X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, czy istnieje wogole cos takiego jak niepelnowartosciowy pokarm? Moja mama mnie mega wkurza bo za kazdym razem jak Maly jest niespokojny przy karmieniu to ona na to “bo on sie pewnie nie najada twoim mlekiem”, „za mało jesz i masz za chude mleko” itp itd
    No szlak mnie trafia!! Moze nie jem teraz zbyt duzo bo nie mam czasu, ale biore witaminy i Maly duzo sika i robi kupki to sie najada, ale budzi sie co 2 godziny na karmienie. Moja mama to by chciala zebym dawala Malemu mm zeby dluzej spal - no paranoja jakaś
    Mi tu powtarzają ze mam nie dać sobie wmowic ze mam niewartościowy pokarm.
    Wiec karmie i karmie i wierzę że bedzie dobrze.

espoir, chce_byc_mama, Fasolka77, Sansivieria, B_002, martusiawp, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama to jest coś przed czym ostrzegałam tutaj z miesiąc temu. że często mamy/teściowe na każde kwilenie wmawiają nam o za chudym mleku, bolącym brzuchu itp...
    to kobiety w Afryce to mają wodę w cyckach zamiast mleka chyba...

Daffi, chce_byc_mama, Fasolka77, martusiawp, Misiabella, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Estrella jak mnie to wkurza ze moja zmywarki nie uzywa a jak jej zwrocilam uwage to "przeciez ona tylko 1talerz ma to nie bedzie do zmywarki wkladac" po czym po calym obiedzie za nasza piatke pozmywala..wrrr

Mi tez zabraniala dziecko nosic bo go rozpuscimy i bedziemy nosic i usypiac na rekach jak Julie do 2roku zycia...

Jeszcze mi karmic zabraniala bo 2godz. Temu jadl "to daj mu smoczek i powoz we wozku"...a ja o laktacje walcze i cycek bym ciagle mu pchala...ale dla niej to niepojete ze przystawianiem sie mleko tworzy

A dzieci moje to by tylko tresowala nawet ja tyle od nich nie wymagam co ona....tu posprzataj tam odnies no szok...same sie cieszyly ze juz babcia pojechala bo moga syfic u siebie w pokojach ;)

No to u mnie to samo... Też myje po całej rodzinie w zlewie. Starsza tylko poucza zobacz to jest zeszyt w kratkę a to w linie... A tak się pisze literkę a, tak n, tak c... A to jest cyferka 1 itd. A jeśli chodzi o moją laktacje to tylko skomentowała że mam dziwne sutki i ogólnie piersi... I pewnie przez to mleka tak mało. Tak że tak... Milutko 😉

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam mega doła. Ciągle płaczę.
    Najgorsze jest to, że tęsknię za moim życiem sprzed roku. To nie tak, że nie kocham Wiktorii. Tylko minął dopiero tydzień a ja jestem wykończona. Co będzie dalej?
    Nikomu nie mogę tego powiedzieć, tylko Wam.
    Mam nadzieję, że chociaż trochę mnie rozumiecie.

Kasionek, Sansivieria lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    No i tym tekstem, że dałam jej siostrę - kogoś wspaniałego znów wycisnelas mi łzy z oczu ☹️ masz rację, zazdrość jest normalna ale ciężko mi patrzeć na smutek starszej i te nerwy, które są reakcja na te cała sytuację. Ale wierzę, że wreszcie to minie, że będzie lepiej, szczególnie jak młodsza będzie robić się coraz bardziej kumata.

Ja tez mam trzylatke w domu i choć nie jest tak ekstremalnie to mi ciagle mówi Żr nie chce żebym karmiła... czasem chce mi coś pomoc a czasem zupełnie nie. Staram się z nią spędzać max czasu na zabawie aktywnej jak tylko młody śpi. Trzymam za was kciuki!!!

estrella, Misiabella lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce byc mama nie daj sobie wmowic spiewki o chudym mleku.....ja po porodzie przez tydzien zylam na biszkoptach i czarnej herbacie bo mi leki na cisnienie zeladek rozwalily i nie moglam nic jesc...pediatra powiedziala ze to wogole nie przeszkadza w " chudosci " mleka .....ze wartosci kaloryczne odpowiadaja ...tylko moj organizm bardziej cierpi bo tworzace mleko wszystko z niego czerpie ........ takze mamusi powiedz ze komuna sie dawno tmu skonczyla i teraz sie dzieci piersia karmi a nie mieszanka.......a i dzieci sie karmi na zadanie czyli jak chce do godzine to ma dostac co godzine...a nie jak babcia kaze :)

Tunia tule Cie mocno...kochana nie rob nic wiecej tylko zajmuj sie Wiktoria i spij jak ona spi....odpoczywaj nie gotuj nie prasuj :)

Fasolka77, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Najgorsze jest to, że tęsknię za moim życiem sprzed roku. To nie tak, że nie kocham Wiktorii. Tylko minął dopiero tydzień a ja jestem wykończona. Co będzie dalej?
    Ja mam podobnie. Doskonale to rozumiem. Ale są dni lepsze i gorsze. Czekam na te lepsze.

Fasolka77, Tunia76, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Planujecie chrzciny? My się wybierzemy 18.05 do rodziców i tam będziemy chrzcić i wtedy pogadamy z księdzem... Tata ma zrobić rekonesans jak z lokalem. Chcemy 15.08 chrzcić... mam nadzieję że to taki termin nieweselny..
    Chrzcimy 14 września, restauracja już klepnieta został kościół a tu się zaczynają problemy bo nie chrzczę w swojej parafii i kwiatki trzeba załatwiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A wypadają Ci już Karmellka włosy? Dajcie znać co daje efekty jak przetestuje cię te preparaty :)
    Ani jeden włos mi na razie nie wypada ale to podobno jeszcze chwilka tak od 3 msc. To lecą garściami

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, kochana ... nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem! Też płaczę codziennie i zastanawiam się dlaczego mnie to spotkało, że zostałam sama ?! Odpowiedzi nie znam.

Bardzo mocno Cię tulę wirtualnie i wspieram, tylko tyle mogę. Musimy czekać na lepszy czas, po prostu.

Tunia76, Sansivieria, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ODPADŁ NAM PĘPEK!!!! JUPI!!!!!!!!!!!!!!! 0yahoo.gif :)

estrella, Bubek, DorotaAnna, xKlaudiax, Sansivieria, Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, india, Daffi lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Haha może my mamy te sama matkę 😃 bo u mnie dokładnie to samo, obiad ciężko zjeść bo już stoi i czeka na talerze... Zmywarka stoi nieużywana bo wszystko trzeba zmywac ręcznie.

A najlepsze, że mówi do mnie "nie noscie małej bo przyzwyczaicie do rąk jak Kinge" po czym sama jak tylko młoda chrzaknie to leci i bierze na ręce... A później powie że sami sobie tak wychowalismy... Za to ze starsza nawet na plac zabaw nie pójdzie, kiedyś przyjeżdżała i się z nią bawiła a teraz... Kinga to widzi i dodatkowo cierpi a ja razem z nią ☹️

o tak... też słyszałam dobre rady od siostry i mamy... "nie można dziecka nosić cały czas na rękach!!" :) łatwo powiedzieć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny a ten druk o macierzyński żeby przez rok dostawać 80% to ZAM - wniosek o zasiłek macierzyński?

ja miałam wnioski od pracodawcy..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, czy istnieje wogole cos takiego jak niepelnowartosciowy pokarm? Moja mama mnie mega wkurza bo za kazdym razem jak Maly jest niespokojny przy karmieniu to ona na to “bo on sie pewnie nie najada twoim mlekiem”, „za mało jesz i masz za chude mleko” itp itd
    No szlak mnie trafia!! Moze nie jem teraz zbyt duzo bo nie mam czasu, ale biore witaminy i Maly duzo sika i robi kupki to sie najada, ale budzi sie co 2 godziny na karmienie. Moja mama to by chciala zebym dawala Malemu mm zeby dluzej spal - no paranoja jakaś

chce_byc_mama mleko kobiety zawsze jest odpowiednie dla jej dziecka. Jego skład jest stały. Jeśli matka nie dostarcza sobie w pożywieniu potrzebnych do produkcji pokarmu składników, są one pozyskiwane z jej ciała to tak jak "głodujące dziecko" w ciąży... dziecko sobie weźmie z matki :)

chce_byc_mama, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Brawo!!! Gratulacje :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tunia też tak miałam... to jest szok... ja przez 42 lata dbałam w zasadzie tylko o siebie.. a tu proszę... dzidzia... i ja zeszłam na drugi plan.. to minie :) uwierz :) szybciej niż Tobie się wydaje :)

Tunia76, Sansivieria lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rady o noszeniu zawsze odpowiadam a wlasnie ze bede nosic :) moje dziecko moje rece i nawet jakby mi mialy odpasc to se bede nosic ;)
    To w odpowiedz zawsze slysze ...tylko mi potem nie narzekaj ze cie kregoslup boli ....

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Chrzcimy 14 września, restauracja już klepnieta został kościół a tu się zaczynają problemy bo nie chrzczę w swojej parafii i kwiatki trzeba załatwiać

a co Wam kazali załatwiać? ja też nie chrzczę w mojej parafii ani nawet w parafii K. .. w sumie moja parafia jest w Krk a ja już tam wieki nie byłam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Brawo!!! Gratulacje :)

teraz dalej należy traktować pępuszek ocetniseptem? dalej na sucho w kąpieli aż się całkiem ranka zagoi? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Szybciutko :) u nas prawie miesiac to trwalo

‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ