X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi jako położna powiedziała że jest 9 cm i rodziny, a godzinę wcześniej było ledwo 4 cm to się po prostu popłakałam ze szczęścia że to wszystko się zaraz skończy. I u mnie 2 faza trwała 30 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 23:40

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny mi jako położna powiedziała że jest 9 cm i rodziny, a godzinę wcześniej było ledwo 4 cm to się po prostu popłakałam ze szczęścia że to wszystko się zaraz skończy. I u mnie 2 faza trwała 30 min
    U mnie też 30min. Tak to można rodzić! :)
    Oby kiedyś w przyszłości kolejny poród był podobny.

DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka masz rację,nie bierz lusterka i się nie oglądaj tam na dole...
    Pamiętam jak ja to zrobiłam i byłam po prostu załamana widokiem...
    Jednak czas zrobił swoje😉nie byłam już nigdy jak przed porodem ale do zaakceptowania😉

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka u mnie raz piersi są twarde o okrągłe, a czasem bardziej flaszki. Mleka jest wystarczająco więc się tym nie przejmuję. Jak są twarde to pokarm leci szybciej i wtedy muszę karmić w pozycji odchylonej do tyłu.
    Myślę że jak się laktacja unormuje po około 6 tyg to wtedy będzie bardziej stabilnie.
    Dopiero wtedy zamierzam sobie kupić jakieś ładniejsze staniki na fiszbinach. Na razie mam elastyczne.

A co do szycia warg sromowych to też się obawiam że już nie będzie tak samo tam na dole, ale na razie daje sobie jeszcze czas. Zobaczę później jak jest.
    A swoją drogą mogliby się bardziej przykładać do szycia takich miejsc. To nie twarz ale kobietom zależy na niezmienionym wyglądzie w tamtych okolicach.

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jednak czas zrobił swoje😉nie byłam już nigdy jak przed porodem ale do zaakceptowania😉
    Ja już zaglądałam i też myślę że nie będzie jak wcześniej, ale jak się zagoiło już prawie całkiem to jest do zaakceptowania. Zobaczę jak będzie potem jeszcze, ale nastawiam się pozytywnie.
    Na początku byłam bardziej przerażona.
    Lepiej poczekać z oglądaniem się w lusterku :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Jak mały sie przez sen nagle zaczął krztusic. Zerwalam sie ostro nawet brzuch nie bolal.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    No właśnie chyba dzisiaj lub wczoraj któraś pisała, że zrobiła ten błąd, więc totalnie to sobie wybiłam z głowy. Wystarczy, że paluchami tam sprawdzam podczas kąpieli. Mój mąż by chętnie już drugie dziecko robił, a ja nadal mam traumę po porodzie... Kocham tego Skarbeńka najmocniej na świecie i też bym się cieszyła z kolejnego, ale nie wyobrażam sobie przechodzić tego długiego bólu kolejny raz 😞

Basiu, ja też mam oczywiście bez fiszbin. Zamówiłam ten sam stanik, który Wam prezentowałam jakiś czas temu, chyba ze 2 miesiące temu 😄 Jest rewelacyjny! Tylko rozmiar pod biustem za duży i nie podtrzymuje tak jak bym chciała.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O rany. Jak mały sie przez sen nagle zaczął krztusic. Zerwalam sie ostro nawet brzuch nie bolal.
    To jest właśnie ta miłość.
    Dla naszych maluszków zrobimy wszystko, nawet jak boli :) A tak na prawdę o tym bólu się zapomina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 23:57

Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Zaczęło się 😄 Witaj Kochana w gronie zmartwionych i spanikowanych każdym kwięknięciem mamusiek 😄

Daffi, B_002, stresant, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę klopot z przystawianiem.pozycje jeszcze mam niezbyt dogodne a pionizacje o 6 rano. I ciezko mi trochę a dzis sama jestem bo maz w koncu opija swojego syna który przedluzyl rodzinne nazwisko dalszym pokoleniom :)
    A polozne daly mi malego do łóżka i tak się trochę męczymy.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi jak ci mogly dac dziecko jak jeszcze nie jestes na chodzie....uwazaj maly moze jeszcze zwracac wody plodowe....
    Ja po tyg. Balam sie zostac sam na sam z dzieckiem bo wstawalam po czterech z lozka a kilka godzin po porodzie to wogole nie kumalam o co chodzi :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi na lozko po to zeby sie miec pod reka. Calkiem niezle sie tu fikam na tym łóżku. Fifi to spioch ale pierwsza doba to dla niego nowość. Zobaczymy czy jutro będzie podobnie :D

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, gratulacje dla Ciebie i ślicznego Filipka <3

Pytałyście o kręcz szyjny...ja po prostu zauważyłam, że mały jest silny, od pierwszych dni łepetynę trzymał w górze i preferuje trzymać główkę na jedną stronę, co nie znaczy, że na drugą nie kładzie.

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O, dzięki, Fasolka, bo się martwiłam, że zbyt długo 🙂

Dziewczyny kp, a jakie macie piersi? Bo ja przez ostatni tydzień miałam mega twarde, ogrooomne, pełne mleka, aż wyciekało. A dzisiaj rano patrzę, a tam dwa małe flaki 😵 Okazuje się, że pokarm mam, ale żeby tak z godziny na godzinę z Pameli stać się z powrotem Kasią?
    Wczoraj zamówiłam 2 nowe staniki, bo te cyce takie nabrzmiałe, a obwód oczywiście po porodzie się zmniejszył. Pomierzyłam się i zamówiłam 75E, ale jak zobaczyłam to dzisiaj rano, to się załamałam, że będą za wielkie. Całe szczęście zdążyłam wysłać maila i mają mi wysłać 75D.

Tak w ogóle to tak przeżywałam swoją wagę, a okazuje się, że przez ten tydzień w domu 3 kg straciłam. Niby przed ciążą ważyłam 57 kg, ale to było lato, dużo ruchu itp. Moja standardowa waga waha się między 57 a 60, więc tak właściwie wystarczy, że jeszcze zrzucę 3 kg i będę mogła mówić, że wróciłam do formy 💪 Ale już mi brakuje siłki. Po połogu wracam do wzmacniania mięśni. Oj, przyda się przy maluchu, bo powoli zaczynam czuć osłabiony kręgosłup.

Tylko to moje biedne krocze spędza mi sen z powiek 😔 Nadal mam tam szwy i moje wargi sromowe są tak beznadziejnie przyszyte. W ogóle nie przypomina to mojej pochwy 😢 Nie biorę lusterka w dłoń, bo bym się chyba całkowicie załamała. Nadal boli, jak za dużo chodzę lub stoję.

U mnie raz są nabrzmiałe a raz flaczki... W nocy są bardziej pełne no ale w dzień Młody więcej wisi na cycu... Ze trzy razy mi przemokly. ;)
    Właśnie się karmimy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam trochę klopot z przystawianiem.pozycje jeszcze mam niezbyt dogodne a pionizacje o 6 rano. I ciezko mi trochę a dzis sama jestem bo maz w koncu opija swojego syna który przedluzyl rodzinne nazwisko dalszym pokoleniom :)
    A polozne daly mi malego do łóżka i tak się trochę męczymy.

Daffi. JuZ widzę w pełni sił, suwaczek od razu zmieniony ;)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi. JuZ widzę w pełni sił, suwaczek od razu zmieniony ;)
    Staram sie nad sobą nie szczypac.
    Marze o prysznicu.. Jestem cala mokra pocd sie a leze pod szpitalnym kocem w poszewce bo jsstem absolutnie naga. Mam jeszcze te szpitalna bluzke zadarts do góry rozerwana z przodu na karmienia malego xD smierdze i to mi daje dyskomfort.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy karmiące! Może do 4 już Ją odłoże...

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak dobrze że Filipek już jest na swiecie.

Teraz czekamy jeszcze na espoir syske karmelove i Klaudię. Chyba już wszystkie będziemy rozpakowane nie? Jeśli pominęłam kogoś to sorki

xKlaudiax, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam karmic....dzis spodobem co 3godz. Jest lepiej nie wyje ze go brzuch boli :) ale ja i tak nie spi...godz. karmie pol godz.bekam potem klade jak kwianka daje na brzuszek i czekam az znowu beknie albo pierdnie oczywiscie cigle patrzac zy nie ulal i sie nie krztusi....potem na boczek z pol godz. Potem smoczus jak seteka ...i tak 3godz. Pieknie mi przeleca....ale przynajmniej na lezaco a nie chodzaco i noszaco ;)

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi podziwiac :) tym sposobem szybko do formy wrocisz

Daffi lubi tę wiadomość

‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ