatecznie bedzie jeszcze inne

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie. Mam nawet pakiet w enelmed (z firmy) ale i tam do gina nie chodzę bo we Wro kiepscy. Chodzę do enelmedu robić badania które mi prywatny zleci.wiec mam to za darmo.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w drodze do pracy ale to już ostatnie tygodnie i tak mi trochę szkoda że ten etap już się kończy ale z drugiej strony zaczyna się coś nowego Itaka gonitwa myśli mnie Ostatnio trapi.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a macie jakieś wybrane? Czy tylko ma razie typy? :) kiedy masz prenatalne?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w kolejnym pięknym dniu.Ja w zeszłej ciąży chodziłam do dwóch lekarzy i jakoś nie podobało mi się to.Zwłaszcza że jeden wiedział o drugim i się wymigiwali co kto ma zrobić.Teraz mam jednego i nie mam mętliku w głowie.Chociaz od przyszłego tygodnia będę chodzić jeszcze do dwóch .I oprócz tego że będę miała częściej USG wcale mnie to nie cieszy.Dziewczyny,ktore mają cukrzycę, wysłał was wasz lekarz do poradni patologii ciąży ?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje porannych pobudek, ja to bym rano spała i sapała no ale się nie da.

Pierwsza ciążę chodziłam na NFZ teraz chodzę prywatnie.

Po ostatniej wizycie jedna rzecz mi nie daje spokoju, ginekolog pokazał mi na ekranie białą otoczkę i w środku było czarne pyzatym nic innego i na tej podstawie stwierdził że to chłopczyk i tak sie cały czas zastanawiam co to było, siusiak? :P

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daleko dojeżdżasz do pracy?
    Z Bronowic na Podgórze, zwykle 30 minut, teraz przy komunikacji zastępczej 40-45min. Da się przeżyć :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde ja sie juz pogubiłam w tym wszystkim. Wg flo mam wiek ciazy wg OM czyli 13+4 i flo mam wersje angielska i powitali mnie w drugim trymestrze. Wg owulacji dzisiaj mam 12+6 wg usg prenatalnego dzisiaj mam 13+0 we wtorek internista powiedział mi ze jestem w drugim trymestrze... a ja sie doczekać nie mogę przyszłego piątku bo w następny piątek bede miała 14+0 wg owulacji i wtedy bede juz tak serio w ll trymestrze a on podobno taki fajny jest. Na razie końcówka pierwszego czy początek trupiego zwał jak zwał daje mi popalić. Teraz to ja czuje sie jak w ciazy bo mi tak nie dobrze plus jakieś ochydne uczucie ciężkiej głowy
    Karmelka to dzielenie kiedy jest pierwszy trymestr a kiedy drugi to bardziej takie umowne bo dla lekarzy i tak liczy się konkretny tydzień+dzień.
    Ja sobie liczę że od 13+0 zaczął mi się drugi trymestr, tak mi pokazują wszystkie aplikacje i kalendarze więc dlaczego mam się z tego nie cieszyć :)
    Każda z nas sobie liczy jak chce, a lekarzom i tak się podaje dokładny tydzień+dzień i oni wiedzą co wpisywać w karcie ciąży :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie, prenatalne tez prywatnie.

Chyba skocze do lidla po te herbaty.

Ja mam 3 aplikacje i jedna z nich liczy mi juz drugi trymestr. Dwie pozostale od 14+0

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Karmelka a macie jakieś wybrane? Czy tylko ma razie typy? :) kiedy masz prenatalne?
    Tak dla chłopca Leo dla dziewczynki Leonia ale juz nam lekarz powiedział ze wyglada na dziewczynkę wiec juz mówimy do brzuszka Leonka.

Ja miałam prenatalne tydzień temu :)

B_002 No utrudnili wam tym remontem.

Sana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze was zapytań bo to głupie trochę ale czy macie potrzebę przeciągania sie? Jak małe dziecko? Ja codziennie kilka razy mam ogromna potrzebę wyciągnąć sie jaka długa nie robię tego tak do końca bo sie boje :/

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 No utrudnili wam tym remontem.
    Na szczęście nie mieszkam tu na stałe i w planach jest przeprowadzka za jakiś czas więc jakoś przetrwam chwilowo ten remont :)
    Łatwo się przystosowuję do panujących warunków więc jakoś bardzo tego nie odczuwam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jeszcze was zapytań bo to głupie trochę ale czy macie potrzebę przeciągania sie? Jak małe dziecko? Ja codziennie kilka razy mam ogromna potrzebę wyciągnąć sie jaka długa nie robię tego tak do końca bo sie boje :/

Ja nie mam takiej potrzeby, ale czasami jak już muszę to też mam jakieś obawy :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do was pytanie.
    Chodzę na aerobik na basenie. Ogólnie jest to cardio, dużo ruchu do muzyki, ale ostatnie 10-15 minut to ćwiczenia z pomocą ciężarków, takich z gąbki które trzymane pod woda stanowią obciążenie bo woda je wypycha do góry.
    Pytanie jest takie, czy uważacie że takie ćwiczenia z ciężarkami nie są niebezpieczne? Zapytam mojej lekarki, ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam do was pytanie.
    Chodzę na aerobik na basenie. Ogólnie jest to cardio, dużo ruchu do muzyki, ale ostatnie 10-15 minut to ćwiczenia z pomocą ciężarków, takich z gąbki które trzymane pod woda stanowią obciążenie bo woda je wypycha do góry.
    Pytanie jest takie, czy uważacie że takie ćwiczenia z ciężarkami nie są niebezpieczne? Zapytam mojej lekarki, ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.

Mi lekarka powiedziała ze aktywność fizyczna w moim przypadku od drugiego trymestru. Ale to mój przypadek osoby która nie jest aktywna. Cieżko to stwierdzić bo w sumie sa kobiety ktore ćwiczą cała ciąże, ale szczerze to chyba sama powinnaś wyczuć ze jesli jest to dla ciebie duze obciążenie to ja bym odpuściła te ciazarki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja nie mam takiej potrzeby, ale czasami jak już muszę to też mam jakieś obawy :P
    No a ja właśnie mam, to mnie dziwi bo czuje sie jak rosnące dziecko na prawde czuje ze moja kości i mięśnie potrzebują tego. Haha.

Wzięłam o 8 antybiotyk o 9 zwymiotowałam chyba juz sie antybiotyk zdążył wchłonąć czy cos?

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ