X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to się stało? Otwiera Wam się ostatnia strona?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przywołuje do porzadku! Jak lekarz mowi Ok to jest Ok . Gdyby było co kolwiek nie tak juz byście miały skierowania do poradni genetycznej i na innej badania typu nifty czy amnio. A Jak lekarz nie dał to znaczy ze macie niskie ryzyko i robicie sobie dziecku krzywde! Chcecie cała ciąże sie martwic? Dzieciaczki rosną lekarz mowi jest dobrze to jest dobrze! I tego sie prosze trzymac

Kasiulka90, siamyrka, Kiwona lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działała, teraz udało mi się wejść :) Chyba chwilowe problemy ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy macie kłucia po prawej lub lewej stronie ? Takie kłucia ze pojawiają się na chwile , mijają i znów się pojawiają... wczoraj wieczorem miałam coś takiego , dość mocno odczuwalne i tak myśle - więzadła tak mogą się objawiać? Ich rozciąganie ?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Hej Dziewczyny, czy macie kłucia po prawej lub lewej stronie ? Takie kłucia ze pojawiają się na chwile , mijają i znów się pojawiają... wczoraj wieczorem miałam coś takiego , dość mocno odczuwalne i tak myśle - więzadła tak mogą się objawiać? Ich rozciąganie ?

Tak ja mam takie kłucie czasami, zazwyczaj po lewej stronie. To normalne no stress :)

Mistella lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella to zupełnie normalne :)

Mistella lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, nie pamietam właśnie z pierwszej ciąży, ale może trochę czasu minęło i po prostu zapomniałam

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja też mam, zwłaszcza jak się dużo poruszam to czuję po obu stronach, odpoczynek pomaga :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czuje po całym dniu, ale jednak cały dzień jestem na nogach i po tym jak już się wyspie rano czuje się jak bogini ;) z upływem dnia coraz gorzej hehe

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie trochę poczekam, jestem za wcześnie a jest też duże opóźnienie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Karolina :)

Lili, dopisz mi proszę, że czekam na dziewczynkę :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś w nocy i rano miałam takie kłucia, tez nie pamietam tego z poprzedniej ciąży.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na to nospe , jak mocniej kłuje to nospe forte i trochę pomaga

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a mi jak możesz zmień termin na 29.03 i wpisz, że czekamy na chłopczyka. :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klocia czuje i sa normalne mi lekarz powiedział żebym na to nospy nie brała bo to nie sa skurcze a nospa jest rozkurczowa, i ze nospa to nie cukierki.
    Ja Klocia czuje po bokach lub centralnie na kości łonowej i te sa najgorsze hehe w sensie to uczucie jest dziwne takie nie umiem tego opisać.

Ja wracam od endokrynologa. TSH super 0,96 mowi ze dawki trzymamy No to spoko.
    Ale dzisiaj plecy mi dokuczają ehh bolą juz sama nie wiem co lepsze leżenie czy spacerowanie :(

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Klocia czuje i sa normalne mi lekarz powiedział żebym na to nospy nie brała bo to nie sa skurcze a nospa jest rozkurczowa, i ze nospa to nie cukierki.
    Dziewczyny, z tą nospa to uważajcie. Pamiętam że jak rodziłam pierwsze dziecko to też dziewczyny brały nospe na potęgę, przy każdym mniejszym czy większym bólu brzucha, a potem miały problemu z napięciem mięśniowym u dzieci. Dzieci płakały, bo bolało, bo nie mogły się na brzuszek przekręcić itd, denerwowały sie. A one musiały potem chodzic z dziećmi na rehabilitację... Dlatego ja zawsze unikam nospy. Też biorę. W ostateczności. Staram się jak najrzadziej. I problemów z małym nie miałam żadnych.
    Także... "Nospa to nie cukierki" jak nie trzeba to lepiej nie brać, z resztą jak wszelkich leków w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:04

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei powiedział ze mogę brać nospe i nie dopuszczać do bólu brzucha, i bądź tu mądry jak każdy lekarz co innego

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży brałam nospe no ale bóle miałam okropne , bałam się o napięcie mięśniowe ale na szczęście jest wszystko w porządku :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale stres, aż mnie brzuch boli! Niedługo wchodzę!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ