X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile slodyczy w ciagu dnia pochlaniacie? Ja jedna czekolade plus ciastka albo michalki....musze przestac bo nigdy nie schudne na juz widze ze zaczynam tyc....ogromne ilosci pustych kaloriii ale mam taka ochote na slodkie...jeju

angella908, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jeszcze raz gratki ❤️
    Taaakkkk.. To zrywanie się jest masakryczne.najbardzisj "wkurza" mnie to jak sprawdzam czy oddycha jak za długo śpi... I potrafię szturchac palcem żeby ruszył łapka..
    W ogóle mi się wydaje że cackam się najbardziej na świecie max... W porównaniu z tamtą dwójka. Wydawało mi się że trzecie to będzie "zimny chów" i w ogóle a to się okazało że człowiek młody był bardziej wyluzowny.
    U nas te dni po espunisanie to zbawienie. Już jest tak pięknie że wieczorem mu nie dałam i po godzinie od zaśnięciem zaczęło się charakterystyczne wierzganie nogami i płacz. Szybko wjechał espu i od razu po kolce. Jednak trzeba dawać systematycznie.
    Ja już mam nawet mniej czasu na pisanie przy karmieniu bo jak się budzi w nocy to szybki cyc i nara odpływa.
    Tak można żyć!
    Teraz się rozbudzilam bo trzeba było przebrać i pić mi się chciało.

Daffi, Bubek, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ile slodyczy w ciagu dnia pochlaniacie? Ja jedna czekolade plus ciastka albo michalki....musze przestac bo nigdy nie schudne na juz widze ze zaczynam tyc....ogromne ilosci pustych kaloriii ale mam taka ochote na slodkie...jeju
    Ja Ci powiem że codziennie muszę zjesc coś. Ale to co wczoraj miałam to przegięcie.. Chyba nadribilam to wszystko czego nie mogłam zjesc od porodu z braku czasu.. Aż mam wyrzuty sumienia.. Miałam wpierdzielacza max!! Jak nie jem wieczorami w ogóle tak jeszcze Mc Donald wjechał pierwszy raz po porodzie.
    Nie wiem co to było.. Miałam jakiś niekontrolowany przypływ potrzeby uzupełnienia kalorii.. Jak dla mnie jakieś 30tys kalorii pochłonęłam. I życzę sobie żeby to się nie powtórzyło!!!
    Bo zamiast schudnąć będę wielorybem!

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kilka z nas karmi ;)
    Mama 18 ja to juz calkiem stara matka wariatka jestem trzese sie nad dzieckiem stresujac go niepotrzebnie swoim zachowaniem...czasami by mi sie przydalo pol litra wypic to bym wyluzowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i tak jesteś dla mnie mistrzem.
    Ja po cc po godzinie oddałam małego jak Malz szedl. Raz ze właśnie bałam się co będzie jak będę sama.. Dwa chyba emocji za dużo i potrzebowałam odpocząć. Wiec mega :)
    A krztusil się wodami. Mi nawet położne same mówiły jak rano przywiozly żebym zwracała uwagę bo w nocy się krztusil.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Widze ze kilka z nas karmi ;)
    Mama 18 ja to juz calkiem stara matka wariatka jestem trzese sie nad dzieckiem stresujac go niepotrzebnie swoim zachowaniem...czasami by mi sie przydalo pol litra wypic to bym wyluzowala
    Jezuuuu.... Już nawet pal szesc pół litra... Taka dobra whisky z cola... Albo chociaż miodowego Jacka z lodem.. Mniam mniam.... 🙈🙈🙈😝😝😝😍😍😍

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowa mc donald nie wypowiadaj bo oszalej ;) tak za mna lazi :)

A coca cola tez nie ;)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kawe pijecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kawe pijecie ?
    NIE piłam ale zaczęłam jak się okazało że potrafię być żywym zombie w ciągu dnia. Nic się nikomu nie dzieje..
    A że nie pilam w ciazy to nawet taka amerykanka jaka pije działa na mnie (czyli rozpuszczalna, która prawie kawa nie jest do tego pół szklanki mleka)

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka godz. Po cc lezalam na intensywnej terapi podlaczna po 1000 aparatow a trzepalo mna jakbym padaczke miala...dafi podziwiac ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant kochsna co się mnie nie spytasz to napisze ze tak bo ja w ogóle funkcjonuje normalnie.. Oprócz narkotyków chyba (hahaha) i właśnie napojow słodkich gazowanych (bo pije wodę i herbatę tylko) tak jem wszystko.
    Wczoraj nawet zjadłam worek orzechów nerkowca w przyolywie napadu i też luz.
    Zresztą.. Czego ja wczoraj nie zjadłam.. Matus 🙈🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczkraj zjadłam ukochaną watrobke nie jadłam całą ciążę.

Moja córeczka.na wyjeździe stwierdziła że ona jednak by chciała cycusia.
    Moja kochana ❤️
    Moje dziecko podważa wszystkie teorie... Smoczek zaburza ssanie piersi, butelka zaburza ssanie, dziecko nie że wszystkiego się napije. Moja pije z łyżeczki z tomme tippe z dr Browna z piersi smoczek difrax,piła z gotowców i piła ze smoczków do laktatora.jej kompletnie nie przeszkadza. To jest super, wczoraj w trasie dostała cycka najadła się i jechalismy dalej, a w domu moja mama się ją zajęła a ja odpoczywalam mogę wyjść bez problemu. Tak to jest życie 😀

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi i tak jesteś dla mnie mistrzem.
    Ja po cc po godzinie oddałam małego jak Malz szedl. Raz ze właśnie bałam się co będzie jak będę sama.. Dwa chyba emocji za dużo i potrzebowałam odpocząć. Wiec mega :)
    A krztusil się wodami. Mi nawet położne same mówiły jak rano przywiozly żebym zwracała uwagę bo w nocy się krztusil.
    No wlasnie zglaszalam poloznej i mówiła ze to wody najpewniej. Bardzo często tez kicha niuniek. Nie moge sie przestać patrzeć na niego. Jeszcze chwila moment i pionizacja.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja kilka godz. Po cc lezalam na intensywnej terapi podlaczna po 1000 aparatow a trzepalo mna jakbym padaczke miala...dafi podziwiac ...
    Mialam taka trzesiawke ze rece i cialo oraz szczęka mi lataly nie szlo tego opanować. Ale mówili mi ze to normalna reakcja na znieczulenie. Na koniec wyjeżdżając z bloku sobie troche wymiotowalam na podloge zanim zdazyli mi cos przyniesc :p
    I 3 razy podawali efedryne.. Chociaz ja czulam sie dobrze to cisnienie lecialo. Dobrze ze nie czulam ja tylko grzecznie lezalam oddychalam spokojnie i czekalam az mi go wyciągną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 05:08

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kawe pijecie ?
    Ja nie umiem zyc bez kawy. Jak nie wypije to mam migreny. Ale wczoraj przeżyłam bez :)

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my na sniadaniu ;)

Stresant - ja mam okropna ochote na slodkie ale staram sie powstrzymywac. Kawe pije ale jedna i tylko tano, potem zdarza sie decaf.

Daffi - ja w szpitalu sie tak zerwalam dzien po cc do nalej, pol nocy potem probowalam sie polozyc w tym lozku.

Karmelka - haha to jest zycie :) ja mysle w nast tyg odciagnac mleko i wybyc sobie gdzies sama. Chyba tego potrzebuje.

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzeiwczyny moja w 1 min miala 9pkt Apgar, dopiero w 5 i 10 miala 10.
    Czy pisalybyscie/mowily ze miala 10 czy jednak 9?
    Zasugerowalam sie tym ze pod suwaczkiem Daffi punkty wstawila i widzialam jeszcze u paru innych

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Staram sie nad sobą nie szczypac.
    Marze o prysznicu.. Jestem cala mokra pocd sie a leze pod szpitalnym kocem w poszewce bo jsstem absolutnie naga. Mam jeszcze te szpitalna bluzke zadarts do góry rozerwana z przodu na karmienia malego xD smierdze i to mi daje dyskomfort.

Wiem doskonale co czujesz.... Ale już 6 to pewnie już się prysznicujesz 😁

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kawe pijecie ?

Pijemy 😀
    U mnie też McDonald's wjechał już nie raz, kupuje jakieś chałki, drożdżowe ciasta bo za mną chodzą 😀 dziś sama upiekę drożdżowe z truskawkami i kruszonką mniam!!!!
    Mama18 nie wypowiadaj słowa whisky pls!!!!!

Mama36, Eliza1986 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mialam taka trzesiawke ze rece i cialo oraz szczęka mi lataly nie szlo tego opanować. Ale mówili mi ze to normalna reakcja na znieczulenie. Na koniec wyjeżdżając z bloku sobie troche wymiotowalam na podloge zanim zdazyli mi cos przyniesc :p
    I 3 razy podawali efedryne.. Chociaz ja czulam sie dobrze to cisnienie lecialo. Dobrze ze nie czulam ja tylko grzecznie lezalam oddychalam spokojnie i czekalam az mi go wyciągną :)

Daffi a jak opuchlizna?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3033 3034 3035 3036 3037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ