X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Wstalam bez żadnego problemu. Umylam sie w umywalce bo narazie nie wolno mi pod prysznic. Nie kręci sie w glowie brzuch mocno nie ciagnie. Fakt ze dostalam przeciwbolowe ale juz nawet miedzy podawaniem lekow przeciwbolowych nie odczuwam takiego bolu jak wczoraj. Jestem pod wrazeniem bo czuje sie lepiej jak po sn.

Szonka, B_002, Fasolka77, DorotaAnna, estrella, didi123, espoir, Lili90, Kiwona, Kasiulka90, Tunia76, Lolka30, martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Dzeiwczyny moja w 1 min miala 9pkt Apgar, dopiero w 5 i 10 miala 10.
    Czy pisalybyscie/mowily ze miala 10 czy jednak 9?
    Zasugerowalam sie tym ze pod suwaczkiem Daffi punkty wstawila i widzialam jeszcze u paru innych
    Jak gdzieś punkt odjety to ma 9 apgar. Moja Julcia miala w 1 min zycia 9pkt za kolor skory ale ona byla koloru jak szary papier toaletowy. Za to Filip wygląda cudnie zero zmęczenia i wszystko bylo od poczatku ok.

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi a jak opuchlizna?
    No to po cc moze szybko mnie nie opuscic nie wiem. Nogi narazir spoko ale rece niestety dalej pieka, palce przykurcze maja i srodkowego u lewej reki nadal nic a nic nie czuje.

b2ujp2.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi jeszcze raz gratki ❤️
    Taaakkkk.. To zrywanie się jest masakryczne.najbardzisj "wkurza" mnie to jak sprawdzam czy oddycha jak za długo śpi... I potrafię szturchac palcem żeby ruszył łapka..
    W ogóle mi się wydaje że cackam się najbardziej na świecie max... W porównaniu z tamtą dwójka. Wydawało mi się że trzecie to będzie "zimny chów" i w ogóle a to się okazało że człowiek młody był bardziej wyluzowny.
    U nas te dni po espunisanie to zbawienie. Już jest tak pięknie że wieczorem mu nie dałam i po godzinie od zaśnięciem zaczęło się charakterystyczne wierzganie nogami i płacz. Szybko wjechał espu i od razu po kolce. Jednak trzeba dawać systematycznie.
    Ja już mam nawet mniej czasu na pisanie przy karmieniu bo jak się budzi w nocy to szybki cyc i nara odpływa.
    Tak można żyć!
    Teraz się rozbudzilam bo trzeba było przebrać i pić mi się chciało.
    Mama u mnie to samo, z pierwsza dwojką mialam luzniejsze podejscie niz teraz z maluchami. Teraz cackam sie z nimi i duuuzo bardziej martwie o nich. Z córkami ani w ciazy ani jak sie urodzily o nic sie nue nartwilam. Mysle ze po 30 czlowiek robi sie bardziej przewrazliwiony na punkcie dzieci.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kawe pijecie ?
    Tak. Jedną dziennie, jak w ciąży.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ile slodyczy w ciagu dnia pochlaniacie? Ja jedna czekolade plus ciastka albo michalki....musze przestac bo nigdy nie schudne na juz widze ze zaczynam tyc....ogromne ilosci pustych kaloriii ale mam taka ochote na slodkie...jeju
    Ja jem codziennie ze dwie kromki z nutellą i kilka ciastek owsianych 🙈
    Nie mogę się powstrzymać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się nie wstrzeliłam w Wasze pory karmienia bo Zosia miała aż dwie przerwy między kamieniami po 5h!
    Jadła o 19:30, 00:30 i 5:30! Za każdym razem dość długo więc się dobrze najadła.
    Jeszcze jakby szybko zasypiała to byłoby fajnie bo po jedzeniu o 00:30 zeszło jej do 2:30 a teraz rano jeszcze nie śpi, mąż ją wziął i już oczy zamyka, ale trochę to trwa od momentu jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 07:09

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wczoraj jak jechałam do szpitala to zatrzymała mnie policja...miałam 80/50....powiedziałam, że jadę z dzieckiem do szpitala, spytali co się dzieje i puścili bez mandatu 😁😁😁😁

B_002, DorotaAnna, MamaAga85, Kiwona, Kasiulka90, xKlaudiax, Lolka30, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi jak dobrze że Filipek już jest na swiecie.

Teraz czekamy jeszcze na espoir syske karmelove i Klaudię. Chyba już wszystkie będziemy rozpakowane nie? Jeśli pominęłam kogoś to sorki
    Jeszcze Menka chyba. I nie wiem czy ktoś więcej został. Od dziś już majóweczki :)

Choć powiem Wam że ja urodziłam w marcu a czuję się kwietniówką przez to nasze forum :)

Kasiulka90, Menka888, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to po cc moze szybko mnie nie opuscic nie wiem. Nogi narazir spoko ale rece niestety dalej pieka, palce przykurcze maja i srodkowego u lewej reki nadal nic a nic nie czuje.

Teraz to na pewno z każdym dniem będzie coraz lepiej 😁

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi jeszcze raz gratki ❤️
    Taaakkkk.. To zrywanie się jest masakryczne.najbardzisj "wkurza" mnie to jak sprawdzam czy oddycha jak za długo śpi... I potrafię szturchac palcem żeby ruszył łapka..
    W ogóle mi się wydaje że cackam się najbardziej na świecie max... W porównaniu z tamtą dwójka. Wydawało mi się że trzecie to będzie "zimny chów" i w ogóle a to się okazało że człowiek młody był bardziej wyluzowny.
    U nas te dni po espunisanie to zbawienie. Już jest tak pięknie że wieczorem mu nie dałam i po godzinie od zaśnięciem zaczęło się charakterystyczne wierzganie nogami i płacz. Szybko wjechał espu i od razu po kolce. Jednak trzeba dawać systematycznie.
    Ja już mam nawet mniej czasu na pisanie przy karmieniu bo jak się budzi w nocy to szybki cyc i nara odpływa.
    Tak można żyć!
    Teraz się rozbudzilam bo trzeba było przebrać i pić mi się chciało.

Ja też tak robię! W sensie szturcham go jak nie bardzo widzę czy oddycha 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    My się karmimy właśnie, karmilyśmy się też w nocy przed 3.

Stresant co do jedzenia słodkiego to nawet się nie wypowiadam, robię takie zapasy jak na wojnę! Codziennie pożeram czekoladę, paczkę ciastek, jakiegoś wafelka .. w ciąży nie jadłam ze względu na zgagę to teraz nadrabiam, a może już nadrobiłam ? 🤔

Daffi niedługo będziesz śmigać jak młody Bóg! 😊 jak Fifi ?

Wiecie co, mam problem z jednym cyckiem. W nocy obudziłam się z bólem, boli mnie po boku i jest to ból taki promieniujący do pachy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A w ogóle wczoraj jak jechałam do szpitala to zatrzymała mnie policja...miałam 80/50....powiedziałam, że jadę z dzieckiem do szpitala, spytali co się dzieje i puścili bez mandatu 😁😁😁😁
    z dzieckiem do szpitala i co dalej? Nie pytali co sie dzieje? Czy zes naklamala :D

Daffi - moja tez szara byla jak wyjeli - moze za to minus 1 punkt

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kochana gratulacje! Nareszcie jesteście razem. Super się spisała, jestem pełna podziwu ile matka potrafi znieść dla swojego dziecka :)
    Nie wiem czy pamiętasz ale ja tak samo jak ty cierpiałam z powodu rąk i powiem Ci ze dopiero kilka dni po porodzie ból odszedł ale lewa ręka która mniej mi doskwierala nadal dretwieja lecz już mniej. Za to okropna opuchlizna okazała się być na całym ciele a nie tylko na stopach zeszła dopiero w niepełnym tyg po porodzie a rodziła 23 kwietnia i tak naprawdę dopiero od 2 dni widzę jakie mam chude stopy, kostki, ogólnie całe nogi i ramiona a ja myślałam że tak bardzo w ciąży przytyłam a co się okazało to sama woda była.. Nawet tylek mam mniejszy :) więc cierpliwości, wszystko zniknie tylko daj sobie czas :)
    PS. Cudowne dzieciątko

Daffi lubi tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za troskę dziewczyny już jest ok... czekałam ponad 2 h o w końcu krwawienie zelżało.. a ginekologa ani widu ani słuchu. Donauspital dramat!!! pojechałam nakarmić młodego i do innego szpitala... tam się mną super zajęli. Zrobił mi się skrzep a macicy który nabeira krwi i puścił i stad ten krwotok. Dostałam oxy kroplówkę i pognerali tam i zaczęłam krwawić tak normalnie bo ten skrzep musi teraz wyjść... wiec jest ok. Mam nadzieje ze wyjdzie muszę kontrolować...

Zaraz was nadrobię!

Fasolka77, Daffi, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ale ja zacofana jestem. Polozna mnie uświadomiła ze moje pampersy maja z zewnątrz taka kreske po to ze jak maly nasiusia to ona niebieska sie robi. Takie ułatwienie przy kontroli pampersa haha

B_002, Fasolka77, Mama36, DorotaAnna, Kiwona, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    z dzieckiem do szpitala i co dalej? Nie pytali co sie dzieje? Czy zes naklamala :D

Daffi - moja tez szara byla jak wyjeli - moze za to minus 1 punkt

Powiedziałam, że ma żółtaczkę...nie kłamałam bo jechałam sprawdzić bilirubine...na szczęście policjanci okazali się ludzcy 😀

Bubek, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co ale ja zacofana jestem. Polozna mnie uświadomiła ze moje pampersy maja z zewnątrz taka kreske po to ze jak maly nasiusia to ona niebieska sie robi. Takie ułatwienie przy kontroli pampersa haha

Hahaha Daffi nie wiedziałaś???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam na sniadanie kawe z cukrem. Skonczyla sie ta skromna dieta :D co za radosc.

B_002, Fasolka77, Mama36, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Hahaha Daffi nie wiedziałaś???
    Nieeee:) taka ze mnie matka ze mnie dzis uswiadomiono haha
    No coz czlowiek cale zycie sie uczy.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 3034 3035 3036 3037 3038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ