X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    W sprawie szczepien nie pomoge u nas inny kalendarz....
    Byly wasze na gruzlice po urodzeniu szczepione? Babra sie im to miejsce na raczce?

tak, w szpitalu Bunio został zaszczepiony na gruźlice i wzw B

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka my dostaliśmy w prezencie lampke sowe Zazu Lou. To był prezent na moj życzenie bo bardzo mi sie ta lampka podobala. Lampka poszielona na 2 części obrecz i sowę. Miga świecić razem lub kazda osobna. Ponadto masz możliwość sciemniania i rozjasniania. Ma tez sensor płaczu. Ja jestem bardzo zadowolona

https://blancababy.pl/product-pol-22079-Zazu-Sowa-LOU-Lampka-Nocna-reagujaca-na-glos-Grey-0m.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 09:48

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochana na pierwszwj wizycie u pediatry dodatkowo pediatra robi pogadanke i wszystko tłumaczy :)

Po majówce jestem umówiona ale jestem ciekawa Waszych opinii i wyborów co do szczepionek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja też wzięłam takie jednorazowki z Rossmann buteleczki, mlekiem jakie były w Rossmann. Nan pro 1 coś tam coś tam...
    Fajne wyjście bo mleko jest gotowe. Łatwo nawet ze soba wziąć jakby co. Na razie stoi i się nie przydaje ale nigdy nie mów nigdy :)
    No i nie trzeba wydać na całą puszkę. Nie będzie szkoda wywalić

no K. niestety kupił puszkę... w szpitalu były buteleczki... na razie stoi :) mam nadzieję, że się nie przyda :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecałyście smoka BIBS... tfu tfu nie chcę zapeszać ale się sprawdza :)
    dziękuję :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sezpn grillowy rozpoczęty. Poza tym zaczęliśmy przymowac gości wiec prawie codziennie cos sie dzieje ;) nie mam szans na biezace śledzenie wpisów.
    Ale oczywiscie nowe maluchy na fb mi nie umknęły.
    Jeszcze raz gratuluje dziewczyny <3 <3 <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi do 10% wagi urodzeniowej moze waga spasc. U nas były 4 smółki a potem juz jajocha :)
    U nas te kupy sa ciemno zielone ale luzniutkie z tym ze nie kazali się tym przejmować.
    Z ta plamka krwi to mowili ze sa to moczany i to sie moze zdarzac. Waga jest prawidlowa a brzuch wystający wiec nie ma mowy o glodowaniu. Mierzyli mu bilirubine czytnikiem i wyszlo 6.2 to chyba dobrze?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Pola.spadla 370g. Ale po niej to bylo bardzo widac z 2400 na 2030g a teraz juz ladna z niej kluseczka <3

Fasolka77, martusiawp, Daffi lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie mam jeszcze niani ... na razie nie potrzebuje
    monitora oddechu nie masz? ja mam monitor z nianią i przy tym jest lekkie światełko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:04

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ja w szpitalu pilam herbatke Bocianek. Nie wiem czy to jej zasluga ale laktacja szybko mi soe rozkrecila mimo, ze dziecka nie mialam przy sobie i zylam w ogromnym stresie.

U mnie póki co wypadanie włosów na stalym poziomie, nie zauważyłam pogorszenia.
    Kilogramy nadal sie mocno trzymaja i nadal.mam +7. Ale w ciuchy wszystkie sie.mieszcze. to chyba ten cellulit tyle waży :p

Poki co chrzcin nie planujemy. Ja nawet nie mam kandydatów na rodzicow.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasoleczka ja już napisałam że uważam że każde szczepienie dziecka czy to NFZ czy 5w1 6w1 czy jeszcze coś innego jest z dobrem dla dziecka :)
    A co rodzic wybierze to już kieruje się roznymi kryteriami. Grunt że szczep!

My idziemy trybem NFZ jak starsi byli ale dokuouje i rotavirusy i te wszystkie dodatkowe pneumokoki 13. U Nas jest bardzo dużo dzieci w rodzinie. Mojej mamy 7 wnuk i co chwilę ktoś chory i zaraza stąd moje kryterium w wyborze. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Stresant ja w szpitalu pilam herbatke Bocianek. Nie wiem czy to jej zasluga ale laktacja szybko mi soe rozkrecila mimo, ze dziecka nie mialam przy sobie i zylam w ogromnym stresie.

U mnie póki co wypadanie włosów na stalym poziomie, nie zauważyłam pogorszenia.
    Kilogramy nadal sie mocno trzymaja i nadal.mam +7. Ale w ciuchy wszystkie sie.mieszcze. to chyba ten cellulit tyle waży :p

Poki co chrzcin nie planujemy. Ja nawet nie mam kandydatów na rodzicow.
    Ty To jesteś mistrz z tą laktacja też!
    Ja w ciuchy się mieszce ale wyglądam jak te w memach co się ubiora w 36 mając 42 i wszystko wypływa hehe.
    Więc jednak kupiłam dwie pary rozmiar większych spodni niż noszę. Widzę że u mnie brzuch i uda zostały.
    Ja na razie się chrztem też nie zajmuje.

india lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka my dostaliśmy w prezencie lampke sowe Zazu Lou. To był prezent na moj życzenie bo bardzo mi sie ta lampka podobala. Lampka poszielona na 2 części obrecz i sowę. Miga świecić razem lub kazda osobna. Ponadto masz możliwość sciemniania i rozjasniania. Ma tez sensor płaczu. Ja jestem bardzo zadowolona

https://blancababy.pl/product-pol-22079-Zazu-Sowa-LOU-Lampka-Nocna-reagujaca-na-glos-Grey-0m.html

dziękuję India :*

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas te kupy sa ciemno zielone ale luzniutkie z tym ze nie kazali się tym przejmować.
    Z ta plamka krwi to mowili ze sa to moczany i to sie moze zdarzac. Waga jest prawidlowa a brzuch wystający wiec nie ma mowy o glodowaniu. Mierzyli mu bilirubine czytnikiem i wyszlo 6.2 to chyba dobrze?

to bardzo dobrze :) ale te czytniki nie są do końca wiarygodne, najlepiej zrobić z krwi.. u nas 11 z czytnika przy wypisie z a krwi 13,48... na szczęście powoli spada :)w poniedziałek kolejna kontrola. Jeśli masz 6,2 to raczej nie jest mozliwe aby z krwi wyszło więcej jak 15 więc możesz być spokojna :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    monitora oddechu nie masz? ja mam monitor z nianią i przy tym jest lekkie światełko.

Espoir mam sam monitor... babysense 7 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasoleczka ja już napisałam że uważam że każde szczepienie dziecka czy to NFZ czy 5w1 6w1 czy jeszcze coś innego jest z dobrem dla dziecka :)
    A co rodzic wybierze to już kieruje się roznymi kryteriami. Grunt że szczep!

My idziemy trybem NFZ jak starsi byli ale dokuouje i rotavirusy i te wszystkie dodatkowe pneumokoki 13. U Nas jest bardzo dużo dzieci w rodzinie. Mojej mamy 7 wnuk i co chwilę ktoś chory i zaraza stąd moje kryterium w wyborze. :)

ja też chcę szczepić ;) bez dwóch zdań! tylko własnie czy brać te z NFZ czy kupować samemu? i na co dodatkowo szczepić? Na pewno chcę na rotawirusy... a co z meningo i pneumo?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja kupię te 5w1, albo 6 ? Nie wiem. Na pewno dodatkowo chce na te rotawirusy i meningokoki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie z laktatorem więc mogłam trochę nadrobić ale niestety nie mam czasu czytać wszystkich wpisów... O ile malutka w miarę spokojna to starsza niestety zazdrosna jest o mnie strasznie. Robi awantury, wrzeszczy, piszczy, w nocy się budzi z wrzaskiem że chce do mamusi... Jedna wielka masakra. A ja siedzę i płacze bo każdej z nich chce dać z siebie maximum a boję się że nie będę umiała, że jedna będe faworyzowac kosztem drugiej ☹️ nie wiem już jak starszej tłumaczyć więc czasem krzyczę ale wiem że nie powinnam... Pozniej mam wyrzuty sumienia. Szczerze mówiąc nie sądziłam że podwójne macierzyństwo będzie dla mnie takie trudne... Przyjechsla moja mama i tylko zmywa, biega ze zmiotka po domu bo dla niej tylko porządek się liczy... Nie poświęca Kini czasu a jeśli już to ciągle jej o dzidzi mówi a to mi nie pomaga... Nie wiem kiedy mam znaleźć siłę i czas na odciaganie i pobudzanie piersi...

A malutkiej dziś zaczął lekko krwawic pepuszek... Mam nadzieję, że niedługo odpadnie i nic się z nim nie będzie działo.

Gratki dla nowych mamuś ❤️

• india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja bym chciala wyruszyc gdzies ale we wrzesniu. Chyba bardziej samochodem z przystankami, bo do samolotu to ja sie chyba z dzieckiem nie spakuje :p
    Wyspy Kanaryjskie to super opcja, ale jednsk lot dlugi. Ja na Teneryfe leciałam 5,5 h :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi przytulaski dla Ciebie :* kazda z nas ptzechodzila trudniejszy okres, ale na szczęście to mija. Ja z tych co szybko z siebie wssystko wyrzuca, nie kubie dusic, bo tylko to potęguje moj kiepski nastrój.

Wiewioreczka mam nadzieję, ze stan piersi sie nie pogorszy. I nie obwiniaj siebie... wykonujesz naprawde ciężka prace... karmienie, odciagnie i inne "atrakcje" i czasem trudno zapanowac nad pottzeba snu.
    Ja w nocy zasypiam od razu jak mala tylko zlapie cycka... tez sie zawsze boje, ze ptzez to spadnie mi kiedys z lozka mimo iz jestem pooblkadana poduchami.

Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ