Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi super,ze dobrze funkcjonujesz po cc 😉 to chyba nagroda za tą meczarnie i za to czekanie na poród 😉
Bubek jakie treningi robisz? mi powiedziano, że do interwałowych po cc mogę dopiero po 3 m-cach wrócić
Espoir czyli w piąteczek tulisz Maluszka ❤❤❤
Co do słodkości-chyba jadłabym non stop ale staram się ograniczać bo cukry na czczo mam ponad 100...muszę się szybko umówić do diabetologa...
Mam nadzieję,że nie każą mi wracać do insuliny...
Ja też sprawdzam pp kilka razy czy Maly oddycha😉 a to szturchnę a to dotkmę a to pomiziam po buzi...na spacerze to samo-a to sprawdzam kark czy nie spocony i po kilka razy czy oddycha...ale z córką było to samo😉😉😉
U nas zielona kupa...Nie wiem czy to od mleka czy od wit.D....poza tym tak cierpi jak ją robi,że szok...Daffi lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Dałam 5 kropli Espumisanu 100 bo młody jeszcze nie ma miesiąca. Nie za mało?
Ile Wy dajecie?Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiewioreczka nie smaruje.. Moim już nic nie pomoże tylko drogi dobry chirurg 🤣
Chciałam sobie zrobić noc bez stanika żeby odetchnąć ale plątały mi się cycki między nogami.. Co zrobić 🙈🙈😝🤣Wiewióreczka, Tunia76, espoir, Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Ja tak na szybko, bo za godzinę do Klemka przychodzą goście 😊 Wczoraj między północą a 1 jeszcze robiłam sałatkę 😅
Czekamy na maluszki Espoir, Klaudii, Syski, KarmeLove, Menki, Ago91, momoftwo.Menka888, xKlaudiax, Mama36, espoir, KarmeLoVe, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Kiwonka a jak koty??
Jak pisałaś przepraszam nie wszystko czytam przez małegoMama36 lubi tę wiadomość
-
Paula u nas też się tak zaczęło mniej więcej w okolicach drugiego tygodnia. Niestety męczące te bóle brzuszka u dziecka ale będą takie dni i trzeba to przetrwać.
Ja to czasem sama nie wiem czy to wzdęcia, czy może refluks czy po prostu kolka.
Ja od kilku dni podaję Espumisan 40, 8 kropli co 6-8h (zależy kiedy je).
Poprawiło się. Wczoraj już nie bolał brzuszek, dziś na razie też jest dobrze.
Była co prawda ta marudność związana ze skokiem rozwojowym, ale chyba się to już kończy bo jest coraz lepiej. Dzisiaj pierwszy poranek od dawna kiedy Zosia śpi a my możemy napić się kawy w spokoju.
Jesteśmy u teściowej, a tu 18 stopni w domu. Włożyłam małą w chustę i razem się grzejemy nawzajem.
W pokoju gdzie się przewijamy i gdzie spaliśmy nagrzaliśmy sobie do 21-22 stopniMama36, Fasolka77, DorotaAnna, Paula 90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
To rano:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2df2aa44c32.jpg
A to podczas karmienia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af65c34e3ff7.jpgKarollinax26, xKlaudiax, Szonka, czekoladowa201, Daffi, Mama36, espoir, MamaAga85, B_002, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna, Misiabella, Kasiulka90, Bubek, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Jeszcze Menka chyba. I nie wiem czy ktoś więcej został. Od dziś już majóweczki
Choć powiem Wam że ja urodziłam w marcu a czuję się kwietniówką przez to nasze forumdziękuję za pamięć
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Mama36 wrote:Wiewioreczka nie smaruje.. Moim już nic nie pomoże tylko drogi dobry chirurg 🤣
Chciałam sobie zrobić noc bez stanika żeby odetchnąć ale plątały mi się cycki między nogami.. Co zrobić 🙈🙈😝🤣
Kiwona, super fajne foty. Ale piękne masz dziecię
Szkoda, że nie ma MM, po którym nie byłoby kolek...podałabym bez zastanowienia.B_002 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ja się umówiłam prywatnie na USG bioderek. 120zł (USG+konsultacja) w Specjalistycznym Centrum Leczenia Dzieci i Młodzieży medDiM na Wielickiej.
Pewnie też pójdę prywatnie.
Zastanawiam się jeszcze nad fizjoterapeuta od takich maluszków. -
Mimo, że mi już ciężko z tym olbrzymim brzuchem to jakoś mi nie spieszno. U nas remont w połowie dopiero eh... Wszystko się przeciąga.
Dziś mąż kończy pokój starszej córeczki, jak skończy to pochwalę się zdjęciami bo urządził jej prawdziwy pokój księżniczki 🤩 on zawsze taki kreatywny, jestem z niego dumna. A potem w końcu nasza sypialnia.
Łóżeczko w kartonie, na szczęście mam baby hug w razie czego 😉
martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Dałam 5 kropli Espumisanu 100 bo młody jeszcze nie ma miesiąca. Nie za mało?
Ile Wy dajecie?Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
espoir wrote:Kochana, ja tu kilka razy pisałam, że cc to nic strasznego (no wiadomo nie zawsze, ale chodzi mi, że nie ma się co bać od razu, bo to nie zawsze tygodnie bólu), tylko wolałabym jakieś wody najpierw czy coś, żeby mniejszy szok był dla dziecka...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Usg bioderek nie robi się w 3 miesiącu ? Mi tak mówili i przy pierwszym synie tez byłam dopiero w tym czasie, a wy widzę robicie jakoś szybciej.
Martusia a ty gdzie robisz usg ? Ja dostałam skierowanie wczoraj do poradni preluksacyjnej i najbliższa jest w saczu